Şimdi Ara

crc hataları ve geldiğim nokta

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
2.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Binaya kadar fiber sistemiyle 24mbps Türk Telekom internetim var. Yaklaşık 1 ay önce ufak kopmalar yaşamaya başladım. Bu kopmalar bazen farkedilmeyecek cinsten, bazen de 20-30 saniye civarını bulan kopmalardı. Modemi kontrol ettiğimde ise binlerce crc hatası aldığımı gördüm. 1 kopmada bile binlerce crc hatası birden geliyordu. Hat değerlerim ise gayet sağlıklıydı. ( Download snr 16, hat zayıflaması 0 ) Birkaç defa arıza kaydı oluşturmama rağmen ekipler sorunun kendilerinden kaynaklı olmadığını bildirdiler. Nitekim binaya kadar fiber geldiğinden bina dışında bir sıkıntı olma ihtimali oldukça az.
    Daha sonra elektrikçi çağırdım ve evin büyüklüğü nedeniyle kullandığımız paralel telefon hattını iptal etti. Sonrasında hem hat değerlerimde, hem de aldığım crc hatalarında ciddi iyileşmeler oldu. Örneğin download snr değerim 25'e ulaşılabilir hızım 48 lerden 75mbps civarına kadar yükseldi. Ne var ki sorun tamamen çözülmedi. Tek fark yaşadığım kopmalardan sonra modeme binlerce crc hatası yerine 10-20 civarında crc hatası gelmesi oldu. Bu kopmalar yüzünden oyunlarda sunucudan düşme gibi sorunlarla karşılaşıyorum. Ayrıca bu paralel hat yıllardır varken daha önce böylesine bir sıkıntı olmuyordu.
    Şüphelendiğim temel konu ise sorunlar başlamadan önce kısa bir süre boyunca elektriklerin çokça gidip gelmesi. Paralel hattın iptali rahatlama sağlasada sorun temel olarak devam etmekte. Sizce splitter yada modemle ilgili bir sorun olabilir mi?
    Çok uzun yazdığımın farkındayım ama problemimi ancak bu şekilde anlatabilirdim. İlginiz ve yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

• Hocam jackı kontrol edin, oksiketlenme durumu vb.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LampdaLamp

Hocam jackı kontrol edin, oksiketlenme durumu vb.

Modeme takılı jackta bir sıkıntı gözükmüyor. Elektrikçi kablolarda sıkıntı olmadığını söyledi ama yinede tekrar baktırabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagriyil

quote:

Modeme takılı jackta bir sıkıntı gözükmüyor. Elektrikçi kablolarda sıkıntı olmadığını söyledi ama yinede tekrar baktırabilirim.

Hocam öyle değil, içindeki kablonun temas ettiği ayaklara bakın oturduğu pinlere, kabloda solma varmı yıpranma durumu vb, splitterı kontrol edin
  • quote:

quote:

quote:

Hocam öyle değil, içindeki kablonun temas ettiği ayaklara bakın oturduğu pinlere, kabloda solma varmı yıpranma durumu vb, splitterı kontrol edin

Ben elektrikçinin yalancısıyım, bir sıkıntı yok dedi kablolarla ilgili. Kendisi oturduğum sitenin yapıldığından beri elektrikçisi. Bu işlerden anlamasa tak diye paralel telefon hattı kopma yapar deyip iptal etmezdi diye düşünüyorum, nitekim sorunum çözülmesede değerlerde ciddi fark oldu. Ben splitter ve modemden şüpheleniyorum. Ama yinede kabloları tekrar kontrol ettiririm. Önereceğiniz splitter var mı?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben elektrikçinin yalancısıyım, bir sıkıntı yok dedi kablolarla ilgili. Kendisi oturduğum sitenin yapıldığından beri elektrikçisi. Bu işlerden anlamasa tak diye paralel telefon hattı kopma yapar deyip iptal etmezdi diye düşünüyorum, nitekim sorunum çözülmesede değerlerde ciddi fark oldu. Ben splitter ve modemden şüpheleniyorum. Ama yinede kabloları tekrar kontrol ettiririm. Önereceğiniz splitter var mı?

Malesef, ben air 5650nın kutusundan çıkan vdsl splitterı kullanıyorum, o konuda çok bilgiye sahip değilim, müsait olduğunzda jackleri bir yeniletin ondan sonra hat değerlerinize bakın

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Malesef, ben air 5650nın kutusundan çıkan vdsl splitterı kullanıyorum, o konuda çok bilgiye sahip değilim, müsait olduğunzda jackleri bir yeniletin ondan sonra hat değerlerinize bakın

Ben de aynen o splitter ı kullanıyorum hocam.
    Tekrar özellikle jacları kontrol ettiririm.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SkeironnWH

şimdi modem değerlerine baktım 135 crc yaziyordu sonradan aklıma geldi ben geçen modeme vurmuştum yanlışlıkla kablolar oynamıştı biraz sonra bunu test etmek için bugun kabloyu oynattım tekrar yerinden 5 sn de 150 crc hatası oldu ya kablonun bağlı olduğu uçta sorun var ya splitterlarda yada direk gelen kabloda başka hiç bir şey bunun sorunu değil arada ekler varsa buda sorun demek crc nin 0 a inmesini istiyorsan direk kabinden modeme kablo çekmek onun dışında 0 a inmez en azından ben böyle biliyorum daha iyi bilen varsa aydınlatsın bizi

Hocam aslında crc hataları yaşanan anlık kopmaların sonucu gibi. Beni esas çileden çıkartan anlık yada bazen 20-30 saniye süren kopmalar. Bu sırada lag olmasından tutunda sunucudan düşmeye kadar çeşitli sorunlar oluyor. Yoksa 100 tane crc hatası çok önemli değil.

• quote:

hangi aralıklarla oluyor bu kesilme ? gece sabah aksam farkediyor mu temassızlık var bir yerde sanırım bu kopma dediğiniz şeyde ışıklar sönüyor mu modemin

Özel bir vakti yok, gece 1'de de olmuştu gündüz 16:00'da da.
    Valla hocam bizim modem öyle bir yerdeki, evde elektrik panosu gibi bir şey var onun içinde. O sebeple bilmiyorum ışık sönüyormu. Ama yakalamaya çalışırım yine olursa.
  • quote:

modemi yeniden başlat arayüzden internetin gidene kadar bakabilirmisin değerlerine crc ne durumda hat değerleri ne durumda elektrik panosu derken onu anlamadım pek resimle görebilirsem daha iyi anlarım

Elektrik panosu derken, bizim ev 2 katlı. İlk katta internet, telefon vs tüm hatların geldiği dolap gibi bir yer var. Modem de oraya takılı ama her odada Ethernet prizi olduğu için kablolu bağlanmak yada router vs takıp internet almak mümkün olabiliyor.
  • quote:

kablolu kaç kişi kullanıyor interneti ?

Benden başka maksimum 1 kişi daha ama çoğu zaman sadece ben kablolu kullanıyorum.
  • Hocam, sorunu çözebildiniz mi? Aynı sorundan ben de muzdaribim. Telekomdan yetkili geldi ölçtü prize kadar gelen değerler iyi dedi, belki modemle priz arasındaki kabloda sorun olabilir, splitter ve kabloyu değiştirin dedi. Yeni kablo ve splitter aldım. Haz zayıflamasına etkisi oldu 0 ra indi. Benimde 2-3 ay öncesi başladı o zamnki değerler ile şimdiki arasında fark yok hatta daha iyi şimdi. Ama gel gelelim şu CRC hatalı kopma sorunu bi türlü geçmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcnecati

Hocam, sorunu çözebildiniz mi? Aynı sorundan ben de muzdaribim. Telekomdan yetkili geldi ölçtü prize kadar gelen değerler iyi dedi, belki modemle priz arasındaki kabloda sorun olabilir, splitter ve kabloyu değiştirin dedi. Yeni kablo ve splitter aldım. Haz zayıflamasına etkisi oldu 0 ra indi. Benimde 2-3 ay öncesi başladı o zamnki değerler ile şimdiki arasında fark yok hatta daha iyi şimdi. Ama gel gelelim şu CRC hatalı kopma sorunu bi türlü geçmiyor.

Merhaba,
    Elit ekip mi çağırıp test ettirdiniz?
    Modemdeki hat değerlerinizi resim değilde yazı olarak buraya yapıştırın.
    Son olarak, evde telefon varsa paralel hat mevcut mu?
    Bizim evde paralel telefon hattı vardı, onu iptal edince neredeyse düzeldi. Şimdi hızı 50mbps ye çıkarttım, arada bir 20-30 tane crc hatası oluyor sadece. Sizdeki crc hataları anlık yada 5-10 saniyelik kopmalara, indirilen dosyalada hasara yol açıyor mu?

• cagriyil C kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Çağrı merkezinden arıza kaydı açılınca normal bir teknik ekip elemanı yollamışlar(elitlik bir şey yapmadı:)). Zaten bina girişindeki ankastre ile dairedeki telefon prizinden sinyal kontrolü yaptı, sinyaller iyi, modem kablosunda sıkıntı olabilir dedi ve gitti. Sonra dediğim gibi ara kablo ve splitterı değiştirdim. Modemden de kontrol edince hat değerleri daha iyi oldu. Paralel telefon yok, splitter hat ayrımından sonra bir telefon bir modem.
    Bu arada size yazdıktan sonra evdeki eski 10 yıllık modemimi bulup bir de onunla test ettim.
    Şu an kullandığım modem TP-LINK TD-W8961ND ondaki değerler;
    Downstream Upstream
    SNR Margin : 6.8 7.0 db
    Line Attenuation : 0.0 2.7 db
    Data Rate : 16382 1021 kbps
    POWER : 15.7 12.3 dbm
    CRC : 3455 0

O dediğim eski Airties RT-103 modemimde ise SNR Margin 7 ye 13 db gösteriyor ve CRC hataları yok gibi. Zannedersem modemden de kaynaklı bir sıkıntı var. Ama daha sonra aktif kullandığım modemi takınca bu sefer onda da uzun süre sıkıntı yaşamadım.
    Bugün öğleden sonra açtım PC yi ve modemi, gene başladı kopmalar, en fazla 5 dakika dayanıyor. 1-2 dk.da bir kopuyor gene:(

Tam bunları yazarken şimdi telekomdan başka biri geldi. Bu sefer modemden de ölçüm yaptı. Modeme gelen kabloda SNR Margin 13 20 db. Modemde üstte yazdığım gibi yarı yarıya değerler düşüyor. Anlaşılan yeni modem şart oldu.

