Şimdi Ara

CPU Sicakligi Neden Düsmez ki?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim CPU sicakligim düsmüyor sebeb ne olabilir. En düsük 57 Derece gördüm. En yüksekte 78 derece. Gittim herkezin tavsiye ettigi
    Artic Cooling Pro7 aldim. Orginal sogutucumu cikardim. Degisen tek sey ses oldu.

Orginal Fanda 4500 RPM devamli 60 derece sabit tutmaya calisiyordu. Simdikinde 58 -62 derecede dolasiyor ve fan hizi 300 le 1000 RPM de genelde..
    Fan biraz daha hizlanirsa sicaklik en dip 58 derece oluyor. Yada bu fanin biryerde ayari varmidir ki 1500 rtm e ayarlasam hep öyle calissa.

Simdi kafama takilan birsey var arkadaslarda okudukca imreniyorum. Bu 39 dereceyi nasil yapiyorlar. Benim Kasayi buzluga koysan o dereceye düsmez gibime geliyor. Imreniyorum soguk kasalari okuduca..

Birde benim kasanin icinde 2 adet fan var. Biri cpu digeride PSU nun fani. Zaten bu konularda fazla bir fikrim yok. Hani bir tane kasa fani al tak deseniz hangi fise takacagim bilmiyorum. Nasil olduysa CPU sogutucusunu taktim. Ama yinede rahatlik varmis. Eskiden sesten oturasim gelmiyordu PC nin basina. Sicaklik olayini arkadaslarda okudukca moralim bozuluyor aklima takiliyor. Insallah yardiminiz dokunur arkadaslar. Hepinize tesekkür ederim.

Sistemime gelince

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 52 Memoli -- 21 Ekim 2006; 11:44:46 >

• quote:

Orjinalden alıntı: 52 Memoli

Benim CPU sicakligim düsmüyor sebeb ne olabilir. En düsük 57 Derece gördüm. En yüksekte 78 derece. Gittim herkezin tavsiye ettigi
    Artic Cooling Pro7 aldim. Orginal sogutucumu cikardim. Degisen tek sey ses oldu.

Orginal Fanda 4500 RPM devamli 60 derece sabit tutmaya calisiyordu. Simdikinde 58 -62 derecede dolasiyor ve fan hizi 300 le 1000 RPM de genelde..
    Fan biraz daha hizlanirsa sicaklik en dip 58 derece oluyor. Yada bu fanin biryerde ayari varmidir ki 1500 rtm e ayarlasam hep öyle calissa.

Simdi kafama takilan birsey var arkadaslarda okudukca imreniyorum. Bu 39 dereceyi nasil yapiyorlar. Benim Kasayi buzluga koysan o dereceye düsmez gibime geliyor. Imreniyorum soguk kasalari okuduca..

Birde benim kasanin icinde 2 adet fan var. Biri cpu digeride PSU nun fani. Zaten bu konularda fazla bir fikrim yok. Hani bir tane kasa fani al tak deseniz hangi fise takacagim bilmiyorum. Nasil olduysa CPU sogutucusunu taktim. Ama yinede rahatlik varmis. Eskiden sesten oturasim gelmiyordu PC nin basina. Sicaklik olayini arkadaslarda okudukca moralim bozuluyor aklima takiliyor. Insallah yardiminiz dokunur arkadaslar. Hepinize tesekkür ederim.

Sistemime gelince
    Microsoft Windows Vista Ultimate
    Intel Pentium 4 550 3400MHZ
    Anakart Intel Grantsdale i915P
    PC3200 Ddr sdram 2x512 + 1x1024

Radeon X700 PRO 256 MB

kaliteli bi termal macun surduunden emin ol derim. fanın alt metal tabakasının işlemciyle tam tamına temasta olduundan emin ol bi şekilde. biosunda varmıdır bilmiyorum ama sistemin cpu sıcaklıını sabitlemeye calıstıı bi nokta vardır, orayı asarsa fan hızlanır, soursa fan yavaslar vb. bbunu en dusuk degere getirmen tavsiemdir. benimki 51C de.

elindeki fan cok kaliteli degerlerin daha dusuk olması lazm.

ama intelin 550 3,6Ghz işlemcisinden sonra en cok ısınan işlemcisine sahipsin. (yinede fazla.)

bende 3,2si var sennkinin, fanın kanatlarını temizleyip termal macunu tazeleyince 40lara dustu ki kullandıım macun her bilgisayarcıda olan beyaz dandik macun. fan ise standart intel.

• Bir de kasana egsoz fanı koymanı öneririm. Egsoz fanı nedir, ne işe yarar ve nereye takılır dersen eğer;

Egsoz fanları kasanın içinde oluşan (cpu, kuzeyköprü vs) sıcak havayı dışarıya atmaya yarayan bir fandır, zaten adıda üstünde (:

Genellikle kasanın arka kısmındaki ızgaralara takılır, tabii bir çok çeşidide mümkün. (Kasanın üstüne takılanlar gibi
  • Macun sürmedim cünkü aldigim Artic Cooling Pro7 sogutucu fanin kendi üstünde vardi. Saticida almana gerek yok dedigi icin almadim yani sürmedim. Biraz önce yine kasayi actim hersey normal gözüküyor. Ayaklari felan iyi oturmus. Biosa da girdim sicaklik ayarlari ile ilgili birsey bulamadim. Demek ki benim Pc de ya yok yada ben bulamadim.

Ciginix Egsoz fani diyorsun aama kasanin kapagi acikkende bu sicakliklar ayni.. Pek degisen bisi yok. Hatta yukaridan yemek üfler gibi üflüyorum degisen yine bisi yok. Bu pc de 40 derceyi görmezsem gözüm acik gidecek.... Bu da zor galiba birak 40 i 50 yede raziyim da... Olmayinca olmuyor demekki...
  • 52 Memoli anladım, işlemci zaten kayıtlara en çok ısınan işlemci diye geçmiş (: Çok birşeyde beklememek lazım.
    Araştırıp senin işlemcinin ısı değeri daha düşük gördün mü? Açıkcası ben pek araştırmadığımdan bilmiyorum.
  • sorun kasandan da kaynaklanıyor olabilir içerisi dar ve kablo karmaşası varsa hava akımını keser ayrıca kasanın kapaının açık olması açıkçası hava akımını bozduundan ısıyı yükseltir tecrübe ile sabittir. denedim ööle kesinlikle sağlam bi egsoz fanı ve hatta ön panelde içeriye hava üfliyecek bi fan olması lazım hatta kasam elverişliyse yan kapaada 80 lik bi fan takabilirsen o işlemci emin ol 40 dereceleri görür. kasadaki kabloları toplayıp önde yer varsa oraya bi fan iliştir bi de egsoz fanı iliştir.
  • Ciginix sana söyle diyeyim hicbir fikrim yok o konuda. Asil beni rahatsiz eden fanin sesi idi. Bu donanimhaber forum sayfasini okuya okuya bazi bilgiler edindim ve uyguladim. Gercekten bu forum sayfasi mükemmel bir paylasim yeri. Ders niteliginde bilgiler geliyor bazen.

Yani benim sorunum asil sesti. Burada okuduklarimi görüncede sesin yaninda sicakligi neden kesmeyeyim ki diye düsündüm. Fakat bunda basarisiz oldum. Sicaklik 60 derece sabit diyelim oyunlarda bu sicaklik biraz daha yukari cikar galiba... Neyse yinede yardimci olan arkadaslara tesekkür ederim...
  • memoli hava akımına dikkat edersen kesinlikle o ısı biraz daha düşer kabloları falan topla kasanın içini ferahlat biraz bide egsoz fanı çok önemli kesinlikle kullan.
  • arkadaşlar egsoz fan kasanın arkasında tam olarak nereye takılıo
    kasanın arkasındaki fanın yerine mi kusura bakmayın şu egsoz fanı hakkında hiçbir fikrim yokta...
  • bence termal macunu tazele

geçenlerde bilsisayarı garantiye götürdüm ve geldiğinde işlemci sıcaklığı 55-60 arası dolaşıyordu.Bende gittim bi kaliteli termal macun aldım şimdi yük altında en fazla 43 derece diyor sistem boşta ise 39-40 arası yani 15 derece düşürdü.Markası ise artic silver 5 tavsiye ederim.
  • valla arkadaşım benim işlemcide aynen seninki gibi pisko bişi idi acayip ısınıodu stok fanla boşta 55-60 yukte ise 69-74 gibi gidip geliodu şimdi suya geçtim boşta şu anda 36 derece yükte ise en fazla oda deneme amacıyla yaptım 2 oyun + anti virus taraması + inteernetten sayfa falan açtım cpu kullanımı 45 dakika boyunca %100 de durdu sürekli 62 dereceyi gördüm su ile
  • O zaman sonuc olarak macun degisecek ve eksoz fani dedigimiz fan taksak cpu sicakligimiz asagilara kadar iner. Yada suyla sogutmaylada bu sonuc saglanabilir.

Ayrica pc nin kasasi ve kasa ici resimlerinide ekliyorum. Bakalim baska ne gibi yorumlar gelecek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 52 Memoli -- 20 Ekim 2006; 19:00:40 >

• memoli kasanda açıkçası sıcak havayı dışarı atcak delik yok çok vahim durumda kasan

ilkin şu kırmızıyla belirttiim yeri fana uyacak şekilde yan keski dremel veya benzeri bişetle kesip 80 veya 92 lik bi fan takıp arcticten gelen sıcak hvayı dışarı atman lazım ayrıca arctic in önünde duran kablo yıınını da fanın önünden çeksen ii olur hava girişini engelller. bunları yap bakalım soora noolcak ama egsoz fanı 1. önceliin çok sakat durumda kasan.

edit:hatta o kırmızıyla belirttiim yerin altına da bi tane daha fan yuvası açabilirsin süper olur en azından sistem sıcaklıın 30 lu derecelere düşer ve bu da işlamci sıcaklıını 3-4 derece etkiler en azından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akjenas -- 20 Ekim 2006; 17:51:30 >

• iyi de kablolar fazla uzamiyor ki saga sola SIKIStirsam. Güzel fikir arka metali kesmek yalniz nasil kesebilirim ki. Ayrica fan koyarsam ses cogalmaz mi. Hangi kasa fanini alabilirim + Nereye baglayacagim(elektirik kablosunu). Bu konudada bir aciklama yaparsaniz sevinirim. Hem ben faydalanirim hem bilmeyen arkadaslar...
    Ayrica anakart üzerinde fan girisi yok. Bir tane var onda da cpu fani takili.. Baska alternatif ne olabilir....
  • kasaya 2 tane 80mm lik fanın takılabileceği yuva açarsan sıcalık kesinlikle düşecektir kasanda bir tane bile fan yok işlemcinin o sıcaklıkta çalışması çok normal.bir de termal macunu iyice temizleyip kaliteli bir macun sür çok şey fark edecektir.o işlemcinin fanı niye sabit disklere dönük oradan hava alıp soğutması mümkün değilki.oradan sadece kasanın içindeki sıcak havayı çekip işlemciyi daha fazla ısıtır.

kasan estetik olarak güzel görünüyor ama soğutma adına hiç bir şey yok.bence kasayı değiştirip feel gibi bir model alsan daha iyi olur.çünkü güzel bir sistemin var eğer bu sıcaklıkla giderse kısa sürede işlemci ömrünü doldurur.
  • valla delme işini en ii dremel yapar ama olmazsa bi çiviyle başlangıç yapıp soora yan keskiyle kesebilirsin sanırım . alcaan kasa fanını o kablo yıınını açınca içinden çıkacak 4 pinli molex e takman yeter yada 3 pinli alırsan anakartın üstünde kasa fanı girişi vardır onlardan birine de takabilirsin. fan alırken de forumda araştır biraz bütçene uygun sessiz bi fan al. firebal a bakabilirsin fan için.
  • yok ya eksoz fna gerek yok bosuna delme ısı farketmez zaten supplyın 12 cm lık fanı eksoz gorevi goruyo
    belki anakartın biosu yanlıs gosterıyodur elınle dokunarak kontrol etsene 60 derece gıbı gozukuyomu
  • hll yani farkettirmez dedin ya ne diim ben deki psu da 14 cm fan var ama egsozu kapadımmı cehenneme dönüo kasanın içi anlaşılan hiç bdenemeden yazıo bazıları buraya
  • kardes elınde ya saglam marka fanlardan kullanıcaksın yada su sogutma bıg water al gercekten yuksek sıcaklıkta overclock yapma bır durumun varsa eger dahada kotu 57 derece olur 65 derece dahada fırlar ıslemcıyı yakarsın kasalarına hep fan tak yada feel kasalar falan al 4 5 fan lı bırden ozaman sorun olmaz
  • bu arada gerekırse 8cm. lık fan kullanma 12 lık kullanmaya bak ve bu arada gercekten arkadasın dedıgı gıbı kasanda hıc hava alıcak delık yokkı butun ısı kasanın ıcınde kalıyor ve fan yok kontrol yok benden sana tavsıye hıc kasayı kesmekle falan ugrasma 2. elde ali şeker diye bırı FEEL kasa satıyor ıcınde 3 4 tane fan olarak 2 adet 12 cmlık fan 2 adet 8 cmlık fan lar fıyatı 20 YTL yada 50 YTL ıstanbul dısıysan kargo yapar...ıstanbuluysan bulusalım gotureyım senı oraya msn adresım fast__furious__@hotmail.com
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.