Şimdi Ara

Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber (788. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.858
Cevap
210
Favori
1.058.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
115 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 786787788789790
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Prometheus-

    Hikaye dlc içeriklerinden en az 1 tanesini ücretsiz yayınlarlar diye düşünüyorum.Bakalım zaman neler göstericek.

    Bence de düzgün bir kaç dlc ücretsiz verebilirler, yoksa tepkiler devam edebilir. Benim anlamadığım bu oyun 2021 başında düzelecek gibi durmuyor, hala nasıl oluyorda akıllanmayıp belli bir zaman aralığı verebiliyorlar dlc için. CDPR hakkaten insanları sinirlendirmeye çalışıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 adet ucretsiz dlc gelecek diye açıklamışlardı yanlış hatırlamıyorsam geçen sene olabilir
  • freqX kullanıcısına yanıt

    RT farkını hissedememeniz talihsiz olmuş. Ben de her şey en yüksek ayarda oynuyorum, aşağıya kendi çektiğim bazı RT kapalı/açık karşılaştırmaları koyuyorum dikkatinizi çekmesi için, çok şey kaçırıyorsunuz derim. DLSS ayarı da Quality olmalı yoksa bence rahatsız edici derecede bulanıklaşıyor.


    https://imgsli.com/MzU3MDI

    https://imgsli.com/MzUwMzA


    -----------------------------------------


    Daha detaylı karşılaştırmalar için de alttaki videoyu izlemenizi öneririm.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi busterr -- 30 Aralık 2020; 22:4:58 >




  • brnk kullanıcısına yanıt

    ahah  ben 100.000 para biriktirip save aldım bütün arabaları tek tek satın alıyorum, beğenmediğim olursa eski save 'e dönüyorum  

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bosmang

    haritadaki ncpd görevlerini yapmama rağmen nedense başarımını vermiyor, arkadaşlar neden olabilir acaba?

    Bazı görevler belli yan görevlerden sonra, bazıları da günün belli saatlerinde çıkıyor. Gece mesela. Zamanı ilerleterek haritaya tekrar göz gezdirin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi Cyberpunk 2077'yide 128 saatlik bir oynanış süresi sonunda bitirdim.10 Aralık gecesi erişime açıldığından beri bu akşama kadar sadece bu oyunu oynadım ve oyundaki tüm görevleri tamamlayıp %100 oranında bitirmiş oldum.Oyunun ön siparişe açıldığı gibi almıştım fakat beklentimi her daim belirli bir seviyenin ötesine geçirmedim çünkü her ne kadar CD Projekt Red'in özellikle Witcher 3 ile bir çok oyuncu gibi bendede önemli bir yeri olsada Cyberpunk evrenine shooter mekanikleri olan bir açık dünya oyunu yapmak bu türde ilk deneyimi olacak firma için kolay olmayacaktı.Bu nedenle beklentimi buna göre ayarladım ve bu beklentiyle oynadım.Genel olarak oyunla ilgili gözlemlerimi paylaşmak istiyorum.


    Öncelikle oyunun hikayesini ve bazı yan görevleri beğendiğimi belirtmem gerekiyor.Ana hikayesi her ne kadar kısa olsada gerek karakterlerin kendi görevleri gereksede bazı yan görevler en az hikaye görevleri kadar iyiydi.Özellikle Johnny Silverhand,Judy,Panam,Rogue gibi akılda kalan karakterler tanıdım.Özellikle Johnny Silverhand dolayısıyla Keanu Reeves oyuna epey renk katmış.Gerek diyalogları gereksede oyun içindeki konumu nedeniyle kendisiyle bağ kurabilecek kadar sevdiğim bir karakter oldu.Oyunu bir rol yapma oyunundan ziyade açık dünya aksiyon oyunu olarak oynadım çünkü gerek lifepathlar gereksede hikaye ilerleyişindeki tercihlerin oyuna olan etkisi bazı anlar dışında pek yoktu.Sadece sonda yapacağımız tercihler çok keskin sonlara doğru gitmemizi sağlıyor onun dışında ise lineer bir oynanışa sahip bir açık dünya aksiyon oyunu olarak ilerliyor.


    Oynanış kısmında ise beni şaşırtan tarafı oyunun tamamen bir looter-shooter oyunlarından esinlenen bir mekaniğe sahip olması oldu çünkü gerek silahlar ve talentleri gereksede gear özellikleri daha önce oynadığım bir çok loot odaklı oyunları andırıyor.Bu tür oyunları oynayanların bildiği üzere oyunun başlarında uncommon yani yaygın itemlerden ilerleyen süreçte legendary yani efsanevi itemlere uzanan bir gear ölçeklendirmesi var ve elde ettiğimiz legendary itemler o anki seviyemize göre hasar değerlerine sahip oluyor fakat level scaling olmadığı için oyunun sonlarında doğru gelişen karakterimiz adeta bir ölüm makinesine dönüşüyor.Aynı durum gearlarda ve diğer sarf malzemelerindede geçerli,ayrıca oyun içinde bulduğumuz blueprintlerden gerekli perkleri aktif ederek daha yüksek hasar değerlerine sahip efsanevi silahlarda üretebiliyoruz.Oyunda craftingi çok kez kullandım ve buna göre yetenek puanlarını dağıttım.Açıkcası yeteneklerin bir çoğu pasif skillerden oluşsada özellikle üretim ve hacking kısmında gayet işlevsel skiller bulunuyor.Geri kalan kısımda ise silah hasarı artırma,kritik şans-hasar gibi pasif skiller bulunuyor.


