Şimdi Ara

Creative Sound BlasterX AE-5 Plus Ses Kartı 1717 TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.416
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Creative Sound BlasterX AE-5 Plus Ses Kartı  1717 TL
    Creative Sound BlasterX AE-5 Plus Ses Kartı  1717 TLamazon
    CREATIVE Sound BlasterX AE-5 Plus SABRE32 yüksek çözünürlüklü PCI e-oyun ses kartı, DAC 32 bit / 384 kHz, Dolby Digital ve DTS 122 dB'e kadar gürültü mesafesi, RGB Aurora aydınlatma sistemi
    https://www.amazon.com.tr/gp/aw/d/B086W7VGNQ/ref=ox_sc_saved_image_1?smid=A3O5TP4R0OZYXZ&psc=1

Piyasadaki en iyi dahili ses kartlarından biri, ABD’de fiyatı 149 dolar. TR’de de en ucuz 2700 TL civarı. İki ay önce ATX kasam için bakarken en düşük 2000 TL’ye inmişti, o zamanlar bu fiyata denk gelsem kesin almıştım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu kadar mı tesadüf olur?
    Tam da bu şekilde müzik dinliyordum, üstelik de müstakil evimde.

Bırakın kaliteli müzik nedir bilmeden yaşayıp gitsinler. Yahu insanlar yüzbinlerce lira harcıyor kaliteli müzik için, üstelik belli bir eşik noktasından sonra küçük farklar için inanılmaz büyük paralar harcanıyor. Kaliteli müzik için en ekonomik yükseltmedir ses kartı. Hele konuya yorum yapan bir tanesi var, şahsın uzman olmadığı konu yok. İşlemci desen onda, monitör desen onda, bugün de ses kartı konusunda uzman olduğunu gösterdi bize. O olmasaydı sıcak fırsat ahalisi ne yapardı bilemiyorum.
  • sound blaster z den geçmeye değer mi?

• Iyi bir anakarttaki ses kartina kiyasla ne kadar iyi olabilir ki. 3.5mmde azcik fark edebilir dac kalitesi vs ile ama toslink ve diger digital baglantilarda sanmiyorum fark olsun

• Hocam zaten çoğu anakartta optik giriş çıkış yok, 3.5mm kullanılıyor mecburen. Ben Creative’in budget denebilecek bir dahili ses kartından S1220A yongaya geçtim, attan inip eşeğe binmiş gibiyim şu an, Mini-ITX anakartımda da başka slot yok. Mecbur gidip Creative X4 aldım harici DAC olarak. En basitinden onboard kartlarda yazılım namına bir şey yok, Creative’in SB Command olsun, önceki Connect yazılımı olsun, hem çok fonksiyonlu ve kullanımı kolay yazılımlar.

@medusa96 SB Z’den geçince fark olur illa ama elinizdeki de güzel kart bence değmez sizin için.

• Jarmusche J kullanıcısına yanıt

ben anakart seçerken açıkçası optik ses çıkışı olmayan anakarta bakmıyorum bile. Hemen hemen tüm orta ve üst seğmentte var.

• unununium U kullanıcısına yanıt

iyi bir anakart fazlasıyla yetiyor

mp3 kaynakla ses kartı kullanan cahillerden olmayın

Creative Sound BlasterX AE-5 Plus Ses Kartı  1717 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 16 Mayıs 2022; 22:51:25 >
  • Jarmusche J kullanıcısına yanıt

yazılım yok kısmına katılmıyorum.eğer anakartın ses codec'i iyiyse modifikasyonlu sürücü ve yazılımlarını kullanabiliyorsunuz

örneğin:sb connect 2,dolby atmos,dts uygulamaları

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • jrbacktoback kullanıcısına yanıt

Zaten ses konusuna takıntılı biri genelde ona da dikkat eder ama high end veya bazı mid range modeller dışında hala çoğunda S/PDIF çıkışı yok hocam. Mesela ROG B550-E, B450 Tomahawk, X470 TUF Gaming olmadığını bildiğim orta seviye bazı kartlar. Özellikle Asus ses için Type-C portu koymaya başladıktan sonra optik çıkışı geri plana attı sanki, high end Hero tarzı modeller dışında pek yok gördüğüm kadarıyla.

• jrbacktoback kullanıcısına yanıt

Optik olunca ne gibi +ları oluyor?

