Şimdi Ara

... D A C I A L O G A N Kulübü .... (391. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.944
Cevap
35
Favori
1.719.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 389390391392393
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: savasgk

arkadaşlar size bişey anlatayım.2000 yılında 1987 model kartal aldı babam.tam 8 yıl kartal kullandım.yaklaşık 5000 ytl para masrafı yapmışımdır bu süre içinde.artık dayanamadım canıma tak dedi sanayiye her ay gitmekten bıktım sattım 2150 ytl ye kurtuldum.aldım dacia loganı.ilk defa araba satıp araba aldığım için ve sıfır bir araba kullanmanın nasıl bişey olduğunu yavaş yavaş öğreniyoruz.valla ne servis ne araba hakkında bilgim var.aldık kullanıyorum işte.cd çalar konusunu bilmiyorum nasıl olurdu ancak ilk kez araba aldım ve alırken kimse yol göstermedi çevremde.o kadar acemilik olacak elbette.
    bu arada bilen arkadaşlara yeri gelmişken bir soru sormak istiyorum.arabayı alırken ön lastiklere 33 arka lastiklere 31 hava bastıklarını söylediler bu miktar doğru mu değil mi bilemiyorum.sizce ne olmalı?

arabanın kitapcıgında öne de arkayada 2.0 mb gösteriyor boda 30 a denk geliyor

• quote:

Orjinalden alıntı: kudal

quote:

Orjinalden alıntı: aktapot

quote:

murat19051905 arkadaş aracın üzerinde kasetçalar vardı alırken daciadan.dedim hala kasetçalar kullanan kaldı mı artık cd çalar falanla değiştirn dedim.Ancak olmadı.Sonra dediler ki 650 ytl sony cd mp3 çalar takıcaz orjinal ve garantili olacak dediler.zor bela 420 ytl ye indirttim.garantisi bozulmadı.Dışarda değiştirme işini kabul etmediler.İllaki garanti kapsamı dışında kalır dediler.

arkadaşım sana geçmiş olsun garanti kapsamında die bişe yok o işte ben woofer anfi taktım garanti kapsamında sayılıyor seni keklemişler bide pıoneer usb girişli cd çalar 200 ytl pıoneer 3050 modeli taş gibi

neyin garantisi bitiyor? teybin mi arabanın mı?

ben logan alınca pioneer teybimi taktırmayı düşünüyorum. ee şimdi teybi taktırınca araç garanti dışı mı kalıyor?

arkadaşın dediğine göre arabanın garantisi bitiyormuş ama öyle bişe yok servis ellerindeki teybi satmaya çalışıyorlar içiniz rahat olsun

• slm bişey sormak istiyorum benim MCV nin ön camlarından sanki cam boşlukta mış gibi tıkırtı yapıyordu balıkesirdeki bayi garantiden ön iki krıkoyuda değiştirdi ancak ses hala devam etmekte sizce mesele ne olabilir fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: kudal

quote:

Orjinalden alıntı: aktapot

quote:

murat19051905 arkadaş aracın üzerinde kasetçalar vardı alırken daciadan.dedim hala kasetçalar kullanan kaldı mı artık cd çalar falanla değiştirn dedim.Ancak olmadı.Sonra dediler ki 650 ytl sony cd mp3 çalar takıcaz orjinal ve garantili olacak dediler.zor bela 420 ytl ye indirttim.garantisi bozulmadı.Dışarda değiştirme işini kabul etmediler.İllaki garanti kapsamı dışında kalır dediler.

arkadaşım sana geçmiş olsun garanti kapsamında die bişe yok o işte ben woofer anfi taktım garanti kapsamında sayılıyor seni keklemişler bide pıoneer usb girişli cd çalar 200 ytl pıoneer 3050 modeli taş gibi

neyin garantisi bitiyor? teybin mi arabanın mı?

ben logan alınca pioneer teybimi taktırmayı düşünüyorum. ee şimdi teybi taktırınca araç garanti dışı mı kalıyor?

böyle bir şey yok.garanti bitmez.

