Şimdi Ara

D@bbe (2006) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
0
Favori
34.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: starway

...kurtlar vadiside berbattı bana göre...

Ayıp oluyor hocam o berbat bu berbat.

Dabbe bu hali ile,konusunu kastetmiyorum,yetersiz(görüntü itici geldi,oyuncular) olabilir.Fakat The Ring,One missed call,The Grugde gibi filmlerin Japon sinemasından sonra Amerikan korku sinemasına geçtiğini ve başarılar elde ettigini gördük.

Umarım Dabbe filmini de Holivud adam eder.
  • kurtlar vadisinde teknik yok 2-3 patlama sahnesi var başka birşey yok çok yapay geldi film bana bu benim görüşümdür ayıp olacak birşey yok ortada adamlar 100-200 milyon dolarlık film çekiyor ona göre filmin kalitesi artıyor müsade ette 10 milyon dolarlık filmde okadar olsun yani olmamış çok zayıf buldum filmi
  • Valla ben şu ana zamana kadar Türklerin yaptığı güzel bir korku filmi izlemedim.
  • Önemli olan milyon dolarlık film değil, konunun etkisi, işlenişi ve pek tabi yönetmende çok önemli. Az önce izlediğim bir filmde tam üstünde denk geliyor , 2005 yapımı "proof" adında bir film. ne milyondolarlık bir film nede bomba efektleri mevcut. Türk sinamasında yok mu böyle filmler mevcut pek tabii, Eşkiya , babam ve oğlum, ve birkaç tane daha sinema eseri var. Ne zamanki bazı kalıpların dışına çıkarız toplum olarak, beklentilerde burada çok önemli o zaman sinema adına yapılmış bir film çektik diyebiliriz. Gişe hasılatı kırmış filmler belli GORA , kurtlar vadisi vs. Kısacası kırmamız gereken kalıplar çok kalın.Ancak sinemaya izleyici çekebilecek filmler bunlar olabilirdi toplum olarak. Ben çekenleri hatalı görmüyorum çünkü yine ortadaki olay hasılat korkusu ve tamamen olayın paraya dönmesi.Bu yıllarda çok Türk filmi çekiliyor ama.!? Daha nice pop sanatçılarının filmlerini izlemeye devam edeceğiz ne yazık. Tabi istisnalar da var. Çok film çekiliyor diye Türk sinemasının adım attığını düşünmüyorum. Bana göre hala yerinde sayıklıyor. Şahsi fikirlerimdi Saygılar.

Topiğin konusuyla pek bir alaksı yok ama , buraya denk geldi ne yapalım
    @starway'a istisnaden fikirlerimi paylaştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eDDiè -- 11 Şubat 2006 0:03:04 >

• ya gitmez olaydım lanet filme filmin güzel yanlarını gösterdiler iğrenc bi film cıktı..paranıza ve zamanınıza önem veriyorsanız gitmeyin!!!
    saygılar... ANTI DABBE TEAM®
  • KABBE

• filmi izlemedim ama türk filmlerini önyargılı izliyoruz bence. nerde hata var neresi abuk ona bakıyoruz dikkatle sanki. yabancı filmlerde gayet net saçmalıkları görmezden gelebiliyoruz. anlamadıysak "adamların vardır bir bildiği ben anlayamadım galiba" diyoruz. yalnız şu da bir gerçek ki korku filmi bütçe ister prof kadro çok iyi oyuncular ister. türk sinemasının komedi ve dramda çok daha başarılı olduğunu düşünüyorum. en azından şimdilik.
  • fragmanı acaip deli ediyodu ama oyunculuk kotuyse
    bes para etmez sonucta korku filmi
  • -İlk yarıyı izleyip çokan arkadaş ikinci yarıyyı niye izlememmiş acaba? Asıl heyecan orada zaten. Ben gittim, oyuncular amatörce ama filmin konusu ve işleniş biçimine söylenecek çok az şey var. Dalga geçmek için gidip -hani biz iyi bir şey yapamayız ya- sonra da böyle eleştirmek pek mantıklı gelmiyor. Ben gittim ve hoşuma da gitti.
  • kardes otoriteler dabbe için hiç iyi not vermemişler. büyük ihtimalle film yapımcılarının ellerinde patlar.
  • yonetmeni japonyada oduller almisdi ! ilginc
  • valla kısmetse bu gün gidecem yarın yorum yaparım
  • beyler hanımlar ben filme gittim ama ben beğenmedim hesaapta korku filmi türkler bence korku filmi yapmamalı en ii si komedi ve macera
  • quote:

