Şimdi Ara

dђ ғіат аlвeа такımı (765. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.349
Cevap
73
Favori
1.670.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 763764765766767
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar arabamı değiştireceğim için sattım eski arabamı şimdi kafamda albea almak geçiyor. Fakat bu araçların yakıt tüketimi hakkında sizlerden bilgi almak istiyorum daha doğrusu alacağım aracta bazı yorumlara ihtiyacım var. Size konudan bahsedeyim biraz yorumlarınızıda alarak kararımı vereceğim.
    Şu an bulduğum araç 2006 albea full olanı 14 lira civarında 1.6 motor brc marka fabrika çıkışlı tüplü bir araç bu araç ile yine aynı modellerde dizel olanı arasında 1.3 multi olanı arasında kaldım kaldım derken karar vermekte zorlanıyorum takıldığım noktalar ile en önemlilerinden birisi bizim şahsi yolumuz var ve çok dik bir rampası var rampaya girerken keskin bir virajla girildiğinden araça fazla hız vererek çıkılamıyor çıkılsada o viraj kısmı biraz teklikeli olabiliyor. 1.6 benzinli düşünmemin nedenlerinden birisi daha önceki aracımda 1.6 idi fakat o rampada dolu iken bazen zorlandığı oluyordu. buna karşın 1.3 multi bir araç acaba böyle bir yerde nasıl bir tepki verir? Diğer bir konu ise 1.6 lpg 2006 model araç ile dizelinin 1.3 olan veya 1.6 yakıt olarak kıyaslarsak ikisi arasında (LPG-Dizel) ne kadar bir fark vardır? Son olarak benzinli olanı dizele göre ortalama 3-4 bin daha düşük fiyatlı olması birazda etken benim için ve aynı şekilde satarkende dizel veya benzinli olanın hangisini daha rahat isteğim fiyata satarım? 1.3 genel olarak taksiciler tarafından çok rağbet görmekte ve genelde boyanıp satılıyor. birde aldığım yorumlar arasında alacaksan 2006 dan aşağıya model alma şeklinde oldu bunu söyleyen farklı birkaç taksiciden duydum.
    Konuyu toparlayacak olursak

1. Benzinli (1.6 lpg) ile dizel (1.3) yakıt tüketimleri neler? (Genel olarak albeaları yakıtta cimri diye duydum)
    2. Bahsettiğim evin yolu kısmındaki rampada 1.6 lpg ile 1.3 dizel kıyaslanırsa nasıl bir sonuç çıkabilir?
    3. Satarken hangisini değerinde daha rahat satabilirim?

2 gün içinde araç alacağım buradaki yorumlarınıza göre benzinli veya dizel karar vereceğim tşk.

• Arkadaşlar merhaba. Benimde 2009 model Fİat Albea aracım var 1.3 multijet. Aracımın teyp çerçevesini değiştirmek istiyorum yeni teyp alacağım ama uygun çerçeve nereden bulabilirim yardımcı olabilirmisiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: wasiyet

Arkadaşlar merhaba. Benimde 2009 model Fİat Albea aracım var 1.3 multijet. Aracımın teyp çerçevesini değiştirmek istiyorum yeni teyp alacağım ama uygun çerçeve nereden bulabilirim yardımcı olabilirmisiniz ?

Sanayide opar satan parçacılardan veya yetkili servislerden bulabilirsin...
    Yetkili servisler biraz pahalı olur demesi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umut.25

quote:

Arkadaşlar merhaba. Benimde 2009 model Fİat Albea aracım var 1.3 multijet. Aracımın teyp çerçevesini değiştirmek istiyorum yeni teyp alacağım ama uygun çerçeve nereden bulabilirim yardımcı olabilirmisiniz ?

