Şimdi Ara

Cpu kullanımı %100 n'yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cpu kullanımı daima %100 seviyelerinde ve bilgisayar en ufak işlemi bile dakikalarca uğraşıp yapabiliyor. 130 mb lık bir dosyayı bile 1 saatten aşşağı CD'ye yazamıyorum. İnternet sayfası açmak için tarayıcıya tıkladığımda
    1 - 2 dk bekliyorum. Bilgisayarın açılması 1 dk yı buluyor.

Nedir bunun çözümü anlayamadım gitti

MS Windows XP SP2
    Amd athlon 64 processor 3000+
    1,0GB Ram
    Winfast PX6200

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karakurtmelih -- 24 Mayıs 2006; 1:19:39 >

• ctrl+alt+del kombinasyonundan işlemler sekmesine gel. en çok cpu kullanan programı bize yaz daha iyi yardımcı oluruz
  • quote:

Orjinalden alıntı: viper05

ctrl+alt+del kombinasyonundan işlemler sekmesine gel. en çok cpu kullanan programı bize yaz daha iyi yardımcı oluruz
    Şu an itibariyle Sistem boşta işlemi olarak görünüyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: noxii

quote:

ctrl+alt+del kombinasyonundan işlemler sekmesine gel. en çok cpu kullanan programı bize yaz daha iyi yardımcı oluruz

O sanırım işlemcinin ne kadarının boşta olduğunu gösteriyor. O olmamalı aradığın
  • quote:

Orjinalden alıntı: noxii

quote:

Kardeşim sistem boşta işleminden başka hangi işlem kullanıyo işlemcini onu söylermisin sen...
  • CPU ve bellek Sekmesine bak ençok hangisi yiyo???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybermad -- 24 Mayıs 2006; 1:44:07 >
  •  Cpu kullanımı %100 n'yapmalıyım?

Sanırsam Movie maker'den kaynaklanıyor. Ben PC'imde bu programı kullanamayacakmıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karakurtmelih -- 24 Mayıs 2006; 2:00:00 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CPU Kullanımı %100 !
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kullan tabi ama kullanmadığında kapat Yada o listeden sağ tıkla ve İşlem Ağacı sonu na tıkla.
  • movie maker kullanıyor musunuz? yoksa windows başladığı andan itibaren bu sorun yaşanıyor mu? movie maker'ı kaldırabilirsiniz, bir olasılık ta aynı dosya ismine sahip ama farklı bir yere kurulan bir spyware olabilir.
  • Ühh be kardeşim bu kadar işlem çalıştırılırmı bilgisayarda.Ordakilerin hepsini kullanıyormusun.Eminim bir sürü kullanmadığın vardır.Onları hemen kapat.Çok işlem çalıştığı için kasıyor olabilir.Başlat>Çalıştır a gel.Oraya msconfig yaz.Açılan pencerede üstteki sekmelerden en sondakine gel yani Başlangıç a.Sonra o listede kullanmadığın programların yanlarındaki kutulardan klikleri kaldır.Ama dikkat et yanlış bir şeyi kapatmayasın.Eğer kullanmadıklarını o listeden kaldırırsan PC açılışta o kaldırdığın programları çalıştırmaz.Böylece bilgisayarın daha hızlı olur.Birde uzun süredir format atmadıysan format at derim.Ben bir sorun olmasa bile yaklaşık 4-5 ayda bir format atıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rietveld -- 24 Mayıs 2006; 10:22:52 >

• quote:

Orjinalden alıntı: rietveld

Ühh be kardeşim bu kadar işlem çalıştırılırmı bilgisayarda.Ordakilerin hepsini kullanıyormusun.Eminim bir sürü kullanmadığın vardır.Onları hemen kapat.Çok işlem çalıştığı için kasıyor olabilir.Başlat>Çalıştır a gel.Oraya msconfig yaz.Açılan pencerede üstteki sekmelerden en sondakine gel yani Başlangıç a.Sonra o listede kullanmadığın programların yanlarındaki kutulardan klikleri kaldır.Ama dikkat et yanlış bir şeyi kapatmayasın.Eğer kullanmadıklarını o listeden kaldırırsan PC açılışta o kaldırdığın programları çalıştırmaz.Böylece bilgisayarın daha hızlı olur.Birde uzun süredir format atmadıysan format at derim.Ben bir sorun olmasa bile yaklaşık 4-5 ayda bir format atıyorum.

Msconfig zaten kapalıydı.. Bende anlamıyorum

• en basitinden arkadasım yeni bir kullanıcı olustur kasmas hiç ;) aama arkadasların dedikleri işe yaramalı mutlaka...
  • valla bence @rietvelt inde dediği gibi makine iyice kasmış..işlemci ısısını düşünemiyorum...sen bir format at bence...rahatlasın alet..kendine gelsin...ve bu kadar çok program çalıştırma..
  • evet birçok gereksiz program sürekli çalışır durumda arkadaşın anlattığı gibi sonlandır msconfigden eğer oda açılmıyorsa yanlış bişeyler var format en temizi ama yine aynı şeyleri istemiyorsan program kurulumunda seçeneklere dikkat et stat up ta çalışsınmı falan diye sorar genelde sağ alttaki iconlarında ne kadar az olursa o kadar iyidir...
  • saçma sapan format önerilerinde bulunmayın ota boka format atırıyorsunuz millete

arkadaşım bu adrese gir iyice oku, gereksiz bütün servisleri kapa ve böylece %70'e kadar ram'ini boşalt,,
    http://forum.donanimhaber.com/m_5648498/tm.htm

daha sonrahttp://www.merijn.org/files/hijackthis.zip "hijack"i indir, save log file yap ve log'unu buraya postala.

• svchost.exe ne mesela? Msnconfigte neredeyse herşey kapalı.. Ama neden bu kadar çok işlem görünüyo ben de anlamış değilim
  • firefox neymiş be öyle 71.528 K
  • quote:

Orjinalden alıntı: cybermad

saçma sapan format önerilerinde bulunmayın ota boka format atırıyorsunuz millete

arkadaşım bu adrese gir iyice oku, gereksiz bütün servisleri kapa ve böylece %70'e kadar ram'ini boşalt,,
    http://forum.donanimhaber.com/m_5648498/tm.htm

daha sonrahttp://www.merijn.org/files/hijackthis.zip "hijack"i indir, save log file yap ve log'unu buraya postala.

Seni bugün ikinciye görüyorum burda.Herkese laf atıp birşeyler söylüyorsun.Burda herkes bildiklerini söylüyor ve bilgisini paylaşıyor.Sende başkalarının söylediklerine yorum getirmeden sadece bilgini paylaş.Başkalarının yorumlarına saygı göster.

Sanki seni biryerden hatırlıyorum ama neyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rietveld -- 24 Mayıs 2006; 23:07:15 >

• Arkadaşlar msconfig'te durum böyle;

• Abicim senin tek çaren format.Benimde PC de bir sorun yok ama kayıt defteri şişti ,programlar falan baya bir yavaşladı PC.Benimde işlemci ara ara çok kullanılmaya başlıyor.PC çok kasıyor.Bende format atıcam bugünlerde.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.