Bildirim
dђ ғіат аlвeа такımı (80. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü,
3 Mobil
3 Mobil
Giriş
-
quote:
Orjinalden alıntı: geremy
quote:
Orjinalden alıntı: havnitekin
quote:
Orjinalden alıntı: TIMERIDER
arkadaşlar geçenlerde (ilkbaharda)arabaya 10.000 bakımı yaptırdım.Arabayı aldım gittim (ankara ostim birmot)şimdi havalar soğuyunca aklıma antifiriz geldi acaba bu bakımda arabanın antifirizine bakmışlarmıdır sizce.Fiatının rutin bakımlarında antifiriz kontrol gerekliyse ekleme gibi birşey varmıdır?arabam 2007 multijet.
fabrikada -35C.antifriz konuyor...eğer boşaltılıp su konmadıysa sorun yok...ancak içinizin rahat etmesi için servise uğrayıp ücretsiz ölçtürebilirsiniz..
fabrikanın koyduğu antifirizi kaç yılda bir değiştirmeliyiz.
en az iki kış geçirdikten sonra yapılan ölçümde -35 yerine daha düşük değerler çıkarsa biraz eksiltip 1ölçü antrifriz+1ölçü su karışımı eklenerek seviye tamamlanmalı ve 4 yıl ya da 80.000 km de bir komple boşaltılıp yine 1+1 ölçü sıvı konmalıdır...bazı kullanıcılar saf antrifiz koyunca , donmaya karşı daha dayanıklı olduğunu sanıyorlar . halbuki saf antrifriz 12 derecede donar ama 1 ölçü antrifiriz+ 1 ölçü su karışımı -35 derecede donar... bu etilen glikolün su ile karışması sırasında oluşan donma sıcaklığının düşmesi ve kaynama noktasının yükselmesi kimyasal prensibi ile ilgilidir...yazın da suyun kaynaması engellendiği gibi çok daha iyi bir soğutma elde edilir...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi havnitekin -- 19 Ekim 2008; 22:24:40 >_____________________________
-
selamlar bende aranıza yeni katıldım Adanadan katılıyorum herkesi selamlıyorum bende 2004 albea 1.2 16v el. ac sahibiyim sahra bejidir arabam burada paylaşılan yazıların birçoğunu okudum ve paylaşan herkese çok teşekkür ettim bazı sorularım olacak sizlere benim aracımın egsozunda sorun var birde triger kayışı değişecek 61000 de şuan bu benzin tüketimini arttırır mı sanki fazla yakıyor gibi? br251 arkadaş baya bir özellik yazmış bu özellikler hangi albeada var acaba mesela benımkinde olanı var mı bilmek isterim? bende aracıma fujitsunun çakmağa takılan mp çalarından aldım ama işin entersan tarafı kendisinin içinde bulunan 2 tane şarkı var çok iyi ses gelıyor ama benım attıklarım boğuk müzikle ilgili tavsiyesi olan arkadaşlar var mı acaba? adanadan olan arkadaşlar varsa tanışmak isterim şimdiden çok teşekkürler kazasız belasız günler dilerim _____________________________ KIZILORKESTRA..... IT Linea TeaM... -
quote:
Orjinalden alıntı: kızılordu
selamlar bende aranıza yeni katıldım Adanadan katılıyorum herkesi selamlıyorum bende 2004 albea 1.2 16v el. ac sahibiyim sahra bejidir arabam burada paylaşılan yazıların birçoğunu okudum ve paylaşan herkese çok teşekkür ettim bazı sorularım olacak sizlere benim aracımın egsozunda sorun var birde triger kayışı değişecek 61000 de şuan bu benzin tüketimini arttırır mı sanki fazla yakıyor gibi? br251 arkadaş baya bir özellik yazmış bu özellikler hangi albeada var acaba mesela benımkinde olanı var mı bilmek isterim? bende aracıma fujitsunun çakmağa takılan mp çalarından aldım ama işin entersan tarafı kendisinin içinde bulunan 2 tane şarkı var çok iyi ses gelıyor ama benım attıklarım boğuk müzikle ilgili tavsiyesi olan arkadaşlar var mı acaba? adanadan olan arkadaşlar varsa tanışmak isterim şimdiden çok teşekkürler kazasız belasız günler dilerim
