Şimdi Ara

Cruze 140 hp 1.4T'ye LPG takılabilir mi? (Astra J'de aynı motor var)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
5.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cruze 1.4 T 140 hp'lik modeli 45 Bin Tl'ye düşmüş. Acaba bu motora LPG takılabiliyor mu? Takılabilirse Tüketim ne kadara düşer? Araç garanti dısı mı kalıyor? Teşekkurler şimdiden arkadaşlar...

Aynı motor Astra'da da mevcut

edit: varmış az sayıda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akademiamania -- 31 Ekim 2013; 23:19:08 >
  • www opelsiz aslacom sitesinde bir konu buldum orda 1500 tlye landirezzo kit ve 2000 tlye subap ve subap yataklarını çelik olanlarla değiştrdiğimiz takdirde kullanılabilir diyor. Yani toplam 3500 tl masraf ile lpgli 140 hplik bir turbo canavara binebiliyoruz gibi gözukuyor. Sehir içi 25 kurusa dusuyormus ordaki bilgilere göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shifisitert -- 1 Kasım 2013; 0:48:57 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: gkb23

1.4 turbo lpg ile ugrasacagima 2.0 dizelini alırdım.

Vergi sıkıntı olur o zaman.

• Benzinli hali ile km de kaç kuruş yakıyor acaba? Aygazın sayfasında LPG dönüşümü ile %30 'a varan tasarruf sağlarsınız diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcadirci -- 31 Ekim 2013; 23:41:44 >

Orijinalden alıntı: mcadirci

Benzinli hali ile km de kaç kuruş yakıyor acaba? Aygazın sayfasında LPG dönüşümü ile %30 'a varan tasarruf sağlarsınız diyor.

sehir içi 9.5 litre yakıyormus benzinlisi. lpgliler 10 lt lpg demişler. 45+3.5=48.5 bin tlye guzel turbolu bir araç oluyor. i30 dizel alsam 55. cruze daha mantıklı gelmeye basladı
  • Bundan bir 2 sene önceki fiyatlar geçerli olsaydı dediğinize katılırdım fakat 2.0 dizel motorda çok yakar akaryakıt litre fiyatından dolayı.

Bu ülkede orta direk insanlara 1600cc'den yüksek hacimli motorlar haram.

Ufak bir tavsiye eğer bulunduğunuz il koşulları müsaitse ve heves ediyorsanız motosiklette alabilirsiniz aracınızın yanına.

Önceden günde 20 tl yakıt harcıyordum ve 3 haftadır motosiklet kullanıyorum.

3 haftada otomobil ile 40 TL yakıt harcadım gidilen yol 105 kilometre benzin ışığı yanıyor.

3 haftada motosiklet ile motosiklet ile 40 TL harcadım gidilen yol 340 kilometre tahmini bir 10-20 km daha yakıt var yedeği sayarsanız 40-50 kilometre (motosiklet rodajda)

Araba ile 3 haftada 180 lira yakıt harcayaktım bunu sadece 80 liraya düşürdüm ki kullandığım halde.

Arabayı ellemesem ayda bana temiz 150-200 lira yakıt parası kalacak sanırım ve 3 haftadır sürmeme rağmen artık otomobile bindiğimde gereksiz bir sinir basıyor üzerime çok stres yapıyorum afakanlar basıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unforgiv3n -- 1 Kasım 2013; 1:12:25 >

• shifisitert S kullanıcısına yanıt
    Aracım cruze fakat 1.4T cruzdansa dizel i30 çok daha mantıklı. i30 havada karada üstün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bbbhdr

Aracım cruze fakat 1.4T cruzdansa dizel i30 çok daha mantıklı. i30 havada karada üstün.

i30 tabiki daha guzel bir aractır ancak 1.4t lpgli sunrooflu cruze 50'ye i30 dizel-sunroof ise 60'a mal oluyor. Lpg'de %10 dizele göre avantajıda olacak. 10 bin tl cepte kalır+ yılda 1500 tl'de yakıttan karım olacak 10 yılda 15.000 tl eder. 10 yılda net 25 bin tl cebimde kalacak cruze ile
  • Atmosferiğinde bile sıkıntı yapıyor LPG ,turboysa hiç uğraşılmaz.Direk enjeksiyona uyumlu kitler çok pahalı henüz tam da yaygınlaşmadı düşünüyorsanız Vialle veya Prince takılabilir ama ettiğiniz kar ürküttüğünüz kurbağaya değmez.

ilk defa cruze unu övmeyen, delikanlı gibi yorum yapan birini gördüm helal arkadaşım

Orijinalden alıntı: shifisitert

quote:

i30 tabiki daha guzel bir aractır ancak 1.4t lpgli sunrooflu cruze 50'ye i30 dizel-sunroof ise 60'a mal oluyor. Lpg'de %10 dizele göre avantajıda olacak. 10 bin tl cepte kalır+ yılda 1500 tl'de yakıttan karım olacak 10 yılda 15.000 tl eder. 10 yılda net 25 bin tl cebimde kalacak cruze ile

Evet dizel i30 dizel araç için çok yakan bir araç. Performans olarak i30 üstün ama 1.4T de yabana atılamaz.

