Şimdi Ara

CPU Kullanımı Gereksiz Yere Yüksek ACİL YARDIM İşlemci sıcaklığı 98 derece

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
7.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar işlemcim i5 2500k, 8 GB ram var PC'de oyunlarda performans düşüşü yaşadım virüs vardır diye format attım, tüm driverları kurdum daha yeni format attım yani biçimlendirdim her şeyi komple. Normalde 7-8 tane program çalışırken bile CPU kullanımı bu kadar olmazdı şimdi sadece tarayıcıyla internette gezinirken (başka her şey kapalı msconfig'den aklınıza gelebilecek her şeyi kapattım aynı şekilde işlemlerde de gereksiz bir şey yok) .

Dediğim gibi yani en dandik sistemde olmayacak olay tarayıcıda geçiyorum mesala donanımhaberde bir konuya giriyorum youtube videosu eklenmiş anında CPU kullanımı %80-90 lara hatta bazen de 100'e çıkıyor.

Sebebi ne olabilir bunun, dediğim gibi format attım ve arka planda çalışan tüm programları kapattım. Yardım ederseniz çok sevineceğim çünkü çok sinir bozucu bir durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lev Tolstoy -- 19 Temmuz 2012; 1:31:14 >

• buna benzer sorun bendede var pc donmaya başladı.
  • görev yöneticisinden hangi işlemin cpu kullandığına bakmak lazım, resim atabilirmisin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kürşat.

Arkadaşlar işlemcim i5 2500k, 8 GB ram var PC'de oyunlarda performans düşüşü yaşadım virüs vardır diye format attım, tüm driverları kurdum daha yeni format attım yani biçimlendirdim her şeyi komple. Normalde 7-8 tane program çalışırken bile CPU kullanımı bu kadar olmazdı şimdi sadece tarayıcıyla internette gezinirken (başka her şey kapalı msconfig'den aklınıza gelebilecek her şeyi kapattım aynı şekilde işlemlerde de gereksiz bir şey yok) .

Dediğim gibi yani en dandik sistemde olmayacak olay tarayıcıda geçiyorum mesala donanımhaberde bir konuya giriyorum youtube videosu eklenmiş anında CPU kullanımı %80-90 lara hatta bazen de 100'e çıkıyor.

Sebebi ne olabilir bunun, dediğim gibi format attım ve arka planda çalışan tüm programları kapattım. Yardım ederseniz çok sevineceğim çünkü çok sinir bozucu bir durum.

Msconfig hizmetler sekmesinde de temizlik yaptınız mı? Bu sekmede 'Bütün microsoft hizmetlerini gizle' kutucuğunu işaretleyip kalan şeyleri temizlemek lazım. Tabi gerekli olanlar kalabilir. Buraya da bakın.

Üstte arkadaşın söylediği gibi işlemler sekmesinin de microsoft hizmetleri de dahil olmak üzere fotoğrafını atarsanız daha iyi olur.

• Arkadaşlar resimleri upload etmek için bile 15 dakikadır uğraşıyorum şaka gibi. Buyrun:

Origin'le ilgisi olmadığı kesin bu arada, normalde hep açık durur zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lev Tolstoy -- 18 Temmuz 2012; 18:45:27 >

• Yok arkadaşlar msconfigden bütün hizmetleri kapattım Microsoftunkiler dahil hala CPU kullanımı 80-90 larda, virüs desen o da yok format attım daha bu sabah. Neden olur bu delirtti yav.
  • quote:

Yok arkadaşlar msconfigden bütün hizmetleri kapattım Microsoftunkiler dahil hala CPU kullanımı 80-90 larda, virüs desen o da yok format attım daha bu sabah. Neden olur bu delirtti yav.

Virüstür hocam. Format atarken bütün HDD'ye mi attın? Ve flash bellekleri de biçimlendirmiş miydin? Belki onlardan tekrar bulaştı.

Bu origin neyle alakalı biiyor musun? Biraz fazla ram kullanıyor o yüzden.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yav sen genede virüs felan taratta pek ilgisi yok bu donanımsal birşey anakartı değiştir veya bios update yap gör bak nasıl düzelicek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stainless..

quote:

Yok arkadaşlar msconfigden bütün hizmetleri kapattım Microsoftunkiler dahil hala CPU kullanımı 80-90 larda, virüs desen o da yok format attım daha bu sabah. Neden olur bu delirtti yav.

Virüstür hocam. Format atarken bütün HDD'ye mi attın? Ve flash bellekleri de biçimlendirmiş miydin? Belki onlardan tekrar bulaştı.

Bu origin neyle alakalı biiyor musun? Biraz fazla ram kullanıyor o yüzden.

Her şeyi biçimlendirdim ama harici HDD var onda yedeklemiştim arşivi onu taktım tekrar ondan bulaşmış olabilir dediğiniz gibi ancak tüm arşivim de onda çok değerli onu temizlersem arşiv gider. Ne yapmamı önerirsiniz verilerim gitmeden nasıl temizleyebilirim onu ? O harici hdd yi taktım ancak bir şey açmadım, gene de bulaşmış olabilir mi ?

