Şimdi Ara

dђ ғіат аlвeа такımı (386. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.349
Cevap
73
Favori
1.670.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 384385386387388
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bahakanki

quote:

Orijinalden alıntı: Albea 1.3

quote:

Orijinalden alıntı: dexter35

arkadaslar herkese gunaydın bır sey sormak ıstıyorum benım arabanın bagaj ı sert kapanıyor.yavas kapatayım dıyorum ımkanı yok hızlı kapatmak gerekıyor.boyle olunca da ıcım acıyor vallaha acaba bunun ayarı falan yok mudur? herkese kazasız belasız gunler dılerım

dexter servise gittiğinde anlat durumu ayar civatası var bizdede aynı sorun vardı civata sert olunca kaldırp elinden kendin bıraktıgında bile kapanıyor güç uygulamadan

bagaj kapağı ile ilgili sorun benim onda değil de,eğimli bir yere yukarya doğru aracı çektiğimde bagaj kapağını açınca yukarıda durmuyor aşağıya iniyor.

içindeki yayla alakalı olabilirmi?
    birde bagajı çok sert kapatıncada belli bir süre sonra aynısı oluyor sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: br251

quote:

Orijinalden alıntı: ltfcan

slm arkadaşlar benim arabanın debreji çabuk kavrıyor. bu durumu başka araçlarda görmedim sizce bu iyi mi? yoksa bir sorun mu var. ayrıca frenide çok çabuk kavrıyor.

Albeların frenleri bakımları zamanında yapılmışsa çok iyi tutar hemen kavrar bu durum normal.
    Albeadaki debriyaj sistemi hidroliktir.Ayarı yoktur.Çabuk kavramadan kastınız çok alttan kavramasıysa balata sıyırmış olabilir.(Kilometre ve arabanın yaşını bilmediğimden kesin birşey söyleyemiyorum.)

arabam albea 1.3 active 2006 model, 90000 km de ve aldığımda 88000 km deydi. debriyajın sonuna kadar basınca iyi. ama azcık eksik basarsam ses çıkarıyor yada vites değişmiyor. ayağımı debriyajdan çekerkende başka arabalara göre balataların kavraması daha çabuk oluyor. tamirciye gittim hidrolik olduğu için ayar yapılmaz. şimdilik idare et. 1-2 seneye kadar değiştirmek zorunda kalırsın zaten dedi. ben arabayı alalı 3 ay oldu. debriyajı arızalı bir araç mı almış oldum şimdi. tamiri falan çok mu pahalı bunun. ilginize şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: malt1

benim albeanın debriyajı çok dipten yani sonuna kadar basarsan vites geçiyo birazcık kaçırdınmı vites geçmiyor benim debriyaj yukardanmı aşağıdanmı kavramış oluyor şimdi birde debriyaj balatasını değiştirirsem sorun çözülrümü fiyatı ne kadardır

benim albeada da aynı durumda model ve km sini öğrenebilimiyim. Tanıdık bir tamirciye sordum. hidrolik olduğu için ayar yapılmaz. tamamen bozulana kadar bin. sonra değiştir dedi. anlıyormu, attı mı bilmiyorum
  • arkadaşlar 1.2 2005 albea mız var motor dan parparparpar sesler geliyor motor aşırı titriyor arabayı sarsıyor diyim hatta çekişten düştü arabayı 1.vitese takıp kaldırırken istop edicekmiş gibi oluyor zor gidiyor motor gidip geliyor ve bugun pazar araba lazım açık tamirci de yok yola çıkmaya korkoyorum bi fikriniz varmı pazartesi servise gidicek araba zaten ama şuan yapabilicegim bişey varmıdır başınıza böle bi olay geldimi isterseniz videoya çekip koyabilirim fikir edinmeniz açısından
  • quote:

quote:

quote:

slm arkadaşlar benim arabanın debreji çabuk kavrıyor. bu durumu başka araçlarda görmedim sizce bu iyi mi? yoksa bir sorun mu var. ayrıca frenide çok çabuk kavrıyor.

