Şimdi Ara

... D A C I A L O G A N Kulübü .... (477. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.944
Cevap
35
Favori
1.720.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 475476477478479
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: crepis

unalb01370 kangodan memnunsanız loganda da bence memnun kalırsınız. çoğu yeri ortak parçalardan oluşuyor.
    bu arada burda bizim bir ustamız var birkaç tane 1.5 dci clio kangoya vs. motor yaptı ve motorların km leri bayağı bi düşüktü 70 bin 100 bin 125 bin falan açıkcası pek beğenmiyo bu dci leri
    merakım şu sizin kango kaç binde memnun olduğunuzu yazmışsınız.

128.00 km de. 2007 model.arabanın arızaları tabiki oluyor.memnunum dediysem saat gibi çalışmıyor sonuçta. hergun 100km yol yapıyor şehir içnde.3 sene içinde yaklaşık 8-9 eleman kullandı aracı.hepsininde çok iyi soför olması beklenemez.ki iş için kullandığımdan bakımlı zamanlarında yaptıramıyorum.ancak arızası olursa servise goturuyorum.işin özü araç zor şartlarda çalışıyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b.unal -- 23 Mayıs 2010; 8:37:37 >

• Artık bu forumda paylaşım yapmıyorum, arabasını göklere çıkararak, altındaki tenekeyi yücelten kişilerle münakaşaya girmek istemiyorum. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burhan -- 3 Ocak 2012; 23:10:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burhan

quote:

Orijinalden alıntı: crepis

renault ve fiatın 2002 ye kadar ürettiği turbosuz 1.9 dizellerin max 100 bin de motor yaediğini duydumda bu 1.5 turbolu dizellerin 300-400 bin gittiğinide diyen var 100 binde bittiğinide diyen var anlamadığım nasıl iş biri 100 bin biri 350 bin km yol yapıyo
    yada eğer kullanımdan kaynaklıysa bu nasıl şoförlük

300 400 bin km yi sırtında 1 ton yükle yapabilen 1.5 dci nerede gördünüz yada duydunuz?

1.5 dci motorlar hafif ticari araçlar için üretilmiştir. Dikkat buyurun hafif ticari araç. Yukarıda denildiği gibi 1000-1500 kg yükle çalışamaz bu araçlar. Eşeğin sırtına manda yükü vuramazsınız. DCİ motorlara gelince 2.5 ve daha yüksek hacimli dci motorlar emsallerine göre daha ekonomik ve bahsettiğiniz 300-400 bin kmleri rahatlıkla yapabilmekte. Amacına uygun kullanılan 1.5 dci motorların örneğin megane taksilerde arıza vermeden periyodik bakımlarının zamanında yaptırılması ile 600.000 km'ye gelmiş olanları var.

1 ton yükle dci motorlar da 1.9 jtd'lerde 1.8 Connect motorları da tükenir.

Hiçbirşey gücünün üzerinde amacının dışında hizmet veremez. Siz isteseniz de...

• Arkadaşlar tekrar merhaba sayfa başında yaşadığım sorunu yazmıştım.Sorun lpg ayarından kaynaklanıyormuş doğru düzgün işini yapan bir serviste herşeyi kontrol ettirdim.Dacia yetkili servisinin oksijen sondasına bok atmasına rağmen lpg ayarı ile çözüldü sorun.Bu arada 60 TL ile 375 km yol yapıyorum aracımla :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: yek14

Arkadaşlar tekrar merhaba sayfa başında yaşadığım sorunu yazmıştım.Sorun lpg ayarından kaynaklanıyormuş doğru düzgün işini yapan bir serviste herşeyi kontrol ettirdim.Dacia yetkili servisinin oksijen sondasına bok atmasına rağmen lpg ayarı ile çözüldü sorun.Bu arada 60 TL ile 375 km yol yapıyorum aracımla :)

Sorununuzun çözüldüğüne sevindim. Sizden bir ricamız olacak sitedeki seviye koruma gereği bazı kelimeleri özenle seçmenizi rica ederiz.
  • Ne araçmış arkadaş hala gelecek

Araç Türkiyede imiş.. Yalnız bayiye sevk edilip ordaki işlemlerin tamamlanması bekleniyor.

Türkiyeye gelen arabanın satışa hazır hale gelmesi ne uzunmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yukobir

quote:

Orijinalden alıntı: yek14

Arkadaşlar tekrar merhaba sayfa başında yaşadığım sorunu yazmıştım.Sorun lpg ayarından kaynaklanıyormuş doğru düzgün işini yapan bir serviste herşeyi kontrol ettirdim.Dacia yetkili servisinin oksijen sondasına bok atmasına rağmen lpg ayarı ile çözüldü sorun.Bu arada 60 TL ile 375 km yol yapıyorum aracımla :)

Sorununuzun çözüldüğüne sevindim. Sizden bir ricamız olacak sitedeki seviye koruma gereği bazı kelimeleri özenle seçmenizi rica ederiz.

