Bildirim
Creative inspire 5200 5.1 çıkış alamıyorum!!!
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
ses kartının ayarlarından yada windows un ses ayarlarından 5.1 yada 6 kanal sesi seçmen gerekir. -
windowsun ayarlarından 5.1 yaptım ama yine sonuç alamadım. Ses kartının ayarlarını nasıl yapabilirim? -
ses kartının marka model bilgilerini verirsen daha iyi olur onboard kullanıyorsan jackları takınca çıkar bi uyarı zaten oradan neyi taktığını seçmen gerekir -
aynı ses sistemi bendede var ben şu anda notebookumda kullandığım için oda 5.1 desteklemediği için ancak 2.1 olarak çalışıyor..ama masaüstümde creative audıgy ses kartım var7.1 destekli o na bağladığım zaman normal 5.1 çalışıyor..muhtemelen seninde bağladığın cihazın 5.1 desteği olmadığı için 2.1 ses alıyorsun diye düşünüyorum.. -
onboard ses karti kullaniyorsan mp3 filan dinlerken 5.1 cogaltici ozelligi yoksa 2 hoparlor ses verir dogal olarak ya creative ses karti alip cms ozelligini kullanacaksin ya da foobar gibi mp3 programlari yukleyip channel mixer ile 2 kanal mp3leri 6 kanala cikaricaksin sorun hoparlorlerde degil yani -
ben samsung r 560 kullanıyorum arkadaşlar ancak benim kulaklık kısmı ariç hoparlör sisteminin 3 farklı çıkışını takabileceğim bir yer yok acaba napabilirim ( üç farklı çıkış derken yeşil , turuncu , siyah ) acaba bu sorunu nasıl çözebilirim yada sorunu bir jakla halletsem bile 5+1 ses alabilirmiyim -
soruma ek olarak eger bu sorunu çözebilme olasılığım varsa nasıl bir jak almam gerekir nerede bulabilirim iyi akşamlar -
dostum aynı seri bendede var aynı sorunu bende yasadım ama driverini yani ses kartı driverini ii kurcalarsan orda ayarlar var tüm hoparlörlerden ses ala bilceksin -
slm anakartım Gigabyte 8I915P Duo (extreme yazıyor kutusunda) onboard bi anakart
ses sistemim Creative Inspire 5.1 5200 siyah
8 tümleşik sesi destekliyor heralde tam bilmiyorum… anakart cd sinde c media 3d audio yazılımıda var… 5 1 i çıkaramadım…
bu anakartta digital mi analog mu 5 1 desteği var bilmiyorum..
çünkü analogsa tek kabloyla hepsinden ses gelir digital se gerçek anlamda surround gelir dediler…
neyse Andrewlabs ATSurround processor 0.1.5 codeci yükledim winampa centerdanda ses çıktı diğerlerinden de 5+1 sesi winampta aldım..ama az çıkıyor gümbür gümbür çıkması lazım aynı oranda 5 inden de… sadece left rıght kuvvetli..
cmedia dan ses ayarları tam bu arada..sınamada hepsinden ses geliyor kablolar doğru takılı.. bu anakartı adam bana destekliyor diye sattı nasıl yapıcam lütfen yardım ?
winamp için codeci yükledim ama media playerda nasıl 5+1 alcam..
yada film izlerken KMPLAYER gom playerda vs.. nasıl 5 1 alcam hepsi için ayrı ayrı codec mi kurcam lütfen acil cevap… tabi gerçek anlamda 5+1 gibi değil sanki diğerinden aldığı voltajı sol sağ arka surroundlara aktarıyo sanki...
müzik öğretmeniyim
benim için ses çok önemli kayıt ta yapıyorum…
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Napolit@n -- 1 Şubat 2010; 11:05:43 >
-
arkadaşım jacka filan gerek yokki realtek e gir ordan yukarda audio I/O yu seç Sonra 6channel ı seç -
http://resim.donanimhaber.com/m_37481183/mpage_1/f_/key_//tm.htm#37485210
buraya yazdım dostum -
jetaudio programını indir xsurround u ac bbe efektini aç wide seçenegini de işaretle otur keyfine bak mükemmel kaliteli ses için bi dene derim
-
dostum mesele program vasıtasıyla ses almak değil....
mesele özellikleri varken ayarlayabilme olanağı varken... neden hala bu işi yapamadım ondan biraz inat yaptım..
.. acaba diyorum bios ayarlarından mı neden bilmiyorum... bu anakarta realtex yazılımı yüklesem cmedia yerine ne olur acaba?
ANAKARTIN DRİVER INDA ŞU yazılımlar var...
CMedia MSHDQFE Realtek RTLAc97
Acaba realtex in en güncelini nerden bulurum? belki onu yüklersem sorun çözülür
ilgilenen bilen arkadaşlar buraya konuya yazarsa sevinirim... saygılar
http://resim.donanimhaber.com/m_37481183/mpage_1/f_/key_//tm.htm#37485210
belkide anakart desteklemiyor
ya bu arada benim anakart modelimde CPU-Z programında şunlar yazıyor.... acaba desteklemiyomu
Chipset
-------------------------------------------------------------------------
Northbridge Intel i915P/i915G rev. B1
Southbridge Intel 82801FB (ICH6) rev. 03
Graphic Interface PCI-Express
PCI-E Link Width x16
PCI-E Max Link Width x16
Memory Type DDR
Memory Size 1024 MBytes
Channels Dual
Memory Frequency 201.0 MHz (1:1)
CAS# latency (CL) 3.0
RAS# to CAS# delay (tRCD) 3
RAS# Precharge (tRP) 3
Cycle Time (tRAS) 8
MCHBAR I/O Base address 0x0FED14000
MCHBAR I/O Size 4096
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Napolit@n -- 1 Şubat 2010; 17:20:46 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: GeCCCe
aynı ses sistemi bendede var ben şu anda notebookumda kullandığım için oda 5.1 desteklemediği için ancak 2.1 olarak çalışıyor..ama masaüstümde creative audıgy ses kartım var7.1 destekli o na bağladığım zaman normal 5.1 çalışıyor..muhtemelen seninde bağladığın cihazın 5.1 desteği olmadığı için 2.1 ses alıyorsun diye düşünüyorum..
5 hoparlorden ses gelmesı 5+1 ozellıgındekı sesı kullanıyorsun demek olmuyor arkads bılgın olsun.o creativin sistemi bendede var sımdıye kadar o sesı1 kez alabıldım.cıkarıp taktıgımda artık alamadım. -
ben biraz acemiyim ses kartının girişler nerde acaba bende alıcam bi bakmak istedim.bilgi verirseniz sevinrim
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X