• quote:

Orjinalden alıntı: fanuba10

slm bişey sormak istiyorum benim MCV nin ön camlarından sanki cam boşlukta mış gibi tıkırtı yapıyordu balıkesirdeki bayi garantiden ön iki krıkoyuda değiştirdi ancak ses hala devam etmekte sizce mesele ne olabilir fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim

kardeş bu renoların kronik sorunu galiba daha buğün bi arkadaşla konuştum sıfır megane aldı 1 ay olmadı onun camlarındanda ses geliyormuş, benim logandanda geliyordu, kafana takma düzelmiyor
  • quote:

arkadaşlar size bişey anlatayım.2000 yılında 1987 model kartal aldı babam.tam 8 yıl kartal kullandım.yaklaşık 5000 ytl para masrafı yapmışımdır bu süre içinde.artık dayanamadım canıma tak dedi sanayiye her ay gitmekten bıktım sattım 2150 ytl ye kurtuldum.aldım dacia loganı.ilk defa araba satıp araba aldığım için ve sıfır bir araba kullanmanın nasıl bişey olduğunu yavaş yavaş öğreniyoruz.valla ne servis ne araba hakkında bilgim var.aldık kullanıyorum işte.cd çalar konusunu bilmiyorum nasıl olurdu ancak ilk kez araba aldım ve alırken kimse yol göstermedi çevremde.o kadar acemilik olacak elbette.
    bu arada bilen arkadaşlara yeri gelmişken bir soru sormak istiyorum.arabayı alırken ön lastiklere 33 arka lastiklere 31 hava bastıklarını söylediler bu miktar doğru mu değil mi bilemiyorum.sizce ne olmalı?

Aracınız hayırlı olsun, her şeyin bir ilki ve acemiliği vardır, zamanla profesyonelleşirsiniz. Aracınızın lastik basınçları çok yüksek, önler 28, arkalar 30 psi olmalı. Sizin verdiğiniz basınç değerlerinde aracınız çok sarsılır, zıplar vede aracınız kısa zamanda ses yapmaya başlar.
    MP3'lü CD çalar taktırdığınızda aracın garantisinin bitmesi olayı aslında, müzikçalar takılırken acemi ustaların aracın elektirik ve dijital sisteme, elektronik beyine zarar verilme riskini servislerin üstlenmemesi olayıdır. İyi usta bir elektronikçinin aracın sistemine zarar vermeden müzik sistemini takmasında garantinin bitme olayı diye bir şey söz konusu olmaz. Çoğunlukla duyduğumuz, araca müzik sistemi taktım diyor, sonra aracın beyni problem çıkarıyor, merkezi kilit aksıyor vs vs. Sonra aracın sahibi doğru servise gidiyor, bunlar garantili diye.
    Siz yinede her denilene tavsiye edilene çok da inanmayın.
    Tüm logancılara güvenli, kazasız belasız günler.

• Arkadaşlar forumu yeni gördüm bende 2005 Dacia benzinli ambiance pack 1.4 kullacısıyım arabayı ankara neziroğlundan sıfır almıştım arabayı şu ana kadar hiç bir sorun çıkarmadı sadece herkes de olduğu gibi klimada ses problemi bendede var ilk zamanlar yani garantisi bitmeden götürmüştüm servise fakat aldıktan 1 ay kadar yazın kullananamıştım arabayı( tatildeydim )araba öle bekledi yanii:( sonra klima açıldığı zaman ara ara gelen sanki motor gibi sesden rahatsız olup servise götürdüm problemin uzun süre kullanılmadığı için piston ve yağlarlailgili bir problemden kaynaklandığını 2 haftaya kadar arabayı kullanırsam sesin geçiceği söylenmişti.. işin ilginç yanı bazen yapıp bazen yapmıyor neyse garantisi geçti ben sonradan aynı problemin çoğu Dacia kullanıcısı tarafındanda olduğunu duydum ama maalesef iş işten geçmişti neyseki artık çok rahatsız edici değil ve bazen yapıyor ilginç... birde bu ay tartarini sıralı sistem lpg taktırmayı düşünüyorum yakıt çok daha uygun oluyor okuduğum ve gördüğüm kadarıyla... siz nedersiniz şu anda 20 bin kilometrede arabam birde 10 bin km genel bakımdan sonra bakım yaptırmadım hiç sanırım 30 binde tekrar yapılması gerekiyor.. Dacia kulubüne katılmaktan çok mutlu oldum . herkese saygılar...

