Şimdi Ara

cyanogenmod rom hakkında birkaç soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sorular biraz karışık oldu ama soruların hepsine cevap verirseniz sevinirim .

Samsung s4 cihazım,Android 5.0 dı.Dün bir telefoncuda 4.2 dönüş yaptırmaya çalıştım , ama dönemedi adam da Android 5.0 yüklemiş ama Rus rom'u,sorun olur mu ?
    Ben kendim yüklemek istersem,Orjinal Türk romu nereden bulabilirim ?
    Yada telefon zaten gitti gözümü karartıp Cyanogenmod rom kuracağım.?
    sizin öneriniz nedir.

Cyanogenmod rom yüklemek istiyorum bu konuda birkaç soru sormak istiyorum.

-Cyanogenmod u nereden indirmeliyim ?http://download.cyanogenmod.org/ mı xda developers den mi ? ingilizcem yok gerçi ama
    -Cyangenmod rom dahttp://download.cyanogenmod.org/ . Hangisini indirmeliyim ,cihaz Samsung s4 i9500
    Galaxy S4 (jflte)
    Galaxy S4 (AT&T) (jflteatt)
    Galaxy S4 (C Spire) (jfltecsp)
    Galaxy S4 (Canada) (jfltecan)
    Galaxy S4 (Cricket) (jfltecri)
    Galaxy S4 (GSM Non-LTE) (ja3g)
    Galaxy S4 (Intl) (jfltexx)
    Galaxy S4 (non-LTE) (i9500)
    Galaxy S4 (Sprint) (jfltespr)
    Galaxy S4 (T-Mobile) (jfltetmo)
    Galaxy S4 (US Cellular) (jflteusc)
    Galaxy S4 (Verizon) (jfltevzw)
    Galaxy S4 Active (Intl) (jactivelte)
    Galaxy S4 LTE-A (ks01lte)

-http://download.cyanogenmod.org/ da Stabil sürümü bulamadım ? hangisi stabil ?
    TYPE
    all
    release
    nightly
    experiments

-Cyanogenmod a güvenebilir miyim ?
    -Orjinal android i kullandığım gönül rahatlığı ile kullanabilir miyim ?
    -Cyanogenmod 3. kişiler yazıyor peki denetleniyor mu ? içinde kötü zararlı yazılımlar olmadığına gönül rahatligi ile inanalim mi ?
    -Cyanogen mod rom da sorunlar çıkar mı kamera çalışmaması gibi vs ...
    -Cyanogen mod stabil ve güvenlir midir ? destekleniyor mu aktif forumları vs ... ?
    -Gapps paketine güvenebilir miyim ?
    -Odin twrp cmw rom dosyası root dosyasına güvenebilir miyiz ?
    -Orjinal stock romlar nereden indiriyorsunuz Nereden indirebilirim ?
    -Orjinal stock rom gerçektenede orjinal mi ? yani telefonu ilk aldığım zamanki rom mudur ?
    -Cyanogenmod rom kullananlarınız var mı memnun musunuz ? sizin yorumlarınız neler ?
    -Aokb rom ile Cyanogenmod rom arasında ne fark var hangisini yüklemeliyim neden ?

Benim genel sorunum stabilite ve güvenlik hakkında bu konularda Cyanogenmod rom'a güvenebilir miyim ? herhangi bir kötü yazılım trojan virus vs zararlı yazılımlar olur mu ? Yoksa android e güvendiğim kadar güvenebilir miyim ? sonuçta bu kodları 3. kişiler yazıyor ve yazanlar hacker bile olabilir ? yazılan kodlar denetleniyor mudur? Ben linux mint kullanılıyorum ve biliyorum ki yazılan kodları denetleyen insanlar mevcut peki Cyanogen modda da kodları inceleyen denetleyen insanlar var mı? Güvenebilir miyim ? Cyanogenmod rom yüklemem sonradan güvenli vs sıkıntısı çıkartırmı bana .

