Şimdi Ara

dђ ғіат аlвeа такımı (762. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.349
Cevap
73
Favori
1.670.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 760761762763764
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: shacks

Arkadaşlar size bi sorum olcak...az önce şehir dışındaydık yeni geldik...arabanın egsozundan pat pat pat diye kesik kesik ses geliyo...egzos kesik kesik üflüyo...bu nedemek oluyo?nedir acaba bu ses?

bu egzozdan gelen pat pat sesi bujilerle alakalı sanırım.çünkü arabanın çekişi yokuşlarda falan hissedilir derecede azaldı...masraf çok çıkar mı acaba?daha geçen ay verdm 600 lira...
  • quote:

quote:

Arkadaşlar size bi sorum olcak...az önce şehir dışındaydık yeni geldik...arabanın egsozundan pat pat pat diye kesik kesik ses geliyo...egzos kesik kesik üflüyo...bu nedemek oluyo?nedir acaba bu ses?

bu egzozdan gelen pat pat sesi bujilerle alakalı sanırım.çünkü arabanın çekişi yokuşlarda falan hissedilir derecede azaldı...masraf çok çıkar mı acaba?daha geçen ay verdm 600 lira...

Motor tekleyerek çok sarsıntılı çalışıyorsa dediğin gibi bujilerden olabilir.Başka problemlerde olası sen en yakın zamanda bir ustaya uğra.

• quote:

Orijinalden alıntı: osmannn94

arkadaşta dacia logan var
    dedımkı 60 bın km de vıtes kutusu yagı vede her sene veya 2 senedir antıfırız degısır dedım,servıse 45 bın bakıma soktu ustasına soylemıs reno yetkılı servısı,ustası demıskı 90 bın kmde vıtes kutusu yagı vede antıfırız degısır demıs
    bu nasıl oluyor,yanı 90 bın km ye kadar antıfırız kullanıyor ve vıtes kutusu yagı kullanıyor
    ayrıca bunların bakımı 15 er bın km aralıkla sanırım

Şanzuman yağının sık sık değiştirmeye gerek yok genelde Albealarda (Otomatik vitesli değilse) Baskı balata bitene kadar değiştirmezler servisler.Buda kullanıma göre 70-80.000 km den başlar 100-120.000 e çıkar.Antifiriz 2 yılda bir deniliyor ama aslında her kış ölçüm yaptırılır antifiriz seviyesi iyiyse 3-5 yıl değiştirmesende olur.Değiştirrisen daha güzel olur ama şart değil.

strong.:

Araç beyaz renkli ise panjuruda beyaza boyatırsın hoş olur.Diğer türlü çirkin durabilir.Kişisel zevkle alakalı bir durum insandan insana değişir.

• quote:

Orijinalden alıntı: br251

quote:

quote:

Motor tekleyerek çok sarsıntılı çalışıyorsa dediğin gibi bujilerden olabilir.Başka problemlerde olası sen en yakın zamanda bir ustaya uğra.

Size şöyle bi tavsiyede bulunayım.. bujiden kaynaklanıyorsa araç vuruntulu sarsıntılı çalışır.. Mesela rastgele bi bujinin kablosunu çekin araca marş verin eğer sarsıntı artarsa bu kablosunu çektiğiniz bujinin çalıştığını gösterir.. bu şekilde deneyerek buji kontrolleri yapabilirsiniz.. eğer bi sonuca varmazsanız enjektörlerdede sıkıntı olabilir.. Aracı çalıştırdığınızda motor sıcak yada soğuk (özellikle sıcakken) eğer araç yüksek devirde ve sarsıntılı çalışıyorsa bu enjektör sorunudur.. zaten aracınızı cihaza bağlatırsanız bu arızalar çıkacaktır.. Birde imkanınız varsa araç çalışır vaziyette iken egsozu inceleyin delik vb. durum var ise ses akışından dolayı pat pat gibi ses çıkarabilir.. kolay gelsin..

