Şimdi Ara

dђ ғіат аlвeа такımı (27. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.349
Cevap
73
Favori
1.672.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar bende 2006 model albea multijet var 41.000 kmde aracımın lastiklerini kaç bin km de değiştirmeliyim diyer sorumda bizim araçlara 16 çelik jant takılabilirmi takılırsa arcın performansını nasıl etkiler yakıt ve diyer kriterlerde veya nasıl bir çelikjant ve lastik, araç için uygun olur cevaplar için şimdiden teşekürler.
  • merhabalar,

albea üstadları size bi sorum olacak, gerçi daha önce de değinmiştim ama kaynadı heralde,

yeni aldım aracımı ben de geçtiğimiz aralıkta ama sağ ön kapıdan ben ilk başta su sesi gibi ses hissettim sonra kuzenim meraklı arabalara kapılara naylon döşüyolar dedi... ondan sonra bana da mantıklı gelmeye başladı poşet sesi gibi bir ses geliyor... servise de gitmek istemiyorum böyle ufak tefek şeyler için... zaten vaktim de yok...

sizin de başınıza geldi mi ya da fiat bayisi veya servisine böyle sorunlarla başvurulduğunu bilen var mı...

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
  • @engingulcan
    bu konu daha önce bir arkadaşın başına gelmişti ve şu şekilde cevaplamıştım.
    gelen ses su ve kaynağıda su. zarar vermemesi için girmesini engllemek , gireni de tahliye etmekte fayda var

quote:

Orjinalden alıntı: lebu

@bahakanki

bende de aynı olay basınçlı suyla araba yıkatınca oluyor. sağ arka kapıda.
    camla - kapı sacı arasındaki contanın gevşemesinden kaynaklanıyor , araya sıkışan toz piste mesafe yapıyor .
    çözüm şu şekilde, düz bir yere çek arabayı , kapı altında iki-üç adet lastik tıpa var , bir tornavida yada parmak ucunla onları biraz kanırt,
    su akıverir, dikkat üzerine akmasın :))
  • üstad cevabın için teşekkürler,

ama bana dediğim gibi sudan daha çok poşet sesi gibi gelmeye başladı, sizin cevabınız üzerine ben de düzde yokuş aşağı ve yukarı tahliye plastikleri ile oynadım en ufak sızma bile olmadı hatta yağmurlu günlerden sonra denedim ben bi sonuç alamadım... poşet sesi olma ihtimaline karşı hava alacak bi yerde var mı diye baktım göremedim bişey... tekrar bakacağım su tahliyesi olayına arka kapıya da bakayım...

tekrar teşekkürler...

quote:

@engingulcan
    bu konu daha önce bir arkadaşın başına gelmişti ve şu şekilde cevaplamıştım.
    gelen ses su ve kaynağıda su. zarar vermemesi için girmesini engllemek , gireni de tahliye etmekte fayda var

quote:

@bahakanki

bende de aynı olay basınçlı suyla araba yıkatınca oluyor. sağ arka kapıda.
    camla - kapı sacı arasındaki contanın gevşemesinden kaynaklanıyor , araya sıkışan toz piste mesafe yapıyor .
    çözüm şu şekilde, düz bir yere çek arabayı , kapı altında iki-üç adet lastik tıpa var , bir tornavida yada parmak ucunla onları biraz kanırt,
    su akıverir, dikkat üzerine akmasın :))

• kardeş bende de aynı arabada var buzlanma uyarısı hava sıcaklığı 3 derecenin altına düştügünde sadece uyarı olarak veriyor. ona dikkat edersen 3 derecenin altında verir: yakıta gelince ben ankaradayım yol bilgisayarım 100 km de 6.3 lt (ortalama) diyor yaz aylarında biraz daha azdı ama şu anda yaklaşık olarak 210-220 ykr (tahmini)yakıyor ama şunu belirteyim ben arabayı hiç zorlamıyorum ekonomik kullanıyorum. selamlar
    HERKESE KAZASIZ BELASIZ GÜNLER DİLİYORUM....

