Şimdi Ara

Çukur Belasından Nasıl Kurtuluruz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet bu konu başlığını yazmak zorunda kaldım. Uzun zamandır bunu düşünüyorum, belirli yerlere şikayette bulunuyorum. Bir çok kere lastiğimi yardım, balon yaptım veya tel kırdım. Lanet ettim daha sert bir lastik aldım şimdi de çukurları hissediyorum haliyle. Bu iki durumda lastiğin veya aracın suçu değil. İzmir'de otobüslerin geçtiği ana yollardan geçiyorum ve hepsinde ciddi manada çukur, asfalt yükselti farkı veya rögar kapağı var. İstisnasız belki de 4 kilometrelik yolumda yüzlerce yol bozukluğu ile uğraşıyorum. Gerçekten artık aracın esnemesi ve eskimesinden geçtim sağlık problemlerini başlatabileceğini düşünmeye başladım. Geçmeyen boyun ve sırt ağrıları gibi. Belki benim bilmediğim bir alandan şikayet etmem gerektiğini iletebilirsiniz bana veya sizde bu konu hakkında yorum getirebilirsiniz..




  • ben bazen boş zamanlarımda aklıma gelirse, sürekli kullandığım güzergahlardaki can sıkıcı çukurları cimere şikayet ediyorum. google streetview üzerinden SS alıp çukurun tahmini konumunu paint kullanarak kırmızı elipsle işaretleyip şikayete ekliyorum. 1-2 ay sonra tamir ediyor istanbul belediyesi ya da çukurun bulunduğu belediyenin kendisi. Çukur Belasından Nasıl Kurtuluruz? 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 29 Mart 2023; 11:7:41 >
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Şahsi düşünceme göre doğru, topluma bakarsan katiyen yanlış..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Meticulous kullanıcısına yanıt
    Bende HİM aracılığıyla yapıyorum bazen de belediye web sitelerinden yapıyorum. Bornova belediyesi kapatıyor Buca ise hiç kaale almıyor. Benim sorunum çukurdan çok yolun ortasındaki rögarın çıkıntısı veya ek asfalt nedeniyle dalgalı sürüş. Kıssadan hisse aylardır kapalı yollarımız var onu açarlarsa sıra çukurlara gelir belki ondan sonra da kaldırım yapmaya devam edilir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tüketici hakem heyetine gidip belediyeden zararın tazmini hakkında bir yol yordam sorulabilir.

    Tabi önceden çukur ve zararı fotoğraf video vs. belgelemek gerek.

  • Çok haklısın yollar hep çukur, ancak hemen düzeltmiyorlar tek çare sürekli şikayet etmek.


    Ama kaç kere lastik yardım balon ettim demişsin nasıl oluyor bu anlamadım, çukuru gördüğün halde bodozlama giriyor musun?

    Hemen hemen her gün araç sürüyorum daha hiçbir lastiği çukur yüzünden balon etmedim, bence çukurlardan kaçmayı ya da yavaş geçmeyi deneyebilirsin.

  • bu dediklerin ancak kenar gecekondu mahallesinde olacak şeyler, izmir'in her yeri mi böyle yoksa belli bir kısmı mı...

  • Çukur Belasından Nasıl Kurtuluruz?Ekip Garajyoutube
    Bu videomda artık bir şeylere yeter dedim. Bu iğrenç bozuk asfaltlardan bıktık. Araçlarımız zarar görüyor konforla seyahat edemiyoruz. İstanbul'un yolları başı boş bırakıldı. Destek verin ki bu rahatsızlıklardan kurtulalım yetkililer görsün. Asfalt Kalitesi Neden Kötü, Yollar Neden Bozuk, Neden Yollar Yenilenmiyor, İstanbul Büyükşehir Belediyesi
    https://www.youtube.com/watch?v=4RqYPcWVuUI&t=371s&ab_channel=EkipGaraj
  • Yolsuzluk....bu ülkenin en büuük sorunu...


