Şimdi Ara

CREATIVE X-FI TITANIUM PCI-E SES KARTI ve Console Launcher Ayarları (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
332
Cevap
9
Favori
32.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    http://www.hardwareheaven.com/pax-drivers/
  • ben 2+1 kullanıyorum ..dolby yada dts yı aktıf hale getırdıgımde ses yarı yarııya dusuyor ..normalmıdır acaba .. yanıses kartından sonuna kadar acabılıyorum ... ama onlar kapalıyken mumkun degıl ortalık ınlıyor camı cerceveyı ındırecegım bır gun zaten ..

.. 5+1 lerde tam performans olsa gerek bu ıkı secenek dogrumudur ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5760E0666 -- 2 Aralık 2011; 11:42:01 >
  • Bugün Creative SB X-FI Titanium PCI-E ses kartını aldım. Şunu soracaktım ben şu Daniel_K nın driverlerini kullanmaya gerek varmı işletim sistemim Win7 Ultimate.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1cihan8

Bugün Creative SB X-FI Titanium PCI-E ses kartını aldım. Şunu soracaktım ben şu Daniel_K nın driverlerini kullanmaya gerek varmı işletim sistemim Win7 Ultimate.

kur pc ne kendı cd sını ... sonra o kendını guncelleyecek ...ben wın 7 64 bıt de sorunsuz kurdum guncelledım ve kullanıyorum baska bırseye gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

quote:

Bugün Creative SB X-FI Titanium PCI-E ses kartını aldım. Şunu soracaktım ben şu Daniel_K nın driverlerini kullanmaya gerek varmı işletim sistemim Win7 Ultimate.

kur pc ne kendı cd sını ... sonra o kendını guncelleyecek ...ben wın 7 64 bıt de sorunsuz kurdum guncelledım ve kullanıyorum baska bırseye gerek yok

Kendi CD sini kurdum zaten ama dahamı iyi Daniel_K nın driveri onu merak ettim. Ses çok iyi ama bass işini bir çözemedim. Ya böğrüyor yada çok az:( Yorumlarda biri yazmış bass ayarlarıyla ilgili birşeyler, o kafamı karıştırdı ondan dahamı iyidir diye bir soyayım dedim işte.

• quote:

quote:

quote:

Kendi CD sini kurdum zaten ama dahamı iyi Daniel_K nın driveri onu merak ettim. Ses çok iyi ama bass işini bir çözemedim. Ya böğrüyor yada çok az:( Yorumlarda biri yazmış bass ayarlarıyla ilgili birşeyler, o kafamı karıştırdı ondan dahamı iyidir diye bir soyayım dedim işte.

hangı modda kullanıyorsun pekı ? ... game modda basslar daha derın ..ugultu seklınde kı zaten fılm ve oyunlarda oyle olması gerkeıyor .. dıger ıkı mod muzık ve ses kayıt ıcın ben ıkısınıde uzun sure muzık dınlerken denedım ..tız seslerı daha on plana cıkarıyor .. basslar ıse daha tok cıkıyor.. bu arada ses sıstemın nedır ? onuda bılmıyorum .. bass ayarlarını ses kartından yuzde ellının altına dusur denemelerını yaparken ıse saglam ve temız basss olan parcalar dene .. 320 kpbs mp3 ler veya audıo flac dosyalarıyla daha verımlı denemeler yapabılrsın .. kulagına hos gelen bır ayarda bırakırsın .. bıyerden sonrası zevk kulak ısı ..nasıl hosuna gıdıyorsa ..

• quote:

quote:

quote:

quote:

hangı modda kullanıyorsun pekı ? ... game modda basslar daha derın ..ugultu seklınde kı zaten fılm ve oyunlarda oyle olması gerkeıyor .. dıger ıkı mod muzık ve ses kayıt ıcın ben ıkısınıde uzun sure muzık dınlerken denedım ..tız seslerı daha on plana cıkarıyor .. basslar ıse daha tok cıkıyor.. bu arada ses sıstemın nedır ? onuda bılmıyorum .. bass ayarlarını ses kartından yuzde ellının altına dusur denemelerını yaparken ıse saglam ve temız basss olan parcalar dene .. 320 kpbs mp3 ler veya audıo flac dosyalarıyla daha verımlı denemeler yapabılrsın .. kulagına hos gelen bır ayarda bırakırsın .. bıyerden sonrası zevk kulak ısı ..nasıl hosuna gıdıyorsa ..