Arkadaşlar merhaba.

Bende de yaklaşık iki aydır kullandığım 2005 1.2 16v dynamic 22.000 km'de bir albea var. Arac inanılmaz güzel. Sahibi ben değilim emaneten bende ancak bir gün bir araba almaya kalkarsam (ki Allah izin verirse bir buçuk ay sonra) albea ilk sıralarda olur. Neyse lafı fazla uzatmadan birkaç birşey sormak istiyorum.

Öncelikle araç kuşadası gibi bir yerde buzlanma var uyarısı verip duruyor. özellikle akşam saatlerinde. her ne kadar soğuk olursa olsun buzlanma uyarısı vericek kadar soğuk bir yer değil burası takdiriniz. Öyle pek ustalık veya tecrübemde yoktur arabalarla ki nitekim ehliyetim daha yılını bile doldurmadı. Uyarıyı dikkate alıp tamiratı için uğraşayım mı yoksa o kendi kendine buzlanma var diye söylenip dursun mu?

Bir diğer sorum ise, genel olarak fiat arabalarının ekonomiklik kelimesi ile bağdaştığını biliyodum keza bu forumu okuduktan sonra da kesinlikle albea'nın hele hele 1200 cm3 hacimli bir motorun çok yakmaması gerekir kanaatine vardım. Aynı zamanda 1.2 lt hacimli motorların şehiriçi ve şehirdışı yakıt tüketiminin ekonomik olduğunu biliyoruz. Ancak bizim albeada bu konu hakkında biraz sorunumuz var. İki günde bir, 30 ytl civarında yakıt tüketimim var. Öyle çok fazla da yol yapmıyorum aslında. Km cinsinden hesaplama yapmadım ancak standartları söylerseniz sevinirim. Yakıt tüketimim iyi seviyede olup olmadığını merak ettim.?

Yorumlarınız ve cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Edit: Kelime Hatası Sebebiyle

