Şimdi Ara

Cryo Cooler teknolojisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sivi nitrojenin gunluk kullanim halini yapmislar.


    https://www.ekwb.com/custom-loop/quantumx-delta-tec-sub-ambient-cooling// Burada da urun hakkinda detayli bilgiler var. Cidden bu sicakliklarla neler neler yapilir, benim gibi oc manyaklarini daha mutlu edecek bir sey yok heralde.


    https://landing.coolermaster.com/pages/ml360-sub-zero-cryo-clocking//








  • Ömürleri nasıl olacak acaba, bittikçe sıvı nitrojen mi eklenecek  AMD versiyonu da umarım yakın gelecekte çıkar

  • TDP arttıkça normal sıvı soğutmadan farkı kalmıyor sadece boşta oyunda işe yarayan bir tech. Zaten 15 yıl öncede vardı, useless olduğu anlaşılmıştı.

  • Onun uzerine odaklanip devam etmisler gibi gorunuyor, sonlara yakin test sonuclarini gordunuz mu? yaklasik 300watta kadar enerji cekecek gibi duruyor, ve oyun oynarken 5.3a OC edilmis 10900k nin ki normalde custom loopla bile elde edilmesi inanilmaz zor bir rakam, ulasilabilmesi inanilmaz. ve 5,8e bile cikmis zorlamadan, 5.9-6 icin direk sivi nitrojen lazimken, inanilmaz rakamlar bunlar. Bence asil avantaji oyunlarda ya da gunluk kullanimda olacaktir zaten, bi 3d render farmda ise yaramayacaktir.

    Tabi daha bir cok teste ihtiyacimiz var, nasil bir loop kullanmak lazim onemli, zira -li derecelere de indirmis, anakart ve cpuyu koruma yolu bulmuslar ama borularda bile yogusma olabilir, bu konularda ya da nasil bir loop kullanilmis o konularda yorum hala yok. Bir piyasaya ciksin duzgunce test edilsin bakalim, bu sorulara cevap olsa simdiden pre order yapmistim ama bilemedim daha. Ayrica nikel kaplasalar iyi olacak, o sayede sivi metal de kullanabiliriz.


    @Özgür zaten sıvı nitrojen kullanmıyor ki. Ana calisma seklini en basta anlatiyor.





  • @no way out

    thanks için sen share bu bilgileri to us

  • Peltier kullanımı çok eskiden beridir var hatta 10-15 sene önce Titan amanda incelemesi yapmış ama çok performanslı bulmamıştım. Şimdi belki geliştirmişlerdir ama şu da bir gerçekki peltier teknolojisi çok fazla enerji ihtiyacı doğuran bir ürün.

  • sasuta kullanıcısına yanıt

    Aynen oyle tum guc kullanirken 340W civari harciyor, sonuclar fena durmuyor acikcasi, bir de ambientin altina inebilmesi icin custom sogutucular hazirlansa bunun icin, ln mod kadar olmasa da deli sogutmalara yaklasilabilir. 2 psu ya da 1600W flaan psu olsa o da kaldirir duruyor bunu. Gereklilik baska konu ama ugrasmasi zevkli olabilir.

  • Soğutucu tam olarak nasıl çalışıyor ? Baya baktım videolara falan da anlamadım olayı.

  • kamisama- kullanıcısına yanıt

    Peltier elektrik verildiğinde bir yüzeyi soğurken diğer yüzeyi ısınan bir malzeme. İşlemciyi peltier ile peltieri de harici bir soğutucu ile soğutuyorsun, mantık bu şekilde ama verimli bir durum değil.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.