Anlaşıldı teşekkürler. Fiyat aralığı ne oluyor peki fazladan vermeyelim :)
  • Bu far ampulleri neden patlar anlamam.
    3 hafta önce sol kısa patlamıştı 2 gün önce sağ kısa patladı. 10 TL ye değiştirtebiliyoruz ama can sıkıyor açıkçası. Dikkat etmem gereken bir şey mi var anlamadım yoksa bu farların ömürleri 1.5 yıl mı acaba ? arabamı 2010 yılı mayıs ayında almıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: strong.

quote:

Orijinalden alıntı: bahakanki

selam albeacılar.
    bir yıldır albaemın gaz pedalının ilk bastığım yarım saniyesinde tepkisizliğinden şikayetçiydim.son bir haftadır sabahları çalıştırdığımda gaz yemiyor stop edecekmiş gibi oluyor gazı 5-6 pompalamamdan sonra düzeliyordu.

aracım 2004 1.2 8 v 70 binde son 20 bindir lpg li.

usta bir gece aracı yatırdı dükkanda.sabah motor soğukken çalıştırdık ve sorunu gördü.bir çok nedeni olabilirdi.benzin pompası,beyne yanlış veri girilmesi,memeler ve son olarak aracın siboplarının çok sıkı olduğunu tespit ettiler.ilk olarak sibop ayarı yapmaya çalıştılar fakat oatmatikmiş bizim siboplar.sibop kapağını söktüklerinde sibopların yandığını farkettiler.

nasıl olur da gözümdan sakındığım ve bakımını eksik etmediğim albeamın sibopları yanar dedim.LPG DEN dediler.aracın sibop ayarının sıkı olmasından dolayı lpg de iyice şişirmiş ve sonuç olarak siboplar yanmış.

sibop bloğu rektefecide.rektefe olup siboplar değişecek ve yarın takılacak.yani yarıya motor yapılacak gibi bişey.çünkü sibopları çıkarmak için söke söke motorda bişey bırakmadılar.ve inşallah sorun düzelir.yani gaz yememe olayı inşallah siboplardan kaynaklanıyordur da dahafazla masraf çıkmaz.

yarın ola hayrola.

gecmıs olsun ınsallah fazla yara acmaz

Çok geçmiş olsun.. ancak anlamadığım nokta şu; LPG yanma açısından en düşük ısıl değere sahip.. yani benzinin sıcaklığından çok daha düşük.. benzinin yakmadığı subapı(ki çok dayanıklıdır) LPG sıcaklığının yakmış olması açıkcası kafama takıldı.. Aracınızda yakıt katkısı vb. ürün kullanımınız oldumu ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Umut.25

quote:

Anlaşıldı teşekkürler. Fiyat aralığı ne oluyor peki fazladan vermeyelim :)

35-50lira

• iyi günler arkadaşlar.Ben 6-7 ay önce sıfır albea sole 1.3 multijet premio plus aldım.Akrabamda benim arabadan istiyor.Bana ver dedi bunu bende kararsız kaldım eğer albea yı ona verirsem linea alacağım sıfır yine...Sizce kendi arabamı verip linea almak mantıklı mı ?? yoksa hiç mi vermeyeyim arabamı kararsız kaldım Albea takımına bir danışayım dedim..cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: telepati

Bu far ampulleri neden patlar anlamam.
    3 hafta önce sol kısa patlamıştı 2 gün önce sağ kısa patladı. 10 TL ye değiştirtebiliyoruz ama can sıkıyor açıkçası. Dikkat etmem gereken bir şey mi var anlamadım yoksa bu farların ömürleri 1.5 yıl mı acaba ? arabamı 2010 yılı mayıs ayında almıştım.

Bizimde 2 sene gitmişti bizim ampuller hem ömürsüz hemde aydınlatması düşük...
  • quote:

Orijinalden alıntı: br251

quote:

Orijinalden alıntı: lukagalanti

Merhabalar..

2006 model Fiat Albea 1.3 Multijet Dizel ikinci el araç aldım.. Araç 97.000 km'de. 14.250 TL'ye. Araç taksi çıkması değil fakat bir kaç çizik vs. gibi sorunları var.

