Şimdi Ara

Crysis 3 sistem iyi ama kasma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
6.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar crysis 3ü sisteme kurdum patchlerini sırasıyla kurdum 1.1 1.2 1.3 diye kürek yaptım.Sistemim fena değil hani high ayarda açabilecek bi sistem

amd fx6100 4.0ghz
    XFX HD6850 dual fan 256 bit
    4gb kingston hyperx 1600mhz ram
    win7 64 bit ultimate işletim sistemi

sistem iyi olduğu halde oyunda bazı yerlerde optimize sorunu var galiba 20 fpsye düşüyor ve kart kullanımı %80lere düşüyor.Bu sorun nasıl düzeltilebilir

• up
  • Crysis galiba NVIDIA yı destekliyor . Seçenekler den NVIDIA seçeneğini bulursan 'off' yap .
  • SucuKar kullanıcısına yanıt
    amd tabanlı 3. oyun hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamyonmuro

amd tabanlı 3. oyun hocam

yanlış bakmışım galiba kusura bakma. O zaman anti alisingi düşürmeyi ya da kapatmayı dene . Bir de bilgisayarının işlemcisi çok ısınıyorsa ondan da olabilir . Bilgisayarını dinlendir öyle bak derim bir de ..
  • Sistem yetersiz bence. Ben FX 8350 işlemci ve HD 7950 ekran kartı ile seçeneklerden birinde very high, diğerinde ise high seçerek 30-50 fps arasında oynuyorum. Bildiğim kadarıyla HD 6850, HD 7950'nin en fazla yarısı gibi ediyor.
  • Hasan07-36 kullanıcısına yanıt
    hocam çözünürlük düşük 1080p değil ben de o yönden fazla fps alıyorum eskiden oynadığımda msaa4x high ayarda 30 50 arası gidiyordu bende de 1440 900 çözüünürlük :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTA 5 YETERLİ SİSTEMDE KASMA
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O zaman böyle düşmemesi gerek gibi görünüyor. Neden düştüğünü anlamak güç. İsterseniz oyun çalışırken CPU-z'de işlemci frekansını kontrol edin. (Oyunun çalışması önemli değil, Prime 95 çalıştırarak da CPU-z'de kontrol edebilirsiniz.) Bende bir kaç kere sanırım BIOS'dan kaynaklı bir hata nedeniyle işlemci hızı boştaki hızda devam etti. 4 GHz olan işlemcim 1,4 GHz'de çalıştı ve başıma böyle bir şey geldi.
    hocam anlamadığım şey sadece crysis 3te sıkıntı var.Yani oyun optimizesi kıt zaten bf3 mesela ultra ayarda gram kasma yapmadan oynatıyor hiç takılma olmuyor oyunun optimizesi müthiş far cry 3 olsun metro last night olsun ama crysis 3te bi ayar mı lazım fix crack falan ne biliyim anlayamadım
  • Hocam bu günlerde ben de Crysis 3 oynuyorum ama hiçbir şey yapmadım ben. Direkt DVD'den yükledim. Sanırım yükleme sonunda Origin birkaç güncelleme çekti. Bir sorun yaşamadan oynuyorum bu şekilde.

Belki oyunu ve ekran kartı sürücülerini kaldırıp tekrar kurmanız sorunu çözer. AMD'nin hangi sürücülerini kullanıyorsunuz? Eğer ekran kartından çıkanları kullanıyorsanız (internetten indirdiyseniz de belki işe yarayabilir.) buradan ilk önce AMD Catalyst Un-install Utility programını indirin. (Sağ tarafta görebilirsiniz) Tüm ekran kartı sürücülerini kaldırın. Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra yine aynı adresteki Automatically Detect and Install programını çekin ve programı çalıştırıp sizin kartınıza uygun sürücüyü bulmasını sağlayın. Bulduğu sürücüyü yükleyip deneyin. Eğer oyun orijinal değilse crack kaynaklı bir sorun da olabilir.

