Şimdi Ara

dђ ғіат аlвeа такımı (764. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.349
Cevap
73
Favori
1.670.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 762763764765766
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: shacks

Arkadaşlar size bi sorum olcak...az önce şehir dışındaydık yeni geldik...arabanın egsozundan pat pat pat diye kesik kesik ses geliyo...egzos kesik kesik üflüyo...bu nedemek oluyo?nedir acaba bu ses?

Arkadaşlar şu sorunun kaynagını haftasonu ustama buldurdum...arabanın bujileri ile kablosunu degiştirdi düzeldi...bende öyle tahmin etmiştim şimdi canavar gibi oldu....
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmannn94

şehrimizde tek yapan yer buldum ve 120 tl ye farları zımparalattım

dђ ғіат аlвeа такımı

dђ ғіат аlвeа такımı

dђ ғіат аlвeа такımı

dђ ғіат аlвeа такımı

guzel olmus

• albea hala güzel geliyor,bir yandan düşünüyorum
    geçenlerde arkadaşta 2008 model araba var ve gidip 2011 sıfır araba baktı bende gittim hundai ve honda jazz arabalara bindim baktım inceledim

sıfır araba almanın tek avantaşı parçaları sıfır ve arızası tamiri yok bir süre sorun çlıkarmıcak,bunun dığında gösterge paneli değişik oluyor verdiği his değişik oluyor,ama bütün bunların dışında hiç bir özelliği yok yani boşuna masrafa girmeye gerek yok

araba sıfır alınca bir süre kullanınca zaten bir kaç ay içinde sıradan gelmeye başlıyor,birde dışardan görüntüsü insanların bakışı iyi olur hepsi o
    ama bunun dışında koltuğa oturunca rahatlık hissi,kapıları aç kapa bin in,yani bütün arabalar bu şekilde aynı görünüyor
    bu yüzden bunları düşünüp sıfır araba almanın önemi yok gibi geliyor
  • quote:

albea hala güzel geliyor,bir yandan düşünüyorum
    geçenlerde arkadaşta 2008 model araba var ve gidip 2011 sıfır araba baktı bende gittim hundai ve honda jazz arabalara bindim baktım inceledim

sıfır araba almanın tek avantaşı parçaları sıfır ve arızası tamiri yok bir süre sorun çlıkarmıcak,bunun dığında gösterge paneli değişik oluyor verdiği his değişik oluyor,ama bütün bunların dışında hiç bir özelliği yok yani boşuna masrafa girmeye gerek yok

araba sıfır alınca bir süre kullanınca zaten bir kaç ay içinde sıradan gelmeye başlıyor,birde dışardan görüntüsü insanların bakışı iyi olur hepsi o
    ama bunun dışında koltuğa oturunca rahatlık hissi,kapıları aç kapa bin in,yani bütün arabalar bu şekilde aynı görünüyor
    bu yüzden bunları düşünüp sıfır araba almanın önemi yok gibi geliyor

emin ol o alacagın arabadanda gun gelecek ınıp baska araba bakacaksın ınsan her zaman daha ıyısı olsun dıye ugras verır

• arkadaslar bu arada bugun albea ma cam ruzgarlıgı aldım on ıkı arka ıkı olmak uzere 4 adet mugen tıpı honda cıvıc lere takılan ruzgarlıgın albea versıyonunu aldım yarın gelecek takacagım resımlerı yuklerım bakalım begenecek mısınız
  • dün tesisatçı dükkanda sordum beyaz ışık ampülü 50 tl dediler ama albea 2003 model ve içinde 2 şer ampül var yani uzun ve kısalar tek ampülden olmuyor ayrı ayrı ampüller bu yüzden değişirken 2 solda 2 sağdaki değişicek
    bizim ampül numarası nedir bilen varmı yani olmazsa internetten almak için uyum olması için ne demek lazım

dђ ғіат аlвeа такımı
  • Merhabalar..

2006 model Fiat Albea 1.3 Multijet Dizel ikinci el araç aldım.. Araç 97.000 km'de. 14.250 TL'ye. Araç taksi çıkması değil fakat bir kaç çizik vs. gibi sorunları var.

Geçen gün sürücü tarafındaki otomatik cam düştü. Kısaca anlatmak gerekirse camın motoru çalışıyor. Ses geliyor fakat camı aşağı yukarı kaldırmıyor. Sorduğum bir kaç kişi camın halatı/zinciri boşa çıkmıştır gibi şeyler söylediler. Hareket halindeyken sarsıntılardan dolayı cam aşağıya iniyor.

Bu sorunu gidermek kaça patlar acaba?