    Oyunun beğendiğim bir diğer yönüde farklı buildlere olanak sağlaması,kritik odaklı ateş gücüne dayalı buildlerden hacking odaklı netrunner buildlere,yakın dövüş odaklı katana-z bıçakları yada goril kolları ile oynanabilecek çok sayıda build kurulabiliyor.Perkleri yeniden dağıtabildiğimiz için oyun içinde bir kaç yerde build değiştirdim ve her ne kadar yapay zekanın çok kötü olması ve sonlara doğru çok güçlenmemiz nedeniyle zorluk dengesi olmasada yinede build çeşitliliğinin olması iyiydi.Silah kullanımları konusunda açıkcası endişeliydim çünkü CD Projekt RED'in bu tarz bir shooter oyunundaki ilk deneyimiydi ve bence gayet iyi iş çıkarmışlar.Oyunun gunplayi silah ve talent çeşitliliği sayesinde iyi seviyede ve farklı silahları kullanırken silah türüne göre etkisini hissettirebiliyor.Sadece silahlar değil yakın dövüş kesici silahlarda etkili ama yapay zeka olmayınca bir yerden sonra buildi bir kenara bırakıp devam etmek durumunda kalıyorsunuz.


    Araçlara gelirsem yine bu konuda beklentimi karşıladı çünkü araç kullanımını bence iyi buldum.Bazı araçların araç içi kamerası görüş açısını kapattığı için kötü olsada genel olarak araç kullanımı iyi seviyede,özellikle motorları üst kameradan değilde doğrudan görüş açısıyla kullandım ve Night City sokaklarında defalarca dolaştım.Oyunun müziklerindende burada bahsedeyim açıkcası müzik seçimleri gayet iyi,radyo müzikleri o kadar olmasada ana hikayede tercih edilen müzikler oldukça iyiydi.


    Grafik ve optimizasyon bahsedecek olursam,özellikle Ray Tracingi oldukça iyi kullanan bir oyun,sağlam bir gözün bu oyunda RT açık ve kapalı iken oluşan farkı görmemesi imkansız çünkü sadece yansımalarda bile gözle görülür bir fark oluşuyor.Bunun dışında gölgeler ve ışıklandırmalar gibi bir oyundaki en önemli unsurlarında yine Ray Tracing kullanılmış ve bu teknolojiyi kullanan en iyi oyunlar arasında yer alıyor.Optimizasyon konusunda ise her ne kadar RTX 3070 ile 1440P en yüksek ayarlarda DLSS sayesinde çok bir sorun yaşamasamda DLSS desteği olmayan kartlarda oyun optimizasyon açısından çok iyi seviyede değil,bu nedenle bir RTX kartı olmayan kullanıcıların oyunun mevcut halinde akıcı bir şekilde oynaması pek mümkün değil çünkü temel grafik ayarlarında yapılan değişiklerin oyuna olan katkısı fazla olmuyor ve DLSS en etkili performans kazanımını sağlayan etken oluyor.Bunun dışında ise her ne kadar Ray Tracing oyunu değiştirsede DLSS olmadan RT açık bir şekilde oynamakta pek mümkün değil bu nedenle oyunun optimizasyon açısındanda iyileştirilmesi gerekiyor.


    Oyundaki hatalar çıkışından sonra defalarca yazıldı.Bu nedenle tekrarlamak istemiyorum,özellikle çıkış sürümünde çok sayıda bug ile karşılaştım ve bir kısmı güncellemelerle düzeltildi ama halen hatalar çokça bulunuyor.Bu buglar neyseki görev ilerleyişini etkileyen türde olmadı fakat durduk yere patlayan arabalar,dokuların yüklenmemesi yada buna benzer hatalarada denk gelmedim.Yapay zekadaki sorunlar,polislerin spawn sistemi,oyun içi trafiğin ve npclerin bir script üzerinden ilerlemesi nedeniyle oldukça iyi tasarlanan şehrin ölü bir izlenim oluşturması gibi sorunlar keşke olmasaydı ama umarım ilerleyen süreçte düzeltilir.


