Şimdi Ara

Crossfire lı anakart ve ekran kartı almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bana aynı fiyata daha çok performans mı verir yoksa çok kaliteli kartlarda dahada yüksek kalite mi verir?

En ucuz crossfire destekli ekran kartı nedir?

Pek bilgim yok ama yeni sistemimde kullanmak istiyorum :)

• En ucuz dersen HD 3850 de CrossFire destekli. Üstelik 4 kart takılabiliyor. Ama ne kadar performans verir orası ayrı. CF yapacaksan HD 4850 gibi bir kart çiftiyle yapman daha iyi olacaktır. Ama kendi fikrim CF'nin avantajı olmadığı yönünde. Yani iki kartta ulaşacağın değerlere tek kartta ulaşman mümkün iken daha fazla para verme bence.

İlla CF deneyeceksen 2 adet HD 3850 alıp deneyebilirsin. Sana yaklaşık 250$'a çıkar. Burada şöyle bir durum söz konusu olur tek HD 4850 daha ucuza daha iyi performans verir. Üstelik güç tüketimi felan daha az olur. Fazla sorun çıkarmaz...

Düzeltme: HD 4670 de CrossFire destekli. Üstelik fiyatı da uygun. Bence deneyebilirsin. HD 3850'ye göre daha iyi sonuç alırsın. Ek güç girişi istemiyor. Üstelik memnun kalmazsan elden çıkarması kolay olur. Yaklaşık maliyet (teorik olarak) 160$ civarı olur (KDV hariç)...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AndryTR -- 23 Eylül 2008; 0:08:26 >

• Tek karttan 2 ye çıktığımda neler değişiyor?
  • fiyat performans olarak sapphirenin GDDR4 bellekli 3870 lerini tavsiye ediyorum crossfire performansları baya iyi bildiğim kadarıyla =)
  • bütçen, beklentin nedir?
  • Aslında ekran kartına ayırabileceğim 300 liram var
    Beklentim daha üst seviye kartlardan kalitede oyun oynamak..
  • quote:

Orjinalden alıntı: HarryBlade

Aslında ekran kartına ayırabileceğim 300 liram var
    Beklentim daha üst seviye kartlardan kalitede oyun oynamak..

CrossFire şu aralar getirisi çok da iyi olmayacak senin bütçene göre. 2 adet HD 3850 ya da HD 3870 alacağına (taklaşık 240$+KDV ya da 200$+KDV) bir adet HD 4850 alman daha makul bence. Hem performans olarak hem de güç tüketimi olarak avantajları fazla. Hali hazırda her oyunda SLI/CF desteği yok. Bu nedenle CF sistem sadece deneme amaçlı yapılabilir. Eğer imkanın varsa bir tane daha HD 4850 ile denersin.

Yine de dediğim gibi CF yapmana gerek yok. HD 4850 180$ civarındaki fiyatıyla (daha fazla da olabilir) gayet rahat oyun oynamanı sağlar. Hatta fazlasıyla sağlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AndryTR -- 24 Eylül 2008; 0:30:49 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • AndryTR'ye katılıyorum. CF yapmak yerine tek kart kullan. 4800 serisi olsun. CF için iyi oc'li işlemci gerekiyor. Minimum 3 ghz olacak. Gerçi aynı durum aşağı yukarı 4800 serisi için de geçerlidir ama tek kart kullanmak her zaman daha mantıklı. Çift kartta performans getirisi her zaman yüksek olmadığı gibi bazen hiç de olmayabiliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.