• quote:

Merhaba,
    Çağrı merkezinden arıza kaydı açılınca normal bir teknik ekip elemanı yollamışlar(elitlik bir şey yapmadı:)). Zaten bina girişindeki ankastre ile dairedeki telefon prizinden sinyal kontrolü yaptı, sinyaller iyi, modem kablosunda sıkıntı olabilir dedi ve gitti. Sonra dediğim gibi ara kablo ve splitterı değiştirdim. Modemden de kontrol edince hat değerleri daha iyi oldu. Paralel telefon yok, splitter hat ayrımından sonra bir telefon bir modem.
    Bu arada size yazdıktan sonra evdeki eski 10 yıllık modemimi bulup bir de onunla test ettim.
    Şu an kullandığım modem TP-LINK TD-W8961ND ondaki değerler;
    Downstream Upstream
    SNR Margin : 6.8 7.0 db
    Line Attenuation : 0.0 2.7 db
    Data Rate : 16382 1021 kbps
    POWER : 15.7 12.3 dbm
    CRC : 3455 0

O dediğim eski Airties RT-103 modemimde ise SNR Margin 7 ye 13 db gösteriyor ve CRC hataları yok gibi. Zannedersem modemden de kaynaklı bir sıkıntı var. Ama daha sonra aktif kullandığım modemi takınca bu sefer onda da uzun süre sıkıntı yaşamadım.
    Bugün öğleden sonra açtım PC yi ve modemi, gene başladı kopmalar, en fazla 5 dakika dayanıyor. 1-2 dk.da bir kopuyor gene:(

Tam bunları yazarken şimdi telekomdan başka biri geldi. Bu sefer modemden de ölçüm yaptı. Modeme gelen kabloda SNR Margin 13 20 db. Modemde üstte yazdığım gibi yarı yarıya değerler düşüyor. Anlaşılan yeni modem şart oldu.

Anladığım kadarıyla adsl yada adsl2+ profilinde hizmet alıyorsunuz. Binanızda yalnızca ankastre var, bina altında kabin yok değil mi?
    Sanırım line attenuation hat zayıflaması manasına geliyor, öyleyse değer çok iyi. Neden snr değeriniz bu kadar düşük anlamadım. en azından 10 olması lazım snr değerinin. Yaşadığınız kopmaların sebebi snr düşüklüğü.
    @mustifb

• modem bozuk olabilir
  • Evet, arkadaşlar sorun modemden kaynaklıymış. Gelen SNR Margin değerini yarıdan fazla düşürüyor, bundan dolayıda kopmalar yaşıyormuşum. Artık yeni modem alıp yolumuza devam edicez:)
    Cevaplar için de teşekkürler. Benzer sorun yaşayanlar varsa örnek olur umarım.
  • quote:

Evet, arkadaşlar sorun modemden kaynaklıymış. Gelen SNR Margin değerini yarıdan fazla düşürüyor, bundan dolayıda kopmalar yaşıyormuşum. Artık yeni modem alıp yolumuza devam edicez:)
    Cevaplar için de teşekkürler. Benzer sorun yaşayanlar varsa örnek olur umarım.

İleride vdsl/fiber bağlantı durumu olacaksa biraz paraya kıyıp iyi bir modem alın derim.
    Altyapınız ne durumda?
  • cagriyil C kullanıcısına yanıt
    Şuan ADSL, daha önceden site üzerinden kontrol etmiştim, ama emin olmak için bugün hem gelen görevliye hem de telefonda MH ye sordum bizim bölgenin altyapısını, 83 e kadar VDSL rahat kaldıyor. Pazartesi 50 e kadar olan VDSL için başvuru yapıcam belki modemli kampayalarından yararlanırım bakalım.
  • quote:

Şuan ADSL, daha önceden site üzerinden kontrol etmiştim, ama emin olmak için bugün hem gelen görevliye hem de telefonda MH ye sordum bizim bölgenin altyapısını, 83 e kadar VDSL rahat kaldıyor. Pazartesi 50 e kadar olan VDSL için başvuru yapıcam belki modemli kampayalarından yararlanırım bakalım.

Modemli kampanyalarını pek önermem, zira kendi yazılımlarını modeme yüklüyorlar. Yinede siz bilirsiniz. Fiyat olarak kampanya daha hesaplı oluyor.
    Bütçe ve kullanım alanı sunarsanız cihaz önerebilirim. Mesela ağda dosya paylaşımı, tv de film oynatma vs sıkça yaptığınız şeyler mi?
    Yada modeme usb / harici hdd takıp ağa açmak gibi...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.