Albeların frenleri bakımları zamanında yapılmışsa çok iyi tutar hemen kavrar bu durum normal.
    Albeadaki debriyaj sistemi hidroliktir.Ayarı yoktur.Çabuk kavramadan kastınız çok alttan kavramasıysa balata sıyırmış olabilir.(Kilometre ve arabanın yaşını bilmediğimden kesin birşey söyleyemiyorum.)

arabam albea 1.3 active 2006 model, 90000 km de ve aldığımda 88000 km deydi. debriyajın sonuna kadar basınca iyi. ama azcık eksik basarsam ses çıkarıyor yada vites değişmiyor. ayağımı debriyajdan çekerkende başka arabalara göre balataların kavraması daha çabuk oluyor. tamirciye gittim hidrolik olduğu için ayar yapılmaz. şimdilik idare et. 1-2 seneye kadar değiştirmek zorunda kalırsın zaten dedi. ben arabayı alalı 3 ay oldu. debriyajı arızalı bir araç mı almış oldum şimdi. tamiri falan çok mu pahalı bunun. ilginize şimdiden teşekkür ederim.

Araç 90.000 km deyse sorun anlaşıldı.Baskı balata ölmüş.1-2 sene beklemeye hiç gerek yok bence en kısa zamanda debriyaj setini değiştirin.Zaten öyle 1-2 senede dayanmaz artık.Ben geçen sene serviste değiştirtmiştim.Toplam 300TL tuttu.3-4 saatte hallediyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: VuRaL1905

arkadaşlar 1.2 2005 albea mız var motor dan parparparpar sesler geliyor motor aşırı titriyor arabayı sarsıyor diyim hatta çekişten düştü arabayı 1.vitese takıp kaldırırken istop edicekmiş gibi oluyor zor gidiyor motor gidip geliyor ve bugun pazar araba lazım açık tamirci de yok yola çıkmaya korkoyorum bi fikriniz varmı pazartesi servise gidicek araba zaten ama şuan yapabilicegim bişey varmıdır başınıza böle bi olay geldimi isterseniz videoya çekip koyabilirim fikir edinmeniz açısından

Anlattıklarına göre en iyi ihtimalle bujilerden birisi ölmüş olabilir.Böyle yola çıkma yarın baktırırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VuRaL1905

arkadaşlar 1.2 2005 albea mız var motor dan parparparpar sesler geliyor motor aşırı titriyor arabayı sarsıyor diyim hatta çekişten düştü arabayı 1.vitese takıp kaldırırken istop edicekmiş gibi oluyor zor gidiyor motor gidip geliyor ve bugun pazar araba lazım açık tamirci de yok yola çıkmaya korkoyorum bi fikriniz varmı pazartesi servise gidicek araba zaten ama şuan yapabilicegim bişey varmıdır başınıza böle bi olay geldimi isterseniz videoya çekip koyabilirim fikir edinmeniz açısından

üzgünüm arkadaşım senin yapabileceğin bişey yok.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Araç 90.000 km deyse sorun anlaşıldı.Baskı balata ölmüş.1-2 sene beklemeye hiç gerek yok bence en kısa zamanda debriyaj setini değiştirin.Zaten öyle 1-2 senede dayanmaz artık.Ben geçen sene serviste değiştirtmiştim.Toplam 300TL tuttu.3-4 saatte hallediyorlar.

arkadaşa tamamen katılıyorum.baskı balata bitmiş.bu şekilde aracı kullanmak içine siniyorsa devam et.ama bekleyecek bişey yok gibi.hem yakıtın da bu durumda artar.yani daha da zarar.

• quote:

Orijinalden alıntı: orhanpaşa

quote:

Orijinalden alıntı: hardday

Oğuzhan kardeş Tekirdağ merkez mi ? Aslen trakyalı değiliz sanırım.

vay hardday kardeş çıktı meydane hoşgeldin baba BOD perde var demek...... baba hani bize 3 aydır haber çıkmadı umudu keselim o zaman...Oğuzhan kardeş ne demek burada birbirimize yardım için varız değilmi anca beraber kanca beraber....selametle ....

