Şimdi Ara

cross ile 2 bilgisayar bağlantısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • cross dediğimiz kablo ile olurken düz kablo ile de olabilirmiş.dosya ve LAN oyunları için yapacaktım bu bağlantıyı.hadi bağlantı düz kablo ile oldu e interneti nasıl kullanacak bu bilgisayar?modemile kasa arasındaki ağ kablosunu çıkartırsam modem nasıl çalışacak?ya da sadece kablo mu gerekli bağlantı için?yardımcı olabilir misiniz?hayırlı akşamlar.

• bu sistemler aynı modem üzerinden internete çıkıyorsa hiçbişeye gerek yok kablolu kablosuz hiç farketmez
    aynı çalışma grubunda olması ve izinlerin kaldırılması yeterli
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

bu sistemler aynı modem üzerinden internete çıkıyorsa hiçbişeye gerek yok kablolu kablosuz hiç farketmez

sağolun da masaüstüne bağlı modem.ve modem tek çıkışlı.ben diyorum ki düz kabloyu nasıl kullanacağım?modem ile kasa arasındaki ağ kablosunu çıkartıp düz kabloyu iki bilgisayara mı takacağım?

Orijinalden alıntı: evcârâ

quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

bu sistemler aynı modem üzerinden internete çıkıyorsa hiçbişeye gerek yok kablolu kablosuz hiç farketmez

sağolun da masaüstüne bağlı modem.ve modem tek çıkışlı.ben diyorum ki düz kabloyu nasıl kullanacağım?modem ile kasa arasındaki ağ kablosunu çıkartıp düz kabloyu iki bilgisayara mı takacağım?

diğer sistem interneti kullanmıyor o halde sadece masaüstü olan kullanıyor yani modem in bağlı olduğu sistem
    eğer böyle ise evet sadece kablo bağlaman veya eternet hub alman lazım

• düz kabloyu bağlasam iki bilgisayar arasına ve dosya paylaşımı,LAN oyun seçeneklerine erişebilecek miyim?
    Daha Fazla Göster
  • hayır cross kablo ile bilgisayardan bilgisayara bağlarsın düz kablo ile modem veya hubdan bağlarsın

Orijinalden alıntı: evcârâ

düz kabloyu bağlasam iki bilgisayar arasına ve dosya paylaşımı,LAN oyun seçeneklerine erişebilecek miyim?

iki bilgisayarı normal eternet kablosu ile eternetlerinden birbirine bağla...

masaustunde bilgisayarım ikonuna sağ tık özellikler yap

bilgisayar adı sekmesine gel orada çalışma gurubuna isim ver...

diğer bilgisayarada aynı işlemi yap çalışma gurubu isimleri aynı olsun

sonra 2 bilgisayarada el ile ip ver ...

örnek :

pc1 için ....

ip: 192.168.2.2
    dhcp : 255.255.255.0
    ağ geçidi : 192.168.2.1

pc 2 için :

ip: 192.168.2.3
    dhcp : 255.255.255.0
    ağ geçidi : 192.168.2.1

bu şekilde yapın bilgisayarlar birbirini görecektir oyunda oynarsınız ağ paylaşımıda yaparsınız.....

modemden usb ile interneti alıp eternetten veririmderseniz kablonun cross olması gerekir ...

işlemleri yaptıktan sonra test için oyuna girin yada

ağ bağlantılarında solda çalışma gurubu bilgisayarlarını göster e tıkla

daha kısa yolu ise bilgisayar adı sekmesinde tam bilgisayar adına bak

başlattan çalıştıra gel oraya \\bilgisayaradı şeklinde yazarsan yine aynı ekrana ulaşırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 26 Nisan 2010; 23:20:12 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.