• Arkadaslar suan tekrar format atiyorum harici hdd yi takmayacagim ayni sorun olacak mi bakalim olmazsa harici hdd dendir. Ancak bir sorum daha olacak bu hdd de virus var diyelim nasil temizleyecegim arsivime zarar gelmemesi lazim dedigim gibi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Formati attim actim pcyi daha orjinal cd sinden anakartin driverini kurarken bile pc takilmaya basladi ve cpu kullanimi gene yuzde yuzdu. Virus falan degil yani harici hdd falan da takmadim ve bicimlendirme gene yapmistim. Sorun ne olabilir arkadaslar lutfen yardimci olun

• quote:

Arkadaslar suan tekrar format atiyorum harici hdd yi takmayacagim ayni sorun olacak mi bakalim olmazsa harici hdd dendir. Ancak bir sorum daha olacak bu hdd de virus var diyelim nasil temizleyecegim arsivime zarar gelmemesi lazim dedigim gibi.

Bakalım hiç takma hariciyi, aynı sorun olacak mı?

Hariciyi bağlayacaksın. Açacaksın virüs programını. Spyware doctor deneyebilirsin. Bir de combofix yaparsın. Sadece hariciyi değil de komple hariciyle beraber bilgisayarı da taratırsın.
  • quote:

Formati attim actim pcyi daha orjinal cd sinden anakartin driverini kurarken bile pc takilmaya basladi ve cpu kullanimi gene yuzde yuzdu. Virus falan degil yani harici hdd falan da takmadim ve bicimlendirme gene yapmistim. Sorun ne olabilir arkadaslar lutfen yardimci olun

quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

yav sen genede virüs felan taratta pek ilgisi yok bu donanımsal birşey anakartı değiştir veya bios update yap gör bak nasıl düzelicek.

yazdığımı okuyormusun ? aynı sorunu bende yaşadım diyorum.

• quote:

quote:

Formati attim actim pcyi daha orjinal cd sinden anakartin driverini kurarken bile pc takilmaya basladi ve cpu kullanimi gene yuzde yuzdu. Virus falan degil yani harici hdd falan da takmadim ve bicimlendirme gene yapmistim. Sorun ne olabilir arkadaslar lutfen yardimci olun

quote:

yav sen genede virüs felan taratta pek ilgisi yok bu donanımsal birşey anakartı değiştir veya bios update yap gör bak nasıl düzelicek.

yazdığımı okuyormusun ? aynı sorunu bende yaşadım diyorum.

Ne yapmami onerirsin peki anakartim iyi sorun oldugunu sanmiyorum. Bios update nasil yapacagim?

• Zararli yazilimlar olabilir cpu'yu isgal eden cinsten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ne yapmami onerirsin peki anakartim iyi sorun oldugunu sanmiyorum. Bios update nasil yapacagim?

anakartın iyi olması stabillik ve cpu sorunu olmayacağı anlamına mı geliyor kaç paralık kartlardada bu sorunlar olabiliyor. pm attım bios update deneriz olmadı garantiye yollarsın.
  • Arkadaşlar delirmek üzereyim format attım defalarca aynı.

Format atıyorum driverları yüklüyorum tarayıcıya giriyorum takılırken bi bakıyorum bi yavaşlama CPU kullanımı çoşmuş işlemlere bakıyorum CPU'yu en fazla kullanan uygulama %2-%3 kullanıyor diğerleri de %0.

Dediğim gibi formattan hemen sonra hiç bir şey yüklemeden.

Yardım edin vallahi delirmek üzereyim yav neden olur bu ?
  • msconfigi temizle ve ctrl alt delete yani görev yöneticisindeki explorer.exe çoksa kullanım ısıdan da olabilir
  •  CPU Kullanımı Gereksiz Yere Yüksek ACİL YARDIM İşlemci sıcaklığı 98 derece

Sıcaklık değerleri böyle anakart ve özellikle işlemci sıcaklıkları çok yüksek ondan olabilir mi acaba ? Stok fan var işlemcide ancak sorunsuz çalışıyordu önceden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lev Tolstoy -- 19 Temmuz 2012; 1:44:57 >
  • İşlemcinin fanını söküp temizlemiştim sonra tekrar taktım ancak termal macunu yenilememiştim hatta komple çıkarmış bile olabilirim. Bundan kaynaklanıyor olabilir mi, sıcaklık 100 dereceye yakın dolayısıyla o da performansı düşürüyor herhalde çünkü güvenli modda bile CPU kullanımı yüksek.

Olay sanırım bundan kaynaklanıyor ben cahillik etmişim biraz fanı söküp temizlerken aradaki macunu kazıdım işlemcinin de fanın üstündeki de. Anakart ve işlemcinin sıcaklığı bu yüzden 97-98 derece herhalde. Tekrar macun sürsem oraya sorun düzelir mi?

Yani termal macun olmadığı için fanla işlemci arasında 50 derece bir artış olur mu yani normalde 40 derece hatta 30 derece olması gereken cpu sıcaklığı 98 derece. Sizce bundan mıdır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lev Tolstoy -- 19 Temmuz 2012; 2:33:54 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.