Şimdi Ara

WİFİ ile İnternete Girilebilen Uydu alıcıları Çıkmış!.. Bununla ilgili Sorularım Olacak!..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
46.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • WİFİ ile İnternete Girilebilen Uydu alıcıları Çıkmış!.. Bununla ilgili Sorularım Olacak!..

    Uydu dünyasına iş yoğunluğum nedeni ile biraz uzak kaldım. Ben ilgilenmeyeli çok şey değişmiş anlaşılan. Dün Halk TV reklamlarını izlerken bir uydu alıcısının WİFİ (Kablosuz ağ) ile internete bağlanabildiği yazıyordu ve fiyatı da çok cazipti...

    Kablosuz internet ile sanal alana giriş yapacak isek Smart TV'ye yığınla para ödemeye gerek yok ozaman değil mi arkadaşlar? Biraz aydınlatır mısınız? Evimde zaten sabit bir sınırsız kablosuz bağlantı var. Cep telefoınumun ekranı küçük olduğu için sıkıntı çekiyordum. Eğer aynı işleri TV ekranından yapacak isem bir tablet veya SMART TV almama gerek kalmadı o zaman...

    Bahsedilen internet hangi fonksiyonları kapsar? Örneğin cep telefonumda olduğu gibi Google'dan sayfaları taratabilir; ya da cep telefonumdaki gibi aynı hız ve keyifle YOUTUBE, FACEBOOK, TWİTTER gibi sitelere sıkıntısız girebilir miyim? Klavye olarak ne kullanmalıyım bu cihazda?

    Beni biraz aydınlatırsanız çok mutlu olacağım. Halk TV reklamındaki cihaz için bu fonksiyonlar mevcut mu? Örneğin oğlum sabit masaüstünde sürekli GTA'yı YOUTUBE üzerinden izliyor. Bu imkanı oturma odasındaki TV'de aynı hız ve teknik kalitede yaratabilecek isek bu bir mutluluk...

    Konu hakkında teknik bilgi ve yorumlarınızı (mümkünse) alabilir miyim? Süreç bu noktaya gidiyor ise, ozaman;

    * Masaüstü'ler tamamen kalkacak mı?
    *Uydu alıcısından internet demek uydu alıcısından çanak bağlantısına bile gerek olmamasına demek. Çünkü zaten kanalların internet yayını mevcut. Bu anlamda internet altyapısı çok daha hızlı olduğunda çanaksız uydu alıcısı devri de başlar mı?







  • Bir de arkadaşlar! Bu uydu alıcılarına klavye ve fareyi nasıl takıyoruz? Onları ayrıca mı satın almamız gerekiyor? Bunlar için belirli standart var mıdır? Hepsi için ayrı bir model mi almalıyız?
  • Değerli Arkadaşlar! Wifi bağlantı ile internete girme özelliği olduğu söylenen uydu alıclar için ayrıca bir WİFİ Anteni ya da Adaptörü adı verilen mekanizmayı da mı satın almak gerek?.. Antenin gömülü olma olasılığı yok mudur?.. Halk TV'deki reklamda 130 TL ile GOOGLE arama motoruna girebileceği söyleniyor. Ancak; WİFİ Antani denilen bir parça almamız gerektiği belirtilmediği için kafam karıştı... Bir de, Smart TV'lerde arama motoru özelliği yoktu. Bu uydu alıcılarının bazılarında arama motoru fonksiyonu gerçekten var mı?.. Ve biz bunu nereden anlayacağız?.. Hepsi standart bir sistem midir?.. Nasıl ayırt edebiliriz?..
  • uysalistan U kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım, öncelikle TV lerdeki reklamlarda anlatılan herşeye inanmamanı tavsiye ediyorum. Olmayan özellikleri var gibi gösteriyorlar genelde. Kandırmaca gırla gidiyor. Aldığın ürünle sonra kalakalırsın, muhatap bile bulamazsın.

    Soruna gelince, dahili wifi adaptörlü ya da harici anten takınca wifi ile çalışan ve kısmen smart özellikleri taşıyan uydu alıcıları mevcut. Ama bunlar genelde yüklenmiş olan youtube gibi, havadurumu gibi uygulamaları çalıştırıyorlar. PC de olduğu gibi internette surf yapabileceğinizi düşünmeyin.

    Bir de linux tabanlı uydu alıcılar var. Bunlar standart uydu alıcılardan daha gelişmiş donanıma ve özelliklere sahiptir. Nette surf yapmanıza, uygulamalarla online film, dizi izlemenize yardımcı olurlar. Ama ne olursa olsun dediğim gibi PC kalitesi beklemeyin. Donma, kasma, videoyu oynatmama, desteklememe gibi sorunlar olabilir.

    Kablosuz mouse ve klavye destekleyen uydu alıcıları da var. Tam donanımlı bir uydu alıcının fiyatı da haliyle yüksek oluyor. 50-60 TL lik uydu alıcılarda bu özellikler var dese de inanmayın.

    Not olarak da, uydu alıcıyı pc niyetiyle alıyorsanız almayın zaten, uydu alıcının görevi görüntüyü alıp en iyi şekilde işleyip TV ye yansıtması olmalıdır. Geri kalan özellikler satışları arttırabilmek için eklenmiş fasa fiso şeylerdir. Görüntü iyi olmadıktan sonra video oynatmış neye yarar. Alın bir dizüstü bilgisayar, tüm ihtiyacınızı rahat rahat görün. Kişisel fikrim budur.

    Forumdaki incelemeleri takip edin, çok sayıda ürünün özelliklerini forum üyeleri zaten paylaşmışlar. Rahatça fikir edinebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artemes -- 31 Ekim 2014; 12:15:03 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: uysalistan

    Değerli Arkadaşlar! Wifi bağlantı ile internete girme özelliği olduğu söylenen uydu alıclar için ayrıca bir WİFİ Anteni ya da Adaptörü adı verilen mekanizmayı da mı satın almak gerek?.. Antenin gömülü olma olasılığı yok mudur?.. Halk TV'deki reklamda 130 TL ile GOOGLE arama motoruna girebileceği söyleniyor. Ancak; WİFİ Antani denilen bir parça almamız gerektiği belirtilmediği için kafam karıştı... Bir de, Smart TV'lerde arama motoru özelliği yoktu. Bu uydu alıcılarının bazılarında arama motoru fonksiyonu gerçekten var mı?.. Ve biz bunu nereden anlayacağız?.. Hepsi standart bir sistem midir?.. Nasıl ayırt edebiliriz?..

    aradığın cihaz g4 mini
    bazı eksikleri olduğundan iyice inceleyip karar vermelisin

    http://forum.donanimhaber.com/m_93785916/tm.htm




  • Vallaha mı la, demek vifi ile internete bağlanılıyo. Allah allaaah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir çok uydu alıcı kablosuz ya da wifi aparatıyla bağlanmıyor mu internete?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.