Şimdi Ara

crossfire yapmak mantıklı mı bu sisteme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bütçe biraz sıkıntılı ama ufak tefek şeyler yapmak istiyorum.

Amd fx6100 stock fan
    Saphirre hd6790 1 gb 256 bit
    Asus m5a97 evo r2.0
    Hyper 2x4: 8 gb soğutuculu ram

Şuan kasamdan memnunum fakat biraz ısınma var işlemcide ağır oyunlarda soğutucu alacağım fakat cf yapmayıda düşünüyorum ona göre birşeyler düşünüyorum. Cf yapmak için 6000 serisi bir ekran kartı gerekli sanırım bunlarla uyuşuyor HD6950 gibi bir kartla yapmayı düşünüyorum başka bir şeyler önerirseniz de olur veya tek kart almayı da düşünüyorum

• TheRad67 kullanıcısına yanıt
    amd işlemci + amd ekran kartı + amd ekran kartı kasanı eritir gibime geliyor, bence nvidia tarafından al kartı 960 gibi bir kart alırsan gayet güzel gider.
  • quote:

Orijinalden alıntı: voltran1

amd işlemci + amd ekran kartı + amd ekran kartı kasanı eritir gibime geliyor, bence nvidia tarafından al kartı 960 gibi bir kart alırsan gayet güzel gider.

Uyumlu olacakmıdır cf için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    cf demek, amd ekran kartının yanına amd ekran kartı takmak demek, amd ekran kartının yanına nvidia takamazsın.

ayrıca cf için kartların aynı olması veya chip setleriyle ilgili birşey vardı tam hatırlamıyorum onu, ama elindekini 200 tl ye satıp gtx 960 4g veya r9 380 alabilirsin fakat yazılım desteği nvidia nın cok sağlam olduğundan ötürü gtx 960 almanı tavsiye ederim.
  • voltran1 V kullanıcısına yanıt
    Fakat şuan bakamıyorum ama nvdia kartı işlemcime ana kartımı uyacakmıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Evet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: voltran1

Evet.

Teşekkürler biraz daha bakınayım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu sisteme bu psu yeter mi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşın anakartı cf uyumlu slı degil bana göre cf işinde vazgeç hocam elindeki kartı satıp daha performanslı bişey al yoluna devam et
  • quote:

Orijinalden alıntı: Supervisor_

arkadaşın anakartı cf uyumlu slı degil bana göre cf işinde vazgeç hocam elindeki kartı satıp daha performanslı bişey al yoluna devam et

elimde ki kart ne kadar eder garantisi de var zannediyorum faturası kutusu duruyor
  • Merhabalar Eğer Cf yapmayı düşünüyorsanız iki farklı 6000 serisi kart sıkıntı yaratabilir hem driver sıkıntısı hemde farklı frekans hızları sıkıntısı çıkarabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rootin

Merhabalar Eğer Cf yapmayı düşünüyorsanız iki farklı 6000 serisi kart sıkıntı yaratabilir hem driver sıkıntısı hemde farklı frekans hızları sıkıntısı çıkarabilir

siz ne önerirsiniz ?
  • bios mod yaparak bellek ve gpu hızını artırabilirsin yani karta başka yapacağın birşey yok 840 900 yada 920 frekanslara çıkarabilirsen bellek hızınıda 4200 den 4800 hızına çıkarırsan oyunlarda iyi fsp artışı olur sonuçta mimarisi eski olsada 6850 ayarında bir kar hatta geçebilirsinde testlerde olur 6850 nin voltaj ayarı sıkıntılı idi ben bu konuda çok uğraştım her oyunda stabil olmadı sanırım az güç çekmesinden dolayı sendeki kart 145 wat civarı tüketimi var yani 6850 ye göre benim için daha parlak bir kart sadece hesaplama gücü 6850 ye göre zayıf oda gözle görülür bir şey olacagını zannetmiyorum ama illa bu kadar teferruata gerek yok kartı satar üstüne para ekler daha iyi bir kart alırım dersen önereceğimiz model ve seçenek yelpazesi geniş

yani oc yapmaktan başka bir değişiklik yapamazsın ben atinin Atiwinflas programı ile 6850 kartımı bios mod ile 6870 yaptım ve uzun süre kullandım şimdi tekrardan eski biosunu geri yükleyip forumdan bir arkadaştan 6850 daha aldım cf olarak kullanıyorum çok ta iyi işimi görüyo son çıkan oyunları ful ayarlarda sıkıntısız oynuyorum