Egsozdaki problemin yakıta etkisi olur.Triger kayışı 5 yılda bir veya 120.000km de değşiyor Albealarda.2004+5=2009 Yani değişme zamanı gelmeye başlamış.Bahsettiğim özellikler Albeaların hepsinde var.Ama ABS fren sistemi,klima...vb gibi özellikler standart değil ,donanıma göre bazı albealarda var bazılarında yok.Hidrolik debriyaj,elektronik motor kontrolü,FPS(yangın önleme sistemi) gibi özelliklerde tüm albelarda var.Yani seninkindede var.Aramıza hoşgedin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi br251 -- 21 Ekim 2008; 20:42:23 >_____________________________
-
Herkese selam
albeamı alalı 1 ay oldu(2004 1.2 16V EL) ama bana biraz yakıtı fazla gibi geldi. 100 KM ye 9,1 litre (km ye 300 ytl) %60 ı şehiriçi uzun süredir albea kullanan arkadaşlar sizce normalmi? bi ustaya göstereyimmi? ne dersiniz? yakıt neden fazla yakar?_____________________________ -
merhaba,
benim araba yeni kasa ama motor aynı bana göre biraz fazla yakıyor dostum 6.5-7.0 litre gösteriyor aşşagı yukarıda gösterdigi kadar yakıyor yani 220 ykr felan hoşgeldin
hayırlı olsun
quote:
Orjinalden alıntı: EARNEST60
Herkese selam
albeamı alalı 1 ay oldu(2004 1.2 16V EL) ama bana biraz yakıtı fazla gibi geldi. 100 KM ye 9,1 litre (km ye 300 ytl) %60 ı şehiriçi uzun süredir albea kullanan arkadaşlar sizce normalmi? bi ustaya göstereyimmi? ne dersiniz? yakıt neden fazla yakar?
_____________________________ DOST OLABİLMEK, BULABİLMEK, KALABİLMEK, BİRBİRİNDEN ZOR EN ZORU KENDİNİ YENEBİLMEK, BEN DEĞİL, BİZ DİYEBİLME
2005 ALBEA 1.2 16v 80hp
(İMZADAKİ ARABANIN AYNISI İŞTE)

-
selam,
27 sayfayı okumak baya zaman aldı. bizimde 2004 eylul çıkışlı 2005 model 1,2 16V EL araçımız var. ilk bakımını 20,000 km de
2007 de 3 yıl sonra yaptırdık. kitapçıkta yazan 20.000 yada yılda bir kez bakım yaptırın ifadesini işimize geldiği için olsa gerek 20.000 olmasını bekledikten sonra yaptırdık.
şu anda 50.300 km de bize hiç bir masraf çıkarmadı, birkaç ufak kazamız var o kadarı da olur ist trafiğinde. 20 ytl ile yaklaşık 6 lt. ile ş.dışı 100 km küsür geçebiliyorum.
5 vites 2.000-2.500 devir 80-90 km/s hız ile. 70 ile gitsem daha az yakabilirmiyim acaba diye düşünüyorum bazen. ş.içi 7-8 litre yakıyorum trafiğin durumuna bağlı olarak.
en son hava filtresi, yağ filtresi, sol silecek, ön arka far lambasını toplam 30 ytl ye aldım.
genel olarak albea için soylenebilecek şey ise fiat tofaşın benzine doymayan motorlarından sonra 1,2 fire motoru ile yaklaşık olarak başka model araçların 1,4-1,6 motorları kadar
düşük yakıt tüketimine sahip bir motor fakat rampalarda vites düşürmek zorunda kalabiliyorsunuz. bunun çaresi ise rampaya gelmeden gaza sonuna kadar basıp aracın devrini
yükseltmek. albea düşük bütçeli kullanıcılara hitap ediyor daha çok halk arabası gibi yani. araçlarına bu kadar sevgi besleyen arkadaşları da gıpta ile izliyoruz ayrıca...
ucuz benzinli bol sürüşler dilerim
albeacılara.
Herkese selam
albeamı alalı 1 ay oldu(2004 1.2 16V EL) ama bana biraz yakıtı fazla gibi geldi. 100 KM ye 9,1 litre (km ye 300 ytl) %60 ı şehiriçi uzun süredir albea kullanan arkadaşlar sizce normalmi? bi ustaya göstereyimmi? ne dersiniz? yakıt neden fazla yakar?
Hayırlı olsun.Aldı alalı hiç bakım yaptırdın mı?.Senden önceki sahibi bakımları tam yaptır mışmı?yağı filtreleri en son nezaman değişmiş?