• quote:

quote:

arkadaşta dacia logan var
    dedımkı 60 bın km de vıtes kutusu yagı vede her sene veya 2 senedir antıfırız degısır dedım,servıse 45 bın bakıma soktu ustasına soylemıs reno yetkılı servısı,ustası demıskı 90 bın kmde vıtes kutusu yagı vede antıfırız degısır demıs
    bu nasıl oluyor,yanı 90 bın km ye kadar antıfırız kullanıyor ve vıtes kutusu yagı kullanıyor
    ayrıca bunların bakımı 15 er bın km aralıkla sanırım

Şanzuman yağının sık sık değiştirmeye gerek yok genelde Albealarda (Otomatik vitesli değilse) Baskı balata bitene kadar değiştirmezler servisler.Buda kullanıma göre 70-80.000 km den başlar 100-120.000 e çıkar.Antifiriz 2 yılda bir deniliyor ama aslında her kış ölçüm yaptırılır antifiriz seviyesi iyiyse 3-5 yıl değiştirmesende olur.Değiştirrisen daha güzel olur ama şart değil.

strong.:

Araç beyaz renkli ise panjuruda beyaza boyatırsın hoş olur.Diğer türlü çirkin durabilir.Kişisel zevkle alakalı bir durum insandan insana değişir.

yok arac beyaz degıl kırmızı ama lınea nın kırmızı rengıne kromaj ızgaralık cok yakısıyor servıste de albea ıcın kromaj ızgaalık var acaba onu taksam nasıl olur dıye tahmınlerınızı almak ıstemıstım

• quote:

Orijinalden alıntı: Umut.25

quote:

Orijinalden alıntı: Mardini

Olamaz yaw ilk görüyorum,ilk kez duyuyorum...Arabamın vites topuzu çıkıyor,sanırım kırılmış.Babam ya da kardeşim halletmiş nasıl yapmışlarsa.Büyük ihtimalle geri vitese takarke kırılmıştır.Daha önceyaşayan var mı? Ne yapmalıyım

topuzun içinde geçmeli bir plastik var zorlamayla tutunamayabiliyor...
    Servise gidersen yapıştırırlar...
    2kere başıma geldi bu olay önceden spor vites topuzu taktırmıştım sonradan orjinale döndüm...
    topuz 360derece dönüyodu
    Takma kafana servisde hallederler sıfırıda orjinal 35 yan sanayi 5lira...

Sağolsun babam götürmüş bugün servise beleş yapmışlar.Ön kapılardan gıcırtı sesi geliyordu yağlamışlar.Hepsi bele$

• quote:

Orijinalden alıntı: Motor Doktoru

quote:

quote:

quote:

Size şöyle bi tavsiyede bulunayım.. bujiden kaynaklanıyorsa araç vuruntulu sarsıntılı çalışır.. Mesela rastgele bi bujinin kablosunu çekin araca marş verin eğer sarsıntı artarsa bu kablosunu çektiğiniz bujinin çalıştığını gösterir.. bu şekilde deneyerek buji kontrolleri yapabilirsiniz.. eğer bi sonuca varmazsanız enjektörlerdede sıkıntı olabilir.. Aracı çalıştırdığınızda motor sıcak yada soğuk (özellikle sıcakken) eğer araç yüksek devirde ve sarsıntılı çalışıyorsa bu enjektör sorunudur.. zaten aracınızı cihaza bağlatırsanız bu arızalar çıkacaktır.. Birde imkanınız varsa araç çalışır vaziyette iken egsozu inceleyin delik vb. durum var ise ses akışından dolayı pat pat gibi ses çıkarabilir.. kolay gelsin..

aracı çalıştırmada bi sorunum yok normal çalışıyo ancak rolanti ibresi biraz yukseliyo biraz alçalıyo ama öyle çok da degil...sonra rolantideyken araba titriyo sarsıyo yani...en iyisi cihaza baglatıp arızasını öyle ögrenmek...şimdi 120 km servise uzaklık da gidemem...sanayide bi arıza tespit yaptiriyim en iyisi...çünkü yani arabayı çalıştırırken bi sıkıntı yok.rolantideyken titreme yapıyo ibre az biraz yukseliyo alçalıyo...

• @ omer1071

izmir den yazıyorum 2011 premio dizel albea m var

20000 km bakımını yaptırcam neler değişiyor ve kaç para tutuyor

---

merhabalar. ben dün ankara'da iki servisten 20.000 bakımı için fiyat aldım, ikisi de 400 tl civarında tuttuğunu söyledi. yağ, yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi, mazot filtresi değişiyormuş, far ayarı, kapıların ayarı yapılıyormuş, frenler bakılıp gerekiyorsa balatalar değişiyormuş.

tüm bunlar yapılırsa 400 civarı tutuyormuş. ama gerek olmayan bakımların bedeli düşülüyormuş. ekstra bilgi: sadece mazot filtresi 107 tl imiş. 20.000 bakımı işçilik fiyatı da sabit 125 tl imiş.

internette ufak bi araştırma yapınca mazot filtresini 13-15 tl aralığında görüyorum. bu kadar fark olmasının sebebi nedir bilmiyorum ama gidince soracağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercinsahin -- 27 Temmuz 2011; 10:41:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercinsahin

@ omer1071

---

merhabalar. ben dün ankara'da iki servisten 20.000 bakımı için fiyat aldım, ikisi de 400 tl civarında tuttuğunu söyledi. yağ, yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi, mazot filtresi değişiyormuş, far ayarı, kapıların ayarı yapılıyormuş, frenler bakılıp gerekiyorsa balatalar değişiyormuş.

tüm bunlar yapılırsa 400 civarı tutuyormuş. ama gerek olmayan bakımların bedeli düşülüyormuş. ekstra bilgi: sadece mazot filtresi 107 tl imiş. 20.000 bakımı işçilik fiyatı da sabit 125 tl imiş.

internette ufak bi araştırma yapınca mazot filtresini 13-15 tl aralığında görüyorum. bu kadar fark olmasının sebebi nedir bilmiyorum ama gidince soracağım.

Eğer yanılmıyorsam Ercin hocam mazot filtresini sıkmışlar...
    Geçen sene servis faturasında 48küsür yazıyordu
    %18 kdv ekle 56 küsüre geliyor...
    Tabi Eğer yanılmıyorsam

periyodik bakım ücreti 99lira ama ıvır zıvır işçilik ücretleriyle bu fiyat artıyor servis'in klasik yolma yöntemi...

• quote:

Orijinalden alıntı: ercinsahin

@ omer1071

---

Arkadaşlar szie şukadar söyleyeyim servislerde çalışanlar ek prim alabilmek için her türlü eklenti yaparlar.. ama sanaide yaplan bakımdan farklısını yapmazlar.. mesela kapı ayarı,koruma ( balata spreyi vb.) bunların çoğu listenizde yer alır ancak yapılmaz yapılsa da genellikle baştan sağma yapılır .. Tek iyliği yetkili servislerin garantisi .. bu iylikte normal bakım için ne kadar gerekli düşündürücü tabi Size şiddetle tavsiyem servise aracınızı bırakıp gitmeyin.. Bizzat takip edin yapılan işlemleri..

• İyi geceler arkadaşlar...

1 haftadır aracın uzaktan kumandası kapıları kitlemiyor arasıra kitliyordu...
    Aklıma akü geldi akü 2008 yılında değişmişti...

Aldım elime avometremi kontak kapalı kontak açık ve çalışırken ölçtüm...
    Değerler normaldi,kumadanın içini açıp pilini ölçtüm 3Vlik pil 0.8V olmuştu pili değiştirdim sıkıntı yok şuan

Şuan tek sıkıntı aracım 3bin devirden sonra doğan şahinlerde difransiyelden gelen ses gibi ötüyor...
    değişik bir ses geliyor...
    Cumartesi serviste bakacaklar...
    120bin km de devrilmiş oldu
    Herkese kazasız sürüşler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Susta Kazım -- 28 Temmuz 2011; 23:57:40 >

• merhaba arkadaşlar..

içinizde aracının gösterge kadranını led ışıklı yapan varmı.yada nasıl yapılabileciğini bilen varmı..

göstergyi mavi ledle aydınlatsam diye düşündüm fakat yapılıp yapılmadığı konusunda hiç bir bilgim yok..

hepinize kazasız günler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: inegöllü

merhaba arkadaşlar..

içinizde aracının gösterge kadranını led ışıklı yapan varmı.yada nasıl yapılabileciğini bilen varmı..

göstergyi mavi ledle aydınlatsam diye düşündüm fakat yapılıp yapılmadığı konusunda hiç bir bilgim yok..

hepinize kazasız günler...

İnegöllü göstergede smd dediğimiz yüzey tipi ledler mevcut...
    Bunu iyi bir elektrikçi yapar...
    ledide elektronik çarşılardan ve veya şerit led alıp ordan sökerek temin etmesini sağlayabilirsin...
    Onun söken havya ayrı Bende zamanında hobi devrelerinde smd ledlerle uğraştım uygun ekipman olmadığından ledler yanmıştı.
    Normal havya ledi yakıyor eritiyor...
  • quote:

aracı çalıştırmada bi sorunum yok normal çalışıyo ancak rolanti ibresi biraz yukseliyo biraz alçalıyo ama öyle çok da degil...sonra rolantideyken araba titriyo sarsıyo yani...en iyisi cihaza baglatıp arızasını öyle ögrenmek...şimdi 120 km servise uzaklık da gidemem...sanayide bi arıza tespit yaptiriyim en iyisi...çünkü yani arabayı çalıştırırken bi sıkıntı yok.rolantideyken titreme yapıyo ibre az biraz yukseliyo alçalıyo...

