Şimdi Ara

D'den C'ye boş alan aktarma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
4.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar C'de boş alan kalmadı D' de 100gb küsür boş alan var. D'den C'ye 15 gb gibi bi alan aktarmak istiyorum ama format atamam. bu işi yapacak program falan varmı ?

• sa ,
    partition magic bu işi yapıyor.
    ama d deki dosyaları herhangi bi başka aktarıp sonrasında
    ----------------------------------------------------------
    1- d: ye format atıp
    2- bilgisayarım sağ tık disk yöbetimi ac
    3- d: ne sagtıkla bölümü sil
    4- c: sağ tıkla bölümü genişlet
    5- extra ayar yapmadan ileri ileri
    ------------------------------------------- ALINTI
    yapmak çok daha mantıklı . çünkü bi kaç kere partition magicle bu işlemi yapamamıştık
    saygılarımla
  • win7 de partition magic çalışmıyor.
    onun yerine easeus partition master home edition kur.
    ücretsizdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet1274

sa ,
    yapmak çok daha mantıklı . çünkü bi kaç kere partition magicle bu işlemi yapamamıştık
    saygılarımla

hocam sistem c de yüklü, d ye format atamam
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbkaya

quote:

Orijinalden alıntı: mehmet1274

sa ,
    saygılarımla

hocam sistem c de yüklü, d ye format atamam

Üstteki arkadaş yanlış yazmış format atmayacaksınız d bölümünde ki dosyalarınızı ayrı bir harici hdd ye yada flash belleğe atıp ordaki dosyaları sildikten sonra(ya da D: yi biçimlendiredebilirsiniz kolay yoldan.)
    Disk managementa girip D: sürücüsü sağ tık sil dedikten sonra kalan yeri aktarmak için C: sürücüsüne sağ tık alanı genişlet diyeceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ray Kurzweil -- 24 Haziran 2013; 10:00:28 >

• @skidproof

Biçimlendirmek demek format demek zaten.
    Biri İngilizce bir Türkçe terim.
    Adam format atamam diyor sen ona biçimlendir diyon. Nasıl bir çözüm önerisi bu :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MiniTool Partition Wizard işine yarayabilir. Ben şimdiye kadar 3-4 defa kullandım ve bir sorun çıkmadı. (Ama tabii ki de riskli bir olay.)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Öner

@skidproof

Biçimlendirmek demek format demek zaten.
    Biri İngilizce bir Türkçe terim.
    Adam format atamam diyor sen ona biçimlendir diyon. Nasıl bir çözüm önerisi bu :)

Selam,

Güzel bir yere değinmişsin teşekkürler öncelikle, hatta forumda karşılaştığım en ilginç soruyu sormuşsun hemen anlatayım C' yi genişletmek istiyor değil mi? İşletim sistemi C: de mi kurulu peki? Cevap Evet ise burdaki arkadaş gibi dediğim şeyde bir yanlışlık yoktur sadece kelimelerin artık bizler tarafından aynı anlamdaymış gibi kullanılması sonucunda sanki ikiside aynı şeymiş gibi bir algılama var.

Format atmak ile biçimlendirmek aynı şey değildir aynı anlamı içerselerde kullanım olarak farklıdırlar.Örneğin install ile set up gibi ikiside aynı anlamdadırlar fakat artık set up isimleşmiştir ve set up' ın tek başına karşıladığı anlamı install kelimesi artık sadece installer dediğimizde karşılar.Bu da aynı şekilde biçimlendirmek fiilin adıdır ve aynı kökten form kelimesinden gelirler sanırım yola çıktığınız yerde bu fakat aynı şey değildir.USB belleğimizi biçimlendirdiğimizde format atmış olmayız.Eğer işletim sistemi C: de değilde D: de kurulu olsaydı o zaman D ye format at deseydim yanlış kullanmış olurdum fakat bu durumda yapacağı şey D yi biçimlendirip yani sıfırlayıp bölümü silerek kalan kısmı C birincil sürücüsüne aktarmaktır.

Sevgiler.

• kusura bakma arkadaşım ama resmen masal anlatmışsın.
    ben sonuca bakarım. Sonuçta formatlasan da biçimlendirsen de bütün data siliniyor mu?

sen berbere gittiğinde "sıfıra vur" da desen "dazlak yap" da desen ikisi de aynı şey. bütün saçını keser.