• quote:

Orjinalden alıntı: tarsuslu2410

quote:

Orjinalden alıntı: fanuba10

slm bişey sormak istiyorum benim MCV nin ön camlarından sanki cam boşlukta mış gibi tıkırtı yapıyordu balıkesirdeki bayi garantiden ön iki krıkoyuda değiştirdi ancak ses hala devam etmekte sizce mesele ne olabilir fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim

kardeş bu renoların kronik sorunu galiba daha buğün bi arkadaşla konuştum sıfır megane aldı 1 ay olmadı onun camlarındanda ses geliyormuş, benim logandanda geliyordu, kafana takma düzelmiyor

arkadaslar herkese mrb,,
    Camlardan gelen tıkırtılarla ilgili daha once ki sayfalarda yazılarımız olmustu.Camlardan gelen sesin cozumu aslında cok basit ben izmir ermat renault servisine gitti ,benim camlarımdan da ses geliyordu sorunu hicbirsey degistirmeden cozduler yaklasık 1,5 yıl oldu daha cam sesi tıkırtısı filan yok maşallah.
    Sorunu nasıl cozduklerinede baktım soyle yapıyorlar;

Camı sonuna kadar indiriyorlar,cam cıtaları var,cıtaları duzgunce elle cıkartıyorlar.Cıkartırken dikkatli olmak gerekiyor hemen yamulup ayarı kacabilen birsey.Daha sonra wurth marka hss2000 di galiba ismi o yagı kullanıyorlar camın iki tarafından (kanala giren kısımlar yatay yuzleri degil) yaglıyorlar.sonra o cıtaları tekrar takıyorlar o ses tozdan oluyormus genelde camı hafif indirince cam sanki penseyle eziliyormus gibi gelen ses ve tıkırtılar bu sekılde halloluyor cozumu var merak etmeyin bilginize.

• quote:

Orjinalden alıntı: crepis

Arkadaşlar bu arada dün 1.4 benzinli lpg li loganı olan bi taksici ile sohbet ettim adam aracın dışına ful mikalaj yaptırmış çelik jant takmış ancak 185/65/14 ebatlarında araç daha seri oldu diyo yazın çelik jantları kışın orjinalleri takıyorum diyo. en önemlisi bagajı hem içten açma hemde kumandalı hale getirmiş. fiyat olarak 35-40 liraya mal oldu dedi en uygun zamanda yaptırmayı düşündünüyorum.

Crepis arkadasim taksici bu islemi nerde yaptırmıs adres verebilirmisin?

Bu arada lastiklerde soyle bir durum soz konusu:

Lastik capı daha da kuculdugu icin arac ilk kalkıslarda daha seri olacak ancak daha sonraki hızlanmalarda yani uzun yolda daha yavas gidecektir.Birde aracın km si 100km yi gostersede siz aslında o hızla gidiyor olmayacaksınız.Bende 1.4 logana sahibim 185/60/15 lastigi cıkartıp 195/55/15 taktım arac eskiden biraz daha seriydi gibi ama pek hissedilmiyor bu fark.yanlız su anki yol tutus ve konfor cok degisti.Yİnede orjinali bozmamak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi se@ -- 4 Eylül 2008; 11:32:39 >

• Hocam taksici Amasya da her şeyini kendim yaptım diyo birtek önden elektrik bağlantı işini elektrikçiye bağlatmış çok basit diye anlattı
    birde bizim fren balataları renault 9 serileriyle aynı imiş yani balataların 9 ytl olduğunu söyledi ayrıca bagaj kilit takımı renault 19 larla birebir uyuştuğunuda söyledi bizim araçların çoğu parçaları daha önceki renault araçlarda kullanılan malzemelermiş bu yüzden yedek parça ihtiyacını sanayiden çok uygun fiyata hallettiğini söyledi. birtek parçayı ararken logan diye değilde elimizde aradığımız parçayla sanayide dolaşırsak kolay bulanabileceğini söyledi.
    quote:

Orjinalden alıntı: se@

quote:

Orjinalden alıntı: crepis

Arkadaşlar bu arada dün 1.4 benzinli lpg li loganı olan bi taksici ile sohbet ettim adam aracın dışına ful mikalaj yaptırmış çelik jant takmış ancak 185/65/14 ebatlarında araç daha seri oldu diyo yazın çelik jantları kışın orjinalleri takıyorum diyo. en önemlisi bagajı hem içten açma hemde kumandalı hale getirmiş. fiyat olarak 35-40 liraya mal oldu dedi en uygun zamanda yaptırmayı düşündünüyorum.

