Şimdi Ara

CPU Isınma Ve Kapanma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarı uzun zamandır öyle böyle kullanıyorum, lakin sürekli bir kapanma sorunu var. Video izlerken bilgisayar kapanıyor.

Video izlerken test edeyim deyip, everesti yükledim. Isı şu an işlem yokken 39 derece gösteriyor.

Videoyu başlattığımda, ısı yükselmeye başlıyor ve örneğin şu an 84dereceyi gösteriyor. Lakin videoyu durdurduğumda ısı düşmeye başlıyor.

> Hem ekran kartı üzerindeki hem de işlemci üzerindeki fanları temizledim.
    > İşlemcinin macununu yeniledim.

herhangi bir değişiklik olmadı ne yazık ki.

CPU Fanı 2961 rpm olarak gösteriyor.
    Cpu Çekirdek Voltajı ise, 1.09, 1,38 ve 1.54 arasında gidip geliyor.

Sizce sorun donanımsal mı yoksa yazılımsal da olabilir mi?

Güç kaynağı 350W, İşlemci AMD Athlon x2 Dual Core 5200+

Yardımınız için, şimdiden teşekkür ederim...

• Eğer fiziksel bir problem var ise yani "ısınma" gibi bu kesinlikle donanımsal bir sıkıntıdır. Fan oturmamıştır, fanda sıkıntı vardır yada işlemcin ölü Yazılımla ancak işlemciyi zorlarsan ısısını arttırabilirsin. Yani örnek olarak aşırı miktarda matematiksel işlemler yaptırmak veya aşırı miktarda arka planda çalışan uygulamalar ısınma yaratabilir. Yani sen ne kadar soğutursan soğut fayda etmez. Bu saydıklarım birer varsayımdır.
  • sorunun sadece internette video izlerken aksetmesi benim kafamı karıştıran şey oldu...

bu arada forumda yeni olduğum için, hata verince konuyu tekrar göndermiştim. aynı konular onaylanmış, olmazsa diğer konudan devam edelim.

http://forum.donanimhaber.com/m_44841506/tm.htm
  • Sadece video izlerken 84 derece mi oluyor bence yanlışın var. Arka planda başka birşey daha çalışıyor olabilir. bence biraz daha incele. Veya "görev yöneticisi"nin fotosunu çekip buraya koy çalışan işlemlere bakalım video izlerken. Ona göre bişeyler söyleyelim.
  • az önce bir şey denedim size komik gelebilir :) video izlediğim sekmeyi açınca cpu ısısı yükseliyor, ancak video çalıştığı halde, sekmeyi aşağı indirirsem yada başka bir sekmeye geçersem ısı düşüyor :)
  • "görev yöneticisi"nin fotosunu çekip buraya koy çalışan işlemlere bakalım video izlerken. Ona göre bişeyler söyleyelim.
  • bilgisayarın kaç senelik.
    eğer 1-2 seneden fazla ise büyük ihtimal termal macun eskimiştir.görev yapamıyor olabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran titreme ve kapanma sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  •  CPU Isınma Ve Kapanma Sorunu

bu arada termal macunu yeniledikten sonra tekrar yaptı... daha bir ay oldu yenileyeli...
  • termali sürerken eski kalıntıları iyice temizledin dimi ?
  • İnternetten "combofix" programını indirip güvenli modda sistemini tarat. Daha sonra bilgisayar normal acıldıktan sonra internet explorer kullanarak ve antivirüsü kapatarak tekrardan video izlemeye çalış ve durumu bildir.
  • combofix taramasını yapıp, yeniden başlattım antivirüs programı açılmadı. Ayrıca internet explorerda açtım 60C - 70C seviyesinde gösteriyor şu an.

quote:

Orijinalden alıntı: Külyutmaz

İnternetten "combofix" programını indirip güvenli modda sistemini tarat. Daha sonra bilgisayar normal acıldıktan sonra internet explorer kullanarak ve antivirüsü kapatarak tekrardan video izlemeye çalış ve durumu bildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seemsiyah

Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayarı uzun zamandır öyle böyle kullanıyorum, lakin sürekli bir kapanma sorunu var. Video izlerken bilgisayar kapanıyor.

Video izlerken test edeyim deyip, everesti yükledim. Isı şu an işlem yokken 39 derece gösteriyor.

Videoyu başlattığımda, ısı yükselmeye başlıyor ve örneğin şu an 84dereceyi gösteriyor. Lakin videoyu durdurduğumda ısı düşmeye başlıyor.

Tesadüfler zinciri, aynı sıkıntı bendede mevcut. Kasayaı buzdolabına çevirdim ama genede soğmuyor. Video açınca 75 80 derece ve güm. Videoyu pouse yapınca ısı normaledönüyor.

Video küçük ekrandayken sıkıntı olmuyor. ısı normal. Tam ekran moduna geçtiğimde hararet artıyor:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imp_hea_tus -- 4 Aralık 2010; 17:10:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: imp_hea_tus

quote:

Orijinalden alıntı: seemsiyah

Merhaba arkadaşlar,

Tesadüfler zinciri, aynı sıkıntı bendede mevcut. Kasayaı buzdolabına çevirdim ama genede soğmuyor. Video açınca 75 80 derece ve güm. Videoyu pouse yapınca ısı normaledönüyor.

Video küçük ekrandayken sıkıntı olmuyor. ısı normal. Tam ekran moduna geçtiğimde hararet artıyor:)

videonun bulunduğu ekranı başlat menüsüne küçültün, soğumaya başlıyor ama video varken yanıyor :)
    gerçi geçen gün açtım, aradaki macun inceldiği için mi çok ısınıyor nedir. aşırı derecede macun bastım işlemcinin üstüne, şimdi 80 dereceye gelmiyor, ama 70 yaptı 1-2 defa.
    demek ki fazla macun sıkmak gerekiyormuş

• Kardeşim işlemci pinlerine bir baksaydın eğik var mı diye birde yüzeyinde çizikler felan var mı diye iyi bir kontrol etseydin. Öncelikle fiziksel olarak kontrol etmeni rica ediyorum sonra anakartta biosu sıfırla ha birde fan torumamış olabilir extradan macunu fazla sürersen pinlerin oraya gider yada anakartın soketine felan girmiş olabilir iyi bir kontrol et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SkyCaptain18

Kardeşim işlemci pinlerine bir baksaydın eğik var mı diye birde yüzeyinde çizikler felan var mı diye iyi bir kontrol etseydin. Öncelikle fiziksel olarak kontrol etmeni rica ediyorum sonra anakartta biosu sıfırla ha birde fan torumamış olabilir extradan macunu fazla sürersen pinlerin oraya gider yada anakartın soketine felan girmiş olabilir iyi bir kontrol et.

İşlemciyi söktüm macunu yenilemek ve temizlemek için, ayakalrdan birisi rahmetli olma yolunda, cımbızla biraz düzelttim ama tam olarak düzelmiyor. İlgine teşekkür ederim
  • Önce sunu diyim videolarda genelde hep flash var ve as3 ile kodlanmayan eski sitelerde cok fazla işlemci yükü olabilir biosdan herşeyi varsayılan yap ve speedstep ve c-state varsa
    CPU ile ilgili kapa fan icinde turbo ayarı varsa birde oyle dene .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.