Şimdi Ara

CSPromod [Özellikleri ve Yüklemek]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bugün size çok güzel bir mod olan CSPromod'u anlatacağım. Hazır CS:Source'da inidirime girmişken, merakımı gidermek için aldım ve CSPromod'u denedim. Şimdi de size CSPromod ile ilgili bahsedeceğim. Her türlü merak ettiğiniz şeyi burada bulabilirsiniz. :)

CSPromod Nedir?

CSPromod, isminden de anlaşılabileceği gibi CS:Source'a yapılan bir moddur. Açılımı [B]Counter-Strike Professional Modification[/B]'dır. Bu mod CS 1.6 oynanabilirliği ile CS:Source grafiklerinin birleşiminden yapılmış bir moddur. Yani bu mod sayesinde normal 1.6 oynar gibi source oynuyorsunuz. Tek fark oynanış farklığı. Tabii yanında güzel özellikleri de var. Yani benim gibi CS:S'nin oynanabilirliğine alışamadıysanız ve 1.6 grafiklerin sıkıldıysanız tam size göre bir oyun.

CSPromod'u Oynayabilmek İçin Ne Yapmam Gerekir?

Öncelik baştan uyarayım, Steam hesabınızda orijinal CS:Source olması gerekir. Hiç bir şekilde korsan oynanamaz.

Hazır CS:Source 4.99 Dolar olmuşken almanızı tavsiye ederim. Normal 19.99. CS:Source almak için tıklayınız.

CS:Source'u yüklenmiş olarak kabul edersek, yapmanız gereken ilk şey Steam programı üzerinde Source SDK Base 2007'yi indirmeniz gerekir. Steam programına girdikten sonra Kütüphane'ye tıklayın. Sonra Aramanın sağ tarafındaki kutucuğu seçin ve oradan Araçlar'a girin. Orada Source SDK Base 2007'yi bulacaksınız.

Arkasında yapacağınız indirmelerden sonra oyunu kuracağınız zaman STEAM KAPALI OLMALIDIR.

Arkadasında CSPromod'u indirmelisiniz. Öncelikle 1.05'i indirmelisiniz. 1.05'i yüklemek için tıklayınız. Aşağında 1.05'i göreceksiniz. Orada her hangi bir serverdan indirebilirsiniz. (Windows Client (exe)

İndirkten sonra alttaki simgeye çift tıklayınız ve açınız.

Açtıktan sonra programın dediği yere next diyerek kurunuz.

Arkasından buradan her hangi bir serverdan 1.06 Patch'ini indiriniz. (Windows Client/Server (.zip)

İndirdikten sonra aşağıdaki simgeyi kesiniz.

Arkasından Source Mods'a yapıştırınız. Eğer W7 32 Bit kullanıyorsanız buraya:

C:\Program Files\Steam\steamapps\SourceMods

W7 64 Bit kullanıyorsanız buraya:

C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\SourceMods

yapıştırınız. Arkasında sağ tıklayıp açın rarı ve değiştir seçeneğine tıklayın.

Yükleme bitti. Şimdi Steam hesabınızdan oyunlarınıza geliniz. Orada CSPromod BETA 1.06 çıkacaktır. Ona tıklayarak oyuna girebilirsiniz.

Server çok ama bir çoğu boş. Bu yüzden game-monitor'den falan server bulabilirsiniz.

Game-Monitor CSPromod Serverları

CSP Ayarları Nedir?

Normal CS oyunlarında CSP ayar bölümü diye bir şey yoktur fakat bu modda var ve bir çok şeyi değiştirebilmemizi sağlıyor. Bazılarını açıklayacağım.

HUD Ayarları

HUD Player Icons = Zamanın yanında kalan oyunları göstermesini sağlar.

HUD Granade Bar = HP'nizin üzerinde hangi bombadan kaç tane kaldığını gösterir.

CS 1.3 Death Notification = CS 1.3'ün ölüm bildirimlerini görebilmek için yapılan ayar.

