Şimdi Ara

CPU'da virüs mü var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
3.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşlemciye virüs girip girmediğini nasıl anlıyoruz???Eğer virüs varsa nasıl kurtulabilirim????Yardımcı olursanız sevinirim....

Saygılar..

• İşlemciye virüs girmez. En azından bu kadar aşmış bir virüs yok. İşlemcinin nesinden böyle bir süpheye düştün?
  • quote:

Orjinalden alıntı: AndryTR
    İşlemciye virüs girmez. En azından bu kadar aşmış bir virüs yok. İşlemcinin nesinden böyle bir süpheye düştün?

• internette filan işlemci virüsü gibi şeyler varda

ben şimdi konuyu biraz açıyım arkadaşlar bende vista var ilk başlarda pc'ye format atıp onu kurarken adımları(dil şeçenekleri bölge seçenekleri filan) jet gibi geçerdi ama şimdi 10 dk da sadece bir aşama geçiyo..eskiden böyle değildi bugün kadıköye gittik hard disk değiştirdik denedik aynı hata ana kart değiştirdik denedik aynı hata ekran kartı değiştirdik aynı hata dvd okuyucuyu değiştirdik aynı hata başka bir kurulum cd'si taktık aynı hata.ne yapabiliriz bir anda bişi oldu bilgisayara eskiden jet gibi yaptığı şeyleri şimdi yapmıyor :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeGeNd_MaSTeR -- 19 Nisan 2008; 18:11:51 >
  • Bunun çeşitli sebepleri olabilir ama CPU içinde virüs değildir. Kasa içi sıcaklığı kontrol edip sisteminin ısıl sorunları olup olmadığına bakabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AndryTR -- 19 Nisan 2008; 18:13:31 >
  • o başka dvd denemeyi yaptık yani iki tane orjinal vista var biri bende biri orda ikisinde de aynı hatayı verdi.Bir de o ısı ölçme sistemin nasıl sorunları olup olmadığına nasıl bakabilirim???
  • bilgisayarının BIOS alanında sıcaklıkla ilgili bilgiler vardır. Kasa içi sıcaklığını veriyor mu bilmiyorum ama işlemci ve anakart sıcaklığını vermesi lazım. Onların da max değerleri var onları kıyaslayabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bunlar Virüs mü? Normal mi?
    15 yıl önce açıldı
    Bunlar Virüs mü?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • [Deleted by Admins]
  • peki benim sorunum niye olabilir? :(
  • gpu diye bişi var 46'C yazıyo
  • GPU -> Graphic Processing Unit -> Ekran kartı işlemcisi
    CPU -> Central Processing Unit -> Bildiğin işlemci

Bu alanda Mainboard - Motherboard gibi bir şeyler de olmalı aslında. Ben Notebook kullanıyorum bu nedenle tam olarak BIOS alanında nerededir onu bilmiyorum.
  • vahh vahh..dostum İşlemci virüsü, çok kötü bir virüstür..Öldürmez ama, sakat bırakırmış..Şimdiden acil şifalar..

• ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz?
  • yeni bir işlemci mi almak zorundayım... :(
  • Bu nasıl olmuştur tam olarak bir fikrim yok ama belki (hani bir ihtimal) aradaki bağlantı kablolarında bir sorun olabilir bunları kontrol edebilirsin. HDD fazla ısınıyordur ve performans kayıpları vardır buna bakabilirsin. HDD hızını kontrol edebilirsin (olur ya Windows altında bir şekilde hızı 7200 altında düşmüştür). Donanım değişikliği yaptıysan onları gözden geçir. PATA HDD kullanıyorsan okuyucu ve HDD aynı kablo üzerinde olmadan deneyebilirsin.

Başka da aklıma gelen bir şey yok açıkçası. Çünkü çok fazla etmen olabilir.
  • dün bilgisayarcıya gittik herşeyi denedik yeni hard disk yeni dvd okuyucu yeni ramler yeni ekran kartı yeni anakart bir tek işlemci denenmedi.Eskiden böyle bir sorun yoktu aynı şeyler bilgisayarda yüklüydü ama böyle bir sorun yoktu... :( lütfen yardım edin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeGeNd_MaSTeR -- 20 Nisan 2008; 11:36:53 >
  • Bilgisayarcına bir rica et bir de farklı işlemci deneyin. Eğer sorunun ortadan kalkarsa işlemcini garantiye yollarsın.
  • arkadaşlar pcde hiç bişi yapmasam bile cpuyum %90larda 80lerde 60 larda 40 larda sürekli gidip geliyor eskiden %10'u geçmezdi hiç bişi yapmazken şimdi %40'ın altını görmüyo kafayı yemek üzereyim ve çok dengesiz çalışıyor bi 90 da bi 40 da bi 80 de bi 60 ta 70 te lütfen yardım edin ne yapmalıyım...

Arkadaşlar bir de eke resim ekledim orda bellek diye bir yer varya orası ben pcyi formatladıktan sonra açtğımda 2,02 gb tı şimdi 900 küsür mb niye olabilir??Benim pcime ne oluyor kafayı yemek üzereyim...Lütfen yardım edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeGeNd_MaSTeR -- 21 Nisan 2008; 18:14:39 >
  • işlemci mefta....
  • bıos virüsü duydumda işlemci virüsü duymadım hiç
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.