Şimdi Ara

CS 1.5 OpenGL grafik sorunları

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
8.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cs 1.5 te daha evvel yaşamadığım bi sorunla karşı karşıyayım..Farklı driverlar ve ayarlar denediğim halde halledemedim bir türlü..Kısaca açıklayayım;
    Cs 1.5 i OpenGL 800*600 çözünürlükte oynuyorum sürekli..Son formattan sonra ne olduysa grafik sorunları baş gösterdi oyunda.. Oyunda özellikle zemin ve duvarlar üzerindeki detaylar yakınlaştıkça belirgin hale geliyor ve görüntü ilerlerken azıcık titriyor gibi..Yani yakın ile uzak arasında bariz bir detay farkı var..Crysis te de benzer bi performans düşüklüğü var gibiydi..Ayrıca csde maplerin bazı bölgelerinde bozukmalar var..Birkaç tane ss vereyim umarım açıklayıcı olur..

Çerçeve içine aldığım kısımlara dikkat ederseniz yakına göre daha az detaylı ve biraz bulanık olduğunu görürsünüz

Bu resimde ise özellikle yakın ile uzak arasındaki farka dikkat ediniz

Bir de bu resimdeki gibi bozulmalar filan var

Belki diyeceksiniz ''Böyle basit bir şeyi neden der ediyorsun?'' diye ama inanın oynarken gözü çok fazla yoruyor..Fps şikayetim yok ama grafiklerden hiç memnun değilim açıkçası..OpenGL i farklı çözünürlüklerde de denememe rağmen olumlu sonuç alamadım..Sistemim panelimde yazdığım gibidir(New)..Sapphire HD3870 ve Phillips 107T6 CRT monitör ile CS 1.5 i openGL de oynarken bu tip sorunlarla karşılaşmamak için ne yapmalıyım? Özellikle benzer bileşenlere sahip sistemleri olan üyelerden yardımlarını rica ediyorum..Şimdiden teşekkürler..

• Kolay bir sorun. Şimdi uzakla yakın arasındaki farka gelirsek ekran kartının ayarlarının performansta olmasında birzda cfgden kaynaklanıyor. Görüntünün bazı yerlerinin daha koyu olmasının nedeni cfgde brightness ve gamma'nın 999 olmasından kaynaklanıyor. Öyle olmasının sebebi oraya bir hg attığınızda o alan brightness ve gamma değerleri olarak default oluyor sorun bundan ibarettir.

Görüntü çarpanınız tam ideal durumda. Ekranınızın max. hz'sine göre refreshlock kullanmanı tavsie ediyorum.

Birde msine baktım ve sana en iyi performansı alacağın rate ayarları söyleyim bu kodları bulup cfgden söyleyeceğim rakama getirin , sorun yaşarsanız profilden msn ekleyebilirsiniz.

rate "25000"
    cl_rate "9800"
    cl_cmdrate "101"
    cl_upderate "101"

Hertürlü konuda yardımcı olurum.

EDİT:EKLEME

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İug -- 22 Mayıs 2008; 17:44:12 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: no_exam

Kolay bir sorun. Şimdi uzakla yakın arasındaki farka gelirsek ekran kartının ayarlarının performansta olmasında birzda cfgden kaynaklanıyor. Görüntünün bazı yerlerinin daha koyu olmasının nedeni cfgde brightness ve gamma'nın 999 olmasından kaynaklanıyor. Öyle olmasının sebebi oraya bir hg attığınızda o alan brightness ve gamma değerleri olarak default oluyor sorun bundan ibarettir.

Bende formattan sonra ortaya çıkmıştı bu durum. Dediğniz gibi ayarların performansta olmasıyla ya da cfg deki gamma ve brightness değerlerinden kaynaklanmıyor... Cfgmde o ayarlar defaulttur hiç değiştirmedim zaten oyun D de formatı da C ye attığıma göre bir değişiklik olmuyordu oyun dosyalarıyla alakalı.. Uzun lafın kısası kalite tutkunu bir insan olduğum için de ekran kartı ayarlarımda 16xAA 8xAF FULL DETAY HIGH QUALITY ayarlı ve bende de bu sorun oluştu.

awallabilla kardeşim dikkat edersen radarın sadece bıçak çekince belirginleşiyor. Beni de en çok rahatsız eden durum buydu. Sürekli maç yaptığım için radar çok lazım oluyor baan bıçak çekerek de ses çıkarmış oluyordum kısacası çıldırmak üzereydim.

Nasıl çözdüğüme gelince .NET Framework paketinin en güncel sürümünü indirdim ve driver olarak da WHQL sertifikalı (ne olduğunu bilmiyorum ama işe yaradı) driver paketini indirmiştim, o sıra en günceli değildi ama o sertifikaya sahip olduğundan indirdim. Sorunum da çözülmüş oldu. Ama iş bu noktaya gelene kadar bir sürü şey yüklediğim için tam olarak hangisi çözdü bilemicem ama bu diye aklımda kalmış. Sonrasında norton ghost kurup image aldım zaten bir daha bu belaya katlanamam diye.