13.4 sürücü yüklü tüm her şey sorunsuz dediğin gibi crack kaynaklı olabilir kart kullanımı bazı yerlerde %80lere düşüyor falan
  •  Crysis 3 sistem iyi ama kasma

Ekran kartı 880 /1080 hızlarında kullanıyorum.
    v1.2 kadar güncelleme kurulu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 30 Temmuz 2013; 12:17:41 >

• hocam en son güncellemeyi yap bide ekran kartı driverin güncel değilse onuda güncellersen belki sorun çözülecektir
  • quote:

hocam anlamadığım şey sadece crysis 3te sıkıntı var.Yani oyun optimizesi kıt zaten bf3 mesela ultra ayarda gram kasma yapmadan oynatıyor hiç takılma olmuyor oyunun optimizesi müthiş far cry 3 olsun metro last night olsun ama crysis 3te bi ayar mı lazım fix crack falan ne biliyim anlayamadım

Crysis 3 ile diğer yazdığın oyunları kıyaslamanın hata olduğunun umarım farkındasındır. crysis 3 grafik motoru olarak diğer yazdığın oyunlardan daha gelişmiş bir motora sahip. O sebeple daha yüksek donanımlar istiyor. Bu sebeple kasması normal.

Örneğin ben BF3 oynadığım bilgisayarda Crysis 3 açamıyorum.
  • Şu oyunu bi türlü oynayamadım
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    crysis 3te high açması doğal değil mi bu kartın ki patchten sonra 45 avarage fpsyle açıyor
  • quote:

crysis 3te high açması doğal değil mi bu kartın ki patchten sonra 45 avarage fpsyle açıyor

Crysis 3 BF 3 den daha sonra çıkmış ve grafik olarak daha gelişmiş bir grafik motoru ile yapılmış bir oyun ve tamamen Dirext 11 efekti barındıran bir oyun. Crysis 3 ile BF 3 arasında donanım ihtiyaçları arasında da fark var. Ayrıca hepsinden daha önemli bir ayrıntı Crysis seri olarak her zaman donanımları zorlayan bir oyun serisidir. Bu sebeple oyunu oynarken sorun yaşaman çok normal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noctivagant

quote:

Crysis 3 ile diğer yazdığın oyunları kıyaslamanın hata olduğunun umarım farkındasındır. crysis 3 grafik motoru olarak diğer yazdığın oyunlardan daha gelişmiş bir motora sahip. O sebeple daha yüksek donanımlar istiyor. Bu sebeple kasması normal.

Olayın motorun gelişmişliğiyle falan alakası yok. Oyunun optimizasyonu berbat bu yüzden kasıyor.

• Oyunu bu kartla high açarsan kasar tabii çok normal 7970 tüm ayarlar ultra 30 fps anca veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doppelgangbanger

quote:

Orijinalden alıntı: Noctivagant

quote:

Olayın motorun gelişmişliğiyle falan alakası yok. Oyunun optimizasyonu berbat bu yüzden kasıyor.

Crysis 1 oynadın mı ? Onun yanında Crysis 3 optimizasyon konusunda başarılı kalır. Crysis 3 bilgisayarına uygun ayarda oynarsan çok fazla kazma hatta neredeyse hiç kasma sorunu yaşamazsın. Crysis 1 ise hangi ayarda oynarsan oyna kasıyordu.

Bu arada Crysis serilerinde kasma sorununun bir çözümü var. En son çıkan Windows işletim sistemine geçmek. Ben Asus marka bir dizüstü bilgisayarda Crysis 3' ü 2 sefer baştan sona ve bilgisayara uygun ayarda kasma sıkıntıları yaşamadan oynayıp bitirdim. Windows 8 64 bit işletim sistemi kurulu. Çok da palı bir model değil.

Kısaca Crysis 3 optimizasyon konusunda çok kötü değil. Crysis 1 ile karşılaştırıldığında.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.