Linux mint yada Ubunutuya muadile (açık kaynak kodlu güvenlik özelleştirebilmek kodları okuyup değiştirebilmek ve kodları başkaları tarafından denetlenen vs...) mobil İşletim sistemi var mıdır ? Android cyanogenmod ... dan başka .

Cyanogen mod yüklemeli miyim? neden yüklemeliyim ? bana Linux daki gibi bir özgürlük kazandırır mı kişiselleştirme kodları okuyup değiştirebilmek vs ...

Birde nasıl yüklemem konusunda yükleme rehberi paylaşır mısınız ?En baştan anlatan bir rehber olursa sevinirim rootlamak twrp cwm vs .. ve sonrada rom atmayı anlatan bir rehber olursa sevinirim ve mümkünse türkçe kaynak .

cevaplarınız için teşekkür ederim . Kusura bakmayın sorular biraz karışık oldu , mobil işletim sistemleri konusunda çok acemiyim

• Amma soru sordun yav :) Kimse romları denetlemiyor.
    Stable olan sürümlerde milestone yazardı ama cyanogen sitesinde baska seyler yaziyo anlamadim.
    Nightly surumlerde is gorur. Cyanogen rom'da fazla ozellik yoktur xposed ve gravitybox ile ozellik kazandirabilirsin. Aokp rom benim favorimdir bi suru ozelligi vardir ama gelistirilmesi durmustur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olay aslında çok basit bu kadar meşakatli yazmana gerek yoktu.

Root at
    Cwm kur
    Daha sonra istediğn romu flashla bu terimler sana yabancı gelebilir ama ilk android deneyimimde bende bilmiyordum şimdi kendi romumu yapacak hale geldim. Biraz araştırmayla işin altından rahatlıkla kalkarsın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok soru sormussun ve sorularin çoğunda aynı şeyleri tekrar tekrar sormussun. Toparlayarak cevap vereyim.

Cyanogenmod android dünyasının en önemli ve en ciddi gelistirici ekibidir bence. Durmaksızın güncelleme ve yazılım destegi verirler. Resmi sitesinde destek verdigi tüm cihazları görebilirsin. Özellikle cihazinizin model numarasına dikkat ederek rom yuklemelisiniz. Senin cihazın i9500 ise o modele ait romu yuklemelisin. Cyanogenmod bir cok buyuk sandığımız şirketten daha güvenilir iş çıkarır çünkü bu romlari sadece android dünyasının derinlerine inmiş kişiler sever ve kullanir ve romdaki tüm açıkları ve buglari cyanogenmoda direkt geri dönüş yaparak hatalarin hizlica duzeltilmesini sağlarlar. Ortada çok büyük ve hantal bir şirketleşme olmadığı için hatalar en kisa sürede hizlica giderilir. Stabilite konusunda ise tek kelimeyle harika diyebilirim. Gereksiz ozellikler ve uygulamalar yoktur. Saf androide yakın bir deneyim sunar. Kullanıcı romda istediği bir ozelligi kendisi uygulayabilir. Cyanogenmod yakin zamanda oneplus ve lenovo gibi firmalarla yeni yeni resmi bazi anlasmalar yapmaya başlamıştır ve uzun vadede cok daha genis kitlelere ulasacagini ve sevilecegini düşünüyorum.

Uzun lafın kısası cyanogen candir:) yuklersen cihazinin kıymetini daha bir anlarsin. Heleki samsung s4 ün hantal ve sorunlu touchwiz arayüzünden sonra ilaç gibi gelecektir. Tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barocker -- 7 Eylül 2015; 23:53:28 >

