Şimdi Ara

CREATIVE GIGAWORKS S750 7.1 İSTASYONU (78. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.741
Cevap
6
Favori
124.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: java

Herkese selam,

Önceki gün bende S750 aldım ama kararsız kaldığım için henüz açmadım... Sizce Bunu kullanayım mı yoksa satıp LG HT503TH en sinema sistemi mi alayım... Asus N50 serisi laptop kullanıyorum ve gerekirse Creative X-Fi xtereme Audio Notebook alacağım...

Benim için film ve müziklerdeki ses kalitesi önemli... Bu iki ürünü (başka ev sinema tavsiyesi de olabilir) bilen birisi varsa bana fikir verebilir mi acaba...?

Bahsettiğiniz LG HT503TH a biraz önce internetden baktım, inceledim.Sizin için LG daha iyi bir çözüm olacaktır.Zaten tek başına HDMI desteğinin olması bile büyük avantaj.Ama müzikte performansı ne olur bilemiyorum.Film performansı mutlaka iyidir diye düşünüyorum.Yine de dinlemek gerekir.

Yani kısaca hdmi özelliğinin olması ve compact bir sistem olmasından dolayı LG daha iyi bir seçenek gibi duruyor.

• Sevgili @java son olarak ne yapmaya karar verdin? Yazabilir misin?
    S750'yi kullanıyor musun , yoksa satıp LG HT503TH ev sinema sistemi mi aldın?
    Neden ikilemde kaldın ve hangi sebeple hangi yönde tercih yaptın? Kolay gelsin ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: electronica

Sevgili @java son olarak ne yapmaya karar verdin? Yazabilir misin?
    Neden ikilemde kaldın ve hangi sebeple hangi yönde tercih yaptın? Kolay gelsin ...

ben olsam s750 kullanırım lg home theaterdan s750 kadar ayrıntılı ses alamazsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: electronica

Sevgili @java son olarak ne yapmaya karar verdin? Yazabilir misin?

S750'yi açmadan satmaya karar verdim ne alacağım konusunda ise Sony DV660 yada 860 modellerinden birini alacağım sanırım parama göre...
  • Arkadaşlar s-750 ve ddts-100 ümü satmak istiyorum ama fiyat belrleyemedim kapara eder en az.ikiside ilk günkü gibi .Alacak arkadaşlar varsa satarım
  • gigaworks s750 7+1 ve ddts 100 decoderi birlikte kullanıp bilgisayarındaki ses kartına takmış olan kullanıcılara bir soru sormak istiyorum.
    bir arkadaşıma bu hop. ve decoderden aldık. tüm bağlantılarını yaptık. herşey tamam ancak bir soru kafamıza takıldı.
    analog kabloları bağladık ve bilgisayarın ses kartından da 7+1 için ayarları yaptık bu arada.
    soru şu

rear center denen hop.ler arka merkez ve side denen hop.ler yanlar, yani arka merkezden önde yerleştirilmeleri gerekiyor sanırım.
    biz dvd izlerken side denen hop.lerden aynı ses geliyor ama rear center olan merkez arka hop.lerden birbirinden farklı ses geliyor.
    bir yanlışlık var bana göre.
    yani ön merkez, konuşma sesleri, öndeki diğer iki hop., ön efektler, burda sorun yok.
    ama yanlardan gelen efekt seslerinin birbirinden farklı, arkalardan gelen seslerin de sanki tek hop.müş gibi aynı sesi vermesi gerekmez mi?

somut bir örnek verecek olursak
    bir dvd filmi izlerken mesela önden bir araba arkaya doğru gidiyor ve efekt olarak önce merkez, sonra sol önden ses geliyor. sonra ses sol yan hop.e geçip arka 2 uydudan aynı sesi verip bitmesi gerekli.
    ama öyle olmuyor.
    sol yan hop.e gelince aynı ses sağ yan hop.den de geliyor ve arkaya gittiğinde sadece sol arkadan geliyor, yani sol arka ile sağ arka birbirinden bağımsızken sol yan ile sağ yan aynı sesi veriyor.
    arkadaşıma göre sorun yok ama benim bildiğim 7+1 setlerde aslında 6+1miş gibi ses alınır ve arka merkez 2 hop. olmasına rağmen aynı sesi verir.
    acaba bağlantıda bir sorun mu yaptık?