Radar

Show Teammattes Nickname = Takım arkadaşlarınız isimlerini radarda görebilmek için kullanılır.

Weapons

Switch Knife Hand = Bıçağı ters elde tutmak için yapılan ayardır.

Weapon Model Origins = Silahlar model açılarıdır. İster CS 1.6'yı seçin isterseniz de CS:S'yi.

Quake Style Instant Switch = Silahları, bombaları, bıçağı hızlı bir şekilde değiştirmek için kullanabilirsiniz.

Wall Impact Effects

Burada kurşunların duvardaki etkileri vs CS 1.6 gibi veya CS:Source gibi yaparak değiştirebilirsiniz.

CSPromod'un Genel Olarak İyi ve Kötü Özellikleri Neler?

Bir çok iyi özelliği var. Ben size kısa kısa bahsedeyim. En önemli 2 özelliği;

+ CS 1.6 oynanışı.
    + Source grafiği.

Diğer küçük özellikler:

+ İnce ayrıntılı ayarlar. Her şeyi ayarlayabiliyorsunuz.
    + Skor Tabelası'na bakarken arkadaşlarının parasını ve sağlığını görebiliyorsunuz.
    + Farklı satın alma bölümü.
    + Sağlığınız üzerinde kaç tane bombanızın kaldığını görebiliyorsunuz.
    + Zamanın yanında hangi takımdan kaç kişinin kaldığını öğrenebilirsiniz.
    + Güzel tasarım. (Sağlık ve kurşun görünümü)
    + Oynamak için orijinal Source gerekiyor bu yüzden çoluk çocuk oynayıp küfretmiyor.

Kötü özelliği yok bence. Her şey gayet güzel. Ama bazı insanlar server az olmasından yakınıyor. Aslında öyle bir şey yok. Yani server bulamazsanız Game-Monitor'un sitesinde sürüsüyle bulabilirsiniz.

Game-Monitor CSPromod Serverları

Oyun İçinden Görüntüler

Oyun İçi Video

Modun Resmi Sitesi

Oyun bence çok güzel, hiç bir sorun yok. Source'u olanlar kesinlike denemeli ve olmayanlar da hemen almalı bence. Kısacası CS:S'nin grafikleriyle, CS 1.6'nın oynayışının birleştiği mükemmel bir mod.

Oyun İçi Video bölümü hariç, bilgiler, resimler yani her şey bana aittir. Aklınıza takılan her hangi bir şey varsa lütfen belirtin.

Bir teşekkürü çok görmezsiniz umarım.

İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KOSMERCAN -- 27 Ağustos 2011; 20:52:58 >

• Source ve 1.6 karışımı gibi birşey.Tanıtımı yapılsa herkes buna geçer diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

Source ve 1.6 karışımı gibi birşey.Tanıtımı yapılsa herkes buna geçer diye düşünüyorum

Evet herkes geçer ama kimse CS:Source'u orijinal almıyor. CSP'yi de oynamak için orijinal almak gerekiyor. Gayet zevkli aslında fakat serverlarda az sayıda kişi oluyor.
  • Teşekkürler.Şuan indiriyorum.
    Peki 1.6 ile Source'nin ne farkı var silahlar konusunda ? Pek alışamadım nedense Source'ye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Köktürk -- 29 Ağustos 2011; 16:25:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Köktürk

Teşekkürler.Şuan indiriyorum.
    Peki 1.6 ile Source'nin ne farkı var silahlar konusunda ? Pek alışamadım nedense Source'ye.

Önemli değil. :)

Aynı silahlar var. Ek silahlar yok. Ama oynanış açısından çok farklı. Yani önce bir CS 1.6 oynayın. Sonra Source oynayın, gerçekten farklı geliyor insana. Bu yüzden bir çok 1.6'cı Source'u beğenmiyor. Ama bu mod güzel gerçekten. :)
  • arkadaşın bir eksiğini ben tamamlayım. Steam hesabınızda orjinal Counter strike source veya Team Fortress 2 (Bildiğiniz gibi tf2 bedava indirilip oynanıyor) olması gerekiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.