Ayrıca Klima çalışırken sürücü tarafından tam gaz pedalının olduğu yere su damlıyor. Aldığımızda böyle bir sorun yoktu. Cam sorunu ortaya çıktıktan sonra oldu bu olay. Acaba camın az da olsa açık olması nedeniyle böyle bir sıkıntı olabilir mi? Ya da başka bir sorun olabilir mi klimayla ilgili?

Yardımcı olabilirseniz sevinirim..

• şimdi arkadaşın arabasına hoparlor taktırdık dükkandakılere sordugum soruların karsılıgında aldıgım cevaplar şunlar

Cd calar teyp hoparlor kablo baglantısı ıyı yapılmazsa o zaman hoparlorden ses ıyı gelmez
    Eger kablo ıyı baglanmazsa o zaman araba ıstop edınce cd en basa gelır sıfırlar
    Eger kablo dogru baglanırsa o zaman arabayı ıstop etsende yenıden calıstırınca cd kaldıgı yerden devam eder

Xenon far ıle beyaz ısık veren ampul farklı seylerdır ucu mavı olan ampuller cakma gıbıdır
    Gosterıs amaclıdır ıyı gostermez
    H1,H2,H3,H7,H11 bunlar arabalara gore ampul buyuklugudur bunlardan bırısı arabaya oturur
    Uzerınde 5000 k yazar bunun anlamı ısık sıddetıdır bunlar genelde standarttır yanı ucu mavı olan ampullerdekı ısık sıddetlerı kutularında yazar
    Ama gercek xenon ampulde daha cok ısık sıddetı varmıs mesela 5 kat fazla
    Ortalama 1 yıl garantı verırler
    Ucu mavı olan ampuller ortalama 50 tl cıvarı orsam ve phılıps marka gıbı turlerı vardır
    Ucu mavı olan ampuller beyaz ısık verır gercek xenon degıldır
    Xenon ortalama 150 tl dır cogu arabada kısa ve uzunlar tek ampulden ama bazı arabalarda albea da kısalar ve uzunlar ayrı ayrı ampulden olup 2 sola 2 saga alınması gerekır ama genelde herkes kısalara beyaz ısık taktırır
    Kutu uzerınde 12 volt 55 amper 60 amper yazabılıyor

yukarıda yazanlar benım gittiğim dükkandan aldıgım yanıtlar olup dükkan için geçerlidir fiyat farkı olabılır

• quote:

şimdi arkadaşın arabasına hoparlor taktırdık dükkandakılere sordugum soruların karsılıgında aldıgım cevaplar şunlar

Cd calar teyp hoparlor kablo baglantısı ıyı yapılmazsa o zaman hoparlorden ses ıyı gelmez
    Eger kablo dogru baglanırsa o zaman arabayı ıstop etsende yenıden calıstırınca cd kaldıgı yerden devam eder

Xenon far ıle beyaz ısık veren ampul farklı seylerdır ucu mavı olan ampuller cakma gıbıdır
    H1,H2,H3,H7,H11 bunlar arabalara gore ampul buyuklugudur bunlardan bırısı arabaya oturur
    Uzerınde 5000 k yazar bunun anlamı ısık sıddetıdır bunlar genelde standarttır yanı ucu mavı olan ampullerdekı ısık sıddetlerı kutularında yazar
    Ucu mavı olan ampuller ortalama 50 tl cıvarı orsam ve phılıps marka gıbı turlerı vardır
    Xenon ortalama 150 tl dır cogu arabada kısa ve uzunlar tek ampulden ama bazı arabalarda albea da kısalar ve uzunlar ayrı ayrı ampulden olup 2 sola 2 saga alınması gerekır ama genelde herkes kısalara beyaz ısık taktırır

yukarıda yazanlar benım gittiğim dükkandan aldıgım yanıtlar olup dükkan için geçerlidir fiyat farkı olabılır

sen niye bu uzunlara takmışsın anlamış değilim...
    sağdan soldan bilgi öğrenmede beni dinle...

Önceden yazdığım gibi mavi boyalı ampuller yağmurda vs yaramaz...
    onlarda standart 55W zaten 100W ampul takarsan tesisat kabloları çok ısınır yakarsın...
    Gelelim xenona xenon 35W güç harcar daha çok aydınlatır...
    Ben yolda gidenderken kısa far kitimin harcininde karanlık yerde bile uzunları yakmama gerek kalmıyor...
    Bu yazı fazla açıklayıcı olmamış...
    H4 çift flementlidir 55/60 amper değil WATT'tır... h7 standart 55W'tır
    Sen kaliteli bir kısa far kiti taktırırsan uzunlara ihtiyacın olmaz ha geceleri selektör yapıcam uyumsuz gözükmesin dersen alırsın bi mtec ampul takarsın uzunlara 25lira fiyatı var... ayrıca 5000k dedikleride 4350k ayarında tam beyaz değil...
    Mavi boyalı ampulde halk arasında çakma xenon denilen ampul oluyor...
    Sen xenon kit alırsan sağa sola ayrı almayacaksın bi çift kısalara takarsın,mtecleride uzunlara takarsın...
    Parklarıda beyaz istersen alırsın bide mtec super dipsiz t10 5W ampul takılırsın bembeyaz... sana toplam maliyeti 150-160lira olur...

