Şimdi Ara

CS:GO ile ilgili görüşlerim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://steamcommunity.com/id/ekube/recommended/730/ --Orijinal Hali.

Olabildiğine kısa tutmaya çalıştım ama başaramadım :D. Bu nedenle aşağıdaki uzun yazıyı okumak istemeyenler için kısaca izah etmek gerekirse Bu oyunu oynamanızı veya satın almanızı tavsiye etmiyorum. Eğer satın aldıktan sonra bu yazıyı okuyorsanız sakın oyun içi içeriklere paranızı harcamayın. Pişman olabilirsiniz.

Bu oyunun 10 sene önce çıkmış hali CS:S ile arasında çeşitli grafiksel gelişmeler ve silah boyaları gibi alınabilecek oyun içi öğeler dışında neredeyse hiçbir farkı yok. Haritalar, silahlar ve oyunun oynanışı gibi birçok temel öğe değiştirilmemiş. Yapımcıların oyun içi öğeleri satmakla kazandıkları çok büyük miktardaki paraya rağmen oyunun gidişatını inanılmaz şekilde etkileyen yazılım hatalarının birçoğunu düzeltmeleri aylar alıyor. Düzeltmeden evvelde yeni silah boyalarını ve 'son derece nadir özel eşyalarını' oyuna eklemeyi ihmal etmiyorlar. Resmi sunucular birçok 3. Parti şirketlerin sunduğu oyun kalitesini oyuncularına sunamıyor. Aynı zamanda Anti-Hile sistemi olan VAC ayda 3$ gibi ucuz bir fiyata hile satan sitelerin hilelerini yakalayamıyor. Bu öyle acınası bir durumki birçok profesyonel turnuvada sayısı olması gerektiğinden çok daha fazla olan oyuncu ve takım hile yaparken, 3. Parti yazılımlar tarafından yakalanıyor ve birçok profesyonel oyuncunun hile yaptığı fakat bunu gizlemeyi başardığı düşünülüyor. Yapımcı şirket ise bu utanç verici duruma şöyle bir çözüm yolu bulmaya çalışmış: Hile yapan bir kimse hilesini gizlemeye çalışmadan oynarda büyük bir kitle onun şüpheli bir hilebaz olduğunu rapor ederse Overwatch denilen bir sistemle belirli bir rütbeyi geçen kimseler rapor edilen kimsenin oynadığı oyunu seyredip şüphelinin hile yapıp yapmadığına karar veriyor. Bu sistemin ne kadar sağlıklı olduğu tartışılabilir bir konu. Bu nedenden ötürü şimdi OverWatch konusuna değinmeyeceğim. Gelelim bu oyundan nefret etmemin en büyük nedeni olan oyun içi eşya sistemine. Başta oyunda size fazladan bir güç kazandırmadığı için zararsız bir özellik gibi düşünebilirsiniz. Fakat bu oyun içi eşya sisteminin en büyük amacı henüz paranın değerinin farkına varmamış genç yaştaki bireylerin 'Kutu Açma' ve 'Takas Kontratı' gibi 3. Parti hizmetlere gerek duymadan sunulan bu eylemlerle perdelenmiş bir şekilde kumar oynamasını sağlamaktır. Oyundaki arayüz ve kullanılan terimler bireylere sanki gerçek bir eşyaya sahiplermiş hissi uyandırıp ne kadar para harcadıklarının farkına varmalarını da zorlaştırıyor. Bu sayede kimi bireyler var olmayan bu eşyalara çok büyük miktarda para harcıyor. Aynı zamanda takas sistemi sayesinde 3. Parti hizmetler herhangi bir kumarhaneye gittiğinize oynayabileceğiniz oyunların bire bir kopyasını size, para veya kumar çipleri yerine silah boyası kullanarak sunuyor. Bu hizmetler yetişkin bireylere yönelik olsa sıradan bir kumar sistemi deyip geçebilirdim. Nede olsa insanların kendi paralarıyla ne yapacaklarına karışma gibi bir hakkım yok. Fakat bu durumun bu konularda henüz yeterli bilgiye sahip olmayan genç bireyler etrafında şekillenmesi beni oldukça rahatsız eden bir durum. Silah boyalarının oyuncu kitlesindeki artışı nasıl etkilediğini ve bunun oyunun ne kadar güzel olduğu ile alakasının olmadığını buradaki grafikten görebilirsiniz:http://i.imgur.com/bfjvGWj.png (Turnuvalardaki artışın sebebi oyucuların turnuva maçlarını izlemesi sonucunda şanslı kişilere hatıra paketlerinin düşmesidir. Hatıra paketlerinin içinden hatıra silah boyaları çıkmaktadır). Silah boyaları ve bunun gibi birçok durumla ilgili söylenilebilecek çok fazla şey var. Bu nedenden ötürü bu konuyu fazla uzatmadan oyunun oynanışına geçmek istiyorum. Oyun sizlere etkili bir şekilde kullanmasını öğrenmenin zaman aldığı silahlar sunuyor. Oyunun oldukça eski olması ve neredeyse hiç değişmemesi oyunu uzun bir zaman oynayan oyuncuların ve yeni başlayanların arasında büyük bir fark oluşmasına neden oluyor. Olaki amacınız iyi oynayan oyuncuların olduğu rütbeye çıkmaksa, uzun bir süre oyunu oynayıp zaman harcamanız gerekmekte. Girer girmez keyif alabileceğiniz bir oyun değil anlayacağınız. En azından benim için değildi. Sonuç olarak, oyunun sunduğu gereksiz ve aşırı rekabet ortamından, genç bireylere sunduğu perdelenmiş kumar hizmetinden, oldukça kötüleşmiş oyuncu kitlesinden, Oyundaki birtakım şeyleri diğer oyunculara nazaran daha iyi yaptıkları için kendilerini insan üstü varlıklar olduklarını sanıp böbürlenen oyunculara kadar herşey en azından benim için CS:GO'yu keyifsiz ve oynaması anlamsız bir oyun kılmıştır. Başta da söylediğim gibi hiç kimseye bu oyunu oynamasını tavsiye etmiyorum. Ucuz diye aldanıp almayın, Çok yüksek bir ihtimalle zarar edersiniz. Onun yerine başlangıçta paranıza biraz daha kıyıp kendinize Battlefield veya Arma gibi bir fps oyunu almanızı öneririm. Eğer benim yukarıda bahsettiğim şeyler size de rahatsız edici geliyorsa önerdiğim oyunlardan çok daha fazla keyif alacağınıza emin olabilirsiniz :) .