• Youtube videlarını izle
    yukleme şeklinin kalıbı aynıdır
    Bir kere hafızaya girerse çıkmaz
    Sonrasında rom bulmak sana kalmış.
  • Kardeşim ben samsung i9300 (s3) kullanıcısıyım. Yaklaşık 2 aydır cyanogenmod yazılımını kullanıyorum. Telefonumdaki hız görülebilir derecede. Gereksiz samsungun uygulamaları yok en basitinden, telefonu rahatlatıyor yani anlayacağın... Kesinlikle güvenilebilir bi rom, ama kararlı sürümlerini atmanda fayda var derim ben.
    Sorduğun sorulara da gelince, telefonun bütün özelliklerini yine kullanabiliyosun. İptal olan hiçbir özelliği bulunmuyo.
    Son olarak da nasıl yükleyebilirim sorusuna da cevap olarak;
    Galaxy S3 Cyanogenmod 11 [4.4.4] Kurulum ve Kullanım Rehberi ben burayı kullanarak attım, büyük ihtimalle s4 içinde aynı şeyler geçerlidir. Aman dikkat et, s4'e s3 romu atma :) Şimdiden hayırlı olsun kardeşim iç rahatlığıyla yükleyebilirsin. Ama yükleme esnasında dikkat et, elektrik kesintisi gibi durumlar olmasın. Onun dışında bi sıkıntı olacağını sanmıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Exfat

Amma soru sordun yav :) Kimse romları denetlemiyor.
    Stable olan sürümlerde milestone yazardı ama cyanogen sitesinde baska seyler yaziyo anlamadim.
    Nightly surumlerde is gorur. Cyanogen rom'da fazla ozellik yoktur xposed ve gravitybox ile ozellik kazandirabilirsin. Aokp rom benim favorimdir bi suru ozelligi vardir ama gelistirilmesi durmustur.

Evet çok soru var , aklımdaki çoğu soruyu sordum.
    Aslında birkaç soru daha var ama

Kimsenin Romları desteklememesi tehlikeli değil mi ?
    Nightly sürümünü her gün güncellemek zorunda mıyım ?
    Güncellerken her seferinde cwm ekranından mı yapılıyor ? Güncellemenin kolay bir yolu var mıdır ?
    xposed ve gravitybox Bunları yeni duydum, bu iki uygulamaya güvenebilir miyim ? Google play' den mi indirilir ? Ücretsiz midir ?

Cevabınız için teşekkür ederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Önder

Olay aslında çok basit bu kadar meşakatli yazmana gerek yoktu.

Root at
    Cwm kur
    Daha sonra istediğn romu flashla bu terimler sana yabancı gelebilir ama ilk android deneyimimde bende bilmiyordum şimdi kendi romumu yapacak hale geldim. Biraz araştırmayla işin altından rahatlıkla kalkarsın

Yorumunuz için teşekkür ederim .

Aklımdaki bütün soruları cevaplandırıp işlemi öyle gerçekleştirmek istedim, ama soruların içinde boğuldum .
    Fazla kafamı karıştırmadan kendime bir rehber site bulup işlemi gerçekleştirmeliyim. Daha sonra zaten bu işin kurdu olurum .
  • quote:

Orijinalden alıntı: barocker

Çok soru sormussun ve sorularin çoğunda aynı şeyleri tekrar tekrar sormussun. Toparlayarak cevap vereyim.

Cyanogenmod android dünyasının en önemli ve en ciddi gelistirici ekibidir bence. Durmaksızın güncelleme ve yazılım destegi verirler. Resmi sitesinde destek verdigi tüm cihazları görebilirsin. Özellikle cihazinizin model numarasına dikkat ederek rom yuklemelisiniz. Senin cihazın i9500 ise o modele ait romu yuklemelisin. Cyanogenmod bir cok buyuk sandığımız şirketten daha güvenilir iş çıkarır çünkü bu romlari sadece android dünyasının derinlerine inmiş kişiler sever ve kullanir ve romdaki tüm açıkları ve buglari cyanogenmoda direkt geri dönüş yaparak hatalarin hizlica duzeltilmesini sağlarlar. Ortada çok büyük ve hantal bir şirketleşme olmadığı için hatalar en kisa sürede hizlica giderilir. Stabilite konusunda ise tek kelimeyle harika diyebilirim. Gereksiz ozellikler ve uygulamalar yoktur. Saf androide yakın bir deneyim sunar. Kullanıcı romda istediği bir ozelligi kendisi uygulayabilir. Cyanogenmod yakin zamanda oneplus ve lenovo gibi firmalarla yeni yeni resmi bazi anlasmalar yapmaya başlamıştır ve uzun vadede cok daha genis kitlelere ulasacagini ve sevilecegini düşünüyorum.