• quote:

Orijinalden alıntı: Umut.25

quote:

şimdi arkadaşın arabasına hoparlor taktırdık dükkandakılere sordugum soruların karsılıgında aldıgım cevaplar şunlar

sen niye bu uzunlara takmışsın anlamış değilim...
    sağdan soldan bilgi öğrenmede beni dinle...

Önceden yazdığım gibi mavi boyalı ampuller yağmurda vs yaramaz...
    onlarda standart 55W zaten 100W ampul takarsan tesisat kabloları çok ısınır yakarsın...
    Gelelim xenona xenon 35W güç harcar daha çok aydınlatır...
    Ben yolda gidenderken kısa far kitimin harcininde karanlık yerde bile uzunları yakmama gerek kalmıyor...
    Bu yazı fazla açıklayıcı olmamış...
    H4 çift flementlidir 55/60 amper değil WATT'tır... h7 standart 55W'tır
    Sen kaliteli bir kısa far kiti taktırırsan uzunlara ihtiyacın olmaz ha geceleri selektör yapıcam uyumsuz gözükmesin dersen alırsın bi mtec ampul takarsın uzunlara 25lira fiyatı var... ayrıca 5000k dedikleride 4350k ayarında tam beyaz değil...
    Mavi boyalı ampulde halk arasında çakma xenon denilen ampul oluyor...
    Sen xenon kit alırsan sağa sola ayrı almayacaksın bi çift kısalara takarsın,mtecleride uzunlara takarsın...
    Parklarıda beyaz istersen alırsın bide mtec super dipsiz t10 5W ampul takılırsın bembeyaz... sana toplam maliyeti 150-160lira olur...

dediğin gibi yapmak lazım orjinal xenon almak ve uzunlarla parklarıda idareten ampül almak lazım
    yoksa rengarenk olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmannn94 -- 3 Ağustos 2011; 19:37:39 >

• park ampülü kaç adettir,ben 2 tane görüyorum ama bu yansımamı yoksa 2 adetmi anlayamadım,eski tip far

dђ ғіат аlвeа такımı
  • quote:

park ampülü kaç adettir,ben 2 tane görüyorum ama bu yansımamı yoksa 2 adetmi anlayamadım,eski tip far

dђ ғіат аlвeа такımı

Bir tane mevcut... çevresinde aynası olduğundan 2 tane görüyorsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umut.25

quote:

park ampülü kaç adettir,ben 2 tane görüyorum ama bu yansımamı yoksa 2 adetmi anlayamadım,eski tip far

dђ ғіат аlвeа такımı

Bir tane mevcut... çevresinde aynası olduğundan 2 tane görüyorsun...

sağol

• selam albeacılar.
    bir yıldır albaemın gaz pedalının ilk bastığım yarım saniyesinde tepkisizliğinden şikayetçiydim.son bir haftadır sabahları çalıştırdığımda gaz yemiyor stop edecekmiş gibi oluyor gazı 5-6 pompalamamdan sonra düzeliyordu.

aracım 2004 1.2 8 v 70 binde son 20 bindir lpg li.

usta bir gece aracı yatırdı dükkanda.sabah motor soğukken çalıştırdık ve sorunu gördü.bir çok nedeni olabilirdi.benzin pompası,beyne yanlış veri girilmesi,memeler ve son olarak aracın siboplarının çok sıkı olduğunu tespit ettiler.ilk olarak sibop ayarı yapmaya çalıştılar fakat oatmatikmiş bizim siboplar.sibop kapağını söktüklerinde sibopların yandığını farkettiler.

nasıl olur da gözümdan sakındığım ve bakımını eksik etmediğim albeamın sibopları yanar dedim.LPG DEN dediler.aracın sibop ayarının sıkı olmasından dolayı lpg de iyice şişirmiş ve sonuç olarak siboplar yanmış.

sibop bloğu rektefecide.rektefe olup siboplar değişecek ve yarın takılacak.yani yarıya motor yapılacak gibi bişey.çünkü sibopları çıkarmak için söke söke motorda bişey bırakmadılar.ve inşallah sorun düzelir.yani gaz yememe olayı inşallah siboplardan kaynaklanıyordur da dahafazla masraf çıkmaz.

yarın ola hayrola.