• DH de kimse bu kadar uzun yazıyı okumaz
  • Haklısın.
  • Yazıyı okurken gözlerim çıktı.Keşke paragraf düzeni olsaydı.
  • Özet?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her cümleyi okudum ve saçma. Kimse kimseyi oyna diye zorlamıyor, ben bilmiyor muyum hile olduğunu?. Parada benim neye istersem ona harcarım. Saçmalığa bak.
  • quote:

Bu oyunun 10 sene önce çıkmış hali CS:S ile arasında çeşitli grafiksel gelişmeler ve silah boyaları gibi alınabilecek oyun içi öğeler dışında neredeyse hiçbir farkı yok. Haritalar, silahlar ve oyunun oynanışı gibi birçok temel öğe değiştirilmemiş.

oyunun gerçeği simule ettiğini biliyor muydunuz? 10 sene önceki silahlardan farklı ne kullanılıyor?

ayrıca, bu oyunu sırf silah boyaları yüzünden kötüleyip bf, arma tavsiye etmek de nedir? silah boyasının kimseye bir zararı yok, insanın kendi iradesiyle alakalı. sırf bu sebeple böyle güzel bir oyun görmezden gelinemez. iradesini kontrol edemeyen insan gidip mario oynayabilir.

bir de şu var ki noob olmanız oyunun zevksiz olduğu manasına gelmiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Berserk (ile ilgili bir sorum var)
    10 yıl önce açıldı
    Ban ile ilgili..
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cs serisini diğer oyunlarla karşılaştırman hata cs serisi grafikleriyle değilde oynanışıyla ön plandadır grafik arıyosan seninde dediğin gibi cod , bf falan oyna cs:go pay2win değil marketten bişeyler alıp daha iyi oynamış olmazsın hile olayına yapacak bişey yok valve önüne geçmeye calısıyor ama önüne geçemedi. Arada sırada ban dalgası oluyor. Owerwatch sistemide gayet güzel 150 win sonrası veriyolar. Rekabet ortamıda gayet güzel oyunda rekabet ortamı olmasa birçok kişi oyunu bırakır rekabet ortamı aramıyosan surf falan oyna :D Bet olayına gelince ona karışamam isteyen insan oynayabilir
  • Cs diğer oyunlar gibi rakip player'ların üzerinde para yatırıp üstün olabileceğin bir oyun değildir,bütün silahlar aynı güçte awp asiimov - normal awp den güçlü değil normal m4a4 - m4a4 x ışınından güçlü değil, tarzı oyunlarda ise 2 aynı silah arasında hissedilir derecede fark ve farklar var , parası olan csgo için her şeyi yapabilir olmayanda kredi çekebilir sana bana sormaz

• troll veya steamdeki incelemelerde ilgi çekme amaçlı bir yazı sanıyorum ki.

yazının yayınlanma tarihi "Yayınlanma: 22 Haz @ 4:16pm" ve bi de şuna bakın "Son iki haftada 58.5 saat / kayıtlarda 695.3 saat"

bu kadar şikayetçi olup bu kadar oynayanı da ilk defa görüyorum.