Sorun esnasında yardımcı olmuştunuz önce onun için size teşekkür etmeliyim.Diğer konuya gelince özenle seçilmiş hali o yoksa yaptıkları bu kadar masum ifade edilecek birşey değil.Kimse sokaktan para toplamıyor diye düşünüyorum, yetkili serviste adam gibi işini yapmayan 1 2 kişi yüzünden beni 1500 TL civarı (tüpü söktürüp çöpe atacak sondayı değiştirtecektim) zarara sokacaklardı.Haliyle bu yaptıkları en hafif hali ile bu kelime ile ifade edilir.

• Merhaba Arkadaşlar,

Dacia Logan MCV için bir bisiklet bagajı önerebilir misiniz? Açıkçası internette ve bazı mağazalarda araştırma yaptım. Aracı alırken yaşadığım tereddüt şimdi de bisiklet bagajı için başladı. Malum aracımızın geniş bir bagajı var ancak o genişlik bana her zaman lazım oluyor, bisikletin aracın içine girmesin istemiyorum.

Bazı bagaj modelleri ucunda çengel demir parçaları bulunan kordonlarla kapı aralıklarına ve tampon altına bağlanmak suretiyle araca tutturuluyor. Bunlar gerçekten bisikleti taşıyabilir mi ya da aracın kaportasına zarar verir mi? Bunları araca monte etmenin yasal sonucu nedir. Kanunen serbest mi? En önemlisi de içinizde böyle bir uygulama yapan var mı?

Cevabınızı bekliyorum.
  • Arkadaşlar Selamlar ,

Kısa bir süre önce söylemiştim Logan MCV siparişi verdik diye.. Siparişi sonradan değiştirip Blackline paketini seçme fırsatımı oldu onu seçerek aracı bugün teslim aldık..

2010 1.5 dci 70 bg Logan MCV Blackline Füme rengi olarak olarak aldık..

İlk izlenimlerim Toros'un modern ve klimalısı olarak oldu

Gerek kalkışları gerek vitesi olsun bana torosu hatırlattı :)

İlk izlenimlerim gayet iyi denilebilir. Vites attırırkenki ses dışında.

Ayrıca teyp biraz kullanım olarak zor daha doğrusu ses vs düğmesi alışmak gerekli.

Camlara alışmak gerekli.

Ama alışılır aldıktan sonra bir kolçak takdırdık gayet iyi oldu :)

Araç çok dikkat çekiyo ve çok tatlı duruyor Blackline Füme çok hoş bir renk..

Yardımcı olanlara tekrar teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: droll

Arkadaşlar Selamlar ,

Kısa bir süre önce söylemiştim Logan MCV siparişi verdik diye.. Siparişi sonradan değiştirip Blackline paketini seçme fırsatımı oldu onu seçerek aracı bugün teslim aldık..

2010 1.5 dci 70 bg Logan MCV Blackline Füme rengi olarak olarak aldık..

İlk izlenimlerim Toros'un modern ve klimalısı olarak oldu

Gerek kalkışları gerek vitesi olsun bana torosu hatırlattı :)

İlk izlenimlerim gayet iyi denilebilir. Vites attırırkenki ses dışında.

Ayrıca teyp biraz kullanım olarak zor daha doğrusu ses vs düğmesi alışmak gerekli.

Camlara alışmak gerekli.

Ama alışılır aldıktan sonra bir kolçak takdırdık gayet iyi oldu :)

Araç çok dikkat çekiyo ve çok tatlı duruyor Blackline Füme çok hoş bir renk..

Yardımcı olanlara tekrar teşekkürler.

Arkadaşım aracın hayırlı ve uğurlu olsun. Allah kazasız belasız binmeyi nasip eylesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: yukobir

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-spor-bisiklet-segway-aksesuar-thule-freeride-530-arac-ustu-bisiklet-tasiyici-72-eu-kdv/detay

Verdiğin link için çok teşekkür ediyorum.
    Bisiklet dağ bisikleti dolayısıyla biraz ağır her yerde aracın tavanına kadar yüklemek gözümü korkutuyor açıkçası ben arkaya monte edilen portatif bagajları sormuştum.

Bu bagajları kullanan arkadaşımız var mı içimizde görüşlerini bildirirse çok memnun olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Erzurum lu

quote:

Orijinalden alıntı: droll

Arkadaşım aracın hayırlı ve uğurlu olsun. Allah kazasız belasız binmeyi nasip eylesin.

İyi dilekleriniz ve yardımlarınız için teşekkürler..

Allah cümlemize kazasız belasız binmeyi nasip eylesin.

Birde bir sorum olarak genel olarak..

Sizlerdede vites biraz seslimi atıyor ayrıca bunu düzelmek yada azaltmanın bir yolu varmı ?