    Oyunla ilgili gözlemlerim bunlar,çok kötü ve hayal kırıklığı olarak değerlendirmiyorum fakat bunda beklentimin çok yüksek olmamasınında etkisi var.Eğer büyük bir beklenti içerisinde olsaydım görüşüm çok daha farklı olurdu.Oynarken eğlendim,keyifli vakit geçirdim ve ilerleyen süreçte güncellemeler ve eklentilerle tekrar oynayacağım.Oyunun mevcut halinde tekrar oynanabilirliği yok bu nedenle tüm içeriğini tek seferde oynadım.PC de oyun her ne kadar oynanmayacak düzeyde olmasada özellikle konsollardaki durum çok kötü bu nedenle optimizasyon açısından PC de öncelikli olarak çok bir gelişme beklemiyorum.Oyunu oynayabilecek donanımı olanlar bence oynayıp bitirsinler.Ocak yada Şubat'ta gelecek güncellemelerle bu kadar kısa sürede oyunun mevcut sorunlarının düzeltilmesi çok zor çünkü bazı sorunlar öyle yamayla düzeltilecek türde değiller.Umarım oyundaki sorunları düzeltirler.Night City'e şimdilik veda etme vakti,herkese iyi oyunlar :)





  • Terminator T-800 kullanıcısına yanıt

    Çok güzel özetlemişsiniz. ayrıca rtx için dediklerinize harfiyen katılıyorum. Bazıları en düşük ayarda açıp rtx etkisi yok denecek kadar az yazıyorlar 

  • dostum bende de aynı problem vardı. yapay zekalı bir silah buldum. onun görevi açıldı. çok fazla spoiler vermeden yazayım. skippy mission diye aratırsan bulabilirsin. ben bunu yaptıktan sonra başarım açıldı belki işine yarar.

  • Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    hacılar bu skippy' i bir görevde bir hatuna geri veriyoruz silah gidiyor. Bu görevde illa Skippyi verecek miyiz ?
  • Skywalkerx kullanıcısına yanıt

    yahu kaç kere 4 gün uzaklaştırma aldın hala ısrarla trollük peşindesin. görünüşe göre yaş maks 14-15 sanırım.

  • Arkadaşlar oyundaki bug dan dolayı tıkandı yüzde yüz bitiremiyorum bu yüzden oyunuda oynayamıyorum.bitti sayılır birkaç yan görev dışında araç satın almalar kaldı.oyunun yüzde yüz save dosyasını buldum sitelerde var yükleme yerine atıyorum ama değişmiyor?save kısmından onu seçin diyor ama oyun içi save kısmında kendi geçtiğim saveler görüyorum hangisi acaba değiştirmem gereken bunu nasıl etkinleştiririm?

  • ulaaaa kullanıcısına yanıt

    Cloud save aktif ise steam cloud daki savenizi geri getiriyor olabilir

  • Favori silahım. DIVIDED WE STAND



    Kritik şansını %60 veya üzerşne yükseltin. Tek sarjörle 8-10 kişilik gurupları döküyor. Nişan almadan havaya sıkıp geçiyorum acayip bir silah kullanmayan varsa tavsiye.



    Drop için lokasyon. 6. cadde lideriyle konuşup parkurları tamamlayın.






  • unconc3rn3d kullanıcısına yanıt

    bende vardı bu silah zulaya atmıştım nasıl kritik şansını %60 veya üzerine yükselticez hocam onu anlamadım :D

  • helll_599 kullanıcısına yanıt

    Ekipman statların da crit change ve crit damage gibi ek özellikler var legendary gibi ekipmanlar da.

    Boş slotlar varsa crit ekleyen eklentiler takarak da yükselte bilirsin.

    Bunlar silahın verdiği hasara ekleniyor. silah da elektirik v.s gibi farklı element hasarları da var hepsi birleşince hasar artıyor. grupların içinden geçen tertemiz silah.  


    Edit: Resim





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unconc3rn3d -- 1 Ocak 2021; 1:8:15 >
  • unconc3rn3d kullanıcısına yanıt

    ee bunu diyorsun anladım şimdi eyvallah

  • Öncelikle hackleri için bilgi veren arkadaşlara teşekkürler.

    Şeyi merak ettim; 100+ saat oynayanlar var, nasıl oynadınız o kadar? Ben 70 saat gibi bir şey oynadım, sadece 3 ek iş ve 6 - 7 tane de gig kaldı. Haritada açmadığım ünlem ve sarı soru işareti de kalmadı. Sırf ncpd görevleri de 30+ saat yapılmaz diye düşünüyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: takami59

    dostum bende de aynı problem vardı. yapay zekalı bir silah buldum. onun görevi açıldı. çok fazla spoiler vermeden yazayım. skippy mission diye aratırsan bulabilirsin. ben bunu yaptıktan sonra başarım açıldı belki işine yarar.

    skippy çoktan aldım da geri götüresim gelmiyor çok hoşuma gitti silah  neyse verelim bir bakalım.


    edit: verdim olmadı yine. diğer şehirde bitireyim dedim onunda başarımını vermedi nedense




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bosmang -- 1 Ocak 2021; 4:0:11 >
  • Güldürdü  





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackBeasT -- 1 Ocak 2021; 13:9:45 >
  • 
Sayfa: önceki 786787788789790
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.