Şimdi Ara

CS:GO Görüntü Çözünürlüğü Ne Olmalı!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
46.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konuda bir belirsizlik var galiba.Aslında herkes hangi görüntü ayarında iyi oynuyorsa onu tercih etmeli.Ama şuda var.Mesela CS 1.6 ta bazı görüntü ayarları adam vurmada diğer çözünürlük ayarlarına göre daha rahat oluyordu.Rahat atamadığınız HS leri belirli çözünürlükte daha rahat atabiliyorsunuz.Ben cs go da 1080p de tüm ayarlar full de oynuyorum.Gayette iyi sonuç alıyorum.Görüntüyü 4:3 formatındaki çözünürlüklerlede denedim ama öyle bir fark göremedim.Ama özelliklede turnuvaya katılan pro oyuncular 1024*768 yada 1280*960 çözünürlüğünde ve tüm detaylar low da oynuyorlar.Bunun tam olarak nedeni nedir.Hadi gözü yormasın diye yapılabilir ama adam vurmakta daha mı etkili oluyor fiziksel olarak.

• Cozunurluk dusuk olunca gozunle gormen gereken alan daha kucuk oluyor bu sayede daha rahat gorebiliyosun. sahsen benim icin boyle. Detaylarin dusuk olmasi da gereksiz efektlerin gozu yormasini onlemek icin
    Edit:ben 4:3 1024:768 cozunurlukte oynuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fırın Sütlaç -- 20 Aralık 2014; 18:22:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1920x1080 de herşey en yüksekte oynuyorum. Çözünürlüğü değiştirmeyi denedim ama hiç birinde iyi sonuç alamadım. En rahat ettiğim 1080p ye geri döndüm.
  • Oyunu super mario gibi yanında black barlarla düşük çözünürlükte oynadığın için sana para vereceklerse o şekilde oynayabilirsin, onun dışında zevk için oynuyorsan gözüne hitap eden performansı yeterli olan çözünürlükte oyna. Fazladan 20 adam vuracağımı bilsem ben gidip de 1024 768 de sağda solda black barlarla oynamam şahsen.
  • Düşük çözünürlükte modeller biraz genişliyor, bazı oyuncular için bu hs alma konusunda avantaj sağlıyor. Çoğu profesyonel oyuncunun o çözünürlükleri tercih etmesindeki en büyük nedenlerden biri yıllardan beri o çözünürlükte oynamaları. Sonuçta CS, 15 yıllık bir oyun çoğu pronun 10 yıldan fazla oynamışlığı var. Ayrıca fps konusunda avantaj sağlıyor tabi, oyunun takılma ihtimalini vb. azaltıyor. Ben şahsen 1280x960, 4:3 streched oynarken daha rahat ediyorum 1080p'ye göre. Tamamen alışkanlık ve tercih meselesi.
  • full ultra 1920*1080 oynuyorum eskidende millet 640x480 mi ne oynardı sanki hesap makinesi ozamanlarıda en yüksek 1366*768 max çözünürlük seviyesiydi gene full oynuyordum fpsyi 60'ın altına düşürmeyin yeterlidir bir oyuncunun full hd yada 640x480 oynaması aslında onu başarılı yapmaz o sadece onun alışkanlığıdır proların büyük bir kısmı full çözünürlük oynuyor fakat bazıları malesef alışamıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 21 Aralık 2014; 12:55:16 >
  • Ben zevk için değil yenmek için oynuyorum sonuç olarak performans lazım. Low ayarlar en yüksek performans
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • alıştım 1080p'ye diğer çözünürlükler gözümü yoruyor, ayrıca 1080p'de daha iyi oynuyorum
  • Bu tamamen alışkanlık düşük çözünürlüğü sebebi şu ki ilk olarak performans diğeri ise görmek istediğin alan ben geniş açık görmek istemiyorum yıllardı oynuyorum zamanında 1024x768 en baba çözünürlüğümüzdü onda başladık ve alışkanlık olarak devam etti. 1920x1080'de o kadar geniş bir view oluyor ki benim hiç hoşuma gitmiyor açıkçası tamamen alışkanlıkla alakalı görüntü, viewmodel'de insan 1.6'yı arıyor o kadar oynadıktan sonra FPS için degörüntüleri çkeiyoruz ortalama 150 alacak şekilde istediğim aayarları ekliyorum.

BB yani bu şerit olayına gelince tamamen alışkanlık şöyle ki 1.6 zmanaında geniş ekran yoktu doğal olarak kare formda oynuyorduk GO'da o çözünürlüğe geçinde dikdörtgen görüntü el ayarımızda senkron bozukluğuna neden oldu bir süre bb oynadıktan sonra ben strech'e baya alıştım.

Gelelim Hz olayına ki bunu bu oyun işi ile ciddi ilgilenmeyenler bilmez şöyle ki bende standar 60Hz bir monitör var ve 16:9, 16:10 gibi çözünürlüklerde 60Hz oynayabiliyorum fakat 4:3 yaptığımda 75Hz'de oynayabilme şansım var bu de bana üyük bir avantaj 120-144Hz monitör alamıyacağım için ben o Hz farkı için 4:3'de oynuyorum ve gayet mutluyum o çözünürlüğüm ile.

Kendim 1280x1024 75Hz de filtreleme ve aa x4 olacak şekilde tüm ayarlar low'da oynuyorum. Şansen aldığım 150 ortalama FPS ve benim mouse kontrolüme ve alışkanlıklarıma daha uygun olarak çözünürlüğüm ile gayet memnunum.

• Çözünürlüklerin arasındaki farka baktımda çözünürlük değiştiğinde farklı olan tek şey ekranın görüş açısının daralması.Yani 1080p ye göre 1024 çözünürlükte black bar olan kısımlarda olması gereken yerler yok.Ama şunu farkettim.1280*960 formatında ekran kartı ayarlarına girerek black barları kaldırıp full hd monitörde görüntüyü ekrana yayarsanız yani tam ekran yaparsanız adamlar kabak gibi ortaya çıkıyor.Yani çukurdaki adamın kafası kabak gibi belli oluyor.Bu sayede daha rahat adam vuralabiliyor.

Bu videoda ise nedeni gayet net belirtilmiş..Gerçi black bar kullanırsanız öyle bir fark olmuyor ama 4:3 çözünürlüğü tam ekrana yayarsanız o zaman bu denilen ortaya çıkıyor ve adam vurmada avantaj sağlıyor..

• baya kastım 1024*768 için ama iyi bir sonuç alamadım. black bar olsun kenarlara da yaysam daha kötü oynuyorum sanki. 1080' e dönünce rahatladım biraz. 1024*768 en son 6-7 yıl önce oynamışımdır. pro oyuncuların düşük çözünürlükte oynaması herkesin dediği gibi ara vermeden oynadıkları için 1024*768 den 1080' e geçmeleri kendilerini baya etkilemiştir. olay alışkanlık meselesi. kimse de kasmasın yani o kadar monitörün içine giriyosun düşük çözünürlükte benim gözler patates oldu .S fraglarım bile düşmüştü
  • 1080 p full ayarlar alt sınır 120 fps oyunun en ideal ayarları bence
  • honour07 H kullanıcısına yanıt
    onun çözümü var , hotkey resolution changer
  • quote:

Orijinalden alıntı: frier90

onun çözümü var , hotkey resolution changer

• 2k cozunurluk. herşey en yuksek ayarlarda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: frier90

Teşekürler hocam da ben direk oyunda olsun istiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.