Şimdi Ara

CREATİVE GİGAWORKS G500 SORUNU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: X-FI

quote:

Orijinalden alıntı: ozican0148

bendede g500 var kesinlikle tavsiye ederim

amaç film izlemekse decoder şart

x-fi platinıum ve daniel_k son driver CD si işimi görüyor o konuda....

Harici decoder kadar kaliteli olmaz pc'de film seslerini çözdürmek

Yıldız Teknik Üniversitesi
    İnşaat Mühendisi
    2013 Girişliler

Lenovo Y500 SLI
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ogzhn_

quote:

quote:

niyekine ne farkı var ? kartın üzerinde decoder var işte ha bu decoderi kullanırsın ha speaker systeminn decoderini ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

niyekine ne farkı var ? kartın üzerinde decoder var işte ha bu decoderi kullanırsın ha speaker systeminn decoderini ?

Tam olarak bilgim yok ama daha iyi olduğunu biliyorum üstadlar görürse teknik olarak karşılaştırma yaparlarsa sevinirim ha birde tabiki optik bağlantı farkı olması var dijital decoderlerin optik olduğu için çok daha kaliteli

Yıldız Teknik Üniversitesi
    İnşaat Mühendisi
    2013 Girişliler

Lenovo Y500 SLI

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Tam olarak bilgim yok ama daha iyi olduğunu biliyorum üstadlar görürse teknik olarak karşılaştırma yaparlarsa sevinirim ha birde tabiki optik bağlantı farkı olması var dijital decoderlerin optik olduğu için çok daha kaliteli

yeni nesil ses kartlarındada optic var bendede var hatta front panelde ama G500 de optic çıkış yok malesef.

• Hocam, ses kartı üzerinde direkt decoder olması durumundaki performansı test etmedim ama k-lite codec ile çözülmüş ve 5.1 analog olarak ses kartından çıkan ses ile playvision decoderin çözdüğü 5.1 ses arasındaki farkı bizzat test ettim. Dijital decoderden elde edilen seste basslar gayet tok ve tiz sesler çok daha kaliteli geliyordu. K-lite codec ile çözülmüş seste ise bass ve tizler çok zayıf geliyordu. Arada gerçekten muazzam fark vardı. Özellikle G500 ve decoder bağlantı ile bass çeyrek ayarda olmasına rağmen çok temiz ve vitrindeki camları titretecek kadar kuvvetli geliyor

Orijinalden alıntı: yekucur

Hocam, ses kartı üzerinde direkt decoder olması durumundaki performansı test etmedim ama k-lite codec ile çözülmüş ve 5.1 analog olarak ses kartından çıkan ses ile playvision decoderin çözdüğü 5.1 ses arasındaki farkı bizzat test ettim. Dijital decoderden elde edilen seste basslar gayet tok ve tiz sesler çok daha kaliteli geliyordu. K-lite codec ile çözülmüş seste ise bass ve tizler çok zayıf geliyordu. Arada gerçekten muazzam fark vardı. Özellikle G500 ve decoder bağlantı ile bass çeyrek ayarda olmasına rağmen çok temiz ve vitrindeki camları titretecek kadar kuvvetli geliyor

hayda tabiikide saf olarak harici decoderin çözmesi daha iyi.. ben software decoderden bahsetmiyorum....

yanlış anlaşılma var.... burda dikkat

X-FI kartın üzerindeki hardware harici DD DTS decoder ile Z5500 yada başka bir sistem üzerinde DD DTS Decoder arasında fark olmadığını anlatmaya çalışıyorum sonuçta 2 side hardware harici decoder...

yoksa dd dts için klite kullancaksan çözmede ses kartına ne gerek var onboard kullan daha iyi

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yeni nesil ses kartlarındada optic var bendede var hatta front panelde ama G500 de optic çıkış yok malesef.

aaa evet haklısınız şöle bir x-fi tiatanium serisi alırsanız dekoder gibi kulanabilirsiniz o an aklıma gelmemiş pardon

• yeni nesil kartlarda dts çözüor evet ama aralarında ne kadar fark bilmiorum
  • Elinde x-fi kartı olanlar için DTS çözmek mantıklı ama decoder gibi kullanmak için x-fi almak mantıklı değil. Sonuçta external decoder alırsanız PC dışında PS3, XBOX, HD player, Dijital uydu, LCD TV gibi dijital çıkışa sahip bir çok cihaz ile G500 ünüzü kullanabilirsiniz. Sonuçta yeni çıkan bütün LCD lerde player özelliği var ve hepside optikten Dolby 5.1 verebiliyor. Hatta DTS verenler bile artmaya başladı. İnanın LG, Philips gibi DVDli sinema sistemleri, harici decoderli bir G500 ün eline su dökemezler. Hiç birinde adam akıllı bir woofer yok. Bu konuda tek rakip Z5500. Onunda bass dan başka bir numarası yok. Ne tiz var ne de mid.