Aynısı bendede oluyordu, Gaz kelebeğini Bosh servisinde temizlediler, düzeldi.

Yapılırken seyrettim, temizliği çok basit, 4 civata söküp, iki tane yanyana fişi çıkartıyorsun,

Onun için özel sprey var galiba, onunla temizliyorsun, sıkarak...

Ayrıca Muğla-Yatağan Bosh servisini kesinlikle tavsiye ederim arkadaşlar, yalnız pazarlığınızı iyi yapın,

Ayrıca parça fiyatını sormadan ve pazarlık yapmadan taktırmayın, debriyaj balatasını, orjinal parçası ile

150 işçilik+150 balata 300 e anlaştım, sökerken motor kulağınında yıprandığını gördük, değiştirin dedim, 40 liralık motor kulağına 80 lira aldı ve taktıktan sonrada pazarlık yapamadık tabiki.
    Ayrıca garantili yapıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunrey -- 29 Temmuz 2011; 9:38:14 >

• 20.000 bakımı için servise ne kadar haraç ödeyecez var mı bilgisi olan? Araba benzinli
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mardini

20.000 bakımı için servise ne kadar haraç ödeyecez var mı bilgisi olan? Araba benzinli

bu hafta fıyat aldım 350 cıvarı dedıler benzınlı albea premıo ıcın aldım fıyatı
  • arkadaşlar bir süredir sorduğum araştırdımğım konu vardı far güneş sararması
    internette zımpara krem malzeme alınıp kendimiz yapabiliyorduk veya istanbul ve ankarada bunu yapan yerler vardı ama bursada yapan yer yoktu
    benim arkadaşlar dediki farın dış camı değişse olur far değişmicek dedi,bende bugün arayış içinde dükkan gezdim ve bir yerde buldum,usta makina ile farı temizliyor garantisini veriyor 120 tl istedi 5 tane sıvı sürcem dedi 3 saat sürüyor dedi işlem
    bende pazarlık yapmadım adam işini temiz yapsın diye
    henüz far temizletmedim ama yaptırınca resim eklerim,bursada yapan yer buldum bursalı arkadaşlara söylemek istedim
    yetkili servis tanesi 250 tl den 2 fara 500 tl istedi,ama her servis farklı diyebilir

• quote:

arkadaşlar bir süredir sorduğum araştırdımğım konu vardı far güneş sararması
    internette zımpara krem malzeme alınıp kendimiz yapabiliyorduk veya istanbul ve ankarada bunu yapan yerler vardı ama bursada yapan yer yoktu
    benim arkadaşlar dediki farın dış camı değişse olur far değişmicek dedi,bende bugün arayış içinde dükkan gezdim ve bir yerde buldum,usta makina ile farı temizliyor garantisini veriyor 120 tl istedi 5 tane sıvı sürcem dedi 3 saat sürüyor dedi işlem
    henüz far temizletmedim ama yaptırınca resim eklerim,bursada yapan yer buldum bursalı arkadaşlara söylemek istedim
    yetkili servis tanesi 250 tl den 2 fara 500 tl istedi,ama her servis farklı diyebilir

forumda biri 40liraya yapıyordu araştır bi 120lira bağlanmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Umut.25

quote:

arkadaşlar bir süredir sorduğum araştırdımğım konu vardı far güneş sararması

forumda biri 40liraya yapıyordu araştır bi 120lira bağlanmaz

ankaralı bir öğrenci yazmış ama bana uzak bide bunu yapıcak usta oto tamircisi şimdi yaptırmasam sonraya bıraksam diyorum ama bu seferde seneye muayene gelip yapan yerde bulamazsan o zaman ortada kalıcam
    şu an kararsızım,pazarlıkla 100 e yaparım ısrar ederim ama bu seferde baştan savma yapıyorlar daha önce başıma geldi

• arkadaşta datcha logan var benzin 1.4 ve lpg taktırmış 2 saatlik yol gidip geldi toplamda 90 km sabitleyip km de 60 kuruş yakmış ben benzinle 60 tl veya 70 tl arasına gittiğim yolu eleman 20 tl ye gidip gelmiş
    diğer arkadaşta dizel var oda araba değiştircek dün hundai ve honda jazz sıfır baktık bunlar 1.4 motor ama kaportayı kaldırıp motora baktım 1.2 motordan küçük yani 1.1 motor sandım o kadar küçük yapmışlar 100 km de 7 litre yakıyor benzinli
    bu bilgileride ilave etmek istedim kıyaslama için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmannn94 -- 30 Temmuz 2011; 22:18:31 >
  • 
Sayfa: önceki 760761762763764
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.