Fakat o yakın ve uzak arasındaki bozukluk ekran kartının ATI olmasından kaynaklanıyor. Şu an kullandığım bilgisayarda ATI x1650 var ve infernoda balkon dediğimiz yerdeki mazgalın arkası hiç gözükmüyor. Sanki mazgalın aralıklarına birer çubuk daha çakmışlar. Ama evimde NVIDIA 8600GTS var gayet rahat görüyorum mazgalın arkasını...

Kolay gelsin..

• Yorumunuz için tşkler no_exam

Yalnız yukarıdaki durumda brightness ve gamma ''3'' te ''999'' değil yani..Cfg de default zaten sadece con_color ''256 256 256'' olarak ayarlı(yazılar o yüzden beyaz)..Bunun dışında bi edit yok cfg de..

Bir de refreshlock ati kartlarda işe yaramıyor diye biliyorum sadece nvidia değil mi?
  • Refreshlock ATI de de işe yarar. Gerekli bir şey değil zaten. CS kısayolunun hedef kısmına "-freq 85" yaparsanız refreshlock açmış olursunuz. Ben "-freq 100" yazıyorum sorun olmuyor refreshlokcdan ayarı 100 getirmiş gibi oluyorum görüntü mükemmel oluyor 8600gts de ama şu an kullandığım ATI kartta yapınca "-freq 100" görüntü ekranın ortasında pencere halinde çıkıyor...
  • @letgo

Söylediğiniz gibi kartım için whql sertifikalı sürücü indirip net framework 3.0 yüklüyorum umarım işe yarar..Zaten işe yararsa hemen image alıp rahatlamak istiyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: letgo

quote:

Orjinalden alıntı: no_exam

Kolay bir sorun. Şimdi uzakla yakın arasındaki farka gelirsek ekran kartının ayarlarının performansta olmasında birzda cfgden kaynaklanıyor. Görüntünün bazı yerlerinin daha koyu olmasının nedeni cfgde brightness ve gamma'nın 999 olmasından kaynaklanıyor. Öyle olmasının sebebi oraya bir hg attığınızda o alan brightness ve gamma değerleri olarak default oluyor sorun bundan ibarettir.

Bende formattan sonra ortaya çıkmıştı bu durum. Dediğniz gibi ayarların performansta olmasıyla ya da cfg deki gamma ve brightness değerlerinden kaynaklanmıyor... Cfgmde o ayarlar defaulttur hiç değiştirmedim zaten oyun D de formatı da C ye attığıma göre bir değişiklik olmuyordu oyun dosyalarıyla alakalı.. Uzun lafın kısası kalite tutkunu bir insan olduğum için de ekran kartı ayarlarımda 16xAA 8xAF FULL DETAY HIGH QUALITY ayarlı ve bende de bu sorun oluştu.

awallabilla kardeşim dikkat edersen radarın sadece bıçak çekince belirginleşiyor. Beni de en çok rahatsız eden durum buydu. Sürekli maç yaptığım için radar çok lazım oluyor baan bıçak çekerek de ses çıkarmış oluyordum kısacası çıldırmak üzereydim.

Nasıl çözdüğüme gelince .NET Framework paketinin en güncel sürümünü indirdim ve driver olarak da WHQL sertifikalı (ne olduğunu bilmiyorum ama işe yaradı) driver paketini indirmiştim, o sıra en günceli değildi ama o sertifikaya sahip olduğundan indirdim. Sorunum da çözülmüş oldu. Ama iş bu noktaya gelene kadar bir sürü şey yüklediğim için tam olarak hangisi çözdü bilemicem ama bu diye aklımda kalmış. Sonrasında norton ghost kurup image aldım zaten bir daha bu belaya katlanamam diye.

Fakat o yakın ve uzak arasındaki bozukluk ekran kartının ATI olmasından kaynaklanıyor. Şu an kullandığım bilgisayarda ATI x1650 var ve infernoda balkon dediğimiz yerdeki mazgalın arkası hiç gözükmüyor. Sanki mazgalın aralıklarına birer çubuk daha çakmışlar. Ama evimde NVIDIA 8600GTS var gayet rahat görüyorum mazgalın arkasını...

Kolay gelsin..

Csde zaten aa ve af ayarları mevcut değil. Mazgallardan görememe sorunu ayarların performans olması.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cs 1.6 Görüntü Problemi
    16 yıl önce açıldı
    Cs 1.6 düşük fps problemi
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Acaba Sapphire HD 3870 için hangi sürüm driverın whql olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?
  • nvidia da parantez içinde belirtiyor da ati yi bilmiyorum :(
  • uzun zaman oldu hortlatmak zorundayım malesef..
    whql driver da sonuç vermedi.. yorumu olan paylaşırsa sevinirim.. kart hd 3870
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.