Crepis arkadasim taksici bu islemi nerde yaptırmıs adres verebilirmisin?

Bu arada lastiklerde soyle bir durum soz konusu:

Lastik capı daha da kuculdugu icin arac ilk kalkıslarda daha seri olacak ancak daha sonraki hızlanmalarda yani uzun yolda daha yavas gidecektir.Birde aracın km si 100km yi gostersede siz aslında o hızla gidiyor olmayacaksınız.Bende 1.4 logana sahibim 185/60/15 lastigi cıkartıp 195/55/15 taktım arac eskiden biraz daha seriydi gibi ama pek hissedilmiyor bu fark.yanlız su anki yol tutus ve konfor cok degisti.Yİnede orjinali bozmamak lazım.

• selam logan ailesi...

Arkadaşlar arabam dacia logan lauretta dizel 2007 model gecenlerde 20000 bakımı yapıldı 250 ytl tuttu mazot filtresi yag filtresi hava filtresi degisti.

İkincisi ise tum dacia logan lorettalarda sol arka amortiser de hata varmıs degisiyormus bu konuda bilgisi olan var mi servis aradi ve degistirdiler bir baska hususta sag arka amortosor yag kaciriyormus oun da degismesi lazimmis araba asfalttan disari cıkmamasina ragmen tuhafima gitti gerci garanti suresi dolmadıgı icin servis karsiliyor ama olsunn.

son sorumda su bizim arabalarin periyodik bakımlari nasıl oluyor elinde bole bi kaynak olan varsa paylesirsaniz sevinirmmm ilgi ve alakaniza simdiden tesekkur ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: volkitolkixxl

selam logan ailesi...

Arkadaşlar arabam dacia logan lauretta dizel 2007 model gecenlerde 20000 bakımı yapıldı 250 ytl tuttu mazot filtresi yag filtresi hava filtresi degisti.

İkincisi ise tum dacia logan lorettalarda sol arka amortiser de hata varmıs degisiyormus bu konuda bilgisi olan var mi servis aradi ve degistirdiler bir baska hususta sag arka amortosor yag kaciriyormus oun da degismesi lazimmis araba asfalttan disari cıkmamasina ragmen tuhafima gitti gerci garanti suresi dolmadıgı icin servis karsiliyor ama olsunn.

son sorumda su bizim arabalarin periyodik bakımlari nasıl oluyor elinde bole bi kaynak olan varsa paylesirsaniz sevinirmmm ilgi ve alakaniza simdiden tesekkur ederim

sizi hangi servis aradı bizde 2008 modeli var acaba onlardada böyle bir sorun varmı açıklarsanız sevinirim

• renaultun servisi aradi ayni zamanda dacia lara bakiyor yaaa onlari da genel merkezden aramislarrrr ole bisiii
  • Arkadaşlar merhabalar,
    belki duymuşşunuzdur elektrikli camları aracı merkezi kilitten kilitleyince otomatik kaldırmak için satılan parça- modüller var 20-30 ytl gibi.
    İki tane yetkili servisle görüştüm ama ikiside böyle bir parça bağlamayız diyor.
    Acaba aramızda böyle bir işlem yaptıran var mı?
    Yardım
  • öncelikle beni lastik ve cd player konusunda aydınlatan arkadaşlara teşekkür ediyorum.logan 1,5 dci ambiance pack 2100 km ye ulaştı.araçla dün fethiyeden muğlaya dönüş yaparken motorun açılması olayı geldi.Gerçi yol boyunca 3 tane radar görmeme rağmen aksi istikamette gördüm onları.arabama ilk 130 km ye kadar zorladım.dedim biraz daha artırayım 140 a bastım.ama arabayı zaptetme konusu müthiş birşeydi.resmen araba sarsılıyodu malum konu önler hala 33 arkalar 31 havada.anladım gerçekten lastik basınçları çok yüksek tutabilene aşk olsun.yakın zaman da servise götürüp kendilerine bunu düzeltmeleri konusunda baskı yapacağım.
    motoru açma konusunda tecrübeli dacia sahibi arkadaşlara sorum olacak arabayı ne zaman nasıl hangi kilometrede ve ne şekilde motoru açılır.cevaplar için şimdiden teşekkürler.
    ikinci sorum araca orjinal olarak alarm takılabiliyor mu.masrafı yüksek mi olur.anahtar değişir mi.
    herkese iyi ramazanlar kazasız günler dileğiyle...

