Şimdi Ara

dђ ғіат аlвeа такımı (478. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.349
Cevap
73
Favori
1.699.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 476477478479480
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • acik renkli filmlerde sorun yok muayenede hafif kusurlu olarak geciyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardday

acik renkli filmlerde sorun yok muayenede hafif kusurlu olarak geciyor.

vay kardeşim naber nasılsın ya geçen seni arayacaktım ...evden...neyse akşam nasipse ararım görüşürüz...selamlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dexter35

quote:

Orijinalden alıntı: orhanpaşa

dexter35 kardeşim film olayı sakat 135 tl civarı cezası var ...eeee bunun muayenesi var şu var bu var....al BOD perde rahat et yeminle film gibi hatta belki daha iyi...gel baba ben bostanlı dayım aracı gör karar ver ....

orhanpasam saol su perde olayını arastırayım eger kafama yatarsa senı rahatsız ederım.

başımla beraber kardeşim ne zaman istersen rahatsızlık ne demek....gel bi çayımı iç tanışırız görüşürüz...
  • quote:

quote:

vay kardeşim naber nasılsın ya geçen seni arayacaktım ...evden...neyse akşam nasipse ararım görüşürüz...selamlar...

iyi abi cok sukur gorev mesai ugrasip duruyoruz.yaz bir gelseydi yoruldum gari.:)gorusmek umudu ile yazin ugrucam insaallah abi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BEYAZFIRTINA

quote:

Orijinalden alıntı: bahakanki

arkadaşlar bugün rutin bakım yaptırdım.shell yağ ,yağ filtresi ve hava filtresi işçilikle beraber 80 TL ye yaptırdım.

ayrıca içten bagaj açma butonu olmayan arabama içten açma butonu taktırdım.ilk önce uzaktan kumandaya bağlatacaktım ama kumandada buton olmasına rağmen beyinde çıkış yoktu ve ben de butonlu yaptırdım.bir motor bagaj kapağı kilidine monte etti.elektrik kablosunu sigorta paneline çekti ve sigorta panel kapağında bulunan cebin alt tarafına (görünmeyen yere) butonu monte etti.çok güzel ve kullanışlı oldu.
    motor:10 tl
    8m 1mm kablo:3 tl
    yaylı buton:5 ytl
    işçilik :20 tl

TOPLAM:38 tl. ve çok memnun aldım.

HACI NERDE YAPTIRDIN.

tarbzon da, bagaj açma butonunu soruyorsan elektrikçide yaptırdım.

• arkadaşlar merhaba...
    kendime dizel bir araba almaya karar verdim....
    araştırmalarım sonunda 2008 model albea 1.3 mj dyn. 52,000 km gri kaza değişen boya yok orjinal bie araba buldum fiyat olarak 17,000 tl dedi...

ilk soracağım:

1) kalabalık ve kilolu bir aileye sahibim çekişte sorun olur mu?
    2) yakıt şi ve şd nedir?
    3) yukarıda yazdığım arabanın fiyatı durumuna göre nasıl?
    4) sanırım abs yok arabada bu satarken yada kullanırken benim için sorun teşkil edermi?
    cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
    İnşallah bende kısa sürede albeacı olacağım...

quote:

quote:

iyi abi cok sukur gorev mesai ugrasip duruyoruz.yaz bir gelseydi yoruldum gari.:)gorusmek umudu ile yazin ugrucam insaallah abi.

Allah kolaylık versin kardeşim..sağlık olsun yazda gelir...beklerim inşaallah...ha bu arada mobilize sin yalnız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanpaşa -- 25 Ocak 2010; 13:31:33 >

• slm arkadaşlar egzoz pulu hakkında bilgisi olan var mı ? ben aracı alalı 2 yıl oldu hiç yaptırmadım sorun olurmu?

Orijinalden alıntı: tartarini-focus

arkadaşlar merhaba...
    kendime dizel bir araba almaya karar verdim....
    araştırmalarım sonunda 2008 model albea 1.3 mj dyn. 52,000 km gri kaza değişen boya yok orjinal bie araba buldum fiyat olarak 17,000 tl dedi...

ilk soracağım:

1) kalabalık ve kilolu bir aileye sahibim çekişte sorun olur mu?
    2) yakıt şi ve şd nedir?

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
    İnşallah bende kısa sürede albeacı olacağım...

kardeş sorularının ilk ikisine kendi deneyimime göre cevap verebilirim. 2010 model m.jet albeayla -ki daha 850 km'de, motoru açılmadı bile- zayıf olmayan 4 kişi ile ne düz yolda ne de yokuşta hiçbir çekiş problemi yaşamadan gidiyoruz. özellikle yokuşlarda aracın gücü müthiş.

buna göre de yakıt ortalamam karışık 6 lt / 100 km dolayında. motor kendini topladıkça düşeceğini söylüyorlar.