• Rootin kullanıcısına yanıt
    Peki elimde olan kart ne kadar eder piyasası nedir elden çıkartabilirmiyim. Ayrıca alacağım karttan sonra işlemci sıkıntında çekermiyim işlemci performansı az gelme durumu oluşurmu ?
  • elindeki kartın şuanki fiyat konusunda birşey diyemem ama 6850 kartı 150 ila 200 tl arası satanlar var istersen satan arkadaşlardan fikir al derim

ayrıca alacağın yeni kart şuanki mevcut işlemcin ile sıkıntı yaratmaz ben herhangi bir darboğaz yaratacağını zannetmiyorum bendeki pentium 1mb cache 2,2 mhz işlemcimde bile mafia 2 gt4 full ayarda herhangi bir darboğaz yaratmadı gönül rahatlığı ile kullanabilirsin sendeki işlemciye ufak bir oc ile daha güzel sonuçlar alabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rootin

elindeki kartın şuanki fiyat konusunda birşey diyemem ama 6850 kartı 150 ila 200 tl arası satanlar var istersen satan arkadaşlardan fikir al derim

ayrıca alacağın yeni kart şuanki mevcut işlemcin ile sıkıntı yaratmaz ben herhangi bir darboğaz yaratacağını zannetmiyorum bendeki pentium 1mb cache 2,2 mhz işlemcimde bile mafia 2 gt4 full ayarda herhangi bir darboğaz yaratmadı gönül rahatlığı ile kullanabilirsin sendeki işlemciye ufak bir oc ile daha güzel sonuçlar alabilirsin

Teşekkür ederim dostum.

Duruma göre işlemciye oc
    yeni bir ekran kartı - varmı 500-600 civarı iyi kart.
    işlemci soğutucusu - fan
    güç kaynağı almam gerekli şuan durum böyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheRad67 -- 21 Ocak 2016; 12:42:28 >
  • Faydamız olduysa ne mutlu bize teşekkürler

İlk olarak şunu belirtmek isterim psu gücünün kaç wat olduğunu bilmiyorum işlemci soğutucusu gerekli demişsin çıkacağın hıza göre gerekmeyede bilir örneğin işlemcin 3,2 mhz dir ve sen 3,8 e çıkama istiyorsun stok fanla 3,8 rahatlıkla çıkarsın benim eski sistemim amd ve işlemcim 955 be idi uzun süre stok fanı ile 3,8 kullandım taki 4,1 e çıkınca acayip ses yaptı ve rahatsız oldum sonradan gidip yeni bir soğutucu aldım ne 3,2 de darboğaz yaşadım nede 4,1 de

500 veya 600 tl ye önereceğimiz ekran kartı amd ye yönel derim en azından grafik desteği daha sağlam Nvida ekran kartlarıda iyi ama pahalı yani 256 bit dx12 destekli ekran kartları en ucuz 750 800 tl den başlıyor en iyisi amd seçip hız ve güç olarak arayı kapatmış olursun amd nin r7 dx12 destekli mimarisi çok başarılı zaten çeşitli sitelerde testleri mevcut az paraya kaliteli bir oyun keyfi sunuyor tabi son karar senin kati süretle yanlış yönlendirmek istemeyiz

Benim Eski Sistemim
    Amd 955 be işlemic
    Asus M4a785 tdv-evo anakart
    powercolor hd6850 2x Cf
    4 gb ram 1600 mhz
    600 wat psu
    120 gb ssd
    240 gb hdd

hani ben 600 wat psu ile hem cf hemde 955 be işlemciyi stok hızlarda kullandım hiçbir reset yada oyunlarda sıkıntı çekmedim taki cf den sonra işlemciye oc ye girdiğimde 600 wat hayliyle yetmedi bende satıp üzerine para koyup 750 wat +80 bronz psu aldım hem 4,1 mhz hızında hemde 6850 cf kullandım

Çok güzel anlatmışsın dostum ama ben şöyle bir sorun yaşadığım için fan almayı düşündüm ağır oyun oynamalarda pc kapanmalar yaşadı termal macun vs herşeyi kontrol ettim ama fan yeterli olmuyor uzun süre kullanımlarda şu bir iki gün içinde uygun bir şeyler bakıyorum en azından stock fandan daha iyi şu ürünü düşünüyorum :
    http://www.hepsiburada.com/tx-silent-wind-108p-775-1155-1156-1150-1151-am2-am2-am3-am3-uyumlu-islemci-sogutucu-txccsw108p-p-BD305287

Ayrıca kasa yenileme işinden de vazgeçtim sayılır şu sıralar biraz mantıklı düşününce pek ihtiyacım olmadığını düşündüm ileri de baştan sıfır toplayabilirim

• eyvallah hocam teşekkürler
    ısı borusu olmayan fanları tercih etmiyorum genelde ama yine iş görür sanırım hiç kullanmadığım bir fan
    ayrıca şu zamanda doların 3 tl yi geçtiği günlerde pek sistem toplamak mantıklı değil bende amd bir sistem toplama yolundayım şuan alacağım parçaların düşmesini bekliyorum bir masa içi projem var onu yapmayı düşünüyorum kısmetse
    Bence de bende yaza doğru sistemim bana yetersi gelirse toplamayı düşünüyorum stock soğutucudan biraz daha iyi olsa yeterlidir diyerek şu iki fandan birini söyledim bende kredi kartı olmadığı başkasına söyledim hangisini alırsa artık diye dolar ucuzlarsa sıvı soğutmalı sistem düşünürüm daha çok

http://www.hepsiburada.com/xigmatek-apache-iii-lga-775-1155-1156-1150-amd-fm2-islemci-fani-cd903-p-BD801465

http://www.hepsiburada.com/xigmatek-cd901-apache-iii-amd-intel-cpu-fan-p-BD800213

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.