• quote:

Orjinalden alıntı: shadoww

gigaworks s750 7+1 ve ddts 100 decoderi birlikte kullanıp bilgisayarındaki ses kartına takmış olan kullanıcılara bir soru sormak istiyorum.
    bir arkadaşıma bu hop. ve decoderden aldık. tüm bağlantılarını yaptık. herşey tamam ancak bir soru kafamıza takıldı.
    analog kabloları bağladık ve bilgisayarın ses kartından da 7+1 için ayarları yaptık bu arada.
    soru şu

rear center denen hop.ler arka merkez ve side denen hop.ler yanlar, yani arka merkezden önde yerleştirilmeleri gerekiyor sanırım.
    biz dvd izlerken side denen hop.lerden aynı ses geliyor ama rear center olan merkez arka hop.lerden birbirinden farklı ses geliyor.
    bir yanlışlık var bana göre.
    yani ön merkez, konuşma sesleri, öndeki diğer iki hop., ön efektler, burda sorun yok.
    ama yanlardan gelen efekt seslerinin birbirinden farklı, arkalardan gelen seslerin de sanki tek hop.müş gibi aynı sesi vermesi gerekmez mi?

somut bir örnek verecek olursak
    bir dvd filmi izlerken mesela önden bir araba arkaya doğru gidiyor ve efekt olarak önce merkez, sonra sol önden ses geliyor. sonra ses sol yan hop.e geçip arka 2 uydudan aynı sesi verip bitmesi gerekli.
    ama öyle olmuyor.
    sol yan hop.e gelince aynı ses sağ yan hop.den de geliyor ve arkaya gittiğinde sadece sol arkadan geliyor, yani sol arka ile sağ arka birbirinden bağımsızken sol yan ile sağ yan aynı sesi veriyor.
    arkadaşıma göre sorun yok ama benim bildiğim 7+1 setlerde aslında 6+1miş gibi ses alınır ve arka merkez 2 hop. olmasına rağmen aynı sesi verir.
    acaba bağlantıda bir sorun mu yaptık?

senin sorununun hop. ile ilgili bir kısmını göremedim ben. hop. e ne ses gelirse onu iletir. sorunun tamamen ses kartı ayarları, player ayarları ve izlediğin dvd nin barındırdığı özelliklerle ilgili.

• Bir sorum olacak arkadaşlar.

Geçenlerde s750 7+1 alan arkadaşımın evine misafirliğe gittiğimde farkettim. kendisi bugüne kadar anlamamış veya rahatsız olmamış..

cihaz ddts-100 decoderle birlikte koaksiyel kablo ile uydu alıcısına bağlı..

kanal geçişleri sırasında hoparlörlerden bir ses geliyor. kanal açıldığı anda o ses gidiyor. ses rahatsız edici bir dip uğultusu şeklinde. vınlama sesi gibi.

sanırım ya decoder, ya da s750 bir süre sonra ısındığından oluyor bu ses çünkü ilk açılışta o ses gelmiyor dedi arkadaşım..

decoderin sesini mute yaptığımda veya decoderi kapadığımda ses aynen duyuluyor ama s750 7+1den kapayıp decoderi açık bıraktığımızda o ses gelmiyor.

cihazlar iyi bir güç kaynağına (ups) de bağlı.

ne yapılması gerekir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alicandemir

Arkadaşlar s-750 ve ddts-100 ümü satmak istiyorum ama fiyat belrleyemedim kapara eder en az.ikiside ilk günkü gibi .Alacak arkadaşlar varsa satarım

Ben decoder ile ilgilenebilirim.Ama fiat yazman lazım bana
  • mrb arkadaslar bende bu aletin bası var ve bildiğim kadarı ile kumandası olmadan çalısmıyor kumandasını nerden temin edebilirim.bildiğiniz satan bi yer varmı.yada kumandası olmadan çalısırmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Online Bilgisayar -- 29 Temmuz 2009; 20:24:23 >
  • Sıfır satan bir yer bulamazsın ama 2. el bakabilirsin ki öyle bile bulma ihtimalin çok az çünkü sistemi parça parça satan kişi sayısı yok denecek kadar az.
  • hi-fi sitemlere yönelin arkaadaslar gerçekse gerçek işte
  • Merhaba Arkadaşlar,

2.el S750 aldım ses kartım x-fi extreme music Vista kullanıcısıyım bazı soeunlarım ve sorulrım var umarım yardımcı olursunuz.

