Şimdi Ara

Creative X-Fi Titanium Fatal1ty

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Creative X-Fi Titanium Fatal1ty


     Creative X-Fi Titanium Fatal1ty


    Gittikçe küçülen ses kartı pazarında hala büyük bir paya sahip olan Creative, X-Fi ses kartı ailesini bugün duyurduğu iki yeni ürünle zenginleştirdi. Firmanın yeni iki kartı da Fata1ty ürün serisinden ve iki kart da PCI Express bağlantısı kullanıyor.

    Dış görünüş olarak hayli gösterişli olan iki ürünün isimleri, sırasıyla PCI Express Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional Series ve PCI Express Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series adını taşıyor. Kartlar, Creative'in iddiasına göre dünyada ilk olarak "native" PCI Express destekli ses kartları. Firma bu iddiasında haklı olabilir, çünkü ASUS Xonar gibi kartlar üzerlerinde PCI -> PCI Express dönüştürücü birer köprü yongasıyla çalışmaktalar.

    Kartların teknik özellikleri çok detaylı olarak açıklanmış değil, ama temel özelliklerin şu andaki X-Fi kartlarından çok farklı olmadığı düşünülebilir. EAX 5.0 destekli kartlarda 128 donanımdan hızlandırılmış ses olanağı var. Sinyal oranı 109db olarak belirtilen kartlarda 64MB X-RAM bellek de bulunuyor. Ayrıca Creative, kartlara Dolby Digital sıkıştırma olanağı eklemiş, dolayısıyla kartı var olan ev sineması sisteminize tek bir kabloyla bağlayarak 5.1 kanal dijital ses aktarabiliyorsunuz. Creative'in kendi geliştirdiği X-Fi Crystalizer ve X-Fi CMSS-3D gibi teknikler de kartlarda yerlerini almakta. Champion Series kartıyla verilen bağlantı modülünün güzel yanı, hem 3,5" hem de 5.25" sürücü yuvalarıyla uyumlu olması. Daha önceki benzer ürünler sadece 5.25" yuvalara takılabiliyordu.

    Kartlardan "Professional" olarak adlandırılmış olanı Haziran sonunda satışa çıkıyor, diğer kart ise Temmuz sonunda satışa sunulacak. Creative kartların fiyatlarını Singapur doları olarak belirtmiş ama güncel kurla dönüşüm yaparsak, "Professional" kart için belirtilen fiyat yaklaşık olarak 160$, "Champion" kart ise yaklaşık 218$ etiket taşıyacak.

     Creative X-Fi Titanium Fatal1ty


    Kaynak ; DarkHardware - Levent Pekcan @ Tıkla




    Creative, Fatal1ty serisi ürünlerine yeni bir ses kartı ekliyor. PCI Express veriyolundan bağlanan Yeni X-Fi ses kartının özelliklerini biliyor musunuz?

    Creative, PCI Express veriyolundan bağlanan yeni bir ses kartı daha piyasaya sürecek. Ünlü oyuncu Johnathan "Fatal1ty" Wendel'in ismini taşıyan olan bu kartım tam adı, Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional. İsmi biraz uzun olan kartın kendisi pek iri sayılmaz; alışılageldik bir ses kartının üzerinde özel bir kaplama barındıran hali diyebiliriz. Tabii kartın sade görünmesi, üzerinde özel bir şey bulunmadığı anlamına gelmiyor.

    X-RAM İle Yüksek Performans

    Creative'in X-Fi serisindeki bazı üst seviye kartlarda bulunan X-RAM, ses kartına önbellekleme yapacak bir alan sağlayarak ses performansını artırmayı hedefleyen bir teknoloji. Creative'in bu ürününde de 64 MB X-RAM mevcut. Kartın herhangi bir ek bileşeni bulunmuyor. Tamamen oyuncuların geliştirilmiş stereo ve çevresel ses ihtiyaçları düşünülerek hazırlanmış olan X-Fi Titanium Fatal1ty Professional, şu sıralarda yurt dışında 150 dolar civarında fiyatlarla ön siparişte görülebiliyor.

