Şimdi Ara

CPU-GPGPU Performans Karşılaştırması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

GPGPU (General Purpose Computation on GPUs) konusu yeni yükselmekte olan bir konu bilindiği üzere, güzelliği ise GPU'nun özelleşmiş bir işlemci olması nedeniyle bazı uygulamalarda CPU'ya nazaran büyük oranda hız artışı sağlaması. Bu konuda da finans matematiğine ilişkin yayınlanmış bir program sayesinde, CPU ile GPU'ların hesaplama yeteneklerini karşılaştırarak, işlemcilerin ve GPU'ların hem bir karşılaştırmasını elde etmek hemde finans matematiği anlamında hangi işlemcilerin daha performanslı olduğunu bulmayı amaçladım.

Bunun için,http://www.gpucomputing.eu/download/GPUQuantENG.zip adresinden GPUQuant programını indiriyoruz ve hiçbir ayarıyla oynamadan compute butonuna basıyoruz. Bu hesaplama sonucu elde edilen Gigaflop değeri sistemimizdeki GPU'nun gigaflop olarak hesaplama gücü oluyor. Daha sonra compute butonunun yanındaki işareti kaldırarak tekrar compute dediğimizde bulduğumuz ise CPU'nun gigaflop olarak hesaplama gücü. Hem Black-Scholes hemde Monte Carlo seçeneklerinde aynı testi yineliyoruz. Programın hiçbir ayarıyla oynamıyoruz ve gigaflop olarak elde ettiğimiz en büyük değerleri hem CPU hemde GPU, ekran görüntülerini alarak, thumbnail olarak bu konuya yapıştırıyoruz ve alınan değerleri işlemci ve GPU ismiyle birlikte belirtiyoruz. Uygulama RAM bağımlı olmadığından diğer sistem özelliklerini belirtmeye şimdilik gerek yok. Ben örnek olması açısından ilk değeri veriyorum.

İşlemci: T7300, GPU: Nvidia 8600M GT

Black-Scholes GPU : 176,8 Gigaflop
    Black-Scholes CPU: 5,1 Gigaflop
    Monte-Carlo GPU: 80,8 Gigaflop
    Monte-Carlo CPU: 3,6 Gigaflop

imageshack den thumbnail olarak yapıştırmayı bilmiyorsanız benim mesajımdaki formatı kullanabilirsiniz. İşlemcisi ve GPU'su O/C lu olan arkadaşlar hem O/C'lu hemde default değerleri verirse daha iyi olur böylelikle O/C'un bu uygulamalara etkisinide tespit etmiş oluruz. Değerler biriktikten sonra karşılaştırma için bir grafik yayınlayacağım. Böylelikle CPU-GPU performans karşılaştırması bu uygulama kapsamında daha net ortaya çıkmış olacak.

• verdiğniz link deki programı indirdim ama çalışmıyor malesef.aşağıdaki hatayı alıyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: -IceMan-

<bende bu sorunla karşılaştım>
  • Bende de MFC71.dll bulunamadı diyor... Vista64 kullanıyorum, ondan mı acaba?
  • Program çalışmak için DX9 istiyor ama bende Vista 64 SP1 var ve dolayısıyla Directx10.1 var ama sorunsuz çalışıyor. Bilimum sürücüleri güncelleyin isterseniz ya da DX9 yüklemeyi deneyin, belki işe yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 22 Haziran 2008; 14:15:22 >
  • amd x2 4000+ deafult oc yok
    onboard x1250

Black-Scholes GPU : 76.6 Gigaflop
    Black-Scholes CPU: 8.9 Gigaflop
    Monte-Carlo GPU: 42.8 Gigaflop
    Monte-Carlo CPU: 3.8 Gigaflop

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freestyler_07 -- 22 Haziran 2008; 14:19:20 >
  • Dx9 June Redistribution kurmayı deneyebilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • son ekran kartı sürücülerini kurudm ama hala yukarıdaki mesajımda belittiğim hatayı alıyorum
  • Black-Scholes GPU : 779,709
    Black-Scholes CPU: 11,246
    Monte-Carlo GPU: 101,396
    Monte-Carlo CPU: 4,844

(x2 3600@2500, gigabyte 8800gt)

CPU-GPGPU Performans Karşılaştırması CPU-GPGPU Performans Karşılaştırması

-----------------------------------------------------------------------------

@-IceMan-

ekran kartını güncellemek yerine bulunamayan .dll dosyasını indir system32'ye at...

http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?d3dx9_27

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uzaktan Kumandan -- 22 Haziran 2008; 14:52:40 >

• Üff farka bak bu kadar olacağını sanmıyordum. Benim merak ettiğim acaba sadece gpu cpu arasında ki güç farkındanmı yoksa mimari farkıylamı açıklamak lazım?
  • Sonuç bildiren arkadaşlar ekran görüntülerinide eklerse, fake sonuç göndermek isteyenleri bir nebze de olsa engellemiş oluruz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Uzaktan Kumandan