• Hala X-FI Titanium PCI-E kullanıyorum. Fazlasıyla yetiyor.

• Eskidende merak edip almadım şimdi de anlam veremiyorum bu tür ürünlere.. ses kartı, tv kartı vb.. Hepiniz 10 dönüm arazilerde müstakil evlerde mi oturuyorsunuz bilmiyorum. Apartman dairelerinde bangır bangır müzik çalınmıyor, hadi kulaklıkla dinleyelim derseniz telefon var bilgisayara ne lüzum.. Bilemiyorum, sabit bilgisayarın devri kapanmak üzere bana kalırsa.

• NEVERDIES kullanıcısına yanıt

Sabit bilgisayarın devri kapanmıyor tam tersine online oyunlar gelişti dolayısıyla 3.5 jak girişli kulaklık için daha iyi bir ses kartı gerekebilir.

• Arseyus kullanıcısına yanıt

Eskiden bu ürünlerin üstünde for gaming vs yazmazdı. Normal kullanıcılar yemeyince oyunculara çevirmişler işte. Sonuçta gerileyen bir piyasa olduğunu düşünüyorum.

Oyuncuları kast ederek yazmadım, genel kullanımda yerinin oldukça kısıtlı olduğunu düşünüyorum. Zaten oyuncu ibaresini de sonradan gördüm.

• NEVERDIES kullanıcısına yanıt

ne alaka?

bende pioneer amfi receiver var 2 kule tipi 3 surround + aktif bass.

ses kartı + ses sistemi : sesi köklemen? bunu mu çıkarıyorsunuz?

tiz bass, sesteki incecik detayların mükemmel şekilde işlenişi ahenkle kulağınıza gelişi burada konu. elimdeki ses sistemini 100 üzerinden 20'de dinliyorum duyabileceğim kadar açıyorum ama senin alamadığın trilyon tane detayı duyuyorum.

amaç o zaten.

"hadi kulaklıkla dinleyelim derseniz telefon var bilgisayara ne lüzum.. "

baba sen hiç alakan yok müzeik, ses sistemlerine. boşver sen. en en en basitinden ses kartının DB değerine bak, onboardlarda 90 en iyilerinde 100 civarıdır. bu kartlarda 120'dir. en basit adama anlatır gibi böyle anlatabilirim sanırım.

telefonun da bir ses kartı var leş çoğu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dOmi -- 17 Mayıs 2022; 0:3:13 >
  • Bu başlık eski DH'yi hatırlattı bana..
    Ses kartı, teknik yorumlar vs.. 🥹
    Şu an açılan konular genelde bebek bezi, tuvalet kağıdı, ucuz sucuk vs olduğu için 😕

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dOmi D kullanıcısına yanıt
    Bu kadar mı tesadüf olur?
    Tam da bu şekilde müzik dinliyordum, üstelik de müstakil evimde.

Creative Sound BlasterX AE-5 Plus Ses Kartı  1717 TL

Bırakın kaliteli müzik nedir bilmeden yaşayıp gitsinler. Yahu insanlar yüzbinlerce lira harcıyor kaliteli müzik için, üstelik belli bir eşik noktasından sonra küçük farklar için inanılmaz büyük paralar harcanıyor. Kaliteli müzik için en ekonomik yükseltmedir ses kartı. Hele konuya yorum yapan bir tanesi var, şahsın uzman olmadığı konu yok. İşlemci desen onda, monitör desen onda, bugün de ses kartı konusunda uzman olduğunu gösterdi bize. O olmasaydı sıcak fırsat ahalisi ne yapardı bilemiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• hayatımda optik ses girişini kullanan birini daha görmedim :)

Zır cahilim bu konuda

• Monitörün 3W hoparlöründe müzik dinleyen ben Creative Sound BlasterX AE-5 Plus Ses Kartı  1717 TL 

• bjkyener kullanıcısına yanıt

hacı o anakartta 8 kapasitör var.

misal bu ses kartında 20 den fazla kapasitör var. şimdi bu iki kart en basidinden aynı kalitede ses mi verecek ? bu kartı atma sebebim açık devre olması anlaşılabilirlik açısından.

• medusa96 kullanıcısına yanıt

değmez hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyler_durden -- 17 Mayıs 2022; 10:4:8 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.