Orjinalden alıntı: eko2005

valla kısmetse bu gün gidecem yarın yorum yaparım

bekliyruz bide gitmisken sikistir montuna cam.yi artik bizde senden nasipleniriz !
  • Oyunculuk acayip kötü,görüntü kalitesi acayip kötü ancak bunların dışında film konusu ve efektleriyle ii bir film.Yani filmin 2.yarısı insanı gerçekten çok geriyor ve zaman zaman çok korkutuyor.Sakın önyargılı davranmayın ve bu filme gidin çünkü gerçekten korkucaksınız.Çoğu amerikan ve japon korku filminden daha iyi.Zaten filmi eleştiren kişiler genellikle ilk yarıda filmden çıkan arkadaşlar.Tabi komik olmasına ben de bişey demiyorum çünkü oyunculuğun çok çok kötü olmasından dolayı bazı sahneler acayip komik.Bu arada efektler çok ii onu söliim, bu butçeye ve Türk tekniğine göre gerçekten ii hiç kimse çıkıp yok makyaj kötü yok efektler kötü demesin!!!Arkadaşlar filme gidin güzel bir korku kesinlikle olumsuz eleştirilere kanmayın.Biliyosunuz ki filmin devamıda gelicek bu film ii bir gişe hasılatı yaparsa 2. ve 3. filmler daha iyi oyuncu kadrosu ve daha büyük bütçe ile çekilirse gerçekten çok ii korku filmleri ortaya çıkabilir çünkü konu tek kelime ile mükemmel...

• A.E.M. tamda ben o noktaya gelecektim.Şimdi filmi ikiye ayırmak gerekir.Ara öncesi ve sonrası.Öncesi tam bir fiyasko.Komedi.Neyin ne olduğunu bilmeden anlatılmadan izlenilen film bile olması düşündürücü 45 dk.Ama aranın sonrasına gelirsek herşeyin ne olduğunu anlatabilen , insanı zaman zaman geren , kurgusu iyi bir film çıkıveriyor karşımıza.

Yinede beğenmediğim noktalar vardı.Bizim salonda sesi çok açmışlar bu heryerde öylemiydi bilmiyorum.İkincisi oyuncular profesyonel değildi.

Beğendiğim noktalar.Kendi insanımızın böyle kurgusu mantıklı , ucuz maliyetle korkutucu effectlerin yapılması , konusu falan gurur verici.Eminimki bu bir başlangıç ve iyi yolda gidiyorlar.Yönetmen gelen isteğe göre ikincisini çekebiliriz diyordu.Oyuncu kalitesini biraz daha arttırırlarsa , filmi 2 ayrı bölüm gibi yapmazlarda Hollywood a taş çıkartan bi filmimiz olacaktır

• yonetmen soylemisti , efekt ses bunlar pahali butceyi arttiriyorlar. film 1 ayda izmir ve istanbulda cekilmis . sesleri ve efektleri elde edene kadar 3 ay kadar olmus !
  • yönetmenin bugün Kanal Dde Sinema adlı programda söylediğine göre ikinci filmin adı "mesih" olacakmış.
  • Amacı benim gibi Türk sinemasına katkıda bulunmak olanlar gitsin ama bir şey beklemek kendinizi kandırmak olur.. notum: 3/10
  • quote:

Orjinalden alıntı: anime

yönetmenin bugün Kanal Dde Sinema adlı programda söylediğine göre ikinci filmin adı "mesih" olacakmış.

O programı bende isledim...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.