Abi çok sağol hoşbulduk,adamlar bellemiş bir 125 inmiyorlar başka,Şuan fiyatlar düşmüştür belki bi bakalım.Zaten onlarda çok satamıyorlar
    duyan geri kaçıyor fiyatı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardday -- 6 Eylül 2009; 15:02:32 >

• Dostlar bebişler için oto koltuğunu kullanan var mı bizim emektarlarda.Arka emniyet kemerleri uygun mu bu koltuklara?
    Bazı koltuk markalardında 3 emniyetli kemer seti oluşuna dikkat edin falan diyor.Ben anlayamadım
  • Orijinalden alıntı: bahakanki

aracımı her iklim şartlarında her koşulda her hızda kullandım ve asla güvensizlik hissetmedim.gayet de güvenli.üstelik de benim bitmiş lastiklerle güven veriyordu.şimdi lastikleri değiştikten sonra sorma bile.bu arabaya nasıl güvensiz dersiniz.

kanımca daha önceden geçirdiğin kaza sonucu aracına soğudun arkadaşım.çünkü satma ve araç değiştirme fikrini o kazadan sonra atmıştın ortaya.tabi yanlış hatırlamıyorsam.sen kafana koymuşsun.allah utandırmasın.

Yorumlarınız için tsk ediyorum bu benim ilk albeam ama ilk kullandıgım albea degil. Benim arabama binenler çok savruldugunu söylüyor (onlarda albea kullanıcısı).Evet dogru haziranda yaptıgım ufak kazadan sonra sogudum hatta o aralar satmayı düşündüm sizlerlede paylaşmıstım. Fakat sonra vazgectim.Eger vazgeçmemiş olsaydım beyaz ampül, arkaya 2 hoparlör,kol dayama taktırmazdım ve kapı kollarını aynaları maşbiyelleri boyatmazdım ama inanın öyle böyle bir savrulma değil kızmayın ama önceki arabam brodway da bile bu kadar savrulma yaşamadım . Kimse 24000 tl ye aldıgı bi arabayı 18000 tl gibi bir fiyata bu kadar kısa süre kullanıp satmak istemez.Şu anda lastikleri genişletmeyi spor yay taktırmayı düşünüyorum ama kararsızım arabamdan tek şikayetim savrulma onu çözersem satmam elbette Kalın sağlıcakla

• teşekkür ederim arkadaşlar. çok sağlam diye almıştım ama şok şok şok....
  • Ne şok şok şok !! Biz niye yasamıyoruz o zaman genel bir sıkıntı olsa söylenir.Bu forumda aracımızın eksileride bas bas söyleniyor.
    Şok şok muşş

• quote:

Ne şok şok şok !! Biz niye yasamıyoruz o zaman genel bir sıkıntı olsa söylenir.Bu forumda aracımızın eksileride bas bas söyleniyor.
    Şok şok muşş

Katılıyorum...Neyin şokuymuş yahu...

Sen 90.000 KM arabaya yeterli bakımı yapma, sonra şok de... Bu sorun tüm arabalarda var, daha doğrusu sorun bile değil...Bilgisayarın bile eskiyince parçasını değiştiriyorsun, 90.000 km yol yapmış bu araba... Servise uğra..

• quote:

teşekkür ederim arkadaşlar. çok sağlam diye almıştım ama şok şok şok....

evet arkadaşa katılıyorum.ne şok şok şoku.ne yaşada şok yaşıyorsun.topu topu baskı balatan bitmiş.bu her araçta olur.bir da 90 bin gibi bir km den bahsediyorsun.bir baskıbalatanın ömrü ne ki.bir de diyorsun ki 88 binde aldım.senden önce aracı kullanan nasıl kullanmış biliyor musunda şok şok diyorsun.hor kuulanılmış bir aracı baktırmadan almışsın tabi şok yaşarsın.

her ne kadar balata ile baskı balatayı karıştımışsalarda şu verecğim linteki sayfayı okursan diğer markaların neler yaşadığınıda görmüş olursun.
    http://forum.donanimhaber.com/m_12484300/printable.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahakanki -- 6 Eylül 2009; 18:14:19 >

• quote:

Ne şok şok şok !! Biz niye yasamıyoruz o zaman genel bir sıkıntı olsa söylenir.Bu forumda aracımızın eksileride bas bas söyleniyor.
    Şok şok muşş

kızdırmayın hardday ımı ha....babalar yalnız brnmi yanlış anladım oruç dan dolayı mı sakinim arkadaş markaya değilde sanki aldığı adama sitem ediyodu galiba ha ..yanlışmı anladım...acaba...
  • Abi baksana imalı imalı teşekkür ederim arkadaşlar falanda ne demek oluyor Tamam oruç bazen başa vuruyorda buda ayıp ama.
    Burda her sey anlatılıyor yazılıyor.Farkında sanırım arkadaş bunun.Ehli kişiler var bu forumda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eskikamyoncu

arkadaşlar iki yıldır kullanıyorum 180 hıza kadar çıktım herhangi bi durum olmadı araba ok gibi gidiyor valla tabii 3 şerit otoban rüzgar yok ve yol boş en son bu yıl adapazarı kaynaşlı arası 150 ile devamlı bazen 160 gördüm tlf çektim atabilirsem bırkaç güne kadar videomu gönderrim saygılar NOT: BEYAZ AMPÜL KARŞITIYIM BEYAZ AMPÜLE HAYIRRR

• quote:

Orijinalden alıntı: baris195

alıntı bilgi amaçlı

standart ı 55 w.tır. fakat %90 fazla ışıgı vardır.. 55x%90=100-110 civarında watt gücü vardır
    yağmurlu havalarda görüşü kısıtlıyormu
    piyasada bulunan bütün beyaz ışık ampuller yagmurda ve özellikle sisli-puslu havalarda kısıtlı bir görüş saglar..

buna şöyle bir örnek verelim.. araçlara takılan harici sis farları orjinalinde sarıdır..tamamen portakal sarısıdır..

buda demek oluyorki sisli havalarda sarının avantajı çok fazla..ayrıca sarı sis farının asli amacı sizin önünüzü görmeniz değil,karşıdan gelenin sizi görebilmesidir..görünebilir olmanızdır
    Evet bu ürünü aldım , yağmurlu havar şartlarında bile çok iyi performans verdi

Bu lamba takılı araçtaki görüş iyi ancak aşırı yağmurda ne olursa olsun beyaza yakın olduğundan kırılıyor ve görüş azalıyor.Karşı taraftaki araçtaki ise maalesef pek te hoş görüntü ile göremiyor

Xenon farın sonradan takıldığı araç var isede farlarda SİLECEK olması şartı vardır.Çünki bu tip ışık veren ampuller kirlenme yada far önündeki su tutulması nedeniyle zaman zaman %30 a yakın görüş kaybına uğrarlar.

ön sis farları yolun şarampol yada kenarını aydınlatır hiç farketmedinmi ama bizim insanımız hava olsun diye temmuzda da yakarlar lanet olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: orhanpaşa

quote:

Orijinalden alıntı: eskikamyoncu

arkadaşlar iki yıldır kullanıyorum 180 hıza kadar çıktım herhangi bi durum olmadı araba ok gibi gidiyor valla tabii 3 şerit otoban rüzgar yok ve yol boş en son bu yıl adapazarı kaynaşlı arası 150 ile devamlı bazen 160 gördüm tlf çektim atabilirsem bırkaç güne kadar videomu gönderrim saygılar NOT: BEYAZ AMPÜL KARŞITIYIM BEYAZ AMPÜLE HAYIRRR

sebep...

orhanpaşa hocam sebep beyaz ampül mü hız mı ? söyle açıklarım hatta açıklayım hız geçici ve anlık bir tutku belki deneme . evet trafiğe açık yol ama sonuç da pist değil tehlikeli deneme ***?????? peki beyaz ampül sizi hiç rahatsız etmiyormu (x neon yada mercekli farlar hariç) o ne öyle gıcık bi şey sürücüleri rahatsız etmekten başka bi şey değil sanki yolu aydınlatıyo . hiçde değil bende 2 tane beyaz ampül var hemde sağlam isteyen adres vesin kargoyla yollarım hediyem olsun

• 
Sayfa: önceki 384385386387388
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.