Uzun lafın kısası cyanogen candir:) yuklersen cihazinin kıymetini daha bir anlarsin. Heleki samsung s4 ün hantal ve sorunlu touchwiz arayüzünden sonra ilaç gibi gelecektir. Tavsiye ederim.

Cevabın için teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: TiSKE

Youtube videlarını izle
    yukleme şeklinin kalıbı aynıdır
    Bir kere hafızaya girerse çıkmaz
    Sonrasında rom bulmak sana kalmış.

Teşekkür ederim
    Cesaretlenip 1 kere kurarsam,alışacağım galiba

Yorumun için teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnctnky

Kardeşim ben samsung i9300 (s3) kullanıcısıyım. Yaklaşık 2 aydır cyanogenmod yazılımını kullanıyorum. Telefonumdaki hız görülebilir derecede. Gereksiz samsungun uygulamaları yok en basitinden, telefonu rahatlatıyor yani anlayacağın... Kesinlikle güvenilebilir bi rom, ama kararlı sürümlerini atmanda fayda var derim ben.
    Sorduğun sorulara da gelince, telefonun bütün özelliklerini yine kullanabiliyosun. İptal olan hiçbir özelliği bulunmuyo.
    Galaxy S3 Cyanogenmod 11 [4.4.4] Kurulum ve Kullanım Rehberi ben burayı kullanarak attım, büyük ihtimalle s4 içinde aynı şeyler geçerlidir. Aman dikkat et, s4'e s3 romu atma :) Şimdiden hayırlı olsun kardeşim iç rahatlığıyla yükleyebilirsin. Ama yükleme esnasında dikkat et, elektrik kesintisi gibi durumlar olmasın. Onun dışında bi sıkıntı olacağını sanmıyorum

Yorumun için teşekkür ederim.
    Dikkat etmem lazım yoksa cihaz puf olur.
    Verdiğin link'i inceleyeceğim. burada anlatılan s3 için , indirilen dosyalar haricinde işlem aynı sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanturkq -- 8 Eylül 2015; 11:31:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: osmanturkq

quote:

Orijinalden alıntı: cnctnky

Kardeşim ben samsung i9300 (s3) kullanıcısıyım. Yaklaşık 2 aydır cyanogenmod yazılımını kullanıyorum. Telefonumdaki hız görülebilir derecede. Gereksiz samsungun uygulamaları yok en basitinden, telefonu rahatlatıyor yani anlayacağın... Kesinlikle güvenilebilir bi rom, ama kararlı sürümlerini atmanda fayda var derim ben.

Yorumun için teşekkür ederim.
    Dikkat etmem lazım yoksa cihaz puf olur.
    Verdiğin link'i inceleyeceğim. burada anlatılan s3 için , indirilen dosyalar haricinde işlem aynı sanırım.

Cihazına hiç bişey olmaz. Merak etme.

Yanmaz uçmaz patlamaz.

2 tane yazılım atmayla cihaz ölmez. Ben 6 ~7 senedir uğraşıyorum daha başarabilmiş değilim üstelik o kadar kurcalıyorum. İşlemci voltaj ayarlarını düzenliyorum nispeten tehlikelidir. Fakat şuana kadar telefon puflaması yaşamadım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• osmanturkq O kullanıcısına yanıt
    Nightly sürümü her gün güncellemek gerekir cunku hatalar icerebilir
    Her guncelleme cwm ekranindan yapilir
    Xposed ve gravitybox ucretsizdir google play'de yoktur(google sisteme mudahale eden seylere izin vermediginden) xda sitesinde mevcuttur.
    Ben guvenlige onem vermem zorno arsivimi ogrenirler en fazla

Banka isleri icin mesajla telefona kod geliyo zaten bi risk olmaz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.