İlk aldığım ikinci s750 fişe taktığımda gümledi. sigortası atmıştı sigortayı değiştirdim,di baktım yine sigortası atmış tekrar fişe taktım tekrar gümle oldu yine sigortası atmıştı aldığım arkadaşa iade ettim. O arkadaşta evde bir kaç deneme yapmış. içi iyice yanmış kararmış devreler görülmeyecek durumda olduğu için elektronikçiler yapamıyor neyi neyle değiştireceklerini bilemiyorlar. Her turlu yardım ve önerilerinizi bekliyoruz.

Gelelim benim konuma.
    Başka bir arkadaştan yeni ikici el s750 aldım.
    İlk fişe takıp power i açtığımda bi patlama oldu hemen kapadım sigortası attı sandım ama atmamış. bişeleri yaktığımı düşündüm içini açtım bi yanma kararma yoktu kapadım. Tekrar fişe taktım çalıştı.
    Yerini değiştirmem gerekti başka bir yere aldım ve tekrar fişe taktım yine patlama oldu yine sigortayı kontrol ettim sağlamdı tekrar fişe taktım açtım çalıştı. o gece sistem çalışır vaziyette uyuya kalmışım sabah elektrikler yoktu. evin sigortası atmış s750 den kuşkulandım başak neden olabilirki yeni taşındığım ev elektronik olarak PC TV ve S750 var başkada bişe yok evde neyse.

Fişini çıkarmamaya özen gösteriyorum :) bir daha palama çatlama sigorta atması olmadı. Kablolu kumandadan ilk açişlarımda anında bi kapanma oluyor, açma kapama tuşuna yanlışlıkla ikikere basarsanız açtığınız gibi kapanırya aynen öyle oluyor, bunuda yeni farkettim. Önceleri ben yanlışlıkla çift bastığımı sanıyordum ama benden kaynaklı değilmiş uzun sure kapattığımda bunu hep yapıyor.

İlk zamanlar ses olmadığı zaman kendiliğinden kapanıyordu br kaç kere böyle oldu ama artık olmuyor. Hatta deneme yaptım pc yi kapadım ve kendiliğinden kapanacakmı diye bekledim. Ha unutmadan bu kendiliğinden kapanmalarda şimdi nasıl bir sesti hatırlamıyorum ama bir ses çikarıyorudu.

Vista ses özelliklerinde Hoparlör ve S/PDIF olarak iki seçenek var AC3 veya DTS filim izleyeceksem S/PDIF varsayılan yapıyorum çok kaliteli ses alıyorum ama sesi sadece kumandadan kısabiliyorum. Ayrıca yine S/PDIF varsayılanken AC3 ve DTS haricinde mp3 veya başka formatta ses vermiyor.

Hoparlör varsayılan yapınca ac3 ve dts filimlerde tüm kanallar gerektiği gibi çalışıyor, fakat müzik dinlerken sadece ondeki iki kanal çalışıyor.
    Ses kartı ayarları dahil ne yaptıysam olmadı 4.1 5.1 7.1 tüm denemelerde sadece stereo öndeki iki kolandan ses geliyor. ben 4 kolon stereo dinlemek istiyorum mesela yapamıyorum yada prolojik yapmaya çalışıyorum olmuyor. iki gundur bununla uğraşıyorum ama nafile
    Pes09 da önce stereo oldu sonra oyunun ayarlarıyla oynadım duzeldi. yine fifa09 da ne yaptıysam 5.1 yapamadım ondeki iki kolon haricinde ses alamadım.

Bendemi bi sorun var ses kartındamı s750 demi vista'damı, sorun kimde anlamış değilim. EAX modunda bir ortam seçerseniz Jazz veya tiyatro efekti de snuna kadar açarsanız tüm kanallardan ses geliyor fakat oda efekt le beraber olduğu için güzel olmuyor efekt ti kapadığınızda sesde gidiyor.