Allah gönlüne göre versin. İnşallah aradığın gibi temiz güzel bir araba bulursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: sevenlve2

slm arkadaşlar egzoz pulu hakkında bilgisi olan var mı ? ben aracı alalı 2 yıl oldu hiç yaptırmadım sorun olurmu?

babacanım bende geçen arkadaş söylediği için araştırdım...normalde 22 tl imiş...eğer evrak varsa... yoksa 26 tl ayar artı kart imiş...bineklerde 2 yılda bir ticarilerde her yıl yapılması zorunluymuş....bizzat bosch servisini aradım sordum cezası büyük dediler...
  • trafik polisi ceza yazmaz egzoz emisyon pulu için trafik polisi sormaz bile ama çevre ve orman bakanlığı aç kaldığı zaman trafik polisleri ile birlikte uygulamaya çıkarlar o zaman sorar çevre ve orman bakanlığı memuru varsa sorun yok yoksa 652 TL ceza yazarlar çevre ve orman baklıpının kasasını doldururlar.. sen her ihtimale karşı kartın yoksa 24 TL ye varsa 21 TL ye fiat yetkili servislerde bu işlemi yap..!

bunun dışında klima açarak ısınan arkadaşlara cevap
    servise gittim sordum,kışın klima çalıştırılmaz dediler,çünkü klima açsanızda verdiği ısı aynıdır,klima açmasanızda arabanın motordan verdiği ısı aynıdır
    o yüzden boşu boşuna klimayı açıp motora yük bindirip fazla benzin yakmaya ve klima sistemini bozmaya gerek yok,sadece normal sıcağa alın yeterlidir

diğer şey ise,araba ile ortalama 50 km ile giderken su birikintisine girdiğim anda sağ lastiğin çamurluğundan su havaya sıçrıyor ve ön cama çok fazla su geliyor,bir anda görüşü kesiyor,ama diğer arabayla denediğimde bu olmamıştı,galba albea lastik çamurluk tasarımından kaynaklı,yani suya girdiğiniz anda sağ lastiğin çamurluk yapısından dolayı su havaya sıçrıyor ve ön cama geliyor,deneyin bakın

ford connet e bindim 4 cü kademede en yüksek hıza alıp sıcağa aldık
    ama içeri gelen hava ılık gibiydi ve sanki 2.ci kademeye almışcasına hava bile azcık üflüyordu
    bizim albeaya göre fanın çalışma hızı ve verdiği hızı yarı yarıya azdı,bunuda deneyebilirsiniz,yani albea fan hızı ve sıcak havası süper

bir başka şeyde,akşam saatinde hava soğudu nerdeyse 0 derece civarıydı,sonra saatte 90 km ile gelirken,önden gelen soğuk havadan dolayı,motor hararet göstergesi normalde orta çizgide olması gerekken,10 derece civarına kadar indi,yani sıfıra indi diyebilirsiniz,araba ile yarım saat 90 km ile gittim ve motor ısısı orta çizgide olması gerekirken,sanki araba 1 dakika önce çalışmışcasına 0 dereceye indi,çok ilgiç durum,kalarüferi açtım ve içeri ılık hava geldi,ayrıca arıza varmı dıye kırmızı ısıkta rolantıde beklerken,hararet gostergesı yarıma geldı yanı bır kac cızgı yukseldı
    ama çok ılgınc yanı soguk havada onden gelen sogukluk,radyatore gelınce demekkı suyu sogutuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ruzgar2442

bir başka şeyde,akşam saatinde hava soğudu nerdeyse 0 derece civarıydı,sonra saatte 90 km ile gelirken,önden gelen soğuk havadan dolayı,motor hararet göstergesi normalde orta çizgide olması gerekken,10 derece civarına kadar indi,yani sıfıra indi diyebilirsiniz,araba ile yarım saat 90 km ile gittim ve motor ısısı orta çizgide olması gerekirken,sanki araba 1 dakika önce çalışmışcasına 0 dereceye indi,çok ilgiç durum,kalarüferi açtım ve içeri ılık hava geldi,ayrıca arıza varmı dıye kırmızı ısıkta rolantıde beklerken,hararet gostergesı yarıma geldı yanı bır kac cızgı yukseldı
    ama çok ılgınc yanı soguk havada onden gelen sogukluk,radyatore gelınce demekkı suyu sogutuyor

arkadaşlar herkese günaydın.

sevgili ruzgar2442 yukarıda bahsettiğin olay bana termostat arızası gibi geldi. termostatın devreden çıktığı için sadece motorun içindeki su değil radyatör dahil tüm sistemdeki su dolaşıyor ve hareket halinde olduğun için de radyatörün içinden geçen soğuk hava suyun ve bu sayede motorun ısınmasını engelliyor. durduğun zaman suyun ısınması ise radyatörün ızgaraları arasından hava geçmediği için. buna baktırmazsan soğuk bir havada uzun mesafeli bir yolculuk yapamazsın sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercinsahin -- 26 Ocak 2010; 9:23:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ruzgar2442

br21 digital termometre ile ölçmüssün iyi olmuş
    ben 40 derece civarı ölçtüm termometre sona dayanmıştı bırakmıştım,bende oda tipi civalı vardı,önceki sayfalara eklemiştim

