Şimdi Ara

dђ ғіат аlвeа такımı (476. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.349
Cevap
73
Favori
1.699.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 474475476477478
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sizlerde sağolun bu bilgiler duyarlı arkadaşlarımızın uyguladığı bilgiler hoş duyarsız arkadaşımız zaten aramızda yok forumun içeriginden ve iletişimden belli Allaha şükür. Bilgiyipaylaşmak her zaman hayat kurtarı

Orijinalden alıntı: turbulanstr

ACİL KONU HAKKINDA BİLGİYE İHTİYACIM VAR YARDIMCI OLUN..!

Arkadaşlar MOTOR ÜFLEMESİ HAKINDA BİLGİLERİ OLANLAR PAYLAŞIRSA ÇOK İYİ OLUR..! YAĞ ÇUBUGUNDAN DUMAN GELİYOR 2006 MODEL 1.3 M.JET 77.000 KM DE..! ACİL KONU HAKKINDA YARDIM LÜTFEN..!!!

Yağ çubuğundan duman gelmesi eksozdan mavi duman gelmesi motorun yağ yaktığının belirtileridir.Mor arızasının büyüklüğü bildiğim kadarı ile komprosör testi ile bilinir yaklaşık servisler bunu 100-150 tl civarında yapıyor. Ancak teflon motor katkıları var sevenap dabılap gibi bir de bu katkılar sekman ve pistonun açık yerlerine dolar ve uzun süre orada kalır .birde kaç km de nekadar yağ eksiliyo buda arızanın büyüklüğü hakkında fikir edinmemizi sağlar.Birde yağ yakyığını nasıl anladın yazarsan iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Turgut reis 18

1.3 m.jet Albea aracımı park halinde durdugunda altına yağ damlatmış çok az 3-5 damla..polly ceram kullandım hiç faydasını görmedim. araçta genel bakımdan performans kaybı yok. 5w-40 maxima dizel yagını her 8 bin km bir değiştiriyorum.hava filtresi mazot filtresi yağ filtresini her 3 ayda bir km ye bakmaksızın değiştiririm..yani otomobilim ultra bakımlı desem yalan olmaz a dan z ye full bakarım hiç bir masraftan kaçmam ama canımı sıkan konu yağ çubugundan duman çıkması ve sekmanlar aşınmış araç motor istiyor demeleri..! yağ çok az eksiltiyor buda normaldir herhalde..! genel teknik bilgiye ihtiyacım var teşekkürler..!

quote:

Arkadaşlar MOTOR ÜFLEMESİ HAKINDA BİLGİLERİ OLANLAR PAYLAŞIRSA ÇOK İYİ OLUR..! YAĞ ÇUBUGUNDAN DUMAN GELİYOR 2006 MODEL 1.3 M.JET 77.000 KM DE..! ACİL KONU HAKKINDA YARDIM LÜTFEN..!!!

Yağ çubuğundan duman gelmesi eksozdan mavi duman gelmesi motorun yağ yaktığının belirtileridir.Mor arızasının büyüklüğü bildiğim kadarı ile komprosör testi ile bilinir yaklaşık servisler bunu 100-150 tl civarında yapıyor. Ancak teflon motor katkıları var sevenap dabılap gibi bir de bu katkılar sekman ve pistonun açık yerlerine dolar ve uzun süre orada kalır .birde kaç km de nekadar yağ eksiliyo buda arızanın büyüklüğü hakkında fikir edinmemizi sağlar.Birde yağ yakyığını nasıl anladın yazarsan iyi olur.

• Merhaba arkadaşlar kış iyice kendisini göstermeye başladı Tekirdağ'da çok etkili kar yağışı var korkudan dışarı adım atamıyoruz sık kullanılan yollarda bile kardan şeritler gözükmüyor...Hepinize kazasız belasız sürüşler dilerim...

