Şimdi Ara

CPU Fan error sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar yeni bir pc topladım yalnız bir sorunla karşılaştım.
    sorun şu ki; tüm parçaları taktım ve bilgisayarı çalıştırdığımda cpu fan error hatasını vermeye başladı.

sorunun kaynağını, çözümünü bilen biri varsa çözümü paylaşırsa çok sevinirim.
    şimdiden teşekkür ederim.

anakart: Asus P8Z68-V LX Intel 1155 Soket DDR3 USB3 SATA3 ATX Anakart (B3 Revizyon)

işlemci: i7 2600K

işlemci soğutucu: Thermalright Silver Arrow SB-E Intel ve AMD İşlemci Soğutucusu (LGA1155 / 2011 ve FM1 Soket Uyumlu)

• Fanın kaç RPM çalıştığı yazıyor mu BIOSta? yazmıyorsa yüksek ihtimalel sensörü bozulmuştur. BIOS'dan Power Management oradan da Health Status'e gir. RPm ve sıcaklıkları gösteren bi yer var ordan RPM kaç değer var onu yazmanı isteyeceğim.

Ya da CMOS featuresden All Errors kısmını No Errors yaparsan da bilgisayarı kullanmaya devam edebilirsin..

Bu dediklerimi yap fakat gerçekten doğru taktığına ve fanlarda sorun olmadığına eminsen. Eğer fanların sensörü değilde gerçekten kendileri bozulduysa işlemciyi çalıştırırken aşırı ısınmadan patlayabilir. O Yüzden fanın çalıştığına emin olmak için çalışırken açıp bak sonra sorumlu ben olmayayım

Erroru kapatmak için şu adımları izlemen gerekiyor;
     CPU Fan error sorunu

CPU Fan error sorunu

CPU Fan error sorunu

Bu menüden no errors'u seçeceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 23 Haziran 2012; 18:14:35 >

• Cok tesekkurler cevap icin yalniz bios acilmiyor cunku daha sistemi kurmadim bile ve daha sistemi kurmadan boyle bir hata aldigim icin once bu sorunu cozmek istedim

Bu arada rpm degeri suanda cift fan calistigi halde 570 ila 580 arasi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akagami Shanks -- 23 Haziran 2012; 18:37:26 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akagami Shanks

Cok tesekkurler cevap icin yalniz bios acilmiyor cunku daha sistemi kurmadim bile ve daha sistemi kurmadan boyle bir hata aldigim icin once bu sorunu cozmek istedim

Bios resetleyip deneyin.

Çünkü bios açılmıyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PcKolikq

quote:

Cok tesekkurler cevap icin yalniz bios acilmiyor cunku daha sistemi kurmadim bile ve daha sistemi kurmadan boyle bir hata aldigim icin once bu sorunu cozmek istedim

Bios resetleyip deneyin.

Çünkü bios açılmıyormuş.

Bios halen acilmiyor ama ben zaten suanda cpu fan error sorununu halletmek istiyorum.

• quote:

quote:

quote:

Bios resetleyip deneyin.

Çünkü bios açılmıyormuş.

Bios halen acilmiyor ama ben zaten suanda cpu fan error sorununu halletmek istiyorum.

Bios açılmıyorsa sistem zaten açılmaz.

• Fan baglantilarinin yerini degistirince sorun duzeldi tesekkurler arkadaslar yardimlariniz icin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Fan baglantilarinin yerini degistirince sorun duzeldi tesekkurler arkadaslar yardimlariniz icin

• Bir soru daha sormak istiyorum minimum rpm kac olmalidir suanda 2 fandada 750 ila 780 arasi degisiyor.?

• quote:

Bir soru daha sormak istiyorum minimum rpm kac olmalidir suanda 2 fandada 750 ila 780 arasi degisiyor.?

Onu bilmiyorum ama.

Masaüstü bilgisayar için CPU sıcaklığı boşta 40 - 45 C arasında ise sorun yoktur
  • Cpu 30 ila 38 arasi degosiyor ama rpm degerleri normalmi hicbir fikrim yok.

• quote:

Cpu 30 ila 38 arasi degosiyor ama rpm degerleri normalmi hicbir fikrim yok.

Normal..
  • quote:

quote:

Cpu 30 ila 38 arasi degosiyor ama rpm degerleri normalmi hicbir fikrim yok.

Normal..

Tesekkurler dostum ;)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.