Adam diyorki "D de bir sürü datam var, formatlayamam".
    Yani silemem, başka yere taşıyamam, yedekleyemem.....

dolayısıyla ha D deki bütün veriyi silmişsin ha formatlamışsın ha biçimlendirmişsin aynı şey.
    Ha "Hasan Kel" ha "Kel Hasan".... ikisi de Hasan'ın saçları hakkında bilgi veriyor.
    Laf ebeliğine gerek yok.
    Bunun için programlar var. Yukarıda yazdım... Yedeklemeye ya da bir bölümü tamamen silmeye gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 24 Haziran 2013; 10:04:24 >

• quote:

kusura bakma arkadaşım ama resmen masal anlatmışsın.
    ben sonuca bakarım. Sonuçta formatlasan da biçimlendirsen de bütün data siliniyor mu?

sen berbere gittiğinde "sıfıra vur" da desen "dazlak yap" da desen ikisi de aynı şey. bütün saçını keser.

Adam diyorki "D de bir sürü datam var, formatlayamam".
    Yani silemem, başka yere taşıyamam, yedekleyemem.....

dolayısıyla ha D deki bütün veriyi silmişsin ha formatlamışsın ha biçimlendirmişsin aynı şey.
    Ha "Hasan Kel" ha "Kel Hasan".... ikisi de Hasan'ın saçları hakkında bilgi veriyor.
    Laf ebeliğine gerek yok.
    Bunun için programlar var. Yukarıda yazdım... Yedeklemeye ya da bir bölümü tamamen silmeye gerek yok.

Selam Öner

Format atıldığı zaman D sürücüsünün silineceğini nerden çıkarıyorsunuz bunu anlamış değilim.Format yalnızca işletim sisteminin kurulduğu sürücüyede atılabilir.Ya da tüm sürücüyü komple silip bütün sürücüleri baştan oluşturarak atarsınız.Zannediyorum hard format ve soft format kavramlarını duymadınız hiç.

Benim söylediğim şey üstte arkadaşın yazdığı yere yaptığım düzeltmeydi.D deki dosyaları bir yere yedeklesin, daha sonra D: yi biçimlendirip gerekli olan kısmı C: ye aktarıp kullanması yönünde.Örnek vermem gerekirse C sürücüsü 120 gb kapasiteli olsun D sürücüsüde 120 gb kapasiteli.D sürücüsünün 50 gb' ı dolu ve kalan kısmı boş ise disk yöneticisinden birimi küçült deyip izin verilen miktarda küçültüp bu kısmı C sürücüsüne birimi genişlet deyip yeterli alan yaratabileceği.Yani anlayacağın arkadaşım dosya silme, formatlama filan yok. Ben üstte yazılan yorumu düzelttim orada sadece umarım anlamışsınızdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: skidproof

Format atıldığı zaman D sürücüsünün silineceğini nerden çıkarıyorsunuz bunu anlamış değilim.Format yalnızca işletim sisteminin kurulduğu sürücüyede atılabilir.

Daha konuşmaya gerek kalmadı.
    İyi günler.

(dipnot: 1996 yılından beri bilgisayar işiyle uğraşıyorum, yazılım ve donanım işiyle... overclock, hard-soft format, hatta belki hiç duymadığın fdisk ile yıllarca uğraşmış biriyim. Eğer veri olan bir bölümü dosyaları silmeden biçimlendirebilirsen önünde şapka çıkarırım senin.)
  • quote:

quote:

Format atıldığı zaman D sürücüsünün silineceğini nerden çıkarıyorsunuz bunu anlamış değilim.Format yalnızca işletim sisteminin kurulduğu sürücüyede atılabilir.

İyi günler.

(dipnot: 1996 yılından beri bilgisayar işiyle uğraşıyorum, yazılım ve donanım işiyle... overclock, hard-soft format, hatta belki hiç duymadığın fdisk ile yıllarca uğraşmış biriyim. Eğer veri olan bir bölümü dosyaları silmeden biçimlendirebilirsen önünde şapka çıkarırım senin.)

Anlamıyorsun ki hala biçimlendirme diyorsun.Ben o biçimlendirme olayını format dediği için o mesajı yazan arkadaş, soruyu soran arkadaşın kafası karıştığı için biçimlendirme demeyi kasteddiğini söyledim.Sen hala diyorsun ki biçimlendirme ben de biliyorum veri olan yer kaybedilmeden biçimlendirme olmayacağını üstteki mesaja ithafen yazmıştım ancak siz laf ebeliğine götürüp format atmak ile biçimlendirmenin aynı anlamda olduğunu söyleme cehaletinde bulunduğunuz için bu kadar uzadı.Bende sizin gibi 96 yılından beri bu işlerle uğraşan birinin format ile biçimlendirmeyi aynı kefeye koymasını hiç yakıştıramadım.Esen kalın.

• quote:

quote:

İyi günler.

Öner böyle bir tartışmaya nasıl girdin sen :)

Sevgili arkadaşım skidproof

format zaten türkçeye direk çevrildiğinde biçim anlamında kullanılır, formatlamanın karşılığı yoktur ingilizcede bizim uydurduğumuz bir kelime

biçimlendirmek'te anlaşıldığı üzere uyduruk formatlamadan türkçeye çevrilmiş halidir. ( her ne kadar formatlama diye bir kelime olmasada ) :)

Toparlamak gerekirse Günlük kullanımda pc'te format atalım denildiğinde tabiki işletim sisteminin bulunduğu bölüme format atıp yeniden sistemin kurulmasıdır.

