Şimdi Ara

CPU-Z DA 2 RAMI GÖRUYOR ANCAK PC TEK RAM GÖRUYOR 4GB RAMI GORMUYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • SA Beyler ben 4 gb kingston ram aldım ancak pc görmuyor bide 4gb tek takınca kasa çalışıyor fanlar filan ama ekran hıc gelmıyorr ama 2gb ile takınca pc çalışiyor ama 4 gb görmuyor bu seferde neden acaba ramı bozuk anlamadım yardımcı olun lütfen ?

file:///D:/Users/emre/Desktop/Ads%C4%B1z.png

• Kullandığın Windows sürümü ne bilmiyorum ama belli bir miktardan sonra (2 gb ya da 3 gb) rami sistemin görüp/çalıştırabilmesi için 64 bit olması lazım. Büyük ihtimal kullandığın sistem 32 bittir, 64 bit yüklersen ram bozuk değilse hepsini görür.
  • Karsdm daha bugun 500 w psu aldim taktim bu arada win7 64 bit bi sorum daha çıktı 2 tane 2 gb 1333 mhz ram taktım kasa calisiyor fanlat filan ama hiç ekran gelmiyor bios bile ne yaptıysam olmadı ekran gelmedi bi önerin var mi ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 35 EMRE kullanıcısına yanıt
    Anakartın ram slotlarında sıkıntı olabilir.

Aldığın ram'lerin frekansları farklı olabilir.
  • Slotlarda sıkıntı. Yok iki ramde aynı 2gb 1333 neden açılmıyor bilmiyorum

• anakarta 4 tane slot varsa 2 tane takarken belli bi sırası olur 4 slot varsa 2 tanesini yan yana takarsan çalışmaz. 4 slot varsa sebebi bu olabilir .
  • emre senle konuştuk bu konuyu :) , aldığın 4Gb ram 1333mhz idi sanırım , anakartın 1333mhz DDR3 ramı overclock ile desteklerim diyor işlemci FSB hızını vs oynaman gerekebilir birde bios updatede isteyebilir , ramın bozuk değildir ama anakartın tam destek vermiyor 1333mhz DDR3 ramlara , anakartının marka ve modelini yaz yardım eden çıkar forumdan

olmadı sahibinden.com dan 2. el bulabilirsen 1333mhz altı DDR3 ram alıp kullanabilirsin ucuzada gelir ama ramı almışsın bi kere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Concerve -- 20 Eylül 2014; 11:15:04 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    amd6000+ 4 gb ram sistem bi tuhaf?
    17 yıl önce açıldı
    MSI anakat M.2 SSD mi görmüyor
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Concerve

emre senle konuştuk bu konuyu :) , aldığım 4Gb ram 1333mhz idi sanırım , anakartın 1333mhz DDR3 ramı overclock ile desteklerim diyor işlemci FSB hızını vs oynaman gerekebilir birde bios updatede isteyebilir , ramın bozuk değildir ama anakartın tam destek vermiyor 1333mhz DDR3 ramlara , anakartının marka ve modelini yaz yardım eden çıkar forumdan

olmadı sahibinden.com dan 2. el bulabilirsen 1333mhz altı DDR3 ram alıp kullanabilirsin ucuzada gelir ama ramı almışsın bi kere

Onun yerine, 1333 destekli bir anakart bulsa daha verimli olmaz mı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _recoo

quote:

emre senle konuştuk bu konuyu :) , aldığım 4Gb ram 1333mhz idi sanırım , anakartın 1333mhz DDR3 ramı overclock ile desteklerim diyor işlemci FSB hızını vs oynaman gerekebilir birde bios updatede isteyebilir , ramın bozuk değildir ama anakartın tam destek vermiyor 1333mhz DDR3 ramlara , anakartının marka ve modelini yaz yardım eden çıkar forumdan

onu düşündük ama 775 pin anakartında pci-e 16x ekran kartı yuvası vardı ve DDR3 iyi kötü destekliyor :) , markasını unuttum sahibinden.com baktımda agp ve ddr2 olmayan anakartlar pahalı :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _recoo

quote:

onu düşündük ama 775 pin anakartında pci-e 16x ekran kartı yuvası vardı ve DDR3 iyi kötü destekliyor :) , markasını unuttum sahibinden.com baktımda agp ve ddr2 olmayan anakartlar pahalı :)

Anlıyorum hocam, ben de zamanında aynı dertten çekmiştim, sizi çok iyi anlıyorum.

O zamanlardan hatırladığım kadarıyla LGA775 anakartlarda DDR3 frekansı maksimum 1066 mhz idi sanırım.

• doğrudur 1066 dır büyük ihtimal , biosdan cpu fsb hızını yükseltsek olur mu acaba unuttuk bunları ama emre biosuda pek bilmiyor gibi iş uzun benim kafa kaldıraz şuan kaçıyorum :)
  • quote:

doğrudur 1066 dır büyük ihtimal , biosdan cpu fsb hızını yükseltsek olur mu acaba unuttuk bunları ama emre biosuda pek bilmiyor gibi iş uzun benim kafa kaldıraz şuan kaçıyorum :)

Valla o konuda ne desem yalan olur hocam, OC'li desteklediği frekansla hiç ram kullanmadım diyebilirim.
  • Pc diyorum ya ekran gelmiyor diye bios a gire bilsem eyh bide gecen gun pc kendi ram cpuz da baktım 667 mhz yaziyor beni bildiğim bunu 2 ile carpinca ramin kendi hizi oluyormuş neyse yardimci oldugunuz icin saolun o kadar beyin firtinasi yaptiniz :)

• Bu arada 500w psu aldim ama 4 pin yok islemciye baglicagim 2 tane 2 li pin var onlari birlestirip taktiim dedim tam oturmuyor yani anakartaki yuva ile ayni şekil değil

• beyler yaptım pc açılıyor eski psu dakı 4 pin kestım yeni aldıgım psuya baglamdım işte bantla işlemciye guç gitmiyordu şimdi oldu ancak rami gene görmuyorr 2 rami taktım ikisde 2gb 1333 ama pc 2gb göruyor diger 2 gb görmuyor yeni aldıgım tek taktıgımda yine ekran gelmiyor her iki slotta da
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.