"Ben bir Türküm, dinim, cinsim uludur." Duyar duymaz içim titremişti. Şair bu şiiriyle 'Diril Ey Türk!' diye bağırıyor ve bizi uyanmaya çağırıyordu. Bu bağırışı duyduk, bu çağrıya uyduk. Bir arayış, uyanış ve sonunda diriliş başladı. Bir kuru kalabalık değil bir millet olduğumuzu anlamaya başladık. İbrahim Binbaşı doğru söylemiş, yeniden doğuyoruz, canlanıyoruz, diriliyoruz. Türk geri geliyor! Tarih bir millete bir kez dirilme hakkı verir. Yeniden uyursak, oyuna gelirsek, bir daha dirilemeyiz. Biz olmaktan çıkar, kaybolur gideriz. Bu sözümü unutmayın!
    Yüzbaşı Kadri Bey
    22 Nisan 1915

Dokuz Eylül Üniversitesi-2011

• quote:

Orijinalden alıntı: Oğuzhan AŞAR

Merhaba arkadaşlar kış iyice kendisini göstermeye başladı Tekirdağ'da çok etkili kar yağışı var korkudan dışarı adım atamıyoruz sık kullanılan yollarda bile kardan şeritler gözükmüyor...Hepinize kazasız belasız sürüşler dilerim...

Birde İstanbul'a gelseydi hayırlısıyla şu kar...

• Selam Kardesim bende 2009 albea Premio kullanıcısıyım şimdi anladıgım kadarıyla araban benzinli ki tüp taktırdın benim arabam dizel ama senin problemin bence tüpten kaynaklanan bir problem servisine götürüp bir baktır zaten FİATtan kaynaklanan bir problem ise size sormadan ya arabayı degiştirirler yada arızalı olan parcayı tüpcüye falan ugramadan yetklili servise gitmeni öneririm ama tüpü taktırdıgın yer bir hata yaptıysa bişi diyemem ama tekrar sölüyorum servise götürmende fayda var cünkü tüpcü kendi kafasına göre bişiler yaparsa FİAT buna müdahale edilmiş garanti kapsamı dısında diyebilir İYİ GÜNLER.

Orijinalden alıntı: br251

Arabayı aldığım ilk andan itibaren aklımda olan bir şeyi nihayetinde bugün gerçekleştirdim.Sis farı taktırdım.

Uzun zamandır araştırıyorum.Servis sırf yedek parça fiyatı olarak kdv dahil 280 tl gibi bir fiyat çıkardı.

Sis farı 2 adet 128 TL
    Sol kapak 37 TL
    Sağ kapak 40 TL (sol ile sağ arasında ne fark var anlamadım. )
    Röle 14 TL
    Kablo 16 TL (Kdv siz fiyatlar)

Tofaş yedek parça satan birçok yere sormama rağmen bir türlü sis farı bulamamıştım(Parçacılarda hep aynı laf Elimizde yok ,geçende bitti ,,,getirtiriz....vb)

Sonunda Opar orjinal yedek parça satan bir yerde buldum.

Sis farı :40 TL ayaklar dahil(2 tane 80 TL)
    Sis kapakları:25 TL (2 tane 50)
    Yedek parça olarak 130 TL tuttu.

Yan Sanayi farlarda vardı 25 TL ye ama olduyken iyisi olsun dedim orjinal aldım.

SİS FARLARI:

FAR AYAKLARI:

FAR KAPAKLARI:

Bugün sabahta tanıdık bir oto elektrikçiye montajını yaptırdım.Orjinal gibi olsun diye Arka sis farı düğmesine bağlattırdım.Tesisat olmadığı için kablo çekildi.Aküden elektrik alındı, motor bölmesindeki sigorta kutusunun yanına röle takıldı arkasından arabanın içindeki sigorta kutusunun oradan arka sis farı tesisatına bağlantı yapıldı.Sonuçta kısa farları yakıp arka sis düğmesine basınca ön ve arka sis lambalarının hepsi yanıyor.(Servise sordum onlarda arka sis farının düğmesine bağlantı yapıyorlarmış)kablo parası+röle+işçilik....vb.25TL tuttu.Sonuç olarak 155 TL sına maloldu.

Tarih 15 Ocak 2009 Albea Takımı DH forum sayfa 36 br251 sis farı taktırır............