Disk'in "d" veya ikinci partion bölümünü biçimlendirelim denildiğinde d'nin üstüne sağ tıklayıp menüden biçimlendir dediğinde tüm veriler silinir boş bir bölüm olarak karşımıza çıkar .

Sonuç olarak format atıldığında biçimlendirme yapılmakta bir nevi, yani ikiside aynı yere çıkmaktadır. Umarım anlaşabilmişizdir farklı bişi varsa bende öner gibi mesleği bırakıp farklı sektörlere yönelirim zaten daralttı senelerden beri :))

• quote:

Orijinalden alıntı: dragonball

Konu açana yardım edeyim diye girdim ama bir anda burada buldum kendimi.
    Nasıl oldu vallahi bilmiyorum
    Ne içirdiler bana acaba, hiçbirşey hatırlamıyorum
  • hahaha olur öyle arada uzay mekan zaman birbirine girer ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dragonball

quote:

quote:

İyi günler.

Sevgili arkadaşım skidproof

format zaten türkçeye direk çevrildiğinde biçim anlamında kullanılır, formatlamanın karşılığı yoktur ingilizcede bizim uydurduğumuz bir kelime

biçimlendirmek'te anlaşıldığı üzere uyduruk formatlamadan türkçeye çevrilmiş halidir. ( her ne kadar formatlama diye bir kelime olmasada ) :)

Toparlamak gerekirse Günlük kullanımda pc'te format atalım denildiğinde tabiki işletim sisteminin bulunduğu bölüme format atıp yeniden sistemin kurulmasıdır.

Disk'in "d" veya ikinci partion bölümünü biçimlendirelim denildiğinde d'nin üstüne sağ tıklayıp menüden biçimlendir dediğinde tüm veriler silinir boş bir bölüm olarak karşımıza çıkar .

Sonuç olarak format atıldığında biçimlendirme yapılmakta bir nevi, yani ikiside aynı yere çıkmaktadır. Umarım anlaşabilmişizdir farklı bişi varsa bende öner gibi mesleği bırakıp farklı sektörlere yönelirim zaten daralttı senelerden beri :))

Tamam ben farklı birşey söylemedim ki zaten dikkatli okuyun lütfen.Bunu bilmek için meslek bilmeyede gerek yoktur herkesin bildiği bir konu.

Benim buraya attığım ilk mesaj alıntılama yaptığım mesajdaki arkadaşın yazdığı yerde format kelimesini kullanınca sizinde mesajda belirttiğiniz gibi formatlamak terimiyle soruyu soran arkadaşın karıştırması sonucunda, biçimlendirme demeyi kasteddiğini söyledim.Ancak olay saçma sapan yerlere geldi.Sizin şu mesajınızda yazdıklarınızın aksi birşeyide anlatmaya çalışmadım umarım anlaşılmayan bir yer kalmamıştır.

• İşte ben biraz detaylı açıkadım durumu ortada yanlış anlaşılabilecek bir şey olmasın diye

iyi iş değiştirmeye gerek kalmadı ne yerdi evdeki garipler işsiz kalıcaktık diye korktum bir an :)
  • partition magic
  • format : dosyasisteminin değiştirilmesine format atmak olarak biliyodum.
    biçimlendirmekte aynışey olduğunu düşünerek yazdım.
    fakat 2 kelime için tartışmaya gerek yok. D'de 400 gb küsür veri var ve bu veriler çok önemli. başka bir hdd demde şuanlık yok. ben verilerime zarar gelmeden yapabilecek bi program arıyordum ama sanırım programlarda risk varmış.

Yardımlarınız için teşekkürler
  • easeus partition master programı bu işi yapıyor, hem de görsel olarak daha kolay yaparsın.
    Programların riski şu:
    D deki veriyi C ye taşıyor, D deki alanı küçültüyor ve o alanı C ye ekliyor.
    Tabii bunu yaparken pc kapalı oluyor. Yani windows kapalı. Boot ekranından hemen sonraki ekranda bu işlemi yapıyor.
    Eğer olası bir güç kesintisi sonucunda pc kapanırsa windows açılmaz.
    Dosyalarına dışarıdan müdahale edebilir ve alırsın ama windows açılmaz.

Böyle bir riski var.
    Eğer D sürücüsünü boşaltabilirsen bu dediğim programlar risk olmadan windows altından C yü büyütebilirsin.
    Ama Dosyaları D den C ye taşıma yapacağı zaman windowsu kapatacaktır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.