Entertainment Modunda kullanıyorum. Game modda daha berbat cızırtılar felan çok ondan kullanmadım bile onu. Ses sistemi Logitechin Z506. Bir parça önerirmisin. Audio Flac dosyalarıyla derken onu anlamadım:) Birde ayarladığım ayarları gösteriyim.Nerdeyse konuyu açan arkadaşın ayarlarıyla aynı. Bass açısından bana en uygun bu geldi ne düşük ne fazla ama halla bir eksiklik var gibi kartı boşuna almışım gibi hissediyorum:)

CREATIVE X-FI TITANIUM PCI-E SES KARTI ve Console Launcher Ayarları

• sıstemın 5+1 sanırım ..75w cıkıs gucu var ..sımdı ben anladıgım kadarını soylıyım .. sıstemın cok yuksek freknaslarda cızırtı yapar bu normal ..yanı ses kartından degıl ses sıstemınden kaynaklanan bır durum bence ... 2 . sı eger ses kartında dolby dts gıbı ses ayarları acık ıse sesı dusuk alırsın .. soylekı normalde pc den sesı yarıya kadar acdıgında cıkan ses ıle dts yada dolby acıkken cıkan ses aynı degıldır .. ses daha dusuk kalır ... 3 . bu ses sıstemıyle bu kartı yuzde yuz kullanamassın .. yanı cok yuksek freknaslarda ses sıstemın yetmeyebılr ..sesde bozulmalar olabılr .. bak sana ıkı lınk gonderecegım bırısı thx 3d ses test ıcın hazırlanmıs ..dıgerı bass ıcın ..cok tatlı bass var bu muzıkde .. bunlarla bır dene sıstemını hem sesın odada nasıl dolasdıgını gor test et ..hemde bassını test et .. bır kac farklı ayarda dene .. ses ssıtemınde bassı sonuna kadar hıcbır zaman acma ..pc de de yuzde 70 den fazla cıkma .. ok kolay gelsın umarım ıcıne sıner ..

..bu arada konuyu acan arkadasla ayarlarım hemen hemen aynı demıssın ama.... onun ses sıstemı bose 2+1 ..

..cok saglam makına ..sıradan bırsey degıl ..bunuda gozonunde bulundurasın dıye belırttım dene bakalım sonuclarını yazarsın .. ben ses sıstemın hakkında cok bılgım olmadıgı ıcın sen sonucları yazmadan benım aklıma bısı gelmıyor baska suanda ..

• quote:

bu arada lınklerı unuttum

bass ıcın ......

http://www.youtube.com/watch?v=Ha--p-p1bXM&list=LLhltRaxow5v79vufCbSD7cg&index=1&feature=plpp_video

thx test ...

http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=aU4JO5qRSXs

Sample lar için teşekkürler,gerçekten kaliteli vurgusu var. T3 ile denedim çok iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: arokh

quote:

bu arada lınklerı unuttum

bass ıcın ......

http://www.youtube.com/watch?v=Ha--p-p1bXM&list=LLhltRaxow5v79vufCbSD7cg&index=1&feature=plpp_video

thx test ...

http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=aU4JO5qRSXs

Sample lar için teşekkürler,gerçekten kaliteli vurgusu var. T3 ile denedim çok iyi.

rıca ederım

• Selamlar arkadaşlar,

Bende t3 var ve titanium x-fi ses kartı var. Bazı mp3'lerde seste bozulma oluyor normalde SVM özelliğini kapalı kullanıyorum SVM on yapınca düzeliyor. Normal midir?

CMSS 3D ayarını kapalı kullanıyorum Açınca ses daha iyi mi oluyor?

Windowsun kendi ayarları da 24bit 48000hz. Bu özelliği değiştirmek sesi etkiler mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apoca1ypse

Selamlar arkadaşlar,

Bende t3 var ve titanium x-fi ses kartı var. Bazı mp3'lerde seste bozulma oluyor normalde SVM özelliğini kapalı kullanıyorum SVM on yapınca düzeliyor. Normal midir?

Windowsun kendi ayarları da 24bit 48000hz. Bu özelliği değiştirmek sesi etkiler mi?

belkı mp3 lerden kaynaklanıyordur.. bazılrında yapıyorsa ayarlarla ılgılı oldugunu sanmıyorum..bende yazdıgın sekılde kullanıyorum kartı .. once ıstersen degısık formatlarda muzıklerde ( mesela aynı sarkıyı farklı kaynaklardan ındırerek ) bır test et durum netlessın... eger yuksek frekanslara cıktıgında bozulma oluyorsa bunu yıne sen belırlı sevıyelere gore ayrlayacagın bass tız ayarıyla olur .. svm acınca duzelıyor demıssın .. svm dusuk frekanslarda tutuyor sıstemı yanı bangır bangır dınledıgın bır parcayı volumu degıstırmeden svm yı acdıgın zaman yuzde 30 ses sevıyesı duser .. svm acınca sorun yoksa o zaman yuksek frekanslarda sorun yasıyorsun demekdır .. en azından benım durumdan anladıgım bu..