Geçen gün sürücü tarafındaki otomatik cam düştü. Kısaca anlatmak gerekirse camın motoru çalışıyor. Ses geliyor fakat camı aşağı yukarı kaldırmıyor. Sorduğum bir kaç kişi camın halatı/zinciri boşa çıkmıştır gibi şeyler söylediler. Hareket halindeyken sarsıntılardan dolayı cam aşağıya iniyor.

Bu sorunu gidermek kaça patlar acaba?

Ayrıca Klima çalışırken sürücü tarafından tam gaz pedalının olduğu yere su damlıyor. Aldığımızda böyle bir sorun yoktu. Cam sorunu ortaya çıktıktan sonra oldu bu olay. Acaba camın az da olsa açık olması nedeniyle böyle bir sıkıntı olabilir mi? Ya da başka bir sorun olabilir mi klimayla ilgili?

Yardımcı olabilirseniz sevinirim..

Cam krikosu falan sağlamsa çok para tutmaz.kaportacıya gideceksin onlar kapı içi döşemesini söküp sorunu halledecekler ortlama 30-50 TL gider.

Sadece klima çalışırken su damlatıyorsa ya acam açık olduğu için terleme yapıyordur yada klima su tahliyesi tıkanmıştır.Camı yaptır daha sonra bu soruna bakarsın.Söylediklerimdense iş kolay.

Ama klima açıkken değilde herzaman yapıyorsa ozaman kalorifer musluğundan damlatıyordur ya contası eskidir yada kalorifer radyatörü deliktir.Conta eski ise 20-30 a yapılır.Kalorifer radyatörü delikse ortalama 200-300 gider.

Çok teşekkür ederim cevabın için.

Cam sorununu hallettim. Kriko içindeki telin koptuğunu söylediler. Teli değiştirdiler. Dediğin gibi 40 TL'ye hallettiler.

Diğer sorun için de söylediğin öneriyi deneyeceğim. Klima açık değilken bir sorun yok. Hatta Albea'yı aldığım ilk gün Cam kapalı halde Kartal'dan Gebze'ye kadar klima açık gittim. Hiç bir sorun olmamıştı. Cam problemiyle karşılaştıktan sonra su damlatma olayı başgösterdi. Umarım dediğin gibi cam açık olduğu için buhar yapıyodur.

• bir taksicide görmüştüm,dün arkadaş aldı sonuçtan memnun,bugünde bana aldık,ön torpido üzerine halı kaydırmazdan bir parça kesip üzerine bunu koyun,çok etkili ve kokusu çok iyi geliyor,koku kısmındaki sünger gayet iyi ayrıca 8 hafta gidiyormuş,ama ev ortamında gider,bizim arabada daha kısa gidebilir güneş vs..burada 5 tl idi.
    kavun,çilek,lavantası mevcut
    bu kavun çok güzel kokuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmannn94 -- 9 Ağustos 2011; 21:28:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: osmannn94

bir taksicide görmüştüm,dün arkadaş aldı sonuçtan memnun,bugünde bana aldık,ön torpido üzerine halı kaydırmazdan bir parça kesip üzerine bunu koyun,çok etkili ve kokusu çok iyi geliyor,koku kısmındaki sünger gayet iyi ayrıca 8 hafta gidiyormuş,ama ev ortamında gider,bizim arabada daha kısa gidebilir güneş vs..burada 5 tl idi.

herkese merhabalar.yeni araç alanlara ve aracında yenilik yapanlara hayırlı olsun hocam bu koku iyidir hoştur ama çok ağır bir kokusu var.bende hep bu kokudan alıyorum ama araçtan indiğimde üzerime sinecek kadar ağır kokusu var.çözümü ise üzerindeki gri kapağın içinden şeffaf bantla 2 deliğini kapatmak hem daha az ve hoş bir koku oluyor hemde daha uzun süre gidiyor.arka hoparlörlerin arasına çift taraflı bant ile yapıştırıyorum ben dökülme vs olmadı hiç