    çukurlara düşüp düşüp duruyoruz. Çukur Belasından Nasıl Kurtuluruz? 

  • Alphace A kullanıcısına yanıt
    Belgelerim var faturası yoktu temin edemedim o nedenle zarar tanzimi olmadı fakat komple sorunun çözümü lazım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • InspiredTiger kullanıcısına yanıt
    17 inç, yağmurlu havalarda kaybolan görüş, yumuşak lastik. İki tane balon bir tane yandan yarıldı bir tane de tel kırdı. Lastik markamı değiştirdim ayrıca 16 inç olarak 2011den itibaren araç sürüyorum bu yılki çukurlar hiçbir zaman olmadı maalesef umarım yaşamazsınız..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • degobar kullanıcısına yanıt
    İzmir’de yaşıyorsanız ana caddeler dahil her yerde çukurlar mevcut. Buca örneğin en büyük nüfus yoğunluğuna sahip ilçesi ama en değer görmeyen yeri aynı zamanda. Belediye binası çevresinde bile onlarca çukur fotoğrafladım ve gönderim. Çukurların hepsi bir gün kapanır ama asfalt yamalarının yükseklikleri farklı olduğu için dalgalanma hep kalacak sanıyorum asfaltlama işlemini bilmiyorlar..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • nbacıshaquılle kullanıcısına yanıt
    Yüksek takipçili hesaplar öncü olursa belki farkındalık olur..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • infinite kullanıcısına yanıt
    Liyakat da önemli. Asfaltın kalitesi ve ne şekilde atıldığı da önemli olsa gerek..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 1 sene oluyor İzmir'e taşınalı. Arabayı şunla değiştirmeyi düşünüyorum da hanım saçmalama diyor.

    Çukur Belasından Nasıl Kurtuluruz?
  • 2015 te izmire gelmiştim , nakliyecilik yapıyoruz , yolları gördüm dedim ki buraya bi tane İ. melih Gökçek lazım. Bu arada İ. Melih kaç senedir beni twiterden engelledi sevmem kendisini. Şu oğlunun otel hikayesini sordum diye. Adam iyi asfalt yol köprü yapıyor yanlız. :-)))

  • ulke degıstırerek... Diger ulkelerle aynı mazleme ve yol yapım makınelerı kullanılıyor ama bızde cukur dolu olmasına ragmen avrupada yok . Acaba neden?

  • brkprlk35 kullanıcısına yanıt

    İzmirin yolları istanbul'dan da kötü bende senelerdir çok şikayetçiyim.. gerçi 5 senede bir kere lastik hasarım oldu sadece ama en büyük sorunum her yere takur tukur gitmek. kanımca dalgalanma ve yüzey eğim bozukluğu sorun değil. sorun olan şey yolda enine açılan ve kapanmayan kısa çukurlar. sürekli bir darbe alıyor süspansiyon..


    Yalnız hocam şunu belirteyim.. avatardan gördüğüm kadarıyla aracınız Seat leon.. maalesef sizin araçta da Astra K'daki problemler var, vuruntulu, sesli, sert-ucuz hissettiren yürüyen aksam. sert-kaliteli yürüyen başka, bunlar başka. ve yoldaki kısa minik darbelerden nefret ediyor bu araçlar. en basit yerlerde bile içeride darbe sesi mutlaka var. üstüne benim araçtaki trim sesleri de ekleniyordu. bu sebeplerden de ötürü sattım aracı zaten.


    Yani daha konforlu ve tok yürüyene sahip bir araçta pek umursamadan geçip gideceğimiz yerler bu araçlarda olay oluyor, konu oluyor, arabanın içinde mevzusu dönüyor. 1 ay kadar Yaris, şimdi de şirketin 301'i kullanıyorum.. yollar berbat ayrı bir konu da, bu alt sınıf araçlarla bile Astra kadar şikayetim olmadı..





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.