Şimdi Ara

Cpu0 %25 cpu1 2 3 %0 (bir çekirdek sürekli çalışıyor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

4 ay önce aldığım laptomumda i5 2410m işlemci 1gb gt540m ekran kartı ve 4 gb ddr3 ram var.win7 ultimate x64 yükledim.ilk üç ay hiçbir sorun yaşamadım,crysis 2 gibi oyunları yüksek ayarlarda çok ta güzel oynadım.

Ancak bir ay önce bigisayarım birden yavaşladı,eski bir oyun kurmuştum,düşük ayarlarda bile 10 fps civarı aldım.rahatsız oldum. Ctrl+alt+del yaptım ve ilemci kullanımına baktım.i5lerde 2 sanal 2 gerçek çekirdek oldugundan dolayı 4 kutucuk var ve ilk kutucuk sürekli %95-%100 arası dalgalanıyor,kesinlikle %80e bile düşmüyor.diğerleri normal.oyunu kapatsamda düzelmiyor.yeniden başlatıncada çoğu zaman düzelmiyor.açıldığı gibi masaüstünde ctrl alt del yaptıgımda bakıyorum düzelmemiş.kapatıp biraz bekleyip açtıgımda genellikle yine normale dönüyor tablolar.

Speedfan kurdum.sıcaklık sürekli artıyor.boşta 45'c olması gerekirken 60'c oluyor.

Güncellemeler yüklü ve nod32 günceldi.sürekli taratıyordum zaten bilgisayarı.anti spy anti trojan filan kurdum.Düzelmedi.

Format attım.Güncellemeleri yine kurdum filan,yine aynı şeyi yapmaya başladı.Mesela oyun açıyorum,5dk veya yarım saat sonra fps düşüyor.Oyunu kapattıgımda yine aynı.Yeniden başlatıyorum aynı.Soğumasını bekliyorum kapatmadan,yine düzelmiyor.

Speed fandan baktıgıma göre sorun çıkartan çekirdek cpu0,kaynak izleyicisinden de baktım,aynı çekirdek.

İşlemler sekmesindede tüm uygulamalar %0larda.yani toplasan %25 yapmaz.yapsada sadece o çekirdeğe yüklenmesi mantıklı olmaz.

Bu forumda da diğer forumlarda da çok araştırma yaptım,ancak sorun anlatılırken parça parça yazılmış ve hep aynı tavsiyeler verilmiş,kesin bir çözüme ulaşan da olmamış.Hatta sata hard disk bağlayıp deneyen de varmış sorun düzelmemiş.benim sorunumla tam olarak aynımıdır bilmiyorum artık benim oyle bi deneme şansım yok.

Sorunun donanımsal olmasından şüpheleniyorum,siz ne diyorsunuz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    6 çekirdek 5 çekirdek görüyor
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.