D-Link DSL-2600U model modemim var, daha önceki internet sağlayıcım TTNET idi ve orunsuz olarak modemi kullanabiliyordum, bir süre önce büyük bir hata yapıp ucuz diye Turk.Net'e geçtim. Çok kötü bir müşteri hizmetleri var, telefonda teknik konularda yardımcı olabilecek bir yetkiliye ulaşmak mümkün değil. Bu nedenle en uygun çözümün donanınhaber'e sormak olacağını düşündüm:) Sizlerden çözüm önerilerinizi ve fikirleriniz bekliyorum.
Modem D-Link 2600U, Turk.Net'e geçtikten sonra modemle birlikte gelen "adım adım kurulum klavuzu"nu kullanarak ayarları yapıyorum fakat internet bağlantısı kurulamıyor. Default Gateway bölümünde 172.xxx.xxx.x gibi bir IP çıkıyor ve klavuzda belirtildiğine göre bu gibi durumlarda internet sağlayıcısının aranması gerekiyor ama ulaşmak mümkün değil 5-6 defa hat kesildikten sonra aramaya devam ederseniz en sonunda düşürüyorsunuz, telesekreteri geçtikten sonra tam müşteri temsilcisine yönlendiriyorum diyor ki, hat kesiliyor, ses tamamen kesiliyor, tekrar aynı çileye katlanırsanız (ki ben defalarca katlandım) 30-35 dk'lık bir uğraştan sonra müşteri temsilcisine bağlanıyorsunuz. Konuyu ve sorunumu anlattığınızda, sizi teknik departmanımıza yönlendiriyorum lütfen ayrılmayın diyor ve 10-15 dk boyunca iğrenç cıngılı dinledikten sonra birisi çıkıyor karşınıza, ona derdinizi anlatıyorsunuz ki, ben müşteri hizmetleri yetkilisiyim, sizi teknik servise yönlendireceğim diyor. Evet telefonunuza çıkan kişiler olaya ne teknik yönüyle vakıflar nede teknik servise bağlayabiliyorlar. Neyse 2. kişide sizi bir yerlere bağlıyor, yine bir 15 dk'lık beklemeden sonra, iğrenç cıngıla dayanamayarak küfür ederek kapatıyorsunuz telefonu. ŞİDDETLE UZAK DURMANIZI TAVSİYE EDİYORUM, KESİNLİKLE ÇOK KÖTÜ BİR FİRMA.
Neyse soruma döneksek; - Modemin yanında verilen kurulum klavuzundaki değerler (özellikle IP adresleri falan) TTNET için olabilir mi? Eğer bu değerlerin Turk.Net için farklı olabileceğini düşünüyorsanız, ihtiyaç duyduğum değerleri yazabilir misiniz? - Eğer değerlerde sorun yok diyorsanız Default Gateway bölümünün 85.xxx.xxx.x yada 78.xxx.xxx.x veya 88.xxx.xxx.x gibi bir değer olmasını nasıl sağlayacağım? Diğer bir değişle kablolu yada wireless bağlantımın internetli olmasını nasıl sağlayacağım?
Konu hakkında geridönüşlerinizi bekliyorum, umarım çözüm önerisi olan birileri vardır. Tomakay