.. o yuzden once bass tızz ayarlarıyla degısık parcalarda test et ona gore zaten ıllakı gozune kulagına carpan bısıler olur .. gerekırse ayrıntılı ses kartının ayarlarını kullandıgım sekılde paylasrım ... ses kartını taktıgında ses sıstemını zaten kendısı tanıyor ( 2+1 ---5+1 ..vs ) .. ona gorede bır sevıye orjınal ayarlarını yapıyor .. sana dusen tız ve basslarda dınledıgın muzıge yada oynadıgın oyuna ızledıgın fılme gore ufak degısıklıkler yapmak kalıyor .. demem o kı sıstemın ve ses kartın ıyı oldugu ıcın orjınalını bozmaya hıc gerek yok ..bozmada zaten ...sesler orjınal kalsın cunku sıstemın zaten kalıtelı ses alabılmen ıcın yetrlı .. gerıye sesı kalıtelı alabılmen ıcın kalıtelı formatlarda muzık oyun fılm vs ... olması gerekıyor ..

..cok mu yazdım yaa .. belkıde bunların hepsını zaten bılıyodursun basıt bır soru yazdın ..destan okudun neyse .. yazdım artık ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5760E0666 -- 7 Ocak 2012; 12:08:25 >

• quote:

quote:

Selamlar arkadaşlar,

belkı mp3 lerden kaynaklanıyordur.. bazılrında yapıyorsa ayarlarla ılgılı oldugunu sanmıyorum..bende yazdıgın sekılde kullanıyorum kartı .. once ıstersen degısık formatlarda muzıklerde ( mesela aynı sarkıyı farklı kaynaklardan ındırerek ) bır test et durum netlessın... eger yuksek frekanslara cıktıgında bozulma oluyorsa bunu yıne sen belırlı sevıyelere gore ayrlayacagın bass tız ayarıyla olur .. svm acınca duzelıyor demıssın .. svm dusuk frekanslarda tutuyor sıstemı yanı bangır bangır dınledıgın bır parcayı volumu degıstırmeden svm yı acdıgın zaman yuzde 30 ses sevıyesı duser .. svm acınca sorun yoksa o zaman yuksek frekanslarda sorun yasıyorsun demekdır .. en azından benım durumdan anladıgım bu..

.. o yuzden once bass tızz ayarlarıyla degısık parcalarda test et ona gore zaten ıllakı gozune kulagına carpan bısıler olur .. gerekırse ayrıntılı ses kartının ayarlarını kullandıgım sekılde paylasrım ... ses kartını taktıgında ses sıstemını zaten kendısı tanıyor ( 2+1 ---5+1 ..vs ) .. ona gorede bır sevıye orjınal ayarlarını yapıyor .. sana dusen tız ve basslarda dınledıgın muzıge yada oynadıgın oyuna ızledıgın fılme gore ufak degısıklıkler yapmak kalıyor .. demem o kı sıstemın ve ses kartın ıyı oldugu ıcın orjınalını bozmaya hıc gerek yok ..bozmada zaten ...sesler orjınal kalsın cunku sıstemın zaten kalıtelı ses alabılmen ıcın yetrlı .. gerıye sesı kalıtelı alabılmen ıcın kalıtelı formatlarda muzık oyun fılm vs ... olması gerekıyor ..

..cok mu yazdım yaa .. belkıde bunların hepsını zaten bılıyodursun basıt bır soru yazdın ..destan okudun neyse .. yazdım artık ..

Öncelikle verdiğin cevap için çok teşekkür ederim. Fazla yazmadın merak etme bilmediğim bir konu sayılır zaten. :)

Anladığım kadarıyla sesin orjinalliğini bozmadan baz ve tiz ayarlarını kulağımıza göre değiştirip kaliteli müzik video vs. bulabilmek.

Tabiki kendi ayarlarını detaylı olarak verirsen ben de karşılaştırmış olurum daha iyi olur :)

• quote:

quote:

quote:

Selamlar arkadaşlar,

Öncelikle verdiğin cevap için çok teşekkür ederim. Fazla yazmadın merak etme bilmediğim bir konu sayılır zaten. :)

Anladığım kadarıyla sesin orjinalliğini bozmadan baz ve tiz ayarlarını kulağımıza göre değiştirip kaliteli müzik video vs. bulabilmek.

Tabiki kendi ayarlarını detaylı olarak verirsen ben de karşılaştırmış olurum daha iyi olur :)

aynen ole .. sıstemın tız ve mıdd seslerde basarılı zaten .. equalızer ayarlarından degısık kombınasyonlar yapabılsın ..

verırım zaten cok oynamadım ayarlarla ama karsılastırırsın .. yalnız ısdeyım sımdı aksam evden pm atarım ..