• quote:

bir taksicide görmüştüm,dün arkadaş aldı sonuçtan memnun,bugünde bana aldık,ön torpido üzerine halı kaydırmazdan bir parça kesip üzerine bunu koyun,çok etkili ve kokusu çok iyi geliyor,koku kısmındaki sünger gayet iyi ayrıca 8 hafta gidiyormuş,ama ev ortamında gider,bizim arabada daha kısa gidebilir güneş vs..burada 5 tl idi.

guzel kokuu keske ızmır de de 5 tl olsa
    bızde 9 tl

• arkadaşlar benim araba 2005 speedgear, otomatik vites yağını degiştireceğim servise gitmek istemiyorum, kendi ustama gideceğim ama önce size danışmak istedim. hangi marka yağı kullanmam gerekli, kaç litre yağ kullanması lazım acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werty_tr -- 10 Ağustos 2011; 13:54:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Motor Doktoru

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bahakanki

selam albeacılar.
    bir yıldır albaemın gaz pedalının ilk bastığım yarım saniyesinde tepkisizliğinden şikayetçiydim.son bir haftadır sabahları çalıştırdığımda gaz yemiyor stop edecekmiş gibi oluyor gazı 5-6 pompalamamdan sonra düzeliyordu.

aracım 2004 1.2 8 v 70 binde son 20 bindir lpg li.

usta bir gece aracı yatırdı dükkanda.sabah motor soğukken çalıştırdık ve sorunu gördü.bir çok nedeni olabilirdi.benzin pompası,beyne yanlış veri girilmesi,memeler ve son olarak aracın siboplarının çok sıkı olduğunu tespit ettiler.ilk olarak sibop ayarı yapmaya çalıştılar fakat oatmatikmiş bizim siboplar.sibop kapağını söktüklerinde sibopların yandığını farkettiler.

nasıl olur da gözümdan sakındığım ve bakımını eksik etmediğim albeamın sibopları yanar dedim.LPG DEN dediler.aracın sibop ayarının sıkı olmasından dolayı lpg de iyice şişirmiş ve sonuç olarak siboplar yanmış.

sibop bloğu rektefecide.rektefe olup siboplar değişecek ve yarın takılacak.yani yarıya motor yapılacak gibi bişey.çünkü sibopları çıkarmak için söke söke motorda bişey bırakmadılar.ve inşallah sorun düzelir.yani gaz yememe olayı inşallah siboplardan kaynaklanıyordur da dahafazla masraf çıkmaz.

yarın ola hayrola.

gecmıs olsun ınsallah fazla yara acmaz

Çok geçmiş olsun.. ancak anlamadığım nokta şu; LPG yanma açısından en düşük ısıl değere sahip.. yani benzinin sıcaklığından çok daha düşük.. benzinin yakmadığı subapı(ki çok dayanıklıdır) LPG sıcaklığının yakmış olması açıkcası kafama takıldı.. Aracınızda yakıt katkısı vb. ürün kullanımınız oldumu ?

teşekkür edrim.hiç bir katkı kullanmadım şimdiye kadar

• quote:

benzer bir ürün kullanıyorum.şöför koltuğunun altına çift taraflı bantla sabitledim.hem görünmüyor hem de güneşle fazla temas etmiyor.memnunum

• quote:

quote:

guzel kokuu keske ızmır de de 5 tl olsa
    bızde 9 tl

BİM de 4 veya 5 tl olması lazım

• geçen gün eve giderken 1 km kala lpg bitti.ben de lpg almadan eve gittim ve ertesi gün 5 tl lik lpg aldım.bitene kadar kullandım.uzun yol denilebilecek bir yolda(vites geçişleri çok yaşandı,dur kalk olmadı) sonuça litresini 2,400 küsürlerden aldığım lpg ile km de 165 krş yaktım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kahraman_calis