• Panik yapmayın. Akşam'a çok var satır satır okusam biter. Buda senin düşüncen dostum bağimlısı olanlar için yapabilicek çok fazla birşey yok ne demişler " Alışmış Kudurmuştan Beterdir" sonuçta.
  • Ne diyo? ne diyo?
  • Valla ben oyunda en çok arkadaşlarla rekabetçi atmayı ve lobide sohbet etmeyi seviyorum. Skin olayıda gayet güzel, 20-30 liraya bile çok güzel bir envanter doldurulabiliyor. Bence sürekli oynanılan bir oyun için bu ufak tefek harcamalar can sıkıcı durmuyor. Bu oyunu istediğin zaman açıp güzel zaman geçirebiliyorsun yani. Topluluk sunucularının çoğunda muhabbet gırgır ile oyun oynayarak zaman geçirebiliyorsun vs. bence tadını çıkarmayı bilmiyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ø -- 26 Ekim 2015; 9:15:16 >
  • güzel bir yazı olmuş fakat oyunun geri kalmışlığı gibi bir durum sözkonusu değil grafikleri oyunun amacına göre çok güzel ultrada ve 128 tick bir sunucuda oynuyorsan hiçte sırıtmıyor , harita konusuna gelirsek sürekli yeni haritalar ekleniyor örneğin eskiden cache mi var dı? her operasyon sezonunda 6 7 tane harita oyuncuların beğenisine sunuluyor (kantazısı op. haritaları gibi ) tabi d2 terciği oyuncular arasında hiçbirzaman değişmeyecek bir map

(skin konusuna katılıyorum skine para verilmez zaten oyun sonlarında silah düşüyor awp dragonlore düşsün m4a1 nitro düşsün satın onun parasıyla yeni bir oyun alın .... gibi)
  • saatler aksam ileri alincakmis diyor arkadas
  • Direk aldim oynadim supremelerle oynadim ilk 3 de her zaman varim su an guzidre olacagim sonra globala kadar yolu var. Ama sunda. Haklisin cok cok fazla hack var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • asdadasdsa best yazı ever mm'de tokatlanmış buraya gelmiş şaka gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_North_Face -- 26 Ekim 2015; 19:05:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_North_Face

asdadasdsa best yazı ever mm'de tokatlanmış buraya gelmiş şaka gibi

mm i ciddiye alıp oynayan kaldımı ya
  • Bende hiç kimseyi oynunu bırakmaya zorlamıyorum. Ayrıca paranla ne yaparsan yap. Bu beni ilgilendiren veya benim umursadığım bir konu değil. Ben yalnızca açıklamamda insanlara var olmayan ve çok güzel pazarlanan bu şeyleri almamaları konusunda tavsiye veriyorum. Benim tavsiyeme uymak zorunda da değilsin. Bu sebeplerden ötürü buraya gelip yorum olarak para benim istediğim şeye harcarım yazman son derece saçma ve anlamsız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Weed Man

quote:

Orijinalden alıntı: The_North_Face

asdadasdsa best yazı ever mm'de tokatlanmış buraya gelmiş şaka gibi

mm i ciddiye alıp oynayan kaldımı ya

Best looser avuntusu ever zaten bana avatarı da atmadın.

64tick çok saçma
    Herkes hileci MM'de
    Kanki ben esea takılıyorum

standart boosted ya da bulunduğu rütbede ucu ucuna bir tarafıoonı yırtarak çıkmış insan avuntusu birbirimizi kandırmayalım.

Ciddiye aldığımız yok akşam giriyoruz, global tokatlayıp çıkıyoruz.

Şurda ne esea ne de faceit üzgünüm ama mm'nin %20'si kalitede değil. RWS'si 6 olan bot ile 18 olan adamı aynı potaya koyan maç bulması 20 dakika süren bir platform artık esea bundan 1 yıl önceki hali ile hiç bir bağlantısı yok. Duyan geldi duyan geldi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.