bunun dışında klima açarak ısınan arkadaşlara cevap
    servise gittim sordum,kışın klima çalıştırılmaz dediler,çünkü klima açsanızda verdiği ısı aynıdır,klima açmasanızda arabanın motordan verdiği ısı aynıdır
    o yüzden boşu boşuna klimayı açıp motora yük bindirip fazla benzin yakmaya ve klima sistemini bozmaya gerek yok,sadece normal sıcağa alın yeterlidir

diğer şey ise,araba ile ortalama 50 km ile giderken su birikintisine girdiğim anda sağ lastiğin çamurluğundan su havaya sıçrıyor ve ön cama çok fazla su geliyor,bir anda görüşü kesiyor,ama diğer arabayla denediğimde bu olmamıştı,galba albea lastik çamurluk tasarımından kaynaklı,yani suya girdiğiniz anda sağ lastiğin çamurluk yapısından dolayı su havaya sıçrıyor ve ön cama geliyor,deneyin bakın

ford connet e bindim 4 cü kademede en yüksek hıza alıp sıcağa aldık
    ama içeri gelen hava ılık gibiydi ve sanki 2.ci kademeye almışcasına hava bile azcık üflüyordu
    bizim albeaya göre fanın çalışma hızı ve verdiği hızı yarı yarıya azdı,bunuda deneyebilirsiniz,yani albea fan hızı ve sıcak havası süper

Arabanda bir sorun vardır bence. Ben -30 larda bile kullanıyorum, şlimdiye kadar hiç öyle bişey olmadı ki olmaması lazım.
    Çünkü araba belli bir ısıya gelen kadar radyatörden motora su almaz ve fanı çalıştırmaz. Belli bir sıcaklığa gelincede ısıyı fan ve termostatla sabitlemesi lazım.
    Bir kontrol ettir. Fan sürekli çalışıyordur yada termostat kapatmıyordur.

• dün akşam 3,07tlden depoyu doldurdum, bugün mazotta 6 kuruş indirim olmuş

Orijinalden alıntı: havnitekin

selamlar...

camsil ve benzeri sıvılar,denatüre etil alkol,isopropylen,amonyak içermektedirler..

asla araç camlarını temizlemek için kullanılamaz.

aracın,boyasına,plastik aksamına,döşemesine,ön göğüse,onarılamaz zararlar vermektedir..

camlar içerden mutlaka sadece nemli bir bezle silinmelidir..,dışardan da...ancak kireç lekesi varsa 1 ölçü sirke+20 ölçü su karışımı camlrdaki ve kaporta aksamındaki kireç izlerinin yokedilmesi için kullanılır.

araçiçine koku spreyleri sıkılmamalıdır,içeriğindeki uçucu yağ ve alkol,havalandırma aksamının gevreyip kırılmasına,göğüs malzemesinin bozulmasına neden olur...

aktarlardan alacağınız lavanta çiçeklerini bir küçük tülbente koyup güzel koku elde edebilirsiniz...

ön göğüs te sadece nemli bezle silinmeli,koruyucu olarak ta eczaneden temin edebileceğiniz,sıvı gliserin ile yüzeysel olarak parlatabilirsiniz...

hüseyin abi burada bahsettiğin gliserin uygulamasını nasıl yapacağız. bir bezle mi yoksa pamukla mı sürmeli. miktarı nasıl olmalı. biraz daha açabilirsen sevinirim. sıvı gliserin dediğimiz zaman eczacı doğrudan verebilecek mi bunu? yoksa çeşitleri türleri karışımları var mıdır? yarar sağlayacağız derken zarar görmeyelim.

bir de aracın dış temizliği için oto şampuanı mı önerirsin yoksa başka bir önerin olacak mı? klasik olarak akla ilk gelen bulaşık deterjanını önermeyeceğini düşünüyorum

• ruzgar2442

Klimayı kışın açmaktaki amaç ısıtmayı sağlamak değil.Klimanın bir diğer özelliği nem almadır.Kışın camlarda oluşan buğuyu en çabuk şekilde gidermenin yolu hava üflemesini cama verip klimayı açmaktır çok kısa sürede camların buğusunu alır.Ayrıca klimayı çalıştırmak sisteme hiçbir zarar vermez.Aksine kışın çalıştırmamak sistemdeki gazın çökmesine nemlenmesine neden olur ve klima iyi soğutmamaya başlar.

Albea kullanma klavuzundada bu söylediğim iki hususta açıkça yazıyor.Tüm otoritelerde bunu böyle kabul ediyor.Bazı araçlarda kışın kaloriferi açıp hava yönlenirmeyi cama verdiğinizde(buğu çözmek için) sisterm otoamtik olarak klimayıda çalıştırıp buğuyu çözer bizim araçlarda bu iş otomatik olmuyor malesef bizde elimizle çalıştırıyoruz.

Evet yakıtı biraz artırabilir ama buğudan kurtuluprahat bir görüşe sahip olmak (güvenlik......vb. açısından) buna değer......

• arkadaslar malum arabamı alalı 5 ay oldu ama merak ettıgım aracıma alırken antıfırız konulmus mudur bunu nasıl ogrenebılırım.motor sogutma suyu kırmızı ama anlayamadım ıcınde var mıdır?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.