Şimdi Ara

CSS sorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sitenin yapısı <li><ul>link</ul></li> şeklinde diyelim.

Bu ul ve li deki linklere css ile bazı özellikler atanmış.Ben de

<li><ul><div id="a">link</a></ul></li>

Şeklinde bir yapı kurup div in içindeki linklerin özelliklerini sıfırlamak istiyorum.Yani ul için atananların hepsi iptal olsun.

#a{
    clear:both;
    }

kullandım ama maalesef silemedim.Atanan bu özelliklerin div içinde kalkmasını nasıl sağlarız.

Yapmaya çalıştığımwww.izoelektronik.com adresindeki sol sütünda kırmızı ile yazılmış "üye ol" linklerini <li> formatından kurtarmak.Ama normal <a> yazsam bile linkler böyle alt alta sıralanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper.y -- 6 Mart 2008; 17:44:59 >

• Örneğin Css de bir table için stil verilmiş. Bunu bazı tablolarda kaldırmak istediğimde örneğin border özelliği bir tabloda olmasın istiyorum.

Bunun için html kısmında <table style="border:none"> dersem css de ki border özelliği bu table için aktif olmaz.

İsterseniz o li kısmının css'ini buraya kopyalayın yardımcı olmaya çalışayım. Sayfanız da kırmızı biryer göremedim.
  • Kısmen halletim sayılır.Linklerin üstüne gelince bir dikdörtgen çıkıyor.Onu bir türlü kaldıramadım.
  • Css de a:hover kısmından orayı iptal edebilirsiniz...
  • O kısım içinde kalan id yada class ta "a:hover" da bir "background" tanımlaması var onu kaldır;

deneme yaparken de şu yöntemi kullan css kodlarına zarar gelmesin;

örneğin

.falanfilanclass {
    background:#00000;
    ..........................
    .........................

yerine kaldırmayo denemek için

.falanfilanclass {
    /*background:#00000;*/
    ..........................
    .........................

böylece yorum içine alırsan tarayıcılar bunu kod olarak algılamaz, silip sonra ne yazdığını unutmak yada yanlış yazamak yerine güvenli bir yöntem...
  • Çok teşekkürler arkadaşlar.Yazdıklarınız bana fikir verdi.

Background:none;

yazarak sorunu çözdüm. CSS dosyamda da şu an hiç bir hata yok.

Teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.