Teşekkürler.
  • Vites seslimi atıyor derken; vitese takarken zormu geçiyor, yoksa vitese takarken sesmi yapıyor. Aracınız yeni, vites yayları ve şanzuman senkromençleri yeni olduğu için bir miktar ses yapabilir, 3-5 bin km sonra geçecektir. Ayrıca debriyaja tam basmadan acele ile vites değiştiriyorsanız veya araca alışkın olmadığınız için vites yollarını bulmada zorluk çekiyorsanız, bu sesi duyabilirsiniz. Araca alıştığınızda vitesleri seri ve sessiz olarak takabileceğinizi tahmin ediyorum. Yeni Loganlarda bizim eski loganlara oranla vites geçişlerini elden geçirmişler sonderece seri ve sessiz geçiş sağlamışlar. Şunuda artı olarak ekleyeyim, fabrikasyon arızası ayrı bir konu olarak değerlendirilmeli servisler tarafından, aracınız garantili 2 yıl. Aracınızı güle güle kullanın, isabetli karar vermişsiniz.
  • Ayrıca unutmadan şunu ekleyeyim, loganların kötü bir huyu paspasın pedalların altına girip debriyaj, fren ve gaz pedalına engel olması, gerçi sonradan paspasların koltuk tarafı altlarına çıt çıtlı düğme yapmışlar sabitlemek için ama yinede kontrol edin derim.
  • arkadaşlar torpidodaki havalandırma panellerinin etrafın boyadım nasıl olmuş

resimleri telefonla çektim iyi çıkmadı. en alttaki resim öyle bir denemeydi kimsenin hız yapması taraftarı değilim hele bizim araçlar için o hızlar bence gereksiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crepis -- 4 Haziran 2010; 0:41:46 >

• 40 bin bakıma girecek arkadaşlara logan mcv dizel 40 bin bakım fiyatı 246 tl ödedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fanuba10

40 bin bakıma girecek arkadaşlara logan mcv dizel 40 bin bakım fiyatı 246 tl ödedim.

Yakın zamanda gideriz sanırım :)

Vites olayı takarken sesli geçiyor küt diye ve sert biraz:)

Yol yapar derler bizde herhalde yol yapar.
  • Beyler, bu k2 belgesi sorunu yuzunden bizim şirkette kullandığımız Ford Connect kullanılamaz oldu. Tüm araçlarımız kiralık, o da kiralıktı, bu belgenin zorunlu olması ile birlikte ticari araç kiralama imkansızlaştı, aracı firmaya geri gönderdik. Fabrikada araç sıkıntısı olduğu için oraya kendi kullandığım kiraladığım aracımı koydum, 2008 focus Hb, yazık arabaya... Şimdi biz fabrikada getir gotur işi yapan, arada sırada bir elektrik motoru bozulursa, 150 kiloluk elektrik motorunu sırtlanıp getirecek, numune vs. taşıyacak bir araca ihtiyacımız var. K2 belgesi (aslen psikoteknik rapor ile) ile uğraşmak istemediğimiz için ruhsatta hususi olarak geçen bir araba alalım diyoruz. işimizi de station wagonlar gorur gibi. Ancak Lacetti Sw veya focus Sw'lerin ikinci eli ile Dacia logan MCV'nin 0'ı neredeyse aynı fiyat... Hem de logan'da kapılar yana açılıyor, bu büyük bir artı, gerekirse forkliftle araca ağır malzeme yuklenebilir... Bu Logan MCV'nin ruhsatta hususi oto olarak geçmesi mumkun mudur? Eğer ruhsat hususi oto olursa K2 belgesinden otomatikman kurtuluyoruz da...

• quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Hutnu!

Beyler, bu k2 belgesi sorunu yuzunden bizim şirkette kullandığımız Ford Connect kullanılamaz oldu. Tüm araçlarımız kiralık, o da kiralıktı, bu belgenin zorunlu olması ile birlikte ticari araç kiralama imkansızlaştı, aracı firmaya geri gönderdik. Fabrikada araç sıkıntısı olduğu için oraya kendi kullandığım kiraladığım aracımı koydum, 2008 focus Hb, yazık arabaya... Şimdi biz fabrikada getir gotur işi yapan, arada sırada bir elektrik motoru bozulursa, 150 kiloluk elektrik motorunu sırtlanıp getirecek, numune vs. taşıyacak bir araca ihtiyacımız var. K2 belgesi (aslen psikoteknik rapor ile) ile uğraşmak istemediğimiz için ruhsatta hususi olarak geçen bir araba alalım diyoruz. işimizi de station wagonlar gorur gibi. Ancak Lacetti Sw veya focus Sw'lerin ikinci eli ile Dacia logan MCV'nin 0'ı neredeyse aynı fiyat... Hem de logan'da kapılar yana açılıyor, bu büyük bir artı, gerekirse forkliftle araca ağır malzeme yuklenebilir... Bu Logan MCV'nin ruhsatta hususi oto olarak geçmesi mumkun mudur? Eğer ruhsat hususi oto olursa K2 belgesinden otomatikman kurtuluyoruz da...

hususi alma imkanı var ancak 4000 tl civarında bir ötv farkı ödersin.Benim ruhsatta hususi kamyonet yazıyor ticari kullanmadığım sürece sorun yok alırken ötv ödemedim sizde alırken hususi kamyonet olarak alırsınız ancak ticari amaçla kullanırken yakalanırsanız sanırım sorun yaşarsınız...

• 
Sayfa: önceki 475476477478479
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.