Arabanın Yağını, yağ filtresini, hava filtresini,benzin filtresini ve bujilerini değiştirt.Hem motora bir bakım olur hemde.Yakıt tükeitmin azalır.
bu işlemleri serviste yaptırırsan tahmini kdv dahil 120Ytl civarı tutar._____________________________ -
quote:
Orjinalden alıntı: odrin34
selam,
27 sayfayı okumak baya zaman aldı. bizimde 2004 eylul çıkışlı 2005 model 1,2 16V EL araçımız var. ilk bakımını 20,000 km de
2007 de 3 yıl sonra yaptırdık. kitapçıkta yazan 20.000 yada yılda bir kez bakım yaptırın ifadesini işimize geldiği için olsa gerek 20.000 olmasını bekledikten sonra yaptırdık.
şu anda 50.300 km de bize hiç bir masraf çıkarmadı, birkaç ufak kazamız var o kadarı da olur ist trafiğinde. 20 ytl ile yaklaşık 6 lt. ile ş.dışı 100 km küsür geçebiliyorum.
5 vites 2.000-2.500 devir 80-90 km/s hız ile. 70 ile gitsem daha az yakabilirmiyim acaba diye düşünüyorum bazen. ş.içi 7-8 litre yakıyorum trafiğin durumuna bağlı olarak.
en son hava filtresi, yağ filtresi, sol silecek, ön arka far lambasını toplam 30 ytl ye aldım.
genel olarak albea için soylenebilecek şey ise fiat tofaşın benzine doymayan motorlarından sonra 1,2 fire motoru ile yaklaşık olarak başka model araçların 1,4-1,6 motorları kadar
düşük yakıt tüketimine sahip bir motor fakat rampalarda vites düşürmek zorunda kalabiliyorsunuz. bunun çaresi ise rampaya gelmeden gaza sonuna kadar basıp aracın devrini
yükseltmek. albea düşük bütçeli kullanıcılara hitap ediyor daha çok halk arabası gibi yani. araçlarına bu kadar sevgi besleyen arkadaşları da gıpta ile izliyoruz ayrıca...
ucuz benzinli bol sürüşler dilerim
albeacılara.
Aramıza hoş geldin.Albea seninde dediğin gibi pek sorun çıkarmayan bir araçtır.benim yaptığım ölçümlerde albea uzun yolda 100km de 5.2-5.3 litre benzin harcıyor.buda gayet düşük bir rakam.Şehiriçinde her benzinli araç gibi biraz fazla yakıyor ama aşırı değil.5. vites 90km sabit hızla gidersen 2200 devir civarı. çok az yakıt harcıyor araç._____________________________
-
Arkadaşlar aranıza bende katılmak istiyorum,bir süredir Palio klübündeyim palio veya albea aracım yok ancak daha önce şirkette her iki aracıda çok kullandım yakında albea veya palio sahibi olurum inşallah.Arkadaşlar excel üzerinden çalışan yaptığım bir program var onu sizinle paylaşmak isityorum
kullanımı son derece basit;
1.Önce benzinin veya motorinin (hangisini kullanıyorsanız) resmi olan litre satış fiyatını ilgili kutucuğa giriyorsunuz
2.Aracınızın ortalama 100Km'de ne kadar yaktığını giriyorsnuz
3.Aracınızla aylık olarak toplam kaç km yol yaptığınızı giriyorsunuz
4.litre bazından aracınızın deposunun kaç litre olduğunu giriyorsununuz
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Bunların sonucunda;
1.Aracınızın 100Km'de yaktığı yakıt TL üzerinden
2.Aracınızın 1Km'de kaç kuruş yaktığı
3.Aylık toplam yaptığınız Km'ye göre ödediğiniz tutar
4.Deponuzun Full olarak kaç liraya dolduğu
5.Programa yazdığımız bilgilere dayanarak,Aracınızın toplam menzili
-----------------------------------------------------------------------------------------
Linkinden programıma ulaşabilirsiniz,Beğeneceğinizi umarım,yorumlarınızı bekliyorum...
Orjinalden alıntı: selland
Arkadaşlar aranıza bende katılmak istiyorum,bir süredir Palio klübündeyim palio veya albea aracım yok ancak daha önce şirkette her iki aracıda çok kullandım yakında albea veya palio sahibi olurum inşallah.Arkadaşlar excel üzerinden çalışan yaptığım bir program var onu sizinle paylaşmak isityorum
1.Önce benzinin veya motorinin (hangisini kullanıyorsanız) resmi olan litre satış fiyatını ilgili kutucuğa giriyorsunuz
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Bunların sonucunda;
-----------------------------------------------------------------------------------------
Linkinden programıma ulaşabilirsiniz,Beğeneceğinizi umarım,yorumlarınızı bekliyorum...

