Sistemim: İşlemci: AMD Ryzen 5 2500X Ekran K: Sapphire Pulse RX 570 4 GB Anakart :MSI B450 PRO M2 DDR4 AM4 MicroATX Ram : Adata Gammix D10-DDR4-3000Mhz 2X 8 GB Psu : High Power 600W 85+ Bronze 45A Single Rail ATX Kasa : Zalman Z3 PLUS ATX Mid Tower Bütçe : 15 Bin TL Üstteki parçalara sahibim, monitörüm 1080p ve simülasyon, strateji tarzı oyunlar oynuyorum. Anakart uyumlu, darboğaz yapmayacak, F/P güncel işlemci ve ekran kartı önerilerinize açığım. Sıfır almak birinci önceliğim ama 2.el de kovalayabilirim yeter ki seçenekleri göreyim uzun zamandır uzakta kaldım bu mevzulardan. Yakında Amazon indirimleri başlayacak umarım iyi fiyatlar yakalayabilirim, gerekirse bütçemi biraz daha yükseltebilirim. Bunun yanı sıra boşa çıkacak 2500x işlemcim için denk güçte ekran kartı önerisi istiyorum, okulu bitiren yeğenim için düşünüyorum. Bu işlemciye uyumlu ve biraz daha güçlü, minimum 6 VRAM kart seçeneklerini görmek istiyorum. RX6600 ve GTX 1660 TI diyorlar ama emin değilim bir de buradaki PC hocalarına sorayım dedim neler uyumlu merak ediyorum. |
CPU ve GPU tavsiyelerinizi bekliyorum

-
-
Monitörün kötü ,
Ram 3000 mhz ve 8+8 bence az,
İslemciyi 1100/1200 TL satarsın ama ekran kartından çok zarar edeceksin. Rx570 1300/1500 TL ancak gidiyor
Forumda 3 adet ucuz ekran kartı vardı ama kaçırdın tabi , kısa vade de yükseltme yapacaksan ve ucuz olsun dersen ikinci el olur diyorsan r5 3600 en ucuz f/p islemci sonra da 16+16 ram e yükseltme yaparsın. En son ekran kartını sat. bütçen yüksek istersen r5 5600 3 bin TL ikinci el
Bu kasaya boşa 15 bin tl gömmene gerek yok , ekran kartını kesinleşince o arada psu denk geliyor mu kontrol et muhakkak.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Haklısın daha iyi monitörler çıkmışken 1080p kötü görünüyor ama rekabetçi oyunculardan değilim 1920x1080 çözünürlük bana yeterli geliyor yakın zamanda monitör değişikliği düşünmüyorum.
Ram, bence güncel oyunları oynamayan biri için yeterli. Son 3 yılda çıkmış AAA oyunlara sahip değilim sadece Victoria 3 ilgimi çekti o kadar. Şimdiye kadar RAM yoksunluğu çektiğim olmadı, 32 GB RAM abartılı bir rakam.
Forumda 3 ucuz ekran kartını görmedim ama daha ne alacağımı ve uyumlu olup olmayacağını bile bilmiyordum. Onlar güvenilir miydi bilmiyorum maalesef.
Aslında bu yıla kadar hiç değişiklik düşünmüyordum, 3-5 yıl daha devam edip sıfırdan yeni sistem dizeyim diyordum, geçenler ETS2'te 400 ölçekte takılmalar ve ekran kartımın çıldırmasından dolayı değişiklik yapmaya karar verdim. Biraz yükseltsem kafi benim için.
-
1660 ti : 2350
1660s 2650
1660ti 2850
Bunlar vardı bu hafta. Dh den profil ve referanslara bakıp alacaksın tabi.
Bahsettigin durumda isen direk ikinci el r5 5600 al ( biosu güncelle önce ) ve elindeki sat gitsin.
Ekran kartı icin acele etme boş yere , zaman zaman çok uyguna bulursun.
RX 570'ten memnunsanız (wattman vs hatalar konusunda) RX 6600 / RX 6700 / RX 6700xt ile devam edebilirsiniz.
İşlemciyi de Ryzen 5 5600 yapabilirsiniz. Kasaya sığarsa Dark x120R / X123 soğutucu bakarsınız, hangisi ucuzsa onu alırsınız.
ETS 2 özelinde, 60-70 fps yeterli. AMD sürücüden ETS 2 ayarlarına girip Radeon Chill'i açınız, alt üst limit fps bandı olarak 60-90 seçiniz. Menüde bile 60 fps olur, kartın fanları çıldırmaz. MSI RX 570 Armor için bu formülü uyguluyorum. Işıklandırma ayarı geldiğinden beri (1.37-1.38 update olması lazım) %400de oynanmıyor. Ben de %200e alıp oynuyorum. Çok da dert olmuyor benim için.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Güzel fırsatmış kaçtığına üzüldüm 2.el bölümüne pek uğramıyorum.
Bu 1660'leri 2500x işlemci için mi tavsiye ettiniz yoksa 5600 için miydi? Rx 6600 kart, 2500x için fazla mı güçlü?
Açıkçası gerekli parçaları topladıktan sonra bizim bilgisayarcıya yaptıracaktım montajı BIOS işine girersem çıkamam bilgim yok fazla.
R5 5600 baktım da sıfır fiyatı makul gibi geldi Amazon'dan alabilirim belki. Varsayalım ki 5600 aldık şimdi buna uygun hangi kart öneriyorsunuz?
-
Tüm önerilerim r5 5600 için ))
Ama bios atar ve para var dersen farklı bir üst seviye ikinci el cpu da alabilirsin.
6600 serisi kart ( kasa satan birisi var ) 4300 TL ye geliyor galiba ) için testler güzel ve driver sorunu yoksa sana kalmış.
Bios , macun yenileme ve cpu fan takviyesi konusunda bilgisayarcı yardımcı olacaksa , bence dh den acele etmeden ikinci el ilanlara bakman da fayda var.
Ryzen 5600, 16GB 3600 CL16 Ram,750-850W Gold Bronze Psu
16GB Intel Arc 770
12GB Rtx 3060
10 GB Rx 6700
12 GB Rx 6700XT
RX570 kartta hiç öyle sorunlar yaşamadım genel olarak memnundum. Sadece UV yaparken birkaç kez çökme yaşadım ayarı tutturunca bir daha çökme yaşamadım.
Açıkçası ETS2'te 60 FPS benim için iyi de çok fazla tırtıklanma var direksiyonda, göstergelerde falan hoş olmuyor 300 ölçek yapıyorum bu kez de keyifli oynanmıyor takılmalardan. ETS2 ve ATS, belirtilen sistem gereksinimleri doğru değil artık örneğin son çıkan haritalar zorluyor biraz sistemi gelişiyor grafikler.
-
-
ekran kartı olarak 7600 alabilirsin
SAPPHIRE 11324-01-20G PULSE AMD Radeon RX 7600 8GB ekran kartı - inventus
-
Bu kart yeni çıkmış sanırım. 8 vram olduğu için pek önerilmiyor ama benim için yeterli aslında hem bütçeye uygun oluyor biraz. Oluru 5 bin demişler sıfır fiyatı o kadar düşeceğini sanmıyorum ama listeme aldım bakalım sağolun.
-
R5 5600 için hemfikiriz de o kart için fiyat çok fazla hocam 2 eli bile pahalı görünüyor üstelik 8 vram var.
-
İlk mesajda sormuştum arada kaynadı tekrar sormak istiyorum.
R5 2500x işlemci ile sıkıntı olmayacak kartı önerebilir misiniz? İşlemcim boşa çıkınca yeğenime vereceğim fakat kart çok düşük kalıyor tek fanlı RX 570 var bu işlemciyle %20 darboğaz gösteriyor sitede. Seçenekleri görmek istiyoruz.
-
5600 + 6600
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İyi bayramlar arkadaşlar,
R5 5500 işlemci şuan hb sitesinde çok uyguna satılıyor onu alsam olmaz mı? Render filan uğraşmıyorum oyunlarda 5600'ye yakın performans veriyorsa benim için kâfi.
Farklı işlemciler.
O zaman ikinci el 1400TL 1500TL , r5 3600 alman daha mantıklı olur.
Oyun için muhtemelen r5 5500 ( aynı fiyat ) önerseler de r5 3600 daha çok bulunuyor piyasada.
Evet, R5 3600 ile benzer diyorlar ama 2019 çıkışlı olduğu için bakmamıştım eski diye.
R5 5600 birinci önceliğim fakat seçenekleri bol tutmaya çalışıyorum, 1-2 ay içinde güzel bir indirim yakalarsam alabilirim nasipse.
-
Dogrusun ,
Bütçen çok , ikinci el ürünler çoğaldı ve fiyatlar çok uygun. Biosu bir an önce güncelle ve işlemci yükseltmesini ( + macun ve fan ) yap.
Bazı işlemciler popüler oluyor , R5 3400G veya R3 3300X gibi.
R5 3600 ile muhtemelen 1.5 yıllık R5 5500 incelemelerine bakarsın google ' dan. Hatta anakartın ve işlemci de şanslı ise tek tuşla yüksek MHZ yakalarsın ve ucuza F/P sistem yükseltmesi yapmış olursun.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- i5 i7 farkı
- 14400f vs 7500f
- 5070 sistem
- hazır sistem önerisi
- izoly"den bilgisayar alınır mı
- bios güncelleme
- darboğaz testi
- elon musk
- fsr 4
- ssd sağlık testi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X