• logan dizel klimalı olan modeller km de kaç lira yakıyor bilgi verirmisiniz.
  • quote:

öncelikle beni lastik ve cd player konusunda aydınlatan arkadaşlara teşekkür ediyorum.logan 1,5 dci ambiance pack 2100 km ye ulaştı.araçla dün fethiyeden muğlaya dönüş yaparken motorun açılması olayı geldi.Gerçi yol boyunca 3 tane radar görmeme rağmen aksi istikamette gördüm onları.arabama ilk 130 km ye kadar zorladım.dedim biraz daha artırayım 140 a bastım.ama arabayı zaptetme konusu müthiş birşeydi.resmen araba sarsılıyodu malum konu önler hala 33 arkalar 31 havada.anladım gerçekten lastik basınçları çok yüksek tutabilene aşk olsun.yakın zaman da servise götürüp kendilerine bunu düzeltmeleri konusunda baskı yapacağım.
    motoru açma konusunda tecrübeli dacia sahibi arkadaşlara sorum olacak arabayı ne zaman nasıl hangi kilometrede ve ne şekilde motoru açılır.cevaplar için şimdiden teşekkürler.
    ikinci sorum araca orjinal olarak alarm takılabiliyor mu.masrafı yüksek mi olur.anahtar değişir mi.
    herkese iyi ramazanlar kazasız günler dileğiyle...

Aracın açılması diye bir şey olamaz. Bu tamamen mantık dışı. Sonuçta mekanik bir sistem çalışıyor. 3-5 bin km. de aracın mekanik parçaların birbirine uyum sağlaması dışında genel olarak, fabrika çıkış şansı olarak bazı araçlar çok iyi uyum sağlayarak üretilirler, bu araçların diğer aynı araçlardan nispeten daha hızlı olduğu söylenebilir, bu bir şanstır. Kısaca bu açılma, araç sıfırken hızlı kullanıldığı için (RODAJ SÜRESİ SONUNDA) parçalar daha kısa sürede birbirine uyum sağlar, erken açılma denir. Yavaş kullananların ise daha uzun sürede uyum sağlaması söz konusudur ki bunada geç açılma denir. Açılmanın temel kaynağı budur, gerisi boştur. Tüm logancı dostlara güvenli sürüşler.

• şuan 2. depo bitti ve 160 ykr.logan 1,5 dci arkadaşım.

quote:

Orjinalden alıntı: blackmagicman

logan dizel klimalı olan modeller km de kaç lira yakıyor bilgi verirmisiniz.
  • quote:

şuan 2. depo bitti ve 160 ykr.logan 1,5 dci arkadaşım.

quote:

Orjinalden alıntı: blackmagicman

logan dizel klimalı olan modeller km de kaç lira yakıyor bilgi verirmisiniz.

Sedanlar kaç kg'dır?
    Mcv ler 1205 kg
    Lütfen,aşağıdaki gibi yazarsanız daha iyi değerlendirilebilir.
    Aracım 9500 km de
    şi:yoğun trafik 200-220 ykr
    şd:135-145 ykr
  • arabayı alalı 3 ay oldu 0 km almıştım şuan 15.000 kilometrede ben motoru daha aldığım ilk haftada açtım şuan 185e kadar çıkartıyorum arabayı ama o hızda araba resmen titriyor zıngor zıngır
  • 
Sayfa: önceki 389390391392393
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.