Sis farı soran arkadaşa yardımcı olur düşüncesiyle alıntı yaptım.(kendimden alıntı)

Bugün 22 ocak yani taktıralı 1 yılı 7 gün geçmiç bugüne kada hiçbir sorun çıkarmadı.Yağmurda ve siste çok işe yarıyor.Amacının dışında hiç kullanmadım.Varlığı zaten görünümü çok değiştiriyor yakmaya gerek yok........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi br251 -- 22 Ocak 2010; 22:47:19 >

• Öncelikle hayırlı olsun lakin üzülme ama biraz pahalıya almışsın..! hepsiburada.com yada modacarda parça adet olarak alsaydın 75 TL kadar bir fiyat tutardı..! Benim aracın sol sis camı kırıldı dış kaplamasıda kararmıştı hepsiburada.com dan sipariş verdim 35 TL sol taraf komple aldım..!

quote:

quote:

Arabayı aldığım ilk andan itibaren aklımda olan bir şeyi nihayetinde bugün gerçekleştirdim.Sis farı taktırdım.

Uzun zamandır araştırıyorum.Servis sırf yedek parça fiyatı olarak kdv dahil 280 tl gibi bir fiyat çıkardı.

Sis farı 2 adet 128 TL
    Sol kapak 37 TL
    Sağ kapak 40 TL (sol ile sağ arasında ne fark var anlamadım. )
    Röle 14 TL
    Kablo 16 TL (Kdv siz fiyatlar)

Tofaş yedek parça satan birçok yere sormama rağmen bir türlü sis farı bulamamıştım(Parçacılarda hep aynı laf Elimizde yok ,geçende bitti ,,,getirtiriz....vb)

Sonunda Opar orjinal yedek parça satan bir yerde buldum.

Sis farı :40 TL ayaklar dahil(2 tane 80 TL)
    Sis kapakları:25 TL (2 tane 50)
    Yedek parça olarak 130 TL tuttu.

Yan Sanayi farlarda vardı 25 TL ye ama olduyken iyisi olsun dedim orjinal aldım.

SİS FARLARI:

FAR AYAKLARI:

FAR KAPAKLARI:

Bugün sabahta tanıdık bir oto elektrikçiye montajını yaptırdım.Orjinal gibi olsun diye Arka sis farı düğmesine bağlattırdım.Tesisat olmadığı için kablo çekildi.Aküden elektrik alındı, motor bölmesindeki sigorta kutusunun yanına röle takıldı arkasından arabanın içindeki sigorta kutusunun oradan arka sis farı tesisatına bağlantı yapıldı.Sonuçta kısa farları yakıp arka sis düğmesine basınca ön ve arka sis lambalarının hepsi yanıyor.(Servise sordum onlarda arka sis farının düğmesine bağlantı yapıyorlarmış)kablo parası+röle+işçilik....vb.25TL tuttu.Sonuç olarak 155 TL sına maloldu.

Tarih 15 Ocak 2009 Albea Takımı DH forum sayfa 36 br251 sis farı taktırır............

Sis farı soran arkadaşa yardımcı olur düşüncesiyle alıntı yaptım.(kendimden alıntı)

Bugün 22 ocak yani taktıralı 1 yılı 7 gün geçmiç bugüne kada hiçbir sorun çıkarmadı.Yağmurda ve siste çok işe yarıyor.Amacının dışında hiç kullanmadım.Varlığı zaten görünümü çok değiştiriyor yakmaya gerek yok........

• Arkadaşlar merhaba benim 2006 model albeam var ve albea gibi aracın bile bagajı bana yetmiyor.Portbagaj taktırmayı düşünüyorum.Uzun yola giderken tavan üstü sepet bagaja ihtiyaç duyuyorum.Fakat boyaya zarar verir diye tereddüt içerisindeyim.Bağlantı yerleri tavan üstü fitillerinin altında ve sanırım direkt tavan metaline monte ediliyor.Taktıranlar varsa biraz bilgi verebilirler mi acaba?

quote:

1.3 m.jet Albea aracımı park halinde durdugunda altına yağ damlatmış çok az 3-5 damla..polly ceram kullandım hiç faydasını görmedim. araçta genel bakımdan performans kaybı yok. 5w-40 maxima dizel yagını her 8 bin km bir değiştiriyorum.hava filtresi mazot filtresi yağ filtresini her 3 ayda bir km ye bakmaksızın değiştiririm..yani otomobilim ultra bakımlı desem yalan olmaz a dan z ye full bakarım hiç bir masraftan kaçmam ama canımı sıkan konu yağ çubugundan duman çıkması ve sekmanlar aşınmış araç motor istiyor demeleri..! yağ çok az eksiltiyor buda normaldir herhalde..! genel teknik bilgiye ihtiyacım var teşekkürler..!