Elinde x-fi kartı olanlar için DTS çözmek mantıklı ama decoder gibi kullanmak için x-fi almak mantıklı değil. Sonuçta external decoder alırsanız PC dışında PS3, XBOX, HD player, Dijital uydu, LCD TV gibi dijital çıkışa sahip bir çok cihaz ile G500 ünüzü kullanabilirsiniz. Sonuçta yeni çıkan bütün LCD lerde player özelliği var ve hepside optikten Dolby 5.1 verebiliyor. Hatta DTS verenler bile artmaya başladı. İnanın LG, Philips gibi DVDli sinema sistemleri, harici decoderli bir G500 ün eline su dökemezler. Hiç birinde adam akıllı bir woofer yok. Bu konuda tek rakip Z5500. Onunda bass dan başka bir numarası yok. Ne tiz var ne de mid.

aynen öyle katılyıorum zaten diyorum ya Z5500 ü salona alacam digiplus la ps3 e.. G500 odamda akıyor resmen x-fi platinum ile... ve dediğin gibide G500 ün kaletisne yaklaşaiblen az sayıda home thater sistemi var tabii bide Z5500 ama bu sistem daha iyi gerçi

BU ARADA NOT: yeni nesil x-fi kartlar DECODER görevi artık yok. yani creative DD DTS decoderi kaldırdı yeni nesil X-FIlarda bilmeyenelre duyuruşur isteyen forums.creative e uğrar ve insanların isyasnını okuyabilirler hatta creative buun için paravermek isteyenler bile var forumda

• quote:

quote:

Elinde x-fi kartı olanlar için DTS çözmek mantıklı ama decoder gibi kullanmak için x-fi almak mantıklı değil. Sonuçta external decoder alırsanız PC dışında PS3, XBOX, HD player, Dijital uydu, LCD TV gibi dijital çıkışa sahip bir çok cihaz ile G500 ünüzü kullanabilirsiniz. Sonuçta yeni çıkan bütün LCD lerde player özelliği var ve hepside optikten Dolby 5.1 verebiliyor. Hatta DTS verenler bile artmaya başladı. İnanın LG, Philips gibi DVDli sinema sistemleri, harici decoderli bir G500 ün eline su dökemezler. Hiç birinde adam akıllı bir woofer yok. Bu konuda tek rakip Z5500. Onunda bass dan başka bir numarası yok. Ne tiz var ne de mid.

aynen öyle katılyıorum zaten diyorum ya Z5500 ü salona alacam digiplus la ps3 e.. G500 odamda akıyor resmen x-fi platinum ile... ve dediğin gibide G500 ün kaletisne yaklaşaiblen az sayıda home thater sistemi var tabii bide Z5500 ama bu sistem daha iyi gerçi

BU ARADA NOT: yeni nesil x-fi kartlar DECODER görevi artık yok. yani creative DD DTS decoderi kaldırdı yeni nesil X-FIlarda bilmeyenelre duyuruşur isteyen forums.creative e uğrar ve insanların isyasnını okuyabilirler hatta creative buun için paravermek isteyenler bile var forumda

Verdiğiniz faydalı bilgiler için teşekkürler. Yazın bende laptop için USB X-Fi ses kartı almayı düşünüyordum sonra vazgeçmiştim. Alacak olursam bu konuya dikkat ederim.

Malesef firmalar eskisi kadar kaliteli ürün çıkartmıyorlar. Mesela şuan creative'in megaworks thx550 veya gigaworks G500 serisine muadili bir ürünü yok. Diğer firmalarda da benzer bir durum var. Maliyetleri azaltmak için kaliteyi düşürmeye ve extra maliyetli özellikleri çıkarmaya başladılar. Yakın zamanda Z5500 de piyasadan kalkabilir diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.