Edebiyatta yorum olan ilk 4 soruyu saymazsak 20 soru var. 5/6’sı cumhuriyetten geliyor. Ben hiç başlamadım daha cumhuriyete. Cumhuriyet dışı konulardan maksimum 2/3 kaçırıyorum. Cumhuriyet çalışsam bayağı netlerim artıcak da korkuyorum başlamaya. Derya deniz gerçekten. Ne önerirsiniz bana, nasıl çalışmalıyım cumhuriyete? Ayrıca ne kadar süremi alır? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QaptanYosun -- 24 Mart 2021; 1:46:56 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
CUMHURİYET EDEBİYATI İÇİN ÖNERİ

-
-
Şuan cumhuriyet tekrarı yaparken cevap vereyim.d hocam topu topu 30 tane sanatçı var o kadar abartılacak kadar değil sınav noktasında. Rüştü hocayı aç izle tam sınava göre anlatıyor. Cumhuriyette artık o kadar çok soru çıkmıyor son yıllarda. Divan edebiyatı daha önemli ÖSYM için.
Şahsen genel olarak edebiyatta soru bankasını çözmen sana çooook gereksiz bilgi katıcak. Hele hele cumhuriyet edebiyatında kafan karman çorman olacak. O yüzden full ezber ve full deneme.
Deneme önerim
Limitten başla derim
Tonguçun edso denemesi var hem coğrafya adına hemde edebiyat cumhuriyete kadar çok güzel diyeceğim soruları var.
Rüştü hoca 10'lu
Hız ve renk
Bilgi sarmal
Paraf
Toprak
Konular bittikten sonra 2 gün genel tekrar yap rüştü hocayla.
Sonra Tonguç genel tekrar izle.
24 gün boyunca her gün limit edebiyat denemesi çöz.
Belirlediğini günler not oku dönem özellikleri falan
Yatmadan önce her gün yazar eser ile 24-20 zorlarsan absürt bir yazar çıkamazsa.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C115664D6 -- 24 Mart 2021; 1:54:42 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
30 tane sanatçı derken sınav noktasında dedim. Sana Orhan hançerlioğlu'nun yazarını sormazlar ama cumhuriyette edb nerede olacağını bileceksin.
Şiir gruplarında kimler var bileceksin önemli gördüğünün en fazla 4 bilinen eserini çıkacağını sanmıyorum dediklerinin 2 eserini ezberle.
Genel özellik anlamında çok bir şey sormazlar eserlere önem ver
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam bu direkt denemeye dalma olayı bi bana mı garip geliyor. En azından bir kitap çözüp sonrasını denemeyle halletmek daha iyi olmaz mı? Edebiyat baştan sona 1,5-2 ayda bitirilmiyor mu zaten -
24'te 20 mi? Abicim bu dediklerini yapan adam full yapmıyorsa sınava girmesin bi zahmet.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu iş böyleyse pes ediyorum. Hocam millet sadece ezber yapıp giriyor, full yapıp çıkıyor.
Sağ olun hocam
Upotemi
ben temelim olmadığı için rüştü hocadan dinleyip limitten okuyup çözüyorum ama sizin temeliniz varsa ilk adımı yapmasanızda olur bol çıkmış+deneme
Vallahi hocam ben soru bankası aldım geçen seneden ablamın soru bankaları da vardı az çözülmüş limit benim hocam falan konuya çalıştım oturdum çözemiyorum bu kim anasını satayım diyorum aylardan kasımın ortası Aralık başı gibi 1 hafta başka hocan dinlendim sonra yine çözemiyorum sonra rüştü hocaya güvendim tabi geçen senelerden sınav ciddiyetine sokmayan hocalar yüzünden açığa geçmişim bir şey bilmiyorum sınavla ilgili ne çıkar edebiyattan falan diye açtım rüştü hocayı çalıştım 1 ayda tüm konular bitti 1 hafta ezber ve Tonguç konu tekrarı 1 ay deneme çözdüm 17 net gibi başladım şimdi fulle oynuyorum. Soru bankası seni edebiyat öğretmeni yapmaya zorluyor ama sınav öyle değil. Herkese önerim soru bankası çözen adam full ve fulle yakın yapması nadirdir. çok zekidir geniş bir hafızası vardır. Başka türlü soru bankası bilgilerine katlanılmaz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Ya hocam şimdi 24 de 24 derim denemede yapamazlar gereksiz linç yemeyim diye yazdım. Ben cumhuriyet döneminden çok absürt bir yazar sormadıkları sürece 23 ya da full yapıyorum.
Hocam benim yaptığım net ezber. Temeli olan adam için o senin dediğin. Sakın pes etme edebiyat aban. En kolay net bi tyt sosyal de birde ayt edebiyatta artar haberin olsun.
Reşat Nuri Güntekin'i tek gecerim Cumhuriyet Edebiyatinda kendisinde Milli edebiyattan esintiler de mevcuttur. En bilinen eseri Çalıkuşu olsa da Acımak bana kalirsa turk romaninda bir cigir acmistir. Ote yandan Yaprak Dokumundeki alt metinler cok kuvvetlidir. Dudaktan Kalbe,Miskinler Tekkesi, Yeşil Gece gibi eserleri de cok populer olmasa da oldukca lezzetli eserlerdir. Eserlerinin genelindeki akici uslup ve ruhsal cozumlemeler kendisini cagdaslarindan bir adim oteye koyar benim nazarimda. Cumhuriyet ve Milli Edebiyat doneminden bir yazar secilebilseydi hic suphesiz Resat Nuri'yi secerdim. Bir donem sonrasinda ise Server Bedi'yi (Peyami Safa) yine tek gecerim. Bu 2 yazar Turk edebiyatinin mihenk tasidir desek yeridir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-58877ED11 -- 24 Mart 2021; 23:37:39 >
-
Sağ olun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

24'te 20 mi? Abicim bu dediklerini yapan adam full yapmıyorsa sınava girmesin bi zahmet. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X