Selam arkadaşlar arabamı değiştireceğim için sattım eski arabamı şimdi kafamda albea almak geçiyor. Fakat bu araçların yakıt tüketimi hakkında sizlerden bilgi almak istiyorum daha doğrusu alacağım aracta bazı yorumlara ihtiyacım var. Size konudan bahsedeyim biraz yorumlarınızıda alarak kararımı vereceğim.
    Şu an bulduğum araç 2006 albea full olanı 14 lira civarında 1.6 motor brc marka fabrika çıkışlı tüplü bir araç bu araç ile yine aynı modellerde dizel olanı arasında 1.3 multi olanı arasında kaldım kaldım derken karar vermekte zorlanıyorum takıldığım noktalar ile en önemlilerinden birisi bizim şahsi yolumuz var ve çok dik bir rampası var rampaya girerken keskin bir virajla girildiğinden araça fazla hız vererek çıkılamıyor çıkılsada o viraj kısmı biraz teklikeli olabiliyor. 1.6 benzinli düşünmemin nedenlerinden birisi daha önceki aracımda 1.6 idi fakat o rampada dolu iken bazen zorlandığı oluyordu. buna karşın 1.3 multi bir araç acaba böyle bir yerde nasıl bir tepki verir? Diğer bir konu ise 1.6 lpg 2006 model araç ile dizelinin 1.3 olan veya 1.6 yakıt olarak kıyaslarsak ikisi arasında (LPG-Dizel) ne kadar bir fark vardır? Son olarak benzinli olanı dizele göre ortalama 3-4 bin daha düşük fiyatlı olması birazda etken benim için ve aynı şekilde satarkende dizel veya benzinli olanın hangisini daha rahat isteğim fiyata satarım? 1.3 genel olarak taksiciler tarafından çok rağbet görmekte ve genelde boyanıp satılıyor. birde aldığım yorumlar arasında alacaksan 2006 dan aşağıya model alma şeklinde oldu bunu söyleyen farklı birkaç taksiciden duydum.
    Konuyu toparlayacak olursak

1. Benzinli (1.6 lpg) ile dizel (1.3) yakıt tüketimleri neler? (Genel olarak albeaları yakıtta cimri diye duydum)
    2. Bahsettiğim evin yolu kısmındaki rampada 1.6 lpg ile 1.3 dizel kıyaslanırsa nasıl bir sonuç çıkabilir?
    3. Satarken hangisini değerinde daha rahat satabilirim?

2 gün içinde araç alacağım buradaki yorumlarınıza göre benzinli veya dizel karar vereceğim tşk.

her açıdan 1.3 multijet

• selamün aleyküm arkadaşlar. herkese hayırlı ramazanlar. oruçlar iyi gidiyordur inşallah.

bugün arabaya 20 bin km bakımı yaptırdım ankara kavaklıdere oto servisinde.

yağ, yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi, mazot filtresi değişti, frenler açıldı spreyle temizlendi balatalar değişmedi, toplam 319 tl tuttu.

mazot filtresi 40 tl + kdv imiş. yukarılarda biyerlerde 107 tl dediler demiştim ya o olan linea içinmiş, yanlış bilgi vermişler.

ayrıca zaman zaman arabayı şehiriçi dur kalklarda boşa aldığımda istop ediyordu veya devir iyice düşüp geri kalkıyordu. onu söyledim. aracı cihaza bağlayıp yazılım kontrolü yaptılar. bu sıkıntılar için yeni bir yazılım varmış, ellerindeki cihaz gprs ile internete bağlanıp onu indirdi ve yükledi arabaya. bundan sonra yaşamayacaksın o sıkıntıyı dediler. deneyip göreceğim bakalım.

havadisler böyle.
  • 
Sayfa: önceki 763764765766767
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.