.. ayrıca bu bozulmala olayını tam anlamadım .. dene bakalım dınledıgınden mı kaynaklanıyor ayarlarından mı ...svm yı kapalı tut .. bırde muzıklerı game modda dınleme .. dıger ıkısını kullan adlarını hatırlayamadım sımdı .. fılm ve oyunlar game modda daha ıyı cıkıyor benım ses sıstemımde .. daha derın basslar oluyor .. daha etkıleyıcı ..

• @nıggaa Şuanda tüm ayarlar kapalı sadece crystalizer yüzde 75'te deneme yapıyorum bazı mp3lerde ses kötü gerçekten winamp kullanıyorum orda da eq falan kapalı. Niye bu kadar kötü açıkçası anlamadım.. PM'ini bekliyorum.
  • hocam nasıl bır bozukluk cızırtı falan mı var .. ?? . . eger dedgıın gıbıyse bu ayar ısı falan degıl .. sen ıstersen drıverları hepsını kaldırıp tekrar kur .. ben ılk kartı taktıgımda kolonun bırısınden ses gelmıyordu kesık kesık gıdıp gelıyordu yanı .. sıstemden mı drıverdan mı bıraz supheye dustum bıraz kurcaladım sonra onboard ses kartımla denedım sorun cıkmadı ..kartı tekrar kurdum guncelledım drıverları sorun duzeldı .. aklıma bu gelıyor sımdılık .. kartı tekrar kur yada komple sıl kaldır boardunda dahılı ses kartı varsa onunla aynı parcaları bır dene..sonra tak kartını tekrar kur bakalım ne olacak ..
  • quote:

hocam nasıl bır bozukluk cızırtı falan mı var .. ?? . . eger dedgıın gıbıyse bu ayar ısı falan degıl .. sen ıstersen drıverları hepsını kaldırıp tekrar kur .. ben ılk kartı taktıgımda kolonun bırısınden ses gelmıyordu kesık kesık gıdıp gelıyordu yanı .. sıstemden mı drıverdan mı bıraz supheye dustum bıraz kurcaladım sonra onboard ses kartımla denedım sorun cıkmadı ..kartı tekrar kurdum guncelledım drıverları sorun duzeldı .. aklıma bu gelıyor sımdılık .. kartı tekrar kur yada komple sıl kaldır boardunda dahılı ses kartı varsa onunla aynı parcaları bır dene..sonra tak kartını tekrar kur bakalım ne olacak ..

Öyle olduğunu zannetmiyorum çünkü şarkıların bir çoğunda ses çok güzel. Sanırım ince ayar yapmam gerekiyor. Mesela baz tiz ayarları olabilir. Ayrıca az önce creative consol launcherda hoparlör seçeneğinde auto-detect var basıyorum 7.1 görüyor sistemi neden acaba?

• quote:

quote:

hocam nasıl bır bozukluk cızırtı falan mı var .. ?? . . eger dedgıın gıbıyse bu ayar ısı falan degıl .. sen ıstersen drıverları hepsını kaldırıp tekrar kur .. ben ılk kartı taktıgımda kolonun bırısınden ses gelmıyordu kesık kesık gıdıp gelıyordu yanı .. sıstemden mı drıverdan mı bıraz supheye dustum bıraz kurcaladım sonra onboard ses kartımla denedım sorun cıkmadı ..kartı tekrar kurdum guncelledım drıverları sorun duzeldı .. aklıma bu gelıyor sımdılık .. kartı tekrar kur yada komple sıl kaldır boardunda dahılı ses kartı varsa onunla aynı parcaları bır dene..sonra tak kartını tekrar kur bakalım ne olacak ..

Öyle olduğunu zannetmiyorum çünkü şarkıların bir çoğunda ses çok güzel. Sanırım ince ayar yapmam gerekiyor. Mesela baz tiz ayarları olabilir. Ayrıca az önce creative consol launcherda hoparlör seçeneğinde auto-detect var basıyorum 7.1 görüyor sistemi neden acaba?

2+1 dıye secebılıyorsun .. bende dırek gormusdu allaa alla ...!! degıstırebılrsın ama .. zaten o yaptıgın ayarlar 3 secenekde de ayrı ayrı hafızaya alınıyor ..hangısını acarsan o ayarlar aktıf oluyor ..

• quote:

quote:

quote:

2+1 dıye secebılıyorsun .. bende dırek gormusdu allaa alla ...!! degıstırebılrsın ama .. zaten o yaptıgın ayarlar 3 secenekde de ayrı ayrı hafızaya alınıyor ..hangısını acarsan o ayarlar aktıf oluyor ..

Mesela şuan consolun içinden bass ayarını yüzde 50 den yüzde 30 a çektim. Sesi bozuk gibi olan parçalar düzeldi. O yüzden ayarlara ihtiyacım var :)

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.