    Kaynak ; ShiftDelete @ Tıkla
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • creative yalan bir marka gözümde kim takar..
  • Sonunda optik giriş/çıkışları kasa arkasındaki kart çıkışına yerleştirmeyi akıl edebilmişler. Özelliklere göre Dolby Live desteği hala yok. Sanırım onu da çok yakında çıkarmayı planladıkları X-Fi 2'ye saklıyorlar.
  • Bu kart ısınır
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TuVNeRa

    Bu kart ısınır

    Sebeb ? Üzerinin kapalı olmasından dolayı mı ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TuVNeRa

    Bu kart ısınır


    Bence tam tersine daha soğuk olması lazım.
  • Ben creatıvenin hiçbir ürününü almam bir çok ses kartını birçok ses sistemini aldım hiç birinden memnun kalmadım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    X-Fi titanium fatal1ty pro sorun
    16 yıl önce açıldı
    Satılık Creative X-Fi Titanium
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Asus xonar üzerindeki levha olmasaydı, bu creative'nin o parçayı koyacağı yoktu.. Kazıkçı şerolar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: emptyrean

    Sonunda optik giriş/çıkışları kasa arkasındaki kart çıkışına yerleştirmeyi akıl edebilmişler. Özelliklere göre Dolby Live desteği hala yok. Sanırım onu da çok yakında çıkarmayı planladıkları X-Fi 2'ye saklıyorlar.

    kartın bu desteği varmış:
    bu durumda ilk kez creativenin kendi üretimi DDL destekli kartı ile karşı karşıyayız. Bu şu demek oluyor nihayet creative dolby lab ile patent anlaşmasını yapabilmiş. Tabi sırada bizlerden DTS Connect beklentisi var.
    Ancak in out lar plastik bu plastik jack girişleri metal olanlara göre daha zayıf ve 2. sınıf (genel olarak value) kartlarda oluyor.

    http://us.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=208&product=17791

    resim linkten ss olarak alınmıştır.



     Creative X-Fi Titanium Fatal1ty


     Creative X-Fi Titanium Fatal1ty



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 19 Mayıs 2008; 22:17:58 >




  • creative x fi 2 yi beklemekte fayda var bakalım x fi 2 nasıl olacak
  • quote:

    Orjinalden alıntı: keleminabi

    kartın bu desteği varmış:
    bu durumda ilk kez creativenin kendi üretimi DDL destekli kartı ile karşı karşıyayız. Bu şu demek oluyor nihayet creative dolby lab ile patent anlaşmasını yapabilmiş. Tabi sırada bizlerden DTS Connect beklentisi var.
    Ancak in out lar plastik bu plastik jack girişleri metal olanlara göre daha zayıf ve 2. sınıf (genel olarak value) kartlarda oluyor.



    Zaten gerek de kalmadı, dün akşam Dolby Digital Live ile ilgili bilgi ararken tesadüfen Daniel_K'nın X-Fi kartlarda DDL'yi aktifleştirme yöntemine denk geldim, birkaç dosya indirip kurdum ve benim X-Fi Platinum'da sorunsuz çalışıyor. DDL için yeni kart almak kesinlikle yalan oldu. Daniel_K sağolsun.