• Merhabalar.. Geçen aralıkta 0 almıştım arabamı. Benimkide 3 derecede uyarıyor. Demekki buzlanma 3 ten sonra başlıyor diye düşünüyorum bende. Onun dışında arabadan çok memnunum. Zaten bu forumu bayağı bir takip etmiştim almadan önce. Halende takip ediyorum eksiklerimi gidermek için. Her ne kadar arada fiat marka arabalarla ilgili önyargılı yazanlar olsada objektif ve düzeyli bulduğum yazıları olan arkadaşlarda mevcut. Yanlış hatırlamıyorsam isimleri Havnitekin ve muratde olan üyelerdi. Ayrıca g.punto forumunda microlab ve akarcalı ismindeki arkadaşları takip ettim. Ve tabiki daha ismini hatırlayamadığım çok değerli insanlarda mevcut.
    Sonuç olarak burada bilgisiyle foruma katkı yapan ve bilmediğim birçok konuda beni aydınlatan herkese teşekkür ediyorum. Saygılar..
  • LPG'li Albeası olan var mı arkadaşlar? Benimki 2004 16V el. Üzerinde lovato fast takılı.
    1-Kilometrede kaç yakar veya kaç kilometrede kaç litre yakar?
    2- Rolanti problemi olan var mı?
  • arkadaşım bendede 1.2 var km de 165 kuruş yakıyo lpg lt fiyatı 1780 lira
  • Evet aynen bende de öyle. 140,120,110 yaktıranlar varmış. Duyunca bende şaşırıyorum. LPG kitinden mi kaynaklanıyor acaba? Daha düşük yaktıran albeacı arkadaşımız var mı?
  • arkadaşım ben 150 kuruştan az yakıyo diyene inanmıyorum. geçen yaz lpg 1300 lira ikende araçlar 120-130-140 arası yakıyordu şimdide kış şartlarına ve lpg fiyatının artmasına rağmen gene aynı yaktığını söyleyenler var. ya bu arkadaşlar sıralı sistemde benzine geçen ana olan kısmı dahil etmiyolar yada kontak kapatıyolar gibime geliyo. çünkü bundan önce bende 1.6 europa vardı lpg 1380 iken 145 yakıyordu. ondan sonra 1.4 polo vardı oda 1480 iken lpg 155 kuruş yakıyordu. bu değerler şehir içi ve dışı dahil ortalam değerlerimdir.
  • Peki hangi marka LPG kiti kullanıyorsun?
  • merhabalar
    2005 albea için hangi lastiği tavsiye edersiniz 1.3 mjet mevcut lastiklerim 175/70R14
  • arkadaşlar 12 şubattaki yazımdaki soruları cevaplayacak yokmu ilginiz için şimdiden teşekürler
  • ben buraya yenı uye oldummm 2 senedır albea kullanıyorumm 1.2 16v el su an 72 bun km de jant degıstırmek ıstemıs bı arkadas sanırım 16 jant takılıyorr tabı bunun yanında yol tutusu artıyor ancakk yakıt tuketımın normal olarak bıras artar bırde teyıp olayına bı kac bısıler yazılmıss bu aracların orjınal teyıbını cıkardıgınızda onun yerıne takmak ıstedıgınız cd calar teyp her ne ıse oranın bı aparatı var arkadaslar bunu servısten 40 ytl ye temın edeılırsınızz bosuna teyıbınızı sokup arkasından ugrasmayın tewyıbınız var ıse aparatı alıp yerıne cunk dıe oturtabılırsınız sonra ben yaklasık 50 bın km dır kullanıyorum arabamııı e zorunlu olan bakımları harıcınde bır kere dahı servıse gıtmedım kı servıse bakımları ıcın gıttıgımde ekxtra orası burası ıcın hıcbırsey yaptırmadım ve su anda tık ses yok sonra yaa 1.2 motora lpg ye ne gerek var arkadaslar mademkı lpg takıcaksınız 1.6 motor bı arac alın bence benım arkadasım da taktırdı 1.2 16v albea ya ama pısman oldu arac cekısten dustu lpg sorun yarattı ha para konusunda sehır dısı 110 ykr sehır ıcı 130 ykr yaktıı ama ben kendım adapazarından samsuna geldım kendı benzınlı aracımla 120 mılyonluk benzın aldımm 2 saat boyunca araba 5500 6000 devıre dayanarak 150 den asagı ınmedı yanı 2 saat dıyorum otobanda 150 den asagı ınmedım ve yaklasık 750 km yolu 120 mılyonluk benzınle geldım ya benım aracımda bı sorun var cok az yakıo yada sızın aracınızda bı sorun var cok yakıoo ...

• Arkadaşlar öncelikle albea için böyle bi paylaşma platformu oluşturduğunuz için teşekkür ederim gerçekten çok aydınlatıcı bilgiler vermişsiniz ve bende bu bilgilere dayanarak fiat albea 1.4 fire dynamic almaya karar verdim fakat bi yerden albea'nın kasasının değişeceğini duydum böyle olunca kafam karıştı eğer sizin bu konu hakkında bilginiz varsa lütfen yardımcı olurmusunuz.
  • kasa zaten yenı degıstı daha bole bı durum yok olsa benım kesın haberım olurduu cunku hergun abımın yanında fıat bayısındeyım
  • quote:

Orjinalden alıntı: deliyim_ben

ben buraya yenı uye oldummm 2 senedır albea kullanıyorumm 1.2 16v el su an 72 bun km de jant degıstırmek ıstemıs bı arkadas sanırım 16 jant takılıyorr tabı bunun yanında yol tutusu artıyor ancakk yakıt tuketımın normal olarak bıras artar bırde teyıp olayına bı kac bısıler yazılmıss bu aracların orjınal teyıbını cıkardıgınızda onun yerıne takmak ıstedıgınız cd calar teyp her ne ıse oranın bı aparatı var arkadaslar bunu servısten 40 ytl ye temın edeılırsınızz bosuna teyıbınızı sokup arkasından ugrasmayın tewyıbınız var ıse aparatı alıp yerıne cunk dıe oturtabılırsınız sonra ben yaklasık 50 bın km dır kullanıyorum arabamııı e zorunlu olan bakımları harıcınde bır kere dahı servıse gıtmedım kı servıse bakımları ıcın gıttıgımde ekxtra orası burası ıcın hıcbırsey yaptırmadım ve su anda tık ses yok sonra yaa 1.2 motora lpg ye ne gerek var arkadaslar mademkı lpg takıcaksınız 1.6 motor bı arac alın bence benım arkadasım da taktırdı 1.2 16v albea ya ama pısman oldu arac cekısten dustu lpg sorun yarattı ha para konusunda sehır dısı 110 ykr sehır ıcı 130 ykr yaktıı ama ben kendım adapazarından samsuna geldım kendı benzınlı aracımla 120 mılyonluk benzın aldımm 2 saat boyunca araba 5500 6000 devıre dayanarak 150 den asagı ınmedı yanı 2 saat dıyorum otobanda 150 den asagı ınmedım ve yaklasık 750 km yolu 120 mılyonluk benzınle geldım ya benım aracımda bı sorun var cok az yakıo yada sızın aracınızda bı sorun var cok yakıoo ...

arkdaşım ne deyim sen albea takımının en şanslı kişisisin deyim. tofaşın yapmış olduğu testlerde 1.2 16 v araçlar 100 km de en az 7 lt en fazla 9.1 lt yakmış. ama sen 750 k yi 110 ytl ile gitmişin. hesaba bi bakalım. benzinin lt fiyatı 3 ytl dersek. normal verilere göre en az 100 kmde 21 ytl yakacaktır. vede 750 km de sabit hızda araç 21x7.5=157.5 yapalacak ama bu en az yakıt tüketimi ile olan durum. sizin hesabınızıda yapalım. siz ise 120 ytlik yakıtla 120/3=40 litre yaparki 750 kmde 40 lt yakmışınız. 100 kmde ise 40/7.5=5.3 lt yapar. buda bir rekordur. eğer söyledikleriniz doğru ise dünyanın en az yakan albeası vede otomobili sizde diyebiliriz. bunuda 5500-6000 devirde yaptığınızı düşünürsek ayrı bir rekor daha ortaya çıkmaktadır. ve gene tofaşın yapmış olduğu testlerde 1.2 16v araçların maksimum hızı 165 km olduğu vede siz 2 saat yaptığınızı beyan ediyosunuz o başka bir çelişki ve ufak bir rampada bile hızın düşeceğini düşünürsek sizin araba eşi benzeri olmayan bir albea!!!! sorun sizin arabada sizin arabanız çok az yakıyo sınıfının en iyisi diyebiliriz.

• quote:

Orjinalden alıntı: deliyim_ben

kasa zaten yenı degıstı daha bole bı durum yok olsa benım kesın haberım olurduu cunku hergun abımın yanında fıat bayısındeyım

çok teşekkür ederim gerçekten rahatlattın beni, pazartesi hemen aracımı alıcam fotolarını en kısa zamanda sizlerle paylaşıcam.
  • benzin tüketiminde benim rekorum hatırladığım kadarıyla 5,8lt /100 km idi. ankara - eğirdir arasında hesaplamıştım . 120 km/h yi pek geçmemiştim, 2 kişi idik ve bagaj dolu idi. klima genelde açıktı.

(mayıs ayında depoyu fulleyip ankaradan çıkmıştık, 795 km sonra 46 litre benzin eksilmişti.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lebu -- 17 Şubat 2008; 12:35:14 >
  • ben albeanın az yaktığını düşünüyorum. 2008 1.4 albea sahibiyim. uzun yolda 90-100 aralığında yol bilgisayarı ortalama değeri 5.5 olarak alıyorum. bu da fabrika verisine çok yakın bir değer.
    ancak şehir içinde fabrika değerlerine yaklaşamadım. malum istanbul trafiği... :D
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.