Orijinalden alıntı: cadillaccts

sene sonunda cruze sedana 1.4 turbo motor geliyormuş.cevizlibağ odaktan aldığım bir haber.varmı doğruluğu ?

kampanya ne zamana kadar surer bilinmez. Ocaktan itibaren fiyatlar 45ten 50ye cıkacak gibi geliyor. Sedana da 5 bin tl fark için beklenmez bence
    YURUTME YETKİSİNİN MECLİSTEN ALINARAK TEK BİR KİŞİYE VERİLMESİNE HAYIR !!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: cadillaccts

sene sonunda cruze sedana 1.4 turbo motor geliyormuş.cevizlibağ odaktan aldığım bir haber.varmı doğruluğu ?

Evet doğru hocam
    Cruze Sedan araçlara 1.4 140 HP motor geliyor.Sedan gövde tipinde yüksek performanslı ve ekonomik yakıt tüketimine sahip 1.4 Turbo motor seçeneğinin Kasım 2013'ün ikinci yarısı devreye girecek bununla birlikte ürün gamında 1.6lt motor seçeneğini sadece giriş seviyesi donanımlarda sunarken 1.4 Turbo motoru Sport ve LTZ donanım seçeneği ile sunulacak. Satış hedefileri çağdaş ve rekabetçi ürün performansı ile birlikte yakıt ekonomisi sunan 1.4 lt Turbo manüel ve otomatik vitesli motora ağırlık verilecek. Yüksek tork değeri yanında 140 beygir gücü ve ortalama 5,7 lt yakıt tüketim değeri ve son derece rekabetçi fiyat konumuyla 1.4 Turbo motor, Cruze'da hem düz hem de otomatik vites arayan kullanıcıların en ideal tercihi olacak.

1.4lt 140 HP Turbo Motor Seçeneği

2012 yılında öncelikle Stationwagon ve Hatchback gövde tiplerinde sunmaya başlanan 1.4
    litre Turbo motor seçeneği Sedan gövde tipinde de üretime alındı.
    1.4 Turbo motor 6 ileri düz vites ya da 6 ileri Otomatik vites seçenekleriyle sunullacak
    1.6 litre motordan farklı olarak ve donanam seviyesinden bağımsız olarak 1.4 Turbo motorla
    birlikte ;

Elektrik Destekli Direksiyon Sistemi
    Start / Stop Özelliği (düz vitesli modellerde) standart olarak sunullacak
    1.4 Turbo motor seçeneği Sport ve LTZ donanımlarında sunulacak olup sport plus donanım kaldırılmış olup yerine LTZ donanım eklenmiş oldu.

LTZ Donanım Seviyesi ile
     Cruze 140 hp 1.4T'ye LPG takılabilir mi? (Astra J'de aynı motor var)

Cruze daki “Sport Plus” donanım seviyesi kaldırıldı ve yerine LTZ donanım
    seviyesi eklendi. Sadece 1.4Turbo motor ve manuel ya da otomatik vites seçenekleri
    ile sunulan LTZ donaımı daha önce Sport Plus donanım seviyesinde sunulan tüm özellikleri
    içermekle birlikte onlara ek olarak:
    Krom Şeritli kapı kolları
    Özel LTZ döşeme
    Işıklandırmalı özel gösterge paneli ve
    Otomatik katlanan yan aynalar
    standart olarak sunullacak.
    Dikkat:
    LTZ donanımda, LT Sport donanım seviyesinde standart olarak sunulan Spor tasarım tampon, spoiler ve yan paçalıkları içeren gövde kiti bulunmayacak.

TEKNİK ÖZELLİKLER
    ---------------------------------------------------
    Yeni Cruze Sedan LTZ 1.4 Turbo Manuel
    PERFORMANS
    Motor Tipi 1.4 Benzinli
    Motor Hacmi (cc) 1362
    Maksimum Güç (HP/rpm) 140/6000
    Maksimum Hız (km/s) 200
    Hızlanma (0-100) 9,3
    Yakıt Tüketimi (şehir içi / şehir dışı / ortalama) 7,5 / 4,7 / 5,7
    CO2 Emisyonu (ortalama g/km) 132
    Şanzıman 6 ileri Manuel
    Lastik Ölçüleri 215 /50 R17
    Frenler (ön/arka) Hava Soğutmalı Disk / Disk
    Bagaj Hacmi (lt) 405
    Yakıt Deposu Kapasitesi (lt) 60

Yeni Cruze Sedan LTZ 1.4 Turbo Otomatik
    PERFORMANS
    Motor Tipi 1.4 Benzinli
    Motor Hacmi (cc) 1362
    Maksimum Güç (HP/rpm) 140/6000
    Maksimum Hız (km/s) 204
    Hızlanma (0-100) 10,4
    Yakıt Tüketimi (şehir içi / şehir dışı / ortalama) 8,6 / 5,0 / 6,3
    CO2 Emisyonu (ortalama g/km) 147
    Şanzıman 6 ileri Otomatik
    Lastik Ölçüleri 215 /50 R17
    Frenler (ön/arka) Hava Soğutmalı Disk / Disk
    Bagaj Hacmi (lt) 405
    Yakıt Deposu Kapasitesi (lt) 60

• Dikkatimi cekti de celik subap degisimi,ust kapak acilmasi,buharlastirici montaji,manifold delinmesi derken hem maliyet firliyor, hem de mekanige bayagi mudahale oluyor.. bir uretici de cikip hondanin brc ile yaptigi anlasma gibi vialleyle anlasma yapsalar da garanti bozulmasa, sivi lpgyle yola devam edilse..
    Gerci bu olursa lpg fiyati firlar..

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.