Baslarda bazen çok boğulma oluyor, bazende çok rahatsız edici gürültü geliyor bu yüzden kablolu kumandadan iyice kısıyorum. Göstergesinde 2-3 çizgi ışık kalanakadar kısıyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuGuuuK -- 15 Eylül 2009; 19:03:47 >

• xtreme music menüsünden 3d ayarına gir ordan stereo surraund u işaretle ayarıda %50 yap tüm uydulardan ses alırsın o açtığın gibi kapanma olayı bendede oluyordu sürekli fişi ilk taktığından parlama sesi geliyorsa ve iki ayrı settede bunu yaptıysa büyük ihtimalle elektrik tesisatında sorun vardır baslardaki uğuldamada basları gereğinden fazla açtığın için oluyordur ben normalde basları 2-3 çizgi oalrak kullanıyordum sen rahatsız olduğun zaman kısıp 2-3 çizgiye indiriyorsun ayarları biraz daha ses kalitesini esas alarak yap basları tizleri sonuna kadar açarak müzik dinlenilmez
  • İlgin ve yardımların için teşekkür ederim,
    (xtreme music menüsünden 3d ayarına gir ordan stereo surraund u işaretle ayarıda %50 yap tüm uydulardan ses alırsın) Bir çok kez denemiştim ama olmuyordu, Creativin değilde vistanın ses ayarlarında 3D ayarlarına girişde işaretli bir kutucuk var onu kaldırınca oldu sanırım. Başka şeylerde yaptım Creativin sitesinden bazı programlar indirdim hepsini kurdum. o kadar çok deneme yaptım ki nasıl düzeldiğini tam olarak bilmiyorum:)

Baslardaki uğuldama ile ilgili şikayetim aslında chazı ilk fişe taktığınızda ki ayarları ile olan problemi içindi. Zaten kulağıma iyi gelecek ayarlarda dinliyorum oda iki yada üç çizgi bazen ikinin altına düşürdüğüm bile oluyor bazende 4 çizgiye çıktığım oluyor. Sormak istediğim ikinci el aldığım cihazdaki bu bas durumu normalmi idi.

quote:

Orijinalden alıntı: emre6128

xtreme music menüsünden 3d ayarına gir ordan stereo surraund u işaretle ayarıda %50 yap tüm uydulardan ses alırsın o açtığın gibi kapanma olayı bendede oluyordu sürekli fişi ilk taktığından parlama sesi geliyorsa ve iki ayrı settede bunu yaptıysa büyük ihtimalle elektrik tesisatında sorun vardır baslardaki uğuldamada basları gereğinden fazla açtığın için oluyordur ben normalde basları 2-3 çizgi oalrak kullanıyordum sen rahatsız olduğun zaman kısıp 2-3 çizgiye indiriyorsun ayarları biraz daha ses kalitesini esas alarak yap basları tizleri sonuna kadar açarak müzik dinlenilmez

• bas durumu normal ayrıca vistada film izlerken spdif ayarlarını kullanma o ayarlar zaten digital sistemler için normal hoparlör olarak ayarla o şekilde kullan
  • Bende s750 dinleme fırsatm en sonunda oldu arkadaşımla dışarda geziyoduk bir arkadaşı telefon etti yeni bir ses sistemi almış kuramıyomuş bende dedim ne almışi kuramamış gittik eve bir girdim baktım s750 hemen kurup dvd ve oyunda test ettik gerçekten süper bir ses var bukadarmı ayrıntılı ve eşit çıkar sesler bass da çok dengeli ne abartılı nede az bence 7.1 li oyunların zevki bir başka hele bu sistemle cod oynamayın akıllara zarar oturduğum yerden zor kalktım iftarıda arkadaşında yapmak zorunda kaldık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onurca -- 18 Eylül 2009; 13:05:19 >
  • creative audigy 4 pro limited edition ses kartı ile birilkte s750 sistemini satmak istiyorum. ciddi olarak almak isteyen arkadaslar var ise pm olarak ulasabilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgiturk

creative audigy 4 pro limited edition ses kartı ile birilkte s750 sistemini satmak istiyorum. ciddi olarak almak isteyen arkadaslar var ise pm olarak ulasabilirler.

Arkadaşım ben alabilirim pm de attım sana.
    yeniden s750 kullanmaya karar verdim.
    Esasında dijital sistem istiyorum mesela z5500 ama topikdeki sorunları görünce çekindim açıkcası.
    s750 hala en iyisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykutx -- 17 Kasım 2009; 23:09:29 >
  • geçenlerde yeniden s750 almıştınız onudamı sattınız?
  • 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.