Bunları arşivime alıyorum. Öyle ya bindiğim arabanın ne olduğunu bilerek binerim._____________________________ Geldiğinde boşluk dolduran değil, Gittiğinde yeri doldurulamayan ol. -
benim araba 2003 model albea,
saatini tam ayarlıyorum ama 1 hafta sonra 6 dakika ilerlemiş durumda oluyor,yeniden düzeltiyorum..yine 1 hafta sonra 6 dakika cıvarı ılerlemıs durumda oluyor..neden boyle_____________________________ -
quote:
Orjinalden alıntı: selland
Bunların sonucunda;
quote:
Orjinalden alıntı: baris195
saatini tam ayarlıyorum ama 1 hafta sonra 6 dakika ilerlemiş durumda oluyor,yeniden düzeltiyorum..yine 1 hafta sonra 6 dakika cıvarı ılerlemıs durumda oluyor..neden boyle
Bizimkiside 2005 model Yeni Kasa Albea saati ayarlıyorum ortalama 2 hafta içinde saat 4 dakika ileri gidiyor.Geçen hafta salı günü servise gitmiştim.Servisin elektrikçisine söyledim durumu oda arabayı yatırıyorsunda ondan oluyor dedi.
Yani aracı çok sık kullanmadığımızdan dolayı oluyormuş.Dikkat ettim söylediğinde doğruluk payı var.saati tam ayarlayıp aracı sık sık kullanınca saat doğru gidiyor.Ama sen istersen en yakın servise git bir göster._____________________________ -
quote:
Orjinalden alıntı: br251
quote:
Orjinalden alıntı: baris195
saatini tam ayarlıyorum ama 1 hafta sonra 6 dakika ilerlemiş durumda oluyor,yeniden düzeltiyorum..yine 1 hafta sonra 6 dakika cıvarı ılerlemıs durumda oluyor..neden boyle
Bizimkiside 2005 model Yeni Kasa Albea saati ayarlıyorum ortalama 2 hafta içinde saat 4 dakika ileri gidiyor.Geçen hafta salı günü servise gitmiştim.Servisin elektrikçisine söyledim durumu oda arabayı yatırıyorsunda ondan oluyor dedi.
Yani aracı çok sık kullanmadığımızdan dolayı oluyormuş.Dikkat ettim söylediğinde doğruluk payı var.saati tam ayarlayıp aracı sık sık kullanınca saat doğru gidiyor.Ama sen istersen en yakın servise git bir göster.
sagol
ogrendıgım ıyı oldu..daha neler gorcez bakalım,cok ılgınc seyler..sonucta dijital saat,bunun ılerısı gerısı olmaması lazımdı ama oluyormus...
arabanın yatıs zamanına gore dakıkayı 5 dakıka gerı alayım sorun hallolur
gerçekten sağolasın br251 ben egsozu ve trigeri değiştireceğim birde 60.000 bakımında neler yapıldığıyla ilgili bir bakım yapacağım tanıdık bi ustaya baktırırım değişmesi gereken parça varsa alırım usta takar diğer arkadaşlarada tavsiyem bu servis çok pahalı birde birşey daha aracımda 6 aylık lassa miratta lastik var bunların şişme değerini bilmıyorum kaç olmalılar?? _____________________________ KIZILORKESTRA..... IT Linea TeaM... -
yüksüzken lastik basıncı 30-29 diye biliyorum.
ben de aracı bakıma sokacağım. yetkili serviste aracı daha iyi anlarlar, bilgisayara falan bağlarlar, araca has sorunları bilirler diye düşünüyorum ama fiyatından da çekiniyorum. Ankara da fiat yetkili servis ayarında ama daha ekonomik yer önerecek var mı?_____________________________ internetten edinilen bilgi %100 doğru olmayabilir -
sevgili lebu aracınızıistersen servise sok sorunu varsa baktır öğren sonra varsa tanıdık bi usta parçası neyi eksikse al sanayiden ustaya yaptır çok karlı oluyor arkadaşım 385 ytl lik serviste yapılacak 60.000 bakımını 190 ytl artı 20 ytl benzin parasına yaptırdı... _____________________________ KIZILORKESTRA..... IT Linea TeaM... -
slm dostlarım arabamın 40.000 bakımına az kaldı.
yakın zamanda yaptıran bir arkadaş varsa neler değiştiğini vede ne kadara mal olduğunu yazabilirmi acaba?
not: garantisi yok arabanın_____________________________
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki