Şimdi Ara

CPU Kullanımı oyunlarda %100

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
4.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle işlemci özelliğini imzamda belirttiğim gibi Quad Q6600 oc ile 3.00GHz de ve sıcaklıkla ilgili birşey değil bugüne kadar maksimum yükte 62 dereceyi gördü.Sorunum şu şekilde cod 4 gibi basit bir oyun açtığımda bile 5dk sonra cpu kullanımı %100 e çıkıyor haliylede aşırı derecede kasma yapıyor.Throttle Stop diye bir program kullanıyorum onunla biraz düzeliyor.

Ayarları şu şekilde;

• Mobilim resmi göremiyorum fakat bu çok normal bence gerçi cod 4 demişsin de yüksek grafikli oyunlarda cpu da olur , gpu da olur %99.

Onun haricinde virüsten kaynaklı bir problem olabilir , oyuna yeni bir patch vs düzeltme fix falan çıkmış olabilir. Virüs için diyebileceğim Kasperskyin sitesinden ücretsiz deneme sürümü indir bir tarat , spywaretermınator falan dene. O da olmadı son çare combofix kullan. Fakat dikkatli kullan. O da yemezse (pek zannetmiyorum ama) , format

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Angelo

Mobilim resmi göremiyorum fakat bu çok normal bence gerçi cod 4 demişsin de yüksek grafikli oyunlarda cpu da olur , gpu da olur %99.

Onun haricinde virüsten kaynaklı bir problem olabilir , oyuna yeni bir patch vs düzeltme fix falan çıkmış olabilir. Virüs için diyebileceğim Kasperskyin sitesinden ücretsiz deneme sürümü indir bir tarat , spywaretermınator falan dene. O da olmadı son çare combofix kullan. Fakat dikkatli kullan. O da yemezse (pek zannetmiyorum ama) , format

Hocam zaten yeni formatlı Neyse bir çözüm daha buldum Görev Yöneticisinde işlemlerden oyunu bulup sağ tıklayıp öncelik ata dan Yüksek yapıyorum oda işe yarıyo ama ben her seferinde bunlarlamı uğraşıcam kalıcı bir çözümü olsa iyi olurdu.

• Update.

• quote:

Orijinalden alıntı: Naykimayki

Update.
    Cod 4 ne zaman basit bir oyun oldu? İşin esprisi bir yana herkes oyunlarda işlemcisini %100 verimlilikte kullanmak ister.Yani her parçada tam verimlilik aranır.Eğer pcde takılma donma vs... oluyorsa ilk önce ekran kartı ve buna bağlı olarak güç kaynağının gücüne bakmak lazım.Ekran kartınızın markası modeli nedir?Psu kaç watt?Ekran karıtnın sürücüsü güncel midir?Ekran kartının yetersiz kaldığı durumlarda işlemciye ek yük biniyor olabilir.Ya da işlemci yeterince güç çekemediği zamanlarda gereksiz yere kasılmalara sebep olabilir.(Zira Q6600'ün elektrik faturalarının düşmanı olduğuna dair bir yazı bile okumuştum.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 25 Aralık 2012; 16:02:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AC Kırıklar

Cod 4 ne zaman basit bir oyun oldu? İşin esprisi bir yana herkes oyunlarda işlemcisini %100 verimlilikte kullanmak ister.Yani her parçada tam verimlilik aranır.Eğer pcde takılma donma vs... oluyorsa ilk önce ekran kartı ve buna bağlı olarak güç kaynağının gücüne bakmak lazım.Ekran kartınızın markası modeli nedir?Psu kaç watt?Ekran karıtnın sürücüsü güncel midir?Ekran kartının yetersiz kaldığı durumlarda işlemciye ek yük biniyor olabilir.Ya da işlemci yeterince güç çekemediği zamanlarda gereksiz yere kasılmalara sebep olabilir.(Zira Q6600'ün elektrik faturalarının düşmanı olduğuna dair bir yazı bile okumuştum.)

Hocam sistem imzamda yaziyor driverlarin hepsi guncel her hafta kontrol ediyorum ben psu dan supheniyorum ama,islemci yuku artinca daha fazla cekiyor ya zaten overclock lu

• quote:

quote:

Hocam sistem imzamda yaziyor driverlarin hepsi guncel her hafta kontrol ediyorum ben psu dan supheniyorum ama,islemci yuku artinca daha fazla cekiyor ya zaten overclock lu

Hocam ekran kartınız basit dediğiniz Cod 4 için bile vasat.Pc'nin kasılması normal.Bir ihtimal güncel sürücüyü kurarsanız daha az kasılır.

http://www.nvidia.com.tr/drivers/results/54646

Alttaki link pcnizin hangi oyunları açabileceği konusunda SADECE fikir verebilir.İnceleyebilirsiniz.

http://www.systemrequirementslab.com/cyri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 25 Aralık 2012; 16:21:53 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CPU Kullanımı %100 !
    3 yıl önce açıldı
    Oyunlarda %100 CPU sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam gorev yoneticisinden oncelik atadan oyunu yuksek yapimca 0 kasmayla gta 4 oynatiyor eski 2.80GHz islemciyle bile kasmazdi cod 4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naykimayki -- 25 Aralık 2012; 16:25:58 >
  • quote:

Hocam gorev yoneticisinden oncelik atadan oyunu yuksek yapimca 0 kasmayla gta 4 oynatiyor eski 2.80GHz islemciyle bile kasmazdi cod 4

Hocam mevzuu işlemci değil.Q6600 çok güçlü bir işlemci...Rahat birkaç sene daha götürür sizi.Ama ekran kartınız G2xx serisinin giriş seviyesi bir kart...Başka bir ekran kartıyla deneme şansınız var mı?
  • quote:

quote:

Hocam gorev yoneticisinden oncelik atadan oyunu yuksek yapimca 0 kasmayla gta 4 oynatiyor eski 2.80GHz islemciyle bile kasmazdi cod 4

Hocam mevzuu işlemci değil.Q6600 çok güçlü bir işlemci...Rahat birkaç sene daha götürür sizi.Ama ekran kartınız G2xx serisinin giriş seviyesi bir kart...Başka bir ekran kartıyla deneme şansınız var mı?

Maaalesef hocam onboard var

• quote:

quote:

quote:

Maaalesef hocam onboard var

Alıntıları Göster
    bendede aynı işlemci var yeterli voltajı almıyorsada yapar oc da biostan biraz daha yükseltip çarpan düşürüp ram e ve anakarta yükle kardeşim fsb yi.full işlemciye kasma.program olarakta game booster 2 dene bakalım bir.

• quote:

Orijinalden alıntı: hallmark1730

bendede aynı işlemci var yeterli voltajı almıyorsada yapar oc da biostan biraz daha yükseltip çarpan düşürüp ram e ve anakarta yükle kardeşim fsb yi.full işlemciye kasma.program olarakta game booster 2 dene bakalım bir.

Alıntıları Göster
    Cod 4 nezaman basit bir oyun oldu anlamıyorum
    i7 den bahsediyoruz sandım bi an.
    eğer ekran kartı yetersiz ve çözünürlüğü düşürerek oynuyorsanız işlemciye daha çok yük biner.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sonyali

Cod 4 nezaman basit bir oyun oldu anlamıyorum
    i7 den bahsediyoruz sandım bi an.
    eğer ekran kartı yetersiz ve çözünürlüğü düşürerek oynuyorsanız işlemciye daha çok yük biner.

Alıntıları Göster
    birde turbo disable yazıyor onu enable yap.
  • quote:

3.00GHz icin voltajllari kac yapmayi oneriyorsunuz ?

• quote:

quote:

3.00GHz icin voltajllari kac yapmayi oneriyorsunuz ?

Alıntıları Göster
    çok net birşey söyleyemem soğutucuna bağlı benimki 1.6500 e kadar 70 C lerde geziyor mesela.sen sırasıyla defaulttan (yanlış hatırlamıyorsam 1.235 gibi birşeydi.1.400 le falan tek tek arttırarak dene stabilitesine bak sistemin (önce bios üzerinde işlemci derecesine normal seviyelerdeysede windows içindeki kararlılığına oyunlarda problem çıkarmamasına falan) 1.700 den fazla deneme bence.Bu arada oc yaptığına göre işlemcinin thermal kontrollerini kapattığını farzediyorum bios advanced menüsünden.onları yapmadıysan ferrariye motora 4 vitesli murat şanzımanı takmışsın gibi olur zaten :)

EDİT:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hallmark1730 -- 25 Aralık 2012; 18:39:26 >

• quote:

çok net birşey söyleyemem soğutucuna bağlı benimki 1.6500 e kadar 70 C lerde geziyor mesela.sen sırasıyla defaulttan (yanlış hatırlamıyorsam 1.235 gibi birşeydi.1.400 le falan tek tek arttırarak dene stabilitesine bak sistemin (önce bios üzerinde işlemci derecesine normal seviyelerdeysede windows içindeki kararlılığına oyunlarda problem çıkarmamasına falan) 1.700 den fazla deneme bence.Bu arada oc yaptığına göre işlemcinin thermal kontrollerini kapattığını farzediyorum bios advanced menüsünden.onları yapmadıysan ferrariye motora 4 vitesli murat şanzımanı takmışsın gibi olur zaten :)

EDİT:İmla

Thermal kontrol ?

• quote:

quote:

Bir dakika hocam.GT 220 görünürde giriş bir kart.Fakat ben Ati HD 5450 kullanıyorum ve GT 220 ile arasındaki tek fark benimki 64 bit o 128 bit.Ben AC Revelations,COD 4 Modern Warfare 2 gibi oyunları rahatlıkla oynadım.Bu arkadaşın performansı benden de iyi olmalı.Üstüne üstün benim işlemcim Dual Core;onunki Quad.Ayrıca ekran kartı kaldırmaz felan demeyin.Girin oynayın abi.Demosunu indirin.Bir oyun vardı 3-4 yıl önce hatırlamıyorum adını 1,5 gb ram istiyordu ben o oyunu family ekran kartı+500 mb ram ile 1024x768 full'de oynadım.O yüzden sistem gereksinimlerine takılı kalmamak gerek.

• quote:

Merhabalar;

Öncelikle işlemci özelliğini imzamda belirttiğim gibi Quad Q6600 oc ile 3.00GHz de ve sıcaklıkla ilgili birşey değil bugüne kadar maksimum yükte 62 dereceyi gördü.Sorunum şu şekilde cod 4 gibi basit bir oyun açtığımda bile 5dk sonra cpu kullanımı %100 e çıkıyor haliylede aşırı derecede kasma yapıyor.Throttle Stop diye bir program kullanıyorum onunla biraz düzeliyor.

Ayarları şu şekilde;

Soruna gelince hocam.Game booster kullanabilirsiniz öncelikle.Sonra laptop ise soğutucu kullanın.Eğer masaüstü ise termal kontrol edin.Virüsten veya sıcaklıktan dolayı işlemciye yük biniyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: PC_Earth

quote:

quote:

Bir dakika hocam.GT 220 görünürde giriş bir kart.Fakat ben Ati HD 5450 kullanıyorum ve GT 220 ile arasındaki tek fark benimki 64 bit o 128 bit.Ben AC Revelations,COD 4 Modern Warfare 2 gibi oyunları rahatlıkla oynadım.Bu arkadaşın performansı benden de iyi olmalı.Üstüne üstün benim işlemcim Dual Core;onunki Quad.Ayrıca ekran kartı kaldırmaz felan demeyin.Girin oynayın abi.Demosunu indirin.Bir oyun vardı 3-4 yıl önce hatırlamıyorum adını 1,5 gb ram istiyordu ben o oyunu family ekran kartı+500 mb ram ile 1024x768 full'de oynadım.O yüzden sistem gereksinimlerine takılı kalmamak gerek.

Tamamen bende sana katılıyorum hocam 128bit ekran kartıyla 4 çekirdek quad core call of duty 4 gibi bi oyunda kasarmı can you run it den baktığımda black ops 2 yi bile full geçiriyor sistem

• quote:

Orijinalden alıntı: PC_Earth

quote:

Merhabalar;

Ayarları şu şekilde;

Soruna gelince hocam.Game booster kullanabilirsiniz öncelikle.Sonra laptop ise soğutucu kullanın.Eğer masaüstü ise termal kontrol edin.Virüsten veya sıcaklıktan dolayı işlemciye yük biniyor.

Hocam ben bu Throttle Stop ile buradaki bütün oyunları rahatlıkla oynayabiliyorum.Onsuz 5dk sonra aşırı derecede kasmaya başlıyo sıcaklıklar sıtabil

EDIT:Heleki Battlefiel 3,GTA 4 ve Crysis 2 gibi ağır oyunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naykimayki -- 25 Aralık 2012; 19:30:49 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.