quote:

Günaydın kadeşim Senin için bu gün dışarı çıkınca bide yağ çubugunu ben çekip bakıcam duman varmı yokmu?Benim araçta 2005 model 42000 km de Yanlız çok az yağ damladığı halde motor istiyor demeleri araç motor istiyorsa
    1-Aracın pistonları değişir
    2-piston gömlekleri değişir
    3-krank mili değişir veya taşlanır
    4 kadehler değişir vs vs vs
    Ama sekman aşındiysa sadece swkmanları değistirmek daha mantıklı.Araç yağ damlatması karter contası veya tapasından olabilir.Bana kalırsa senin araçta motor isticek büyüklükte bir ariza yok.8000-10.000 km 200-300 veya 1/2 gram yağ eksiltmesi çok ahım şahım bir olay değil.bir kaç yağ değişiminde yine teflon kotuyuculardan birini dene derim 77000 km çok km değil dizel için..

• turbulanstr

Yaptıralı 1 yıl oldu ozaman için sağa sola çok baktım.Modacar marka hepsiburada........vb sitelerde satılanları biliyorum.O sitelere bakarsanız ürün açıklmasında "ModaCar adına üretilmektedir" diye bir ibare bulunur.Yani firma fason olarak kendi adına üretim yaptırıyor(yan sanayi)

Benim aldığım parçalar Opar orjinal onun için fiyatı biraz pahalı yan sanayi alsaydım parçaların tümü ozaman için 80TL civarı tutacaktı.....ama ben orjinal almayı tercih ettim....

Orijinalden alıntı: orhanpaşa

quote:

Orijinalden alıntı: hardday

ben daha 45.000 deki albeami 12 binliraya bedavaya vermisim o zaman.gerci arka taraftan kazali ama genede bedava.

hardday kardeşim nasılsın...ne var ne yok yeni aracınla aran nasıl....Allah kaza bela vermesin...selamlar..

Çok sağol abi iyi şimdilik çok şükür bir sıkıntımız yok.204 km deyiz daha Albeadan sonra baya bir değişik geldi.İlk aldığım gün 2-3 kez stop
    ettirdim Hb düşünen olursa tavsiye edebileceğim bir araç donanımı olsun yakıtı olsun.Şimdililk 50 liralık benzinle 198 km yaptık şehir içi.
    Zamanla düşecektir eminim.
    Ama yolda albea gördükce dönüp bakıyorum imzamı bile değiştiremedim. İlk göz ağrım nede olsa.Umarım sende bod perdelerden memnunsundur.Asıl güzelliği yazın onların.Kendine iyi bak abi görüşebilmek umudu ile.

Allah kimselere kaza bela yaşatmasın..Tekirdağ felç oldu evlere tıkandık kaldık.Aman dikkat forum buzlanma bugünden itibaren yoğunluk kazanacakmış.Akşam ayazlarına dikkat

• Arkadaşlar sis farını aldım

2kapak 2sis 50lira tuttu
    ayak almadım:(
  • Teşekkür ederim..! Hani derlerya agzı olan konuşuyor..! Moral bozuyorlar can sıkıyorlar..! Psikolojikman öyle etkilendimki kafaya takar oldum yaw bu sanayii ustaları işsizliktenmidir yoksa başka nedenmidir bilinmez ama moral bozup adam kazıklamayı iyi beceriyorlar..! Yağ yok denecek kadar az yakıyor hatta yakmıyor desem dogru olur..! çünkü karter contasından kaçırıyorsa aracımın yağ eksilmesi gayet normal..! cumartesi bosch car service gittim sadece sadece baskı balat istedigini oda 6 ay idare eder abi dediler..! 80 bin bakımında baskı balata degiştirelim tamam dediler çünkü hava yağ dizel vb filtrelerini kendim degiştiriyorum 3 ayda bir..!

Arkadaşım teşekkürler inan psikolojik rahatlamaya ihtiyacım vardı yok motor üflüyor yok hava veriyor falan filan..!!!

quote:

quote:

quote:

quote:

Günaydın kadeşim Senin için bu gün dışarı çıkınca bide yağ çubugunu ben çekip bakıcam duman varmı yokmu?Benim araçta 2005 model 42000 km de Yanlız çok az yağ damladığı halde motor istiyor demeleri araç motor istiyorsa
    1-Aracın pistonları değişir
    2-piston gömlekleri değişir
    3-krank mili değişir veya taşlanır
    4 kadehler değişir vs vs vs
    Ama sekman aşındiysa sadece swkmanları değistirmek daha mantıklı.Araç yağ damlatması karter contası veya tapasından olabilir.Bana kalırsa senin araçta motor isticek büyüklükte bir ariza yok.8000-10.000 km 200-300 veya 1/2 gram yağ eksiltmesi çok ahım şahım bir olay değil.bir kaç yağ değişiminde yine teflon kotuyuculardan birini dene derim 77000 km çok km değil dizel için..

• Birde sen kontrol et yağ çubugundan duma geliyormu diye çok merak eder oldum acaba bu olay kış oldugu içinmi yoksa albea lara özgümü..!selamlar

quote:

turbulanstr

Yaptıralı 1 yıl oldu ozaman için sağa sola çok baktım.Modacar marka hepsiburada........vb sitelerde satılanları biliyorum.O sitelere bakarsanız ürün açıklmasında "ModaCar adına üretilmektedir" diye bir ibare bulunur.Yani firma fason olarak kendi adına üretim yaptırıyor(yan sanayi)

Benim aldığım parçalar Opar orjinal onun için fiyatı biraz pahalı yan sanayi alsaydım parçaların tümü ozaman için 80TL civarı tutacaktı.....ama ben orjinal almayı tercih ettim....
    en kısa zamanda hem kendi aracıma hemde ekip aracına oda ford connect bakıp bilgi veririm aracın yagı çalıştıgında zaten ısınır ve duman çıkması normaldir önemli olan bu dumanın yağ buharımı yoksa EKSOZA GİDEN YANMA DUMANIMI olduğunu görmek zaten arasında çok bariz hem duman miktarında hemde duman renginde fark vardır.Eger için hala rahat etmezse farlı 3-4 ustayla görüş derim ama bence aracında sorun yok derim yazılarından anladığım kadarıyla...
  • Arkadaşlar forumda araç bilgisi arayan ALBEA nasıl bir araçtır diye ziyaret eden çok arkadaş var oto show un albea 100.000 km testine rastladım özellikle 1200 motor hakkında detaylı bilgi var aşağıdaki linkten 1200 motor albea hakkında detaylı bilgi bulabilirsiniz genel itibarı ilede bilgi sahibi olunabilir..

http://www.autoshow.com.tr/yuzbin_km/albea/00753/

ayrıca içten bagaj açma butonu olmayan arabama içten açma butonu taktırdım.ilk önce uzaktan kumandaya bağlatacaktım ama kumandada buton olmasına rağmen beyinde çıkış yoktu ve ben de butonlu yaptırdım.bir motor bagaj kapağı kilidine monte etti.elektrik kablosunu sigorta paneline çekti ve sigorta panel kapağında bulunan cebin alt tarafına (görünmeyen yere) butonu monte etti.çok güzel ve kullanışlı oldu.
    motor:10 tl
    8m 1mm kablo:3 tl
    yaylı buton:5 ytl
    işçilik :20 tl

TOPLAM:38 tl. ve çok memnun aldım.

Orijinalden alıntı: bahakanki

arkadaşlar bugün rutin bakım yaptırdım.shell yağ ,yağ filtresi ve hava filtresi işçilikle beraber 80 TL ye yaptırdım.

ayrıca içten bagaj açma butonu olmayan arabama içten açma butonu taktırdım.ilk önce uzaktan kumandaya bağlatacaktım ama kumandada buton olmasına rağmen beyinde çıkış yoktu ve ben de butonlu yaptırdım.bir motor bagaj kapağı kilidine monte etti.elektrik kablosunu sigorta paneline çekti ve sigorta panel kapağında bulunan cebin alt tarafına (görünmeyen yere) butonu monte etti.çok güzel ve kullanışlı oldu.
    motor:10 tl
    8m 1mm kablo:3 tl
    yaylı buton:5 ytl
    işçilik :20 tl

TOPLAM:38 tl. ve çok memnun aldım.

hayırlı olsun kardeş güle güle kullan...
  • 
Sayfa: önceki 474475476477478
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.