Black-Scholes GPU : 658140
    Black-Scholes CPU: 11023
    Monte-Carlo GPU: 99345
    Monte-Carlo CPU: 4810

(x2 3600@2500, gigabyte 8800gt)

-----------------------------------------------------------------------------

@-IceMan-

ekran kartını güncellemek yerine bulunamayan .dll dosyasını indir system32'ye at...

http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?d3dx9_27

verdiğniz dosyayı indirdim ve system32 içine attım.fakat bu seferde MCF17.DLL bulunamadı diyorbirde bu dosyayı arayalım

• her basışta farklı değer alıyorum.

e4300 işlemci ile 6.7 ile 7.2 gigaflop arası

7600gs sonic ile : 220-260 gigaflop arası
    ekran kartının gücğ bu tip işlemler için çok uygun aslında. Yakında iyiden iyiye bu tip yazılımları görmeye başlarız. Misal benim işlemci ile normal bir film 2.5-3 saatte ripleniyor. Eğer ekran kartımın tüm gücünü kullanabilsem 30 kat avantajım olacak.
  • O aldığın değerlerin en yüksek olanını belirtmen gerekiyor. İlk mesajımda bunu belirtmiştim.
  • quote:

verdiğniz dosyayı indirdim ve system32 içine attım.fakat bu seferde MCF17.DLL bulunamadı diyorbirde bu dosyayı arayalım

http://www.dll-files.com/

burdan bulabilirsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Uzaktan Kumandan

quote:

http://www.dll-files.com/

burdan bulabilirsin...

teşekkürler
    resim koyamadım
    black&scholes
    gpu:500.845 GFlops
    cpu:12.546 GFlops

montecarlo
    gpu:100.99 GFlops
    cpu:5.443 GFlops

sistem x2 4000+@2.835 ghz
    ekran kartı ati1900gt oc yok

• CPU: E6850 / GPU Asus 8800GT 512mb / Ram: 2 GB / OS: Xp

Black-Scholes GPU : 815,869 Gigaflop
    Black-Scholes CPU: 8.505 Gigaflop
    Monte-Carlo GPU: 128,60 Gigaflop
    Monte-Carlo CPU: 5.873 Gigaflop

bu kadar fark olamaz :/

• E6420 @3 ghz, X1950pro

black&scholes Gpu: 502 Gflops

black&scholes Cpu: 8.783 Gflops

Montecarlo Gpu : 102.132 Gflops

Montecarlo Cpu: 5.930 Gflops
  • işlemci : intel c2duo E6850
    ekran kartı: Hd 2600 pro 256MB DDR3

Düz (3.0 GHZ ; 600-700MHz)

Black & Scholes GPU: 318.952 GFlops - 0.007 sec.
    Black & Scholes CPU: 8.833 GFlops - 0.243 sec.
    Monte Carlo Simulation GPU: 115.959 GFlops - 0.019 sec.
    Monte Carlo Simulation CPU: 5.878 GFlops - 0.365 sec.

O/C (3.6 GHZ ; 625-725MHz)

Black & Scholes GPU: 333.798 GFlops - 0.006 sec.
    Black & Scholes CPU: 10.600 GFlops - 0.203 sec.
    Monte Carlo Simulation GPU: 126.364 GFlops - 0.017 sec.
    Monte Carlo Simulation CPU: 7.056 GFlops - 0.304 sec.

Resim ekleyemedim.
  • Bu aksam ben de bir degerlendirme koydum..

Athlon 6400+ 3,2ghz(OCsiz)
    Sapphire 3850 512mb
    Sapphire AM2RD580Adv
    OCZ 800mhz dual

testi yaptim...

439.~ Black and Scholes; GPU

12.~ Black and Scholes; CPU

112.~ Monte Carlo; GPU

diger resmi yukleyemedim ama buraya yaziyorum..
    6.~ Monte Carlo; CPU

saygilar..

NOT: islemcinin hesap gucunu olcen kismi bir Mflops (Million Floating Point Per Second) testidir... ayrica test sonuclari cok degisken oldugundan guvenilir olamiyorlar... biraz once ilk testen GPU'da 530 bin gibi bir sonuc aldim...ayrica ikinci testte CPU'dan 14 bin gordum... yani sonuclar cok degisken...

EK: sonuclar degisken cunku yapilan baska islem veya yukleme soz konusu olabilir.. islemcinin ve ekran kartinin puansiz gercek gucunu gosteriyor. yaptigim tum testlerde Coolnquite ozelligi acikti... ilk seferde islemcinin full performansi gostermesi bu durumda sorun yaratiyor, bu yuzden islemciyi Coolnquite moddan cikartmak veya islemciye 3 sefer arka arkaya islem yaptirmak gerekebiliyor.. aksi taktide islemci 3.2ghz'e cikincaya kadar islem sonuclaniyor.. bu yuzden sonuc dusuk cikiyor.

Edit: EK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 25 Haziran 2008; 11:43:20 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.