Arkadaşlar "Sunbeam Core-Contact Freezer 92mm Fanlı Intel/AMD İşlemci Soğutucu (SB-CR-CCTF92)" cpu soğutucu aldım. Benim sistemim 938 pin am3 platformu idi, bu soğutucunun bunu desteklemediğini geç farkettim. Ancak biraz zorlayarak soğutucuyu işlemcinin üzerine oturttum. Soğutucu cpu sıcaklığını 50+ dereceden 40-45 derece aralığına kadar düşürdü, oyunlarda denediğimde 45 derece civarına yükseldiğini gördüm. Ve önceki amd x3 435 cpu'nun standart soğutucusuna göre gayet sessiz.
Ancak benim kafama takılan bir durum var. Soğutucu işlemciye tam uyumlu olmadığı için işlemcinin bir kısmı açıkta kalmış görünüyor. Bunun ileri de bir sakıncası, sıkıntısı olabilir mi?
2. Olarak anakart üzerindeki cpu fan girişi 4 pin sokete, system fan girişi de 3 pin sokete uygundu. Benim eksoz fanı da 4 pin, cpu fanı 3 pin idi. Ben de 3 pinli cpu fanını 3 pinli system fan girişine, 4 pinli eksoz fanını da 4 pinli cpu fan girişine taktım. Bunun ileri de bir sakıncası olur mu?
Bu konularda bilgi sahibi arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Saygılarımla...
Arkadaşım çekirdekler cpunun metal kaplamasının tam ortasında bulunur. Eğer soğutucuyu ortalayarak monte ettiysen, sağdan soldan biraz açık yer kalması önemli değil. Ama montajı sıkı yaptığına emin ol, ilerde gevşer ve sen farketmezsen cpu sürekl yüksek ısıda çalışacağından ömründen yer.
Fanları nereye taktığın çok önemli değil. Ama cpu fanları genelde sıcaklığa göre otomatik tepki verdiği için oraya taktığın fan gereksiz yere yüksek ve düşük devirde çalışabilir (cpunun durumuna göre). Sorun olmaz diyebiliriz.
quote:
Orijinalden alıntı: white_predator
Arkadaşım çekirdekler cpunun metal kaplamasının tam ortasında bulunur. Eğer soğutucuyu ortalayarak monte ettiysen, sağdan soldan biraz açık yer kalması önemli değil. Ama montajı sıkı yaptığına emin ol, ilerde gevşer ve sen farketmezsen cpu sürekl yüksek ısıda çalışacağından ömründen yer.
Fanları nereye taktığın çok önemli değil. Ama cpu fanları genelde sıcaklığa göre otomatik tepki verdiği için oraya taktığın fan gereksiz yere yüksek ve düşük devirde çalışabilir (cpunun durumuna göre). Sorun olmaz diyebiliriz.
Çok teşekkürler arkadaşım. Beni tatmin eden net bir cevap oldu. Saolasın...