Şimdi Ara

Cross kablo ile dosya paylaşımı hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Bügün bir cross kablo temin ettim. 2 laptop ın da ethernet girişlerine soktum. biri win 7 ultimate diğeri win7 home. Ağ bağlantılarımda tanımlanmayan ağ diye çıktı yerel ağ bağlantısından ip leri farklı verdim ağ altgeçitlerini yazdım tmm dedim paylaşımı açtım güvenlik duvarını kapattım fakat bilgisayarlar birbirlerini görmüyor. Ağ bağlantısında gönderilen veri hareket ediyor ama gelen veri 0 ne yapmam lazım bilemedim bi yanlışım varsa yardımcı olur musunuz. adım adım yapmam gerekenleri söylerseniz memnun olurum google amcaya sordum dediklerini yaptım ama onların yaptıkları hemen görürken ben de görünmüyor

Şimdiden Teşekkürler...

Ornek IP olarak;
    1. Bilgisayar :
    IP 192.168.5.2
    ALT AG MASKESI 255.255.255.0
    Diger ayarlar bos kalacak

2. Bilgisayar :
    IP 192.168.5.3
    ALT AG MASKESI 255.255.255.0
    Diger ayarlar bos kalacak

Bu tarz sorunla karşılaşan arkadaşlara yardımcı olmak adına:

-cross kablosu yerine normal ethernet kablosunu kullandım.
    -1. bilgisayardan dosyayı paylaşıma açtım aynı zamanda bilgisayarı paylaşıma açık hale getirdim ( ağ bağlantılarındaki gelişmiş paylaşım ayarlarından) fakat dikkat parolayla klasör paylaşımı yazan yere kapat dedim
    -arkadaşın da dediği gibi ip adresimi değiştiriyorum
    -aynı şekilde diğer bilgisayarı da paylaşıma açıyorum
    -2 bilgisayarda da tanımlanmayan ağı iş ağı olarak seçiyoruz.
    -Ağ haritasından tanımlanmayan ağa bastığımızda diğer bilgisayarı göreceğiz burdan dosya paylaşımını yapabilirsiniz.
    -güvenlik duvarını kapatın sorun çıkarabilir

Yardımcı olan arkadaşa teşekkür ederim Umarım size de ben yardımcı olabilmişimdir...

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.