Şimdi Ara

dђ ғіат аlвeа такımı (387. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.349
Cevap
73
Favori
1.670.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 385386387388389
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yani demem o ki .sürücü ahlaki . davranış biçimi artık magandalık bitti ben gerçekten eski kamyoncuyum birmilyon dan fazla km yapmışımdır bilmiyorum o zman sayaç yok du vardı da şimdiki teknik değildi biz eksozu susturmak için masraf yapardık ama şimdi bağırtmak için para harcıyorlar yazıklar olsun birde yüksek sesle müzik bu ne yaw? beyaz ampül yetmiyormuş gibi birde sisleri yakıyorlar tabii sisler farklı yanıyor (parası yetmemiş ampül değiştirmiye=?) sis lambaları karlı .sisli kapalı .havalarda yakılır
  • arkadaşlar servisle konuştuk kelebek gövdenin temizlenmesi lazımmış +bakım yinede fikirleriniz için teşekkürler
  • @eskikamyoncu,

Takma hocam...Her insanın zevki ayrıdır ama haklısınız, sisleri vs. yakıpta kimsenin sizi rahatsız etmeye hakkı yoktur...
  • arkadaşlar malum 2003 model 1.2 lpg'li tiptronik ALBEA sahibiyim. kedisiyle yaklaşık 2500 km.lik manisa-ankara-ılgaz ve çatalzeytin-inebolu-cide sahil yolu ve ılgaz-ankara-manisa yolculuğu gerçekleştirdim. müsadenizle araçla ilgili izlenimlerimi sizlerle paylaşayım.

1. yolculuktan önce manisa'da 200 tl.ye otomatik şanzıman yağı ve filtresini ve 300 tl.ye triger kayışını sanayideki ustama değiştirdim.
    2. lpg kesinlikle yüzyılın buluşu. 50-55 tl. arasında simit depo doluyor ve yaklaşık 400 km. yapıyor.
    3. otomatik vites ise yüzyılın diğer buluşu. iki gün kullanan birinin bu konfordan vazgeçmesi çok zor. büyük konuşmayayım ama bundan sonra düz vites araba kullanacağıma yürürüm daha iyi . ben vites değiştirmeden yapamam diyen varsa manuel modda bu egolarını tatmin edebilir hemde 6 vites imkanıyla.
    4. klimanın polen filtresini değiştirdim performans artışı oldu fakat isteğim seviyede değil zannedersem klima gazının kontrole ihtiyacı var.
    5. bagaj kesinlikle devasa boyutlarda hele polo hb bagajından sonra.
    6. beklentilerin üzerinde bir çekiş gücü var. tam dolu halde bile rampaları çok güçlü bir şekilde çıkabildim. düz yollarda zaten başarılı 100 km sabit hızda devir göstergesinde ibre 1900'ü gösteriyor.
    7. yüksek hızlarda virajlara dikkatli girmek lazım.
    8. kısa farlar zayıf xenon değişikliği iyi gelecek.
    9. ılgaz memleketim yeşillikler içinde çok güzel bir yerdir. inebolu-cide arasına bu yeşilliklerin yanına masmavi tertemiz bir deniz ekleyin gerçekten cenetten bir köşe. ama yolları bu cennneti tamamen bir cehenneme çeviriyor. 100 km.lik yolu abartısız üçbuçuk saatte geçebildim.

netice itibariyle albea parasının karşılığını fazlasıyla veren bir araç. üzerine otomatik vites + lpg yemede yanında yat. aklımı seveyim aklımı

• quote:

Orijinalden alıntı: zeiffer

mahalledeki çocuklar albeamın arkasına iple kola kutuları bağlamışlar hiç farketmedim bindim arabama gittim şehre açmışım müziğin sesini son ses şehirde turluyorum kaldırımdaki insanlar bana bakıp kahkaha atıyor çok şaşırdım acaba müziktemi sorun var dedim sonra çektim sağa sinirlerim bozuldu ellerim tır tır titriyor sonra arabanın arkasına bir baktımki kola kutuları iple bağlanmış oh be dedim demek bende sorun yokmuş dedim mahallenin çocukları işte

sayfaları gezerken denk geldim eski yazı ama olsun,bunu görünce aklıma geldi galba çocuklar tvde eski filmleri izlerken düğün arabalarının arkasına bağlanırken görmüşler çocuk işte bunlara dikkat etmek lazım
    neyse herkese kazasız sürüşler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gitarist55 -- 7 Eylül 2009; 23:12:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gitarist55

quote:

mahalledeki çocuklar albeamın arkasına iple kola kutuları bağlamışlar hiç farketmedim bindim arabama gittim şehre açmışım müziğin sesini son ses şehirde turluyorum kaldırımdaki insanlar bana bakıp kahkaha atıyor çok şaşırdım acaba müziktemi sorun var dedim sonra çektim sağa sinirlerim bozuldu ellerim tır tır titriyor sonra arabanın arkasına bir baktımki kola kutuları iple bağlanmış oh be dedim demek bende sorun yokmuş dedim mahallenin çocukları işte

sayfaları gezerken denk geldim eski yazı ama olsun,bunu görünce aklıma geldi galba çocuklar tvde eski filmleri izlerken düğün arabalarının arkasına bağlanırken görmüşler çocuk işte bunlara dikkat etmek lazım

Hocam yanlış anlamada çok komik yahu... Birdaha binerken etrafa iyice bak...