• quote:

Orijinalden alıntı: bahakanki

selam albeacılar.
    bir yıldır albaemın gaz pedalının ilk bastığım yarım saniyesinde tepkisizliğinden şikayetçiydim.son bir haftadır sabahları çalıştırdığımda gaz yemiyor stop edecekmiş gibi oluyor gazı 5-6 pompalamamdan sonra düzeliyordu.

usta bir gece aracı yatırdı dükkanda.sabah motor soğukken çalıştırdık ve sorunu gördü.bir çok nedeni olabilirdi.benzin pompası,beyne yanlış veri girilmesi,memeler ve son olarak aracın siboplarının çok sıkı olduğunu tespit ettiler.ilk olarak sibop ayarı yapmaya çalıştılar fakat oatmatikmiş bizim siboplar.sibop kapağını söktüklerinde sibopların yandığını farkettiler.

nasıl olur da gözümdan sakındığım ve bakımını eksik etmediğim albeamın sibopları yanar dedim.LPG DEN dediler.aracın sibop ayarının sıkı olmasından dolayı lpg de iyice şişirmiş ve sonuç olarak siboplar yanmış.

sibop bloğu rektefecide.rektefe olup siboplar değişecek ve yarın takılacak.yani yarıya motor yapılacak gibi bişey.çünkü sibopları çıkarmak için söke söke motorda bişey bırakmadılar.ve inşallah sorun düzelir.yani gaz yememe olayı inşallah siboplardan kaynaklanıyordur da dahafazla masraf çıkmaz.

yarın ola hayrola.

Geçmiş olsun hocam umarım eskisi gibi sıkıntısız olur...

• quote:

Orijinalden alıntı: bahakanki

selam albeacılar.

yarın ola hayrola.

gecmıs olsun ınsallah fazla yara acmaz

• Trabzonda bildiğiniz güvenilir, ehil bir servis varmı? dizel albea mı yıllık servisten geçirmem gerek.
  • arkadaşım kendi ustamı önerebilirim.büyük sanayi sitesinde (terminalin karşısı,denizkenarındaki sanayi sitesi) orhan ustaömeroğlu var ustaömeroğlu reno ve tofaş servisi.daha kolay tarifle terminalin karşısında halk bankası var onun altında kalıyor.

bugün sibopları değiştirdim.ilk izlenimimle sorun yok gibi gözüküyor.fakat lpg enjektör sesi fazla gelmeye başladı yarında onu göstereceğim.

yaptığım masraflar:

bir takım sibop ve sibop lastikleri:125 tl
    sibop kapağı rektefe işçiliği:100tl
    conta takımı:145 tl
    triger kayışı : 35 tl
    dinamo kayışı :20 tl
    işçilik 150 tl

toplam : 575 tl

YOK YEMEYE ,VAR VERMEYE !

şuan aracın gazı bitik.sabah ilk iş az miktarda gaz alıp bitene kadar sürüp yakıtını ölçmek ve daha sonra lpg sistemini baktırmak olacak.
  • teşekkür ederim bahakanki. haftaya giderim artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lukagalanti

Merhabalar..

2006 model Fiat Albea 1.3 Multijet Dizel ikinci el araç aldım.. Araç 97.000 km'de. 14.250 TL'ye. Araç taksi çıkması değil fakat bir kaç çizik vs. gibi sorunları var.

Geçen gün sürücü tarafındaki otomatik cam düştü. Kısaca anlatmak gerekirse camın motoru çalışıyor. Ses geliyor fakat camı aşağı yukarı kaldırmıyor. Sorduğum bir kaç kişi camın halatı/zinciri boşa çıkmıştır gibi şeyler söylediler. Hareket halindeyken sarsıntılardan dolayı cam aşağıya iniyor.

Bu sorunu gidermek kaça patlar acaba?

Ayrıca Klima çalışırken sürücü tarafından tam gaz pedalının olduğu yere su damlıyor. Aldığımızda böyle bir sorun yoktu. Cam sorunu ortaya çıktıktan sonra oldu bu olay. Acaba camın az da olsa açık olması nedeniyle böyle bir sıkıntı olabilir mi? Ya da başka bir sorun olabilir mi klimayla ilgili?

Yardımcı olabilirseniz sevinirim..

Cam krikosu falan sağlamsa çok para tutmaz.kaportacıya gideceksin onlar kapı içi döşemesini söküp sorunu halledecekler ortlama 30-50 TL gider.

Sadece klima çalışırken su damlatıyorsa ya acam açık olduğu için terleme yapıyordur yada klima su tahliyesi tıkanmıştır.Camı yaptır daha sonra bu soruna bakarsın.Söylediklerimdense iş kolay.

Ama klima açıkken değilde herzaman yapıyorsa ozaman kalorifer musluğundan damlatıyordur ya contası eskidir yada kalorifer radyatörü deliktir.Conta eski ise 20-30 a yapılır.Kalorifer radyatörü delikse ortalama 200-300 gider.

• 
Sayfa: önceki 762763764765766
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.