  • DDL nin farki ve getirisi nedir.Ayrica sozde ust duzey kartlar olarak piyasaya surulen bu kartlar hem cok pahali hemde girisler plastik renkli olarka yapilmis ilginc bir durum eski audigy lerde bile altin kaplama kullaniyorken sozde boyle ust duzey bir kartta plastik girisleri kullanmasi cok ilginc ayrica bu kartlarin ciddi bir yenilik getirdigide yok sanirim elimizdeki kartlarla windows 7 viyana cikana kadar idare edecez.Artik bordlarda daha kaliteli ses kartlarinin kullanilmaya baslandigini dusunursek sanirim ileride ses karti devri kapanabilir veya creativenin ciddi anlamda kalite citasini yukseltmesi gerekecek.
  • DDL sisteminde tüm sesler Dolby formatında aynı anda kodlanır ve SPDIF çözücüye gönderilir. Yani oynadığınız bir oyunun 5.1 sesleri örneğin Z-5500'ün dahili kodlayıcısı tarafından Dolby formatında alınacak ve çözülecektir. Ne kadar iyi çalıştığını henüz test edemedim zira dün bitirdiğim kurulum gece 1.5'ta bitti ama bu akşam detaylı bir şekilde test etme imkanım olacak, sonuçları buradan paylaşırım.
  • Yani DDL daha cok digital ses sistemleri icin diyebilirmiyiz yani benim gibi analog kullananlar icin sanirim herhangi birsey ifade etmiyor.
  • Bildiğim kadarıyla sadece harici kodlayıcı olan sistemler için geçerli, sonuçta tüm sesler Dolby Digital formatına dönüştürülüyor. Ancak bunu da yazılımsal olarak analog 5.1 çıkışa yönlendirenler olmuş çeşitli tekniklerle ama zaten analog olan veriyi Dolby Digital'e çevirip sonra onu da tekrar analog sinyale çevirmek bana pek mantıklı gelmiyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: killnOd

    Yani DDL daha cok digital ses sistemleri icin diyebilirmiyiz yani benim gibi analog kullananlar icin sanirim herhangi birsey ifade etmiyor.

    evet aynen.

    burada amaç şu z5500 yada decoderli ev sinema receiveriniz varsa tek rca kablo yada optik kablo ile bilgisayarınızı ses sistemine bağlayabileceksiniz.
    ve bu bağlantı oyunlarda streo pcm olmayıp 5.1 olacak.

    ancak zaten analog bağlantı yapıyorsanız ve decoderli ses sisteminiz yoksa DDL yada DTS connect in sizin için bir anlamı yok.

    şu anda bende decoderli ses sistemi ve DDL destekli ses kartı var :auzen xfi prelude; ama analog bağlıyım. (digital bağlantı da var ama ben filmler hariç analog olanı tercih ediyorum)
    sanki (yaptığım kalite testleri sonucu bu kanıya vardım)
    analog bağlantı daha gerçekçi 5.1 sağlıyor.
    tek sıkıntısı 3 tane kablonun anfiye gitmesiyle bunun gertirdiği kablo karmaşası.
    Kablolar kısa ve kaliteliyse direct analog bağlamak (analog bağlantıyı tercih etmek) daha iyi sonuç veriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 20 Mayıs 2008; 19:29:52 >




  • Evet sonunda DDL'yi test imkanı bulabildim. Öncelikle analog X-Fi bağlantısına göre daha dolgun bir ses veriyor. Ancak ses kalitesi olarak bence Z-5500'deki Dolby Pro Logic II'den daha iyi değil. Ancak 5.1 ses kaynağı varsa oldukça kullanışlı zira Z-5500 gibi bir sistemde örneğin Counter Strike'ı Z-5500 gibi bir ses sisteminde ya analog 5.1 oynayabilirsiniz ya da 2.1 dijital. DDL sayesinde 5.1 dijital ses alma imkanı geliyor. Yani DDL için harici dekoder şart. Bu kullanım alanları dışında herhangi bir faydasını da göremedim maalesef. Z-5500'ün Dolby Pro Logic II efekti gibi stereo kaynağı 5.1 kanala çoğaltamaması en büyük eksikliği. Yani birçok kullanıcı için olmazsa olmaz olmayan ya da donanım eksikliği nedeniyle kullanamayacağı bir teknoloji. Kesinlikle X-fi 2 ya da konuda bahsedilen X-Fi Titanium Fatal1ty gibi bir karta geçmek için tek başına bir sebep olamaz.
  • Bu kart ısınır:

    1-Kapalı
    2-Titanyum ısıyı ve sesi hapseder

    Ayrıca günümüzde bilinçsiz kullanıcılar bir üründe ne kadar çok harf varsa (DB, BBE, DDL gibi..) o kadar iyi olduğunu zannediyor.
  • quote:

    Titanyum ....... sesi hapseder


    Hayır......
    gözlerim yanlış görüyor yada ben okuma bilmiyorum.
  • O yüzden denizaltılar titanyumdan imal edilirler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.