• quote:

Orijinalden alıntı: Oğuzhan AŞAR

quote:

Orijinalden alıntı: gitarist55

quote:

Hocam yanlış anlamada çok komik yahu... Birdaha binerken etrafa iyice bak...

özellikle ben aracıma binerken etrafında bir tu ata aracın sağna soluna bişey olmuş mu çizik darbe var mı diye bakarım.bakmadan binersem içim rahat etmez.ben görmeden acaba araca bir zarar gelmiş mi diye...

• quote:

Orijinalden alıntı: bahakanki

özellikle ben aracıma binerken etrafında bir tu ata aracın sağna soluna bişey olmuş mu çizik darbe var mı diye bakarım.bakmadan binersem içim rahat etmez.ben görmeden acaba araca bir zarar gelmiş mi diye...

bınerken surucu tarafını nasıl olsa goruyoruz,ama dıger yan tarafada bakmak lazım,bu zamanla alıskanlık oluyor arabaya bınerken refleks oluyor,aslında bakmak lazım,park halındeyken baska araba sürtmüş olsa,görmeden bınıp gıtmek olabılıyor
  • Arkadaşlarım, formu uzun süredir takip ediyorum ve zaman zaman yazıyorum, anladığım kadarıyla yaşça en büyüğünüzüm 49 yaşındayım,.. Bir Zeiffer kardeşimiz vardı güzel yazıyordu bu aralar katılmıyor, bir sorun falan mı var, bilen varmı aranızda acaba.?
  • slm arkadaşlar uzun araştırma düşünme sonucu 1 - 2 ay içinde Lpg taktırmayı düşünüyorum.
    1- bu iş için hangi markayı öneririsiniz
    2-toplam herşey dahil masraf ne kadar
    3-Lpg denmemnun olmayan varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ae76

Arkadaşlarım, formu uzun süredir takip ediyorum ve zaman zaman yazıyorum, anladığım kadarıyla yaşça en büyüğünüzüm 49 yaşındayım,.. Bir Zeiffer kardeşimiz vardı güzel yazıyordu bu aralar katılmıyor, bir sorun falan mı var, bilen varmı aranızda acaba.?

baba uzun süredir takip ediyosun ama hiç forumda görüşlerini belirtmedin galiba yada ben görmedim..neyse ..baba zeiffer en son soros körfezine gitmeye çalışıyordu galiba sonra bir daha haber alamadık kendisinden umarım iyidir...malum tatil dönemi...ha birde ercomert dayı var yaşı büyük olan...saygımız sonsuz abiler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanpaşa -- 8 Eylül 2009; 11:39:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kirmitli

arkadaşlar malum 2003 model 1.2 lpg'li tiptronik ALBEA sahibiyim. kedisiyle yaklaşık 2500 km.lik manisa-ankara-ılgaz ve çatalzeytin-inebolu-cide sahil yolu ve ılgaz-ankara-manisa yolculuğu gerçekleştirdim. müsadenizle araçla ilgili izlenimlerimi sizlerle paylaşayım.

1. yolculuktan önce manisa'da 200 tl.ye otomatik şanzıman yağı ve filtresini ve 300 tl.ye triger kayışını sanayideki ustama değiştirdim.
    2. lpg kesinlikle yüzyılın buluşu. 50-55 tl. arasında simit depo doluyor ve yaklaşık 400 km. yapıyor.
    3. otomatik vites ise yüzyılın diğer buluşu. iki gün kullanan birinin bu konfordan vazgeçmesi çok zor. büyük konuşmayayım ama bundan sonra düz vites araba kullanacağıma yürürüm daha iyi . ben vites değiştirmeden yapamam diyen varsa manuel modda bu egolarını tatmin edebilir hemde 6 vites imkanıyla.
    4. klimanın polen filtresini değiştirdim performans artışı oldu fakat isteğim seviyede değil zannedersem klima gazının kontrole ihtiyacı var.
    5. bagaj kesinlikle devasa boyutlarda hele polo hb bagajından sonra.
    6. beklentilerin üzerinde bir çekiş gücü var. tam dolu halde bile rampaları çok güçlü bir şekilde çıkabildim. düz yollarda zaten başarılı 100 km sabit hızda devir göstergesinde ibre 1900'ü gösteriyor.
    7. yüksek hızlarda virajlara dikkatli girmek lazım.
    8. kısa farlar zayıf xenon değişikliği iyi gelecek.
    9. ılgaz memleketim yeşillikler içinde çok güzel bir yerdir. inebolu-cide arasına bu yeşilliklerin yanına masmavi tertemiz bir deniz ekleyin gerçekten cenetten bir köşe. ama yolları bu cennneti tamamen bir cehenneme çeviriyor. 100 km.lik yolu abartısız üçbuçuk saatte geçebildim.

netice itibariyle albea parasının karşılığını fazlasıyla veren bir araç. üzerine otomatik vites + lpg yemede yanında yat. aklımı seveyim aklımı

sen ne diyon kirmitli bizimki manuel gerçi ama lpg harika baba 1.2 80 bg se birde rampa yokuş yük maşallah banamısın demiyo bilmeyen sanki motor hacmini daha büyük zanneder öyle diyim yani....klima ya benimde baktırmam lazım bu yaz iyi kötü geçti seneye hazırlık lazım nasip olursa....xenon a dikkat bak babalar yukarda yazmış karşıdaki sürücüyü rahatsız ediyo diye yinede sen bilirsin...''ılgaz anadolu nun sen yüce bir dağısın''diye bi şarkı vardı hatırladığım ilkokuldan bilmiyorum sizin orasımı...

• quote:

Orijinalden alıntı: sevenlve2

slm arkadaşlar uzun araştırma düşünme sonucu 1 - 2 ay içinde Lpg taktırmayı düşünüyorum.

brc kardeşim pahalı diye duydum ama şaşma derim zaten benimki gibi orjinal lpg li araçlarda FİAT brc kullanmış bildiğim kadarıyla...ki bizimkiler 1.2 birde klimada var çekmez gitmez diyen afedersiniz halt işlemiş...ralli yapmıyacaz sonuçta...1.500 civarı diye duydum en son..araştır derim ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevenlve2

slm arkadaşlar uzun araştırma düşünme sonucu 1 - 2 ay içinde Lpg taktırmayı düşünüyorum.

LPG taktıracaksan BRC den şaşmayacaksın.İnternet adresihttp://www.2a.com.tr/ buradan bulunduğun yerdeki yetkili servisi bul ve onlara yaptır.Zaten Tofaşın fabrikasyon LPG li olarak çıkardığı araçlarda BRC kullanıyor........LPG kiti+Montaj ortlama 1400-1500(Daha düşük yada yüksekte olabilir)

Lpg takılınca Yeniden muayene yaptırman gerekecek 123,90+Ruhsta işleteceksin birazda ona gider.....vb.

Kaliteli bir sistem ve kaliteli montajla kolay kolay sorun çıkarmaz.

• Arkadaşlar bizim aracın iç (beyaz) kısımlarında ufak tefek lekeler var...Kapı kolunun oralarda falan, elden bulaşmış...Bu lekeleri neyle temizleyebiliriz? Bildiğiniz kaliteli bir döşeme temizleyicisi varmıdır?
  • Merhaba arkadaşlar,
    Araçlarınıza krom aksesuar düşünüyorsnız sitemize uğramanızı öneririm,

http://www.otokromaksesuar.tr.gg/

------------------ ALBEA -------------------
    04.2002 Sonrası modeller için

Kapı kolu ( 4 kapı ) : 50 lira
    Kapı eşiği ( 2 parça ) : 28 lira
    Ayna kapağı Krom (ABS) : 66 lira
    Cam çıtası : 50 lira
    Bagaj altı çıtası : 40 lira
  • quote:

Arkadaşlar bizim aracın iç (beyaz) kısımlarında ufak tefek lekeler var...Kapı kolunun oralarda falan, elden bulaşmış...Bu lekeleri neyle temizleyebiliriz? Bildiğiniz kaliteli bir döşeme temizleyicisi varmıdır?

internette bu iş için bir sürü ürün var.hepsi de işe yarıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ROBINHOOD

Merhaba arkadaşlar,
    Araçlarınıza krom aksesuar düşünüyorsnız sitemize uğramanızı öneririm,

http://www.otokromaksesuar.tr.gg/

------------------ ALBEA -------------------
    04.2002 Sonrası modeller için

Kapı kolu ( 4 kapı ) : 50 lira
    Kapı eşiği ( 2 parça ) : 28 lira
    Ayna kapağı Krom (ABS) : 66 lira
    Cam çıtası : 50 lira
    Bagaj altı çıtası : 40 lira

albeaya krom kaplama yakışacağını düşünmüyorum.en azından mevcut renklerine.zevk meselesi.

• ARKADAŞLAR MERHABA BUGÜN İTİBARİ İLE BİR PAYLAŞIMCI ALBEACINIZ DAHA VAR HERKESE MERHABA.....
  • quote:

Arkadaşlar bizim aracın iç (beyaz) kısımlarında ufak tefek lekeler var...Kapı kolunun oralarda falan, elden bulaşmış...Bu lekeleri neyle temizleyebiliriz? Bildiğiniz kaliteli bir döşeme temizleyicisi varmıdır?

şaka gelmesin ama en dandik ıslak mendil markası bile süper leke çıkarıyor.....olmadı kovaya biraz su biraz halı yıkama şampuanı bi bezle iyice sil sonra durula cillop